Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η εταιρία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius διακόπτει τις αναλήψεις λόγω «ακραίων συνθηκών της αγοράς»

    Η Celsius, μια αμφιλεγόμενη πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων, δήλωσε τη Δευτέρα ότι σταματά όλες τις αναλήψεις, προκαλώντας περισσότερη αναταραχή στην εύθραυστη αγορά κρυπτονομισμάτων.

    Η Celsius είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον εκκολαπτόμενο χώρο δανεισμού κρυπτονομισμάτων, με περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια δανεισμένα σε πελάτες και σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση από τον Μάιο. Ο όμιλος, ο οποίος προσφέρει στους χρήστες υψηλότερα επιτόκια από το μέσο όρο στις καταθέσεις τους, είναι ουσιαστικά το ισοδύναμο μιας τράπεζας κρυπτονομισμάτων — αλλά χωρίς τις αυστηρές απαιτήσεις ασφάλισης που αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακοί δανειστές.

    «Λόγω των ακραίων συνθηκών της αγοράς, σήμερα ανακοινώνουμε ότι η Celsius διακόπτει όλες τις αναλήψεις, την ανταλλαγή και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών», ανέφερε η εταιρεία σε σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα.

    Η κίνηση έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη φερεγγυότητα της εταιρίας. Η εταιρεία έχει δει την αξία των περιουσιακών της στοιχείων να μειώνεται περισσότερο από το μισό από τον Οκτώβριο, όταν διαχειριζόταν 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια πελατών. Το token cel του Celsius έχει επίσης χάσει το 97% της αξίας του στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Η Celsius, είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος του cel, ένα token που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγοράσουν για να κερδίσουν ανταμοιβές και να λάβουν εκπτώσεις στα επιτόκια δανεισμού.

    «Δρώντας προς το συμφέρον της κοινότητάς μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας», δήλωσε η εταιρία σε ανακοίνωση. «Στην υπηρεσία αυτής της δέσμευσης και για να τηρήσουμε το πλαίσιο διαχείρισης κινδύνων μας, έχουμε ενεργοποιήσει μια ρήτρα στους Όρους Χρήσης που θα επιτρέψει τη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας. Η Celsius έχει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία και εργαζόμαστε επιμελώς για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».

    Εκπρόσωπος της εταιρίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για επιπλέον σχόλια σχετικά με την κατάσταση όταν επικοινώνησε το CNBC.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.