Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Εκτόξευση τιμών των webcams λόγω της πανδημίας COVID-19

    Αυτές τις μέρες δεν είναι μόνο δύσκολο να βρει κανείς χαρτί υγείας ή αλλά είδη για τη διαβίωση στο σπίτι, αλλά και κάποια είδη τεχνολογίας. Ένα από αυτά είναι και οι webcams.

     

    Οι χρήστες υπολογιστών laptop έχουν ήδη ενσωματωμένες κάμερες στις συσκευές τους, όμως αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες προκλήσεις: Λόγω των κατασκευαστικών επιλογών των σύγχρονων laptop, αυτές οι κάμερες είναι συνήθως χαμηλής ποιότητας και υπολείπονται αρκετά ακόμα και σε σχέση με τις selfie κάμερες των φτηνών android smatphones. Πολλοί, λοιπόν, στρέφονται σε λύσεις εξωτερικών webcams για τις ανάγκες της τηλεργασίας. 

     

    large.Logitech_C920s.jpg

     

    Οι χρήστες desktop PC, εκτός και αν χρησιμοποιούν κάποια all-in-one λύση, θα χρειαστούν οπωσδήποτε μια εξωτερική webcam για να καλύψουν τις ανάγκες της τηλεργασίας μέσω τηλεδιασκέψεων. Ενώ, λοιπόν, όλοι αναζητούν ξαφνικά λύσεις για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, τα μεγάλα (διεθνή και μη) καταστήματα λιανικής, όπως Best Buy, Staples, Amazon, Walmart, Target, δεν διαθέτουν στοκ. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε οικονομικές κάμερες π.χ. Logitech C270, αλλά ακόμα και υψηλής ποιότητας (και τιμής) μοντέλα π.χ. C930E είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν διαθέσιμα. 

     

    Ακόμα και στις περιπτώσεις που ο αγοραστής βρίσκει κάποια μοντέλα διαθέσιμα, οι τιμές είναι εξαιρετικά ανεβασμένες, καθώς οι έμποροι λιανικής προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση. Ο τριπλασιασμός ή και τετραπλασιασμός των τιμών φαίνεται να είναι κοινή πρακτική για τα δημοφιλή μοντέλα.

     

    large.Logitech_C525.jpg

     

    Η Logitech C525, με τιμή λιανικής 59,99$, αυτή τη στιγμή μπορεί να αγοραστεί:

    • Logitech C525 @ Amazon Marketplace: $180
    • Logitech C525 @ eBay: ~$120

     

    Η Logitech C920s, με τιμή λιανικής 69,99$, αυτή τη στιγμή συναντάται:

    • Logitech C920s @ Amazon Marketplace: $260
    • Logitech C920s @ eBay: ~$150

     

    Η κορυφαία Logitech Brio Ultra HD Pro, με τυπική τιμή 199$, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη:

    • Logitech Brio Ultra HD Pro @ Amazon Marketplace: $349
    • Logitech Brio Ultra HD Pro @ eBay: ~$350

     

    Φυσικά αυτές οι αυξήσεις δεν αφορούν μόνο σε προϊόντα της Logitech. Η Microsoft LifeCam Studio for Business, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 99$, βρίσκεται στα 139$, ενώ η Razer Kiyo πωλείται 299$ έναντι των 99$ που κόστιζε προ "κρίσης"

     

    large.microsoft_lifecam_2.jpg

     

    Δυστυχώς πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν επιλογή παρά να πληρώσουν αυτές τις φουσκωμένες τιμές. Όσοι όμως αρνούνται να υποκύψουν σε αυτόν τον άτυπο εκβιασμό επιλέγουν να συμβιβαστούν με την κάμερα χαμηλής ποιότητας του laptop τους ή να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο, τουλάχιστον μέχρι οι κατασκευαστές να αυξήσουν την παραγωγή και οι τιμές να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.