Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η επόμενης γενιάς Nvidia AD102 (Lovelace) θα προσφέρει 18.432 Cuda cores

    H Νvidia φαίνεται ότι νιώθει πλέον την καυτή ανάσα της AMD στον χώρο των gaming καρτών γραφικών, καθώς η σειρά Radeon 6000 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Στην Nvidia, λοιπόν, ήδη έχουν στρωθεί στη δουλειά για την επόμενη γενιά καρτών γραφικών με την κωδική ονομασία "Lovelace" που παίρνει το όνομά της από τη γνωστή μαθηματικό Ada Lovelace. Η σειρά αυτή θα αποτελέσει και την επόμενη αρχιτεκτονική της Nvidia που μάλλον θα καταφτάσει πριν την αρχιτεκτονική "Hopper".


    Η αρχιτεκτονική με την ονομασία "Lovelace" θα σημειώσει αύξηση στα συμπλέγματα επεξεργασίας γραφικών που θα αριθμούν έως και 12, αριθμός που είναι διπλάσιος από την GA102 GPU της αρχιτεκτονικής Turing. Αυτές οι πληροφορίες έρχονται από tweet του γνωστού και αξιόπιστου @ kopite7kimi. Με αυτά τα δεδομένα και εφαρμόζοντας κάποια απλά μαθηματικά προκύπτει ότι η νέα GPU θα μπορούσε να χωρέσει έως και 72 Texture Processor Clusters (TPC) και 144 Streaming Multiprocessors. Με 144 SMs, η GPU δύναται να διαθέτει έως 18.432 CUDA Cores (144 x 128), 71% περισσότερα από τη GA102 GPU.

     

     

    Δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει η νέα αρχιτεκτονική. Ο Kopite7kimi άρχισε να μοιράζεται πληροφορίες για αυτήν την αρχιτεκτονική από αυτόν τον μήνα, οπότε φαίνεται να είναι μάλλον ένα νέο θέμα. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, καθώς τα χρονοδιαγράμματα αλλάζουν συνεχώς, αφενός λόγω της πανδημίας, αφετέρου λόγω του απρόβλεπτου ανταγωνισμού από την AMD και της ρευστότητας της αγοράς, όπως διαμορφώνεται με τις ελλείψεις στα αποθέματα.

     

    Η NVIDIA Lovelace AD102 GPU ενδέχεται να φτάσει με τη σειρά GeForce RTX 40, πιθανώς μετά την ανανέωση RTX 30 SUPER (η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα). Η NVIDIA αναμένεται τώρα να ανανεώσει τη σειρά (μόνο 3 μήνες μετά την κυκλοφορία των Ampere) με τις κάρτες γραφικών RTX 3080 Ti και RTX 3070 Ti το επόμενο τρίμηνο.

     

    large.Selection_001.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.