Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Microsoft προειδοποιεί ότι το Windows 10 Update του Μαΐου προκαλεί αλλοίωση αρχείων στα Storage Spaces pools

    Πρόκειται να κριθεί στο μέλλον το κατά πόσο το Windows 10 update του Μαΐου θα έχει τόσο άσχημη φήμη, όπως και το update του Οκτωβρίου 2018. Τα πράγματα προς το παρόν δεν δείχνουν και πολύ καλά. Μεταξύ πολλών bugs που έχουν αναφερθεί, έρχεται τώρα να προστεθεί και η πιθανότητα απώλειας δεδομένων στα pools των Storage Spaces.

     

    To Storage Spaces είναι ένα υποσύστημα των Windows 10 και Windows Server που επιτρέπει τη διαχείριση πολλαπλών δίσκων ως μια δεξαμενή (pool) σε διατάξεις RAID. Υποτίθεται ότι προστατεύει τους χρήστες από τις αστοχίες υλικού που προκύπτουν στους δίσκους. Δυστυχώς η Microsoft δηλώνει ότι μπορεί να προκύψουν σοβαρά προβλήματα απώλειας δεδομένων με το update του Μαΐου.

     

    Προς το παρόν, σύμφωνα με τη Microsoft, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να παρακαμφθεί το πρόβλημα, ενώ η εταιρεία προσθέτει ότι η χρήση της εντολής chkdsk δεν προτείνεται στην περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα.  Στο διαδίκτυο υπάρχουν ήδη κάποιες αναφορές για προβλήματα με τα Storage Spaces pools.

     

    Ως προσωρινή βοήθεια, η Microsoft έχει δώσει κάποιες οδηγίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέχρι να βρεθεί κάποια πραγματική λύση. Πρόκειται για οδηγίες που ουσιαστικά θέτουν το Storage Spaces pool σε κατάσταση μόνο ανάγνωσης, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω απώλεια δεδομένων:

     

     

    Quote

     

    1. Select Start and type: powershell
    2. Right click or long press on Windows PowerShell and select Run as administrator.
    3. If prompted by a User Access Control dialog for Windows Powershell, select yes.
    4. Within the PowerShell dialog, type the following command and press enter: get-virtualdisk | ? WriteCacheSize -gt 0 | get-disk | set-disk -IsReadOnly $true
    5. Your Storage Spaces should now be set to read only, meaning you will not be able to write to them.  Your device will still be usable, and any volume not seen as RAW should be readable.

     


     

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.