Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοίνωσε τους πρώτους Ryzen για φορητούς υπολογιστές

    Η AMD ανακοίνωσε σήμερα τα δύο πρώτα της μοντέλα επεξεργαστών Ryzen για φορητούς υπολογιστές, σηματοδοτώντας έτσι την προσπάθειά της να ξανά αποτελέσει