Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Εννοεί SATAIII υποδοχές στον intel controller (οι πρόσθετοι marvell ect δεν έχουν νόημα...βγάζουν τα ίδια ή και χειρότερα νούμερα από inter ich10 sata 2).

αν δεν κάνω λάθος ο adpanos είναι σε amd 990fx πλατφόρμα->sb950 η οποία είχε 6 αν δεν θυμάμαι λάθος native sata3 ports

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Η δικιά μου έχει 6 SATAIII και νομίζω πως ολόκληρες γενιές έχουν βγει με 6 xSATAIII

Μιλούσα για τον συγκεκριμένο Intel ελεγκτή.

Σημερα ηρθε και σε μενα ο 128αρης αγορασμενος απο digital-master, να πω εδω οτι το συγκεκριμενο καταστημα ηταν συνεπεστατο στην ημερομηνια παραδοσης και οι εργαζομενοι εκει ( μ οσους μιλησα ) ευγενεστατοι και εξυπηρετικοι.

Στο δια ταυτα τωρα, δεν εκανα firmware update πρεπει να κανω;

Το magician πρεπει να ειναι εγκατεστημενο για να εχουμε trim;

Δεν τα γνωριζω αυτα γιατι με τους intel που ειχα ηταν σε raid mode οποτε δεν υπηρχε trim και δεν ασχολιομουν με τιποτα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Ο δισκος ειναι πιο γρηγορος απο το raid με τους intel εχω την εντυπωση.

1) καλορίζικο

2) Καλό θα ήταν αν και εγώ με το 01 (που είμαι ακόμα) είναι μια χαρά

3) δες στο SSDlife αν έχει trim χωρίς το magician (γιατί δεν το έχω δοκιμάσει)

+1 για το κατάστημα από το οποίο πήρα και εγώ τον δίσκο μου. ακριβώς την ημέρα που μου είπαν ήρθε (και ήταν χριστούγεννα - είχαν υπολογισμένες και τις αργίες)

Να και ο δικός μου, με το τελευταίο FW περασμένο και κατά το ήμισυ περίπου γεμάτος.

post-22415-1416075794,7799_thumb.png

Να πω και εγώ την εμπειρία μου σχετικά με Digital Masters. Εκανα την παραγγελία περίπου στις 7 Γενάρη. Με πέρνουν την επόμενη μέρα τηλέφωνο και με ενημερώνουν ότι ο δίσκος θα έρθει στα χέρια μου σε περίπου μία βδομάδα. Περνάει μία βδομάδα, τίποτα, περνάνε δύο τίποτα. Τους πέρνω τηλέφωνο και μου λένε οτι προέκειψε ένα πρόβλημα με τον προμηθευτή τους και τον συγκεκριμένο δίσκο και πως τελικά θα μου έρθει σε μια βδομάδα απο τότε. Και όντως ήρθε. Κατά τ' άλλα αν εξαιρέσεις την ιστορία με την καθυστέρηση ήταν ευγενικότατοι και ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία + την πολύ καλή συσκευασία που κάναν.

Παίδες το TRIM δεν έχει καμία σχέση με το Magician. To Magician, όπως και το Intel Toolbox και το OCZ Toolbox είναι συνοδευτικό software. Από το Magician μπορείς να κάνεις Manual TRIM στο drive αν πιστεύεις ότι χρειάζεται αλλά δεν είναι για χόρταση. Τα Windows μια χαρά το τρέχουν αυτόματα.

Δεν έχεις τον controller σε AHCI, αλλά σε IDE mode.

Να φανταστώ πως τον έχεις πάνω στις SATA3 θύρες της Rampage III Extreme?

Άλλαξε το mode του Controller από το BIOS.

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] στο 1ο Ναι στο 2ο Οχι γιατι διαβασα οτι ειναι χειροτερα στον κοντρολερ αυτον και ετσι τον εχω στις SATA2 θυρες.

Το βαζω απλα σε AHCI και ειναι ολα ενταξει ή δινω και καποια αλλη ρυθμιση στο bios;

Δεν το αλλάζεις έτσι απλά γιατί δεν θα μπει στα Windows.

Ανοίγεις Registry

πηγαίνεις εδώ:

KEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\services\msahci

Και το Start Value το κάνεις 0.

Κάνεις restart, ξαναμπαίνεις Windows. Θα σου βρει τις AHCI θύρες. Ξανακάνεις restart, μπαίνεις BIOS, αλλάζεις σε AHCI.

Αρκετά καλύτερα.

Βάλε και αυτούς:

Και είσαι έτοιμος.

Λιγη βοηθεια εδω.

Τους κατεβασα τους ετρεξα εκανα και το restart αλλα η φωτο λεει αλλα.

Τι δεν εκανα σωστα;

Ελπιζω να μην γινομαι πολυ κουραστικος :)

post-9802-1416075812,8482_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Παρήγγειλα και εγώ έναν 128αρη από amazon, αξίζει άραγε να μπω στον κόπο να αλλάξω τον 120αρη postville στο desktop μου(Χ58 + i7 920) ή να τον βάλω κατευθείαν στον laptop με τον i7 620M?

• 3 weeks later...
τι παίζει με αυτόυς? Το ww τί εστί?

ΔΈν είναι retail αλλά bulk (χωρίς τα παρελκόμενα)

Το παλιό μου setup win7 64 σε raid0 με δυο corsair p64

attachment.php?attachmentid=48847&stc=1&d=1332253912

clone με acronis 2011 σε samsung 830 128gb με το τελευταίο firmware.

attachment.php?attachmentid=48848&stc=1&d=1332253912

Κάτι δεν πάει καλά ε?

Και τα δύο είναι σε x48 dfi, με ich9r αν δεν κάνω λάθος. Επίσης όταν το γυρνάω από το raid σε ahci έχω μπλέ οθόνη, γνωρίζω την διαδικασία με τη registry αλλά δεν την κάνω καθότι ετοιμάζομαι για raid πάλι.

Ψήνομαι να τον δοκιμάσω σε h67, και ψήνομαι πολύ να πάρω άλλον ένα.. Το ερώτημά μου είναι,

θα δώ 500 mb/s ή θα φτάσω τα 350 και θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν επένδυσα σε επεξεργαστή και mobo?

post-71-1416075954,2829_thumb.jpg

post-71-1416075954,381_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.