Jump to content



  • yanni
    yanni

    Και η Apple φαίνεται να ετοιμάζει ψηφιακό βοηθό για το σπίτι

    Το 2014 η Amazon είχε παρουσιάσει το Amazon Echo. Ήταν η δική της απάντηση στην Siri της Apple και την Cortana της Microsoft, αλλά όχι με την μορφή κάποιου smartphone, αλλά μιας συσκευής που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα έξυπνο ηχείο και παράλληλα ψηφιακός βοηθός για το σπίτι. Η απρόσμενη ίσως επιτυχία του Amazon Echo, φαίνεται ότι αντιστρέφει τους ρόλους, αφού μετά την Google και η Apple σκέφτεται να ανακοινώσει μια συσκευή ανταγωνιστική του Echo.

     

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple δουλεύει πάνω στην δική της έξυπνη βοηθό η οποία θα χρησιμοποιεί της Siri της εταιρίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, η συσκευή της Apple θα ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές και θα μπορεί να συνδέεται και να ελέγχει άλλες έξυπνες συσκευές του σπιτιού, οι οποίες θα διαχειρίζονται θερμοστάτες, φώτα, κλειδαριές, κουρτίνες κ.τ.λ. Ακόμα δεν είναι γνωστό το αν και πότε η Apple θα κυκλοφορήσει την δική της ψηφιακή βοηθό, αλλά η εταιρία δουλεύει πάνω στην συσκευή αυτή για πάνω από δύο χρόνια και μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν οι δοκιμές με τα πρώτα πρωτότυπα. Σε περίπτωση που η Apple διαθέσει μια ψηφιακή βοηθό στα πρότυπα του Amazon Echo, θα πρόκειται για το πρώτο σημαντικό νέο προϊόν της εταιρίας μετά το Apple Watch.

     

    siri.jpg

     

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η Apple θα προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί από τα Amazon Echo και την αντίστοιχη συσκευή της Google η οποία ονομάζεται Google Home, ενσωματώνοντας προηγμένης τεχνολογίας σύστημα μικροφώνου και ηχείου,  αναγνώριση προσώπου, αλλά και άλλα ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Το άρθρο του Bloomberg είναι ιδιαίτερα αναλυτικό όσον αφορά τις προσπάθειες της εταιρίας τα τελευταία χρόνια για την δημιουργία ενός ψηφιακού βοηθού για το σπίτι.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.