Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H επέκταση αποθηκευτικού χώρου SSD για τα Xbox Series X/S θα κοστίζει 219$, ήτοι το 73% της τιμής ενός Xbox Series S

    Από καταλόγους του δημοφιλούς (στην άλλη άκρη του Ατλαντικού) Best Buy πληροφορούμαστε ότι μια κάρτα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου 1ΤΒ (SSD) για τα Xbox Series X/S θα κοστίζει 219$. Η τιμή δεν είναι ιδιαίτερα κακή, αν σκεφτεί κανείς ότι ο τελευταίος Samsung 980 Pro SSD κοστίζει 229$ για 1TB. Προκαλεί, όμως, προβληματισμό καθώς αυτή η τιμή ισούται με το 73% της τιμής ενός Xbox Series S, κάτι που θα πρέπει να συνυπολογίσουν όσοι σκέφτονται τη λύση της "digital" κονσόλας της Microsoft, χωρίς οπτικό μέσο δηλαδή.

     

    Ο κατάλογος του Best Buy επιβεβαιώνει επίσης ότι οι νέες κονσόλες της Microsoft αξιοποιούν PCIe 4.0 NVMe SSDs με χρήση 2x lanes, καθώς η διαμεταγωγή που απαιτείται φτάνει στα 4,8 GB/sec συμπιεσμένου περιεχομένου. Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτή η τεχνολογία είναι ιδιοταγής (proprietary) και ειδικά σχεδιασμένη για εκτέλεση DirectX 12 APIs όπως τα DirectStorage, Xbox OS tech και Velocity Architecture. Αυτές οι "κάρτες" επέκτασης μνήμης θα είναι στην ουσία CFExpress cartridges με έναν μικρότερο M.2 SSD στο εσωτερικό τους. Το CFExpress τυπικά χρησιμοποιείται στις κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές και enthusiast-grade κάμερες.

     

    Τα Series S και Series X θα διαθέτουν και διεπαφή USB 3.1 για διασύνδεση με σκληρούς δίσκους. Προσοχή, όμως, διότι όλα τα παιχνίδια που θα εγκαθίστανται σε τέτοια μέσα θα έχουν "κλειδωμένες" επιδόσεις επιπέδου Xbox One X. (σ.σ. Άραγε θα συμβαίνει το ίδιο αν ο χρήστης συνδέσει και έναν εξωτερικό M.2 SSD διά μέσου του USB 3.1; )

     

    Οι κάρτες επέκτασης αποθηκευτικού χώρου για τις κονσόλες της Microsoft θα καλύπτονται από τριετή εγγύηση από τη Seagate (που προφανώς είναι η κατασκευάστρια) και θα αναφέρονται ως 1TB drives, αν και στην πραγματικότητα 931GB θα είναι διαθέσιμα μετά τη διαμόρφωση. 

     

    Τα Xbox Series S και X θα κυκλοφορήσουν στις 10 Νοεμβρίου με τιμές 299$ και 499$ αντίστοιχα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.