Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο ανακοίνωσε η Intel την προηγούμενη βδομάδα

    Η προηγούμενη βδομάδα ήταν εβδομάδα οικονομικών αποτελεσμάτων για τις δύο εταιρίες που παρέχουν επεξεργαστές x86 στην αγορά, την Intel και την AMD. Η Intel για άλλη μια φορά ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών, με αυξήσεις εσόδων σχεδόν σε όλα τα τμήματα της.

     

    Η εταιρία είχε... προειδοποιήσει ότι αυτό το τρίμηνο θα ήταν καλύτερο από ότι αναμενόταν αρχικά, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις στα μέσα του Σεπτέμβρη. Τα έσοδά της ανήλθαν στα 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο να φτάνουν τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια και τα δύο αυξημένα κατά 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Το περιθώριο κέρδους της εταιρίας βρέθηκε στο 63,3%, ελαφρώς αυξημένο και αυτό σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

     

    Όσον αφορά τα επιμέρους τμήματα της εταιρίας, το Client Computing Group που περιλαμβάνει και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είχε αύξηση εσόδων, στα 8,892 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της αύξησης της μέσης τιμής πώλησης, αν και πουλήθηκαν λιγότερα προϊόντα σε σχέση με πέρσι, λόγω και της συνεχιζόμενης μείωσης των πωλήσεων κυρίως σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

     

    Το Data Center Group είχε και αυτό αύξηση εσόδων στα 4,542 δισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση πωλήσεων προϊόντων, αλλά με χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης. Το τμήμα Non-Volatile Memory Solutions είχε έσοδα στα 649 εκατομμύρια δολάρια, ελαφρά μειωμένες, το τμήμα Internet of Things το οποίο παρουσιάζει μια συνεχιζόμενη αύξηση, είδε τα έσοδά του να φτάνουν τα 689 εκατομμύρια δολάρια, το Intel Security Group είχε και αυτό αύξηση στα 537 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τέλος το Programmable Solutions Group, το οποίο είναι ένα νέο τμήμα που προέκυψε μετά την εξαγορά της Altera, είχε έσοδα 425 εκατομμυρίων δολαρίων.

     

    Intel Q3 2016 details.jpg

     

    Στα πλαίσια της ενημέρωσης η Intel ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή δειγμάτων της Stratix 10 FPGA στα 14nm, κάτι για το οποίο ήδη σας γράψαμε εδώ και την πρόθεσή της να πουλήσει το 51% του Intel Security Group και την δημιουργία μιας νέας εταιρίας υπό την επωνυμία McAfee σε συνεργασία με την TPG. Επιπλέον ξεκίνησε να αποστέλλει χιλιάδες δείγματα της νέας 3D XPoint σε πελάτες της και αναμένει να έχει πιστοποιήσει την καλή λειτουργίας της, έως το τέλος του έτους. Πληροφορίες για την σειρά προϊόντων Intel 8000p η οποία θα χρησιμοποιεί μνήμες 3D Xpoint, είχαν διαρρεύσει πριν λίγο καιρό.

     

    Παρόλα τα παραπάνω αποτελέσματα η μετοχή της Intel είδε σημαντική πτώση λόγω των προβλέψεων της εταιρίας για το επόμενο τρίμηνο, οι οποίες μιλάμε για σταθερά έσοδα, περίπου στα 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς μειωμένο περιθώριο κέρδους και περιορισμένη ανάπτυξη στο Data Center Group.

     

    Intel Q3 2016.jpg

     

    580de95bf3e45-Intelstock.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.