Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Apple ανακοινώνει τη μετάβασή της σε Arm επεξεργαστές. Τι απαντά η Intel;

    H Apple χθες επιβεβαίωσε τις φήμες που επαναλαμβάνονταν επί σειρά ετών, ότι δηλαδή θα αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της Intel, που χρησιμοποιούσε από το 2005, με chips που θα σχεδιάζονται από την ίδια την Apple βασισμένα σε αρχιτεκτονική Arm.

     

    Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Apple να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά φέρνοντας τον σχεδιασμό των chip εντός του οίκου της και επιτρέπει την ευρύτερη συμβατότητα μεταξύ των προϊόντων της εταιρείας. Σε αυτή τη συμβατότητα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα να εκτελούνται iPhone και iPad εφαρμογές στο macOS 11 Big Sur. Οι ιθύνοντες της εταιρείας στοχεύουν επίσης και στη σημαντική βελτίωση της απόδοσης/watt σε σχέση με τα υφιστάμενα συστήματα που βασίζονται σε Intel x86 επεξεργαστές.

     

    large.arm_performance.jpg

     

    Ο Tim Cook, CEO της Apple, δήλωσε ότι αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία, που θα της επιτρέψει να προσφέρει προϊόντα ισχυρότερα και πιο ικανά. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι είναι ενθουσιασμένος για το προδιαγραφόμενο μέλλον της Apple.

     

    Τι έχει να απαντήσει επί τούτου, όμως, η Intel; Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέχθηκε μια διπλωματική απάντηση: "Η Apple είναι πελάτης μας σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε".

     

    chip_diagram.jpg 

     

    Η Apple εξήγησε ότι η μετάβαση αυτή θα διαρκέσει 2 χρόνια, οπότε η σχέση τους με την Intel δεν τελειώνει άμεσα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε μελλοντικά προϊόντα από την Apple με επεξεργαστές Tiger Lake, καθώς και Rocket Lake. Σίγουρα, όμως, ο αριθμός των παραγγελιών προς την Intel θα αρχίσει να μειώνεται, καθώς σταδιακά η Appla θα χρησιμοποιεί τα δικά της chip. Φαίνεται ότι οι πρώτες υλοποιήσεις με Arm επεξεργαστές θα κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2020.

     

    Η Intel δήλωσε επίσης ότι εστιάζει στο να παρέχει τα πιο εξελιγμένα προϊόντα σε ένα εύρος τεχνολογικών τομέων και ότι τα επερχόμενα PCs με Tiger Lake προσφέρουν στους πελάτες την καλύτερη εμπειρία στους τομείς που εκτιμούν περισσότερο.

     

    Τα πρώτα Mac με Arm αρχιτεκτονική θα αρχίσουν να διατίθενται από αυτή την εβδομάδα, αλλά θα προσφέρονται μόνο σε developers. Πρόκειται για Mac mini shells που θα χρησιμοποιούν ένα Apple A12Z Bionic SoC (το ίδιο με το iPad Pro). Τα συστήματα θα είναι εξοπλισμένα με 16GB RAM, 512 GB SSD και προσφέρονται σαν δάνειο από την Apple έναντι 500$. 

     

    Σύμφωνα με αναφορές, το πρώτο "καταναλωτικό" Mac με Arm επεξεργαστή θα είναι το 13" MacBook Pro και θα ακολουθηθεί από ένα 24" iMac.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.