Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H ΑΜD RX 6800 XT δοκιμάζεται σε πλατφόρμα Intel Z490 με το Resizable BAR (AMD SAM) ενεργοποιημένο

    Η λειτουργία SAM (Smart Access memory) της AMD, που παρουσιάστηκε με τις κάρτες RDNA 2, επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάσουν μια κάρτα γραφικών σειράς RX 6000 με έναν επεξεργαστή Ryzen 5000 για να επωφεληθούν από την "ξεχασμένη" δυνατότητα Resizable Bar του PCIe. Ωστόσο, η AMD παρουσίασε αυτή την τεχνολογία μόνο για τον συγκεκριμένο συνδυασμό υποσυστηματων, παρόλο που η βασική τεχνολογία δεν είναι της AMD, αλλά μάλλον περιλαμβάνεται στις προδιαγραφές PCIe. Είναι μόνο θέμα χρόνου έως ότου η NVIDIA ενεργοποιήσει τη δυνατότητα αυτή για τις κάρτες γραφικών της και δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα στην ενεργοποίησή της και στην πλατφόρμα της Intel. Πλέον, έχουμε αποτελέσματα (που προέρχονται από το ASCII.jp) από μια μητρική πλακέτα Intel Z490 (ASUS ROG Maximus XII EXTREME) με υλικολογισμικό 1002, από τις 27 Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με την RX 6800 XT.  Στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, φαίνεται ότι το SAM της AMD λειτουργεί ανεξάρτητα από την πλατφόρμα.

     

    Σε συνδυασμό με ένα Intel Core i9-10900K, η RX 6800 XT δείχνει αύξηση της απόδοσης σε όλους τους τομείς των δοκιμαστικών παιχνιδιών, τα οποία, μάλιστα, είναι παιχνίδια που η ίδια η AMD επιβεβαίωσε ότι το SAM συνεργάζεται. Οι δοκιμές έγιναν με τα Assassin's Creed Valhalla, Forza Horizon 4, Red Dead Redemption 2 και Rainbow Six Siege. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους (τα αποτελέσματα SAM είναι τα κορυφαία στα γραφήματα). Υπάρχουν μερικές φορές τεράστιες βελτιώσεις στα ελάχιστα framerates, σημαντικά κέρδη στα framerates κατά Μ.Ο. και σχεδόν καμία αλλαγή στα μέγιστα framerates που καταγράφηκαν σε αυτά τα παιχνίδια με το προαναφερθέν σύστημα. Σημειώνεται ότι το γράφημα για το Forza Horizon 4, λόγω τυπογραφικού λάθους, αναφέρεται σε δοκιμαστική ανάλυση 1440p και όχι 1080p.

     

    large.mDHP4YdxFWsSZhin.jpglarge.JstiTIooW0Z3wEQG.jpglarge.6kWbEic319bA7lCP.jpglarge.5KO5WoKeMTdLmpWB.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.