Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το πρόγραμμα περιήγησης Opera επιτρέπει πλέον διευθύνσεις ιστού μόνο με emoji

    Η εταιρεία προγραμμάτων περιήγησης στο Web Opera δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ενεργοποιήσει την δυνατότητα πλοήγησης σε διευθύνσεις Ιστού που βασίζονται μόνο σε emoji με σκοπό «να φέρουν ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας στο διαδίκτυο». Η ενσωμάτωση αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας με τη Yat, μια εταιρεία που πουλά διευθύνσεις URL με σειρές emoji.

    «Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που ο παγκόσμιος ιστός κυκλοφόρησε στο κοινό και δεν υπήρξε μεγάλη καινοτομία στον χώρο των συνδέσμων ιστού: οι άνθρωποι εξακολουθούν να περιλαμβάνουν .com στις διευθύνσεις URL τους», δήλωσε ο Jorgen Arnesen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος κινητής τηλεφωνίας στην Opera.

    Οι σελίδες Yat είναι μοναδικοί τομείς που δημιουργούνται όταν κάποιος αγοράζει μια σειρά emoji (η οποία από μόνη της ονομάζεται Yat). Ο ιδιοκτήτης ενός Yat μπορεί να δημιουργήσει ένα NFT από αυτή τη συμβολοσειρά emoji και η εταιρεία σχεδιάζει να επιτρέψει τελικά στους χρήστες να συνδέσουν τα Yat τους με ηλεκτρονικές πληρωμές. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μουσικοί είναι από τους πρώτους που υιοθέτησαν το Yats. Για παράδειγμα, η σελίδα Yat της τραγουδίστριας Kesha είναι τα emojis Rainbow Rocket Alien (🌈🚀👽), ακολουθούμενο από το y.at, το οποίο ανακατευθύνεται στον ιστότοπό της Kesha's World.

     

    kesha_yat.webp


    Ο συνιδρυτής της Yat, Naveen Jain, είπε ότι οι τομείς emoji Yat επιτρέπουν στους χρήστες να εξατομικεύουν την ταυτότητά τους στο Διαδίκτυο, δίνοντας δυνητικά μεγαλύτερη προβολή στο διαδίκτυο σε δημιουργούς, καλλιτέχνες και άλλους. Η εταιρεία παρουσίασε τις σελίδες Yat την 1η Φεβρουαρίου.

    Με την ενσωμάτωση στον φυλλομετρητή Opera, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να πληκτρολογούν το τμήμα y.at της διεύθυνσης ιστού της σελίδας Yat όπως κάνουν σε άλλα προγράμματα περιήγησης — έτσι για να μεταβείτε στη σελίδα Yat της Kesha στην Opera, θα πρέπει απλώς να πληκτρολογήσετε το Rainbow Rocket Εξωγήινα emojis.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.