Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αντίο στο gaming στο Linux με το νέο anti-cheat του Roblox που εμποδίζει τη λειτουργία του Wine

      Κάθε δράση έχει μια αντίδραση. Το cheating "πληγώνει" το gaming στο Linux

    Ίσως είδατε πρόσφατα ότι το Roblox θα μπλοκάρει την χρήση του Wine με ένα επερχόμενο update. Τώρα με την έλευση του update, είναι πλέον γεγονός το μπλοκάρισμα του Wine με το νέο anti-cheat. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε πλέον να το παίξετε στο Linux, καθόλου, εκτός αν βρείτε κάποιο ειδικό workaround. Πλέον η ενημέρωση αυτή προσφέρει έναν 64 bit client και εισάγει το λογισμικό Hyperion anti-cheat τους με το οποίο εμποδίζεται η λειτουργία του Wine. Όπως είναι φυσικό, πολλοί οπαδοί του Roblox στο Linux είναι αναστατωμένοι από αυτό, ζητώντας από την ομάδα τους ενημέρωση για το ποια είναι τα σχέδιά τους. Σε μια νέα δήλωση στο επίσημο φόρουμ προγραμματιστών τους, ένα από τα μέλη του προσωπικού τους είπε το εξής, απαντώντας σε χρήστες που ρωτούσαν για ενημερώσεις σχετικά με την υποστήριξη του Linux:

    Γεια σας - ευχαριστώ για την ερώτηση. Καταλαβαίνω σίγουρα τη θέση σας και, όπως επισημαίνετε, αξίζετε μια σαφή, καλόπιστη απάντηση. Δυστυχώς αυτή η απάντηση είναι ουσιαστικά "όχι".
    Από προσωπική άποψη, πολλοί άνθρωποι στο Roblox θα ήθελαν πολύ να υποστηρίξουν το Linux (συμπεριλαμβανομένου και εμού). Πρακτικά μιλώντας, απλά δεν υπάρχει τρόπος να το δικαιολογήσουμε. Αν κυκλοφορήσουμε έναν client, πρέπει να τον υποστηρίξουμε, πράγμα που συνεπάγεται QA, CS, τεκμηρίωση, κ.λπ., και όλα αυτά είναι πολύ πιο δύσκολα σε μια κατακερματισμένη πλατφόρμα. Κυκλοφορούμε εβδομαδιαία σε μισή ντουζίνα πλατφόρμες. Το να προσθέσουμε το χρόνο για τη δοκιμή, την αποσφαλμάτωση και την κυκλοφορία ενός πελάτη Linux θα ήταν ακριβό, πράγμα που σημαίνει ότι θα αφαιρούσαμε χρόνο από τη βελτίωση του Roblox στις τρέχουσες πλατφόρμες μας.
    Ακόμα και η υποστήριξη του Wine είναι δύσκολη λόγω του anti-cheat. Όσο υπέροχο και αν θα ήταν να επιτρέψουμε το Roblox στο Wine, ο αριθμός των χρηστών που θα το εκμεταλλευτούν είναι ελάχιστος σε σύγκριση με τις άλλες πλατφόρμες μας, και δεν αξίζει τον κόπο αν διευκολύνει τους εκμεταλλευτές να κλέβουν.
    Λυπάμαι που το λέω τόσο άσχημα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να ξοδεύουμε το χρόνο μας για να μεταφέρουμε και να υποστηρίζουμε τις πλατφόρμες που θα μεγαλώσουν την κοινότητά μας.
    Και πάλι, λυπάμαι προσωπικά που πρέπει να το πω αυτό. Πολύ πίσω στο 2000 είχα μερικά patches που έγιναν αποδεκτά στον πυρήνα, και ήμουν επικεφαλής της μεταφοράς των διακομιστών παιχνιδιών Roblox από τα Windows στο Linux πριν από αρκετά χρόνια. Από τεχνικής και φιλοσοφικής άποψης, θα ήταν κάτι θαυμάσιο. Αλλά η πρώτη μας ευθύνη είναι απέναντι στη συνολική μας κοινότητα, και το κόστος ευκαιρίας της υποστήριξης ενός πελάτη Linux είναι πάρα πολύ υψηλό για να δικαιολογηθεί.

    Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα Native Linux build, το οποίο νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα το γνώριζαν ήδη, αλλά τουλάχιστον προηγουμένως έλεγαν επανειλημμένα ότι το Wine ήταν "προτεραιότητα" για την υποστήριξη, αλλά τώρα δεν ακούγεται τόσο πιθανό, ύστερα από τη παραπάνω δήλωση.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Youtube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.