Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Τέλος στην ασχήμια των «notch» υπόσχεται να δώσει η Xiaomi

    Οι οθόνες με notch είναι μία από τις «ασχήμιες» που με τη βοήθεια του marketing θεωρήθηκαν μόδα και έκαναν την εμφάνιση τους σε πολλά flagship phones. Ευτυχώς η τεχνολογία τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς και φαίνεται ότι στο προσεχές μέλλον το notch στις οθόνες μας θα είναι μια μακρινή ανάμνηση. 

     

    Αν και πρώτη η Oppo επέδειξε τη λειτουργία κάμερας κρυμμένης κάτω από την οθόνη, η Xiaomi επίσης εργάζεται για την υλοποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στις επερχόμενες συσκευές της. Συγκεκριμένα, η Xiaomi ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα ότι βρήκε τον τρόπο να κάνει την μπροστινή κάμερα του κινητού τηλεφώνου να "εξαφανιστεί" κάτω από την οθόνη της συσκευής, μια τεχνολογία που θα τελειώσει μια και καλή τη «μόδα» των notch και των pop up cameras.

     

     

    Σύμφωνα με την Xiaomi, η εταιρεία πατένταρε έναν τρόπο να κάνει την οθόνη διαφανή χωρίς να ανακλά φως όταν η οθόνη είναι εντελώς μαύρη. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια 20MP selfie camera κάτω από το panel, ενώ η OLED οθόνη λειτουργεί σαν ένα πλαστικό ενδιάμεσο στρώμα.

     

    Προφανώς μια τέτοια τεχνολογία βελτιστοποιεί την οπτική εμπειρία σε σχέση με τις οθόνες που έχουν το γνωστό μας notch.

     

    1.jpg

     

    2.jpg

     

    3.jpg

     

    Η Xiaomi δεν ανακοίνωσε πότε πρόκειται να κυκλοφορήσουν συσκευές με την τεχνολογία «απόκρυψης» της μπροστινής κάμερας, αλλά είναι πιθανόν το επόμενο Mi Mix να κάνει χρήση αυτής της πατέντας.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.