Jump to content



Aγορά Netbook 10" - Γνώμες


kreach

Recommended Posts

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγοράσω ένα netbook.

Mετά από ψάξιμο με βλέπω να αγοράζω το εξής: Lenovo IdeaPad S10-3s στα 400Ε

Specs:

1.2 kg

10.1" TFT-LED 1280 x 720

Intel Atom N550 / 1.5 GHz

1 GB DDR3 SDRAM - λογικά μπορώ να προσθέσω άλλο 1GB

250 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm

Microsoft Windows 7 Starter

Είχα και στο μυαλό μου το Dell Inspiron Duo αλλά με χάλασαν τα εξής: Τιμή (500Ε), έλληψη Ethernet port (= +χρόνος + $$$ για αγορά μετατροπέα usb σε ethernet πχ της apple), 2 μονάχα usb ports, έλλειψη video-in port (αυτό μάλλον είναι που φαίνεται στη photo στο lenovo)

Τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

400€ για Atom το θεωρώ πεταμένα λεφτά, όχι απλά σήμερα, αλλα από τότε που βγήκε ο Atom. Μέχρι 250 άντε 300€ αξίζει να δώσεις για αυτόν τον επεξεργαστή, όχι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Aυτο εδω να παρεις Acer Aspire One 522 (HD 6250) | Skroutz.gr .Καλυτερος απο τον ανεμικο ατομ και νομιζω οτι μπορει να παιξει και 1080p ματροσκες.Αν θες κατι ανωτερο με αυτο: http://www.skroutz.gr/s/364534/Lenovo-Ideapad-S205.html θα εισαι υπερκαλυμενος.Γενικως πανω απο 400ε δεν αξιζει να παρεις νετμπουκ.

Link to comment
Share on other sites

Καταχράς ευχαριστώ πολύ σε όλους - διάβασα κ τα passmark results κ είχατε δίκιο, μακριά από intel Atom :D

[MENTION=620]Astakos[/MENTION]

Eνδιαφέρον το Sony VPC, θα πάω μάλλον προς το μοντέλο με 2ΓΒ λόγω τιμής :)

[MENTION=15235]foniki_mpekatsa[/MENTION]

Acer δεν τα λαμβάνω υπόψιν καν -κακη ποιότητας κατασκευής. Το Lenovo IdeaPad S05 που προτείνεις κι εσύ είναι κι αυτό εξίσου ενδιαφέρον (με το Sony VPC που μου πρότεινε ο Astakos).

[MENTION=432]dellman[/MENTION]

Ποιό λαπτοπ εννοείς? To ΙΒΜ ΤhinkPad X61 με Santa Rosa πλατφόρμα???

Sony VPC YB1S1E/S @440E

320GB SATA 5400rpm

VS

LENOVO IDEAPAD S205 @375E

250Gb Sata 5400rpm

Νικητής: Lenovo πιστεύω, αν και τα δύο πάνω κάτω το ίδιο είναι βάση του laptopmag.com* - Lenovo πιστεύω πως είναι κ πιο αξιόπιστη εταιρία.

*Δεν έχουν ακριβώς τα ίδια specs με τα ελληνικά, αλλά πάλι μπορείς να κάνεις σύγκριση, συγκρίνωντας τα specs των αντίστοιχων στην Ελλάδα μοντέλων.

PS Yπάρχει περίπτωση να μου φέρει ένας γνωστός μας το Lenovo IdeaPad S205 με RAM 4GB και HDD 500GB από [ame]http://www.amazon.co.uk/Lenovo-IdeaPad-Netbook-Windows-Premium/dp/B005COIV5A/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1316784629&sr=1-2[/ame] στις 340 λίρες = 390Ε

Link to comment
Share on other sites

τα "συμβατικα" netbooks δεν παλευονται.. Ακομη και σε καποιον γονεα σου να το δωσεις ή σε καποιο 5 χρονο ξαδερφακι, θα στο φερουν κολαρο. Ποσο μαλλον αν σκοπευεις να δωσεις πανω απο 200-300 ευρω..

Αλλα αν επιμενεις τοσο πολυ, παρε κατι σε αυτη την κατηγορια τιμης.. COMPAQ CQ10-500SA 1GB 160GB 10.1" NETEBOOK BLACK | eBay

Παραπανω, δεν προκειται να βγαλει τα χρηματα του ουτε σε 5 χρονια..

Link to comment
Share on other sites

σωστος ο gaig..εγω πριν 5 μηνες προλαβα κ τσιμπησα το lenovo ideapad s10-2 σε προσφορα απο τα Carrefour 219 ευρω...γ τα λεφτα του ειναι κομπλε..

του βαλα πανω αλλο 1 gb ram,θα του βαλω κ εναν ssd καποια στιγμη κ τελος..:yu:

Link to comment
Share on other sites

σωστος ο gaig..εγω πριν 5 μηνες προλαβα κ τσιμπησα το lenovo ideapad s10-2 σε προσφορα απο τα Carrefour 219 ευρω...γ τα λεφτα του ειναι κομπλε..

