Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Κρίσιμη καμπή για τον Mozilla Firefox: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απειλεί να επιταχύνει την πτώση του δημοφιλούς περιηγητή

      Οι Μεγάλοι Τρεις μπορεί να γίνουν Μεγάλοι Δύο, και μάλιστα πολύ γρήγορα.

    Σε μια ανακοίνωση που μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για τον περιηγητή Mozilla Firefox, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εισάγει νέες οδηγίες για τους web developers.

     

    Η εν λόγω οδηγία, που είναι μέρος του U.S. Web Design System (USWDS), μπορεί να αποτελέσει τον λόγο για την αποκλεισμό του Firefox από τη λίστα υποστηριζόμενων περιηγητών. Αυτή, εφαρμόζει έναν κανόνα που βασίζεται στο ποσοστό χρήσης, όπου υποστηρίζονται επίσημα μόνο οι περιηγητές με ποσοστό χρήσης άνω του 2%. Στην παρούσα φάση, το Firefox βρίσκεται στο 2.2%, με μια συνεχή πτώση των ποσοστών του τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή, η εν λόγω σελίδα ανάλυσης δείχνει την ακόλουθη επισκεψιμότητα του προγράμματος περιήγησης για τις προηγούμενες ενενήντα ημέρες:

     

    Φυλλομετρητής Μερίδιο
    Chrome 49%
    Safari 34.8%
    Edge 8.4%
    Firefox 2.2%
    Safari (in-app) 1.9%
    Samsung Internet 1.6%
    Android Webview 1%
    Other 1%

     

    Αν και αυτή η κίνηση αφορά περισσότερο τους web developers των ΗΠΑ, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι εκτενείς και εκτός συνόρων των ΗΠΑ. Ο Firefox, που έχει ήδη χάσει έδαφος στη μάχη των περιηγητών, μπορεί να βρεθεί στο περιθώριο, όντας αποκλεισμένος από από ιστοσελίδες του κρατικού τομέα.

     

    Οι αναλυτές προβλέπουν ότι, εάν δεν αντιστραφεί η τάση, η αφαίρεση της υποστήριξης του Firefox μπορεί να δημιουργήσει ένα καταστροφικό κύμα και να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην επιλογή του περιηγητή από την ευρύτερη προγραμματιστική κοινότητα και τις εταιρείες.

     

    Παρόλο που η κατάσταση δεν είναι ακόμη οριστική, ο Firefox βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή που αναμένεται να επηρεάσει σοβαρά τον κόσμο των περιηγητών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.