Jump to content


  • yanni
    yanni

    Διαθέσιμη η stable έκδοση του Opera browser ο οποίος ενσωματώνει ad blocking

    Η Opera είχε γνωστοποιήσει πριν δύο μήνες, την ενσωμάτωση στην developer έκδοση του Opera browser, ad blocking χαρακτηριστικών, για την μη εμφάνιση των διαφημίσεων. Η τελική έκδοση του Opera για desktops υπολογιστές πλέον είναι διαθέσιμη, αλλά το πιο ενδιαφέρον ίσως, είναι η ενσωμάτωση ανάλογων ad blocking χαρακτηριστικών και στον Opera Mini για Android.

     

    Ο Opera browser είναι ο πρώτος από τους γνωστούς browsers που ενσωματώνει χαρακτηριστικά ad blocking, χωρίς να απαιτεί την χρήση κάποιας επέκτασης. Σύμφωνα με την Opera, η ενεργοποίηση του εν λόγω χαρακτηριστικού μπορεί να επιταχύνει την φόρτωση κάποιας σελίδας, έως και 89%, αν και μάλλον αυτό θα ισχύει περισσότερο σε σελίδες που είναι ιδιαίτερα βαριές, με πλήθος διαφημίσεων. Σε σύγκριση με τον Google Chrome και την χρήση κάποιου πρόσθετου ad blocking, η Opera ισχυρίζεται ότι ο browser της είναι έως και 45% ταχύτερος.

     

    Σημαντικότερη πάντως από την αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης των σελίδων, ίσως να είναι η εξοικονόμηση δεδομένων στις Android συσκευές, με πολλούς χρήστες να χρησιμοποιούν πακέτα Internet με περιορισμένο διαθέσιμο όγκο MBs.

     

     

    Η προσθήκη χαρακτηριστικών ad blocking έρχονται παράλληλα με την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών VPN στον Opera browser, κάτι για το οποίο σας ενημερώσαμε πριν λίγο καιρό.Με τις κινήσεις της αυτές η Opera ελπίζει περισσότεροι χρήστες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον δικό της browser, ο οποίος βρίσκεται σημαντικά πίσω σε μερίδιο αγοράς, τουλάχιστον στην desktop πλατφόρμα. 

     

    Μπορείτε να κατεβάσετε τις νέες εκδόσεις από τις παρακάτω διευθύνσεις: 

    Opera για Desktop

    και Opera Mini για Android.

     

    Όπως πάντα θα σας ζητήσουμε το TheLab να το βάλετε στις εξαιρέσεις, μιας και δεν πρόκειται για site που έχει από πίσω κάποιον... δισεκατομμυριούχο, να πληρώνει για την συντήρησή του και την ανανέωσή του και η διαφορά στον χρόνο φόρτωσης του site με ενεργοποίηση ad blocking, πρακτικά μικρή, λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, σε αντίθεση για παράδειγμα με το site του CNN.

     

    opera ad blocking cnn test.jpg

     

    572b21fccdef4-operaadblockingthelabtest.jpg

     

    Πηγή: Opera's ad blocking browser gets stable desktop release and launches on Android


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.