του βαλα πανω αλλο 1 gb ram,θα του βαλω κ εναν ssd καποια στιγμη κ τελος..:yu:

Και εγώ το ίδιο έχω 209€ (+ δώρο ένα τv-tuner) και 3 χρόνια εγγύηση

το πήρα σκεπτόμενος πόσο αδύναμο θα είναι για κατεβαστήρι (μέχρι στιγμής έχει κλείσει σε αυτή την δουλειά 1,5 χρόνια). Αλλά χωρίς καμία αναβάθμιση (με 1gb ram) εκτός από win7 είναι αξιοπρεπέστατο.

Και στον ff ανοίγω ~15 σελίδες χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα και τα σίριαλ βλέπω, οριακά παίζει και matroska 720p. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάνει 5 δευτερόλεπτα περίπου για να ανοίξει τα αρχεία βίντεο (το οποίο δεν το έκανε με τα win xp) και πιστεύω ότι φταίει η μικρή μνήμη ram.

Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει (αν υπολογίσω ότι από την διαφορά κατανάλωσης με το προηγούμενο κατεβαστήρι στα 2 χρόνια θα έχω κάνει 100% απόσβεση <20watt κατά μέσο όρο και τον ανύπαρκτο θόρυβο που παράγει ακόμα και με 35 βαθμούς στο δωμάτιο)

Υ.Γ. Σαν κατεβαστήρι βρήκα ότι χρησιμοποιεί λιγότερο τον ανεμιστήρα του = λιγότερο θόρυβο αν το βάλεις να στηριχθεί με τις γρίλιες να κοιτάνε τον ουρανό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας ειπες για τη χρηση το προοριζεις αλλα anyway...

Εγω προτεινω, σε καθε περιπτωση για να μη χασεις το, κατα δυναμιν, desktop feeling (με τους ψοφιους Atom του κιλου, εκτος ισως του N570, αυτο το χανεις) θα σου προτεινα να πας σε AMD Fusion.

Προτεινω αυτο. Εννοειται ανετο surfing, 720/1080 mkv κλπ. Μεχρι και ελαφρυ gaming σηκωνει...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή πλέον υπάρχουν αρκετά 11άρια notebook με Ε350 θα πρότεινα να κάνεις μία σύγκριση μεταξύ τους για να δεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα.

Π.χ. το HP που ανέφερα παραπάνω έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας (το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιον), το Sony έχει 2 χρόνια On-Site εγγύηση, ένα κλικ πάνω ποιότητα κατασκευής και "μουράτη" εμφάνιση αλλά "τσούζει" η τιμή κ.ο.κ.

Aπό Lenovo και Ε350 θα κοίταγα το X121e, αν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς από εξωτερικό. Βγαίνει και με i3 αν μπορείς να ανέβεις λίγο, αλλά χάνεις διάρκεια μπαταρίας.

Αναλυτικότατα reviews για τα περισσότερα θα βρείς εδώ: notebookcheck.net

(Κοίτα τα δικά τους reviews - εχουν και roundup από δοκιμές άλλων site αλλά δύσκολα θα βρεις αλλού τόσο εξαντλητικές δοκιμές)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα ήρθε το καινούριο μου netbook :)

Lenovo X121e intel core i3 & 6GB Ram in brief :)

Ως τώρα, με λίγες μονάχα ώρες χρήσης μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος! Με τον καιρό, άμα θέλετε μπορώ να σας πω περισσότερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ :T:

Κάλιο αργά παρά ποτέ λένε... :p

Link to comment
Share on other sites

Παρέλαβα κι εγώ ένα τέτοιο πριν λίγες ημέρες, με όλα τα extraδάκια.

Επειδή βαράει τις μνήμες η Lenovo, κατέληξα να πάρω 1x4Gb dimm και θα προσθέσω άλλο ένα αργότερα.

Επίσης πολύ ευχαριστημένος. ΟΚ, η ποιότητα κατασκευής θα μπορούσε να είναι και καλύτερη (τα ακριβότερα ThinkPad π.χ. είναι σε άλλο επίπεδο) αλλά η συνολική εντύπωση είναι πολύ πολύ θετική, δεδομένης και της τιμής αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Lenovo.co.uk εγώ. Από το online μαγαζί τους.

Λίγο που το έψαξα (έβαλα παραγγελία και πήγα για checkout) δεν δείχνει να έχει την Ελλάδα στις χώρες αποστολής. Βασικά μόνο το UK έδειχνε να έχει... έκανα κάτι λάθος ή μένεις Αγγλία?

Πολύ καλή τιμή όμως δείχνει να το έχει, ελπίζω να βρώ λύση :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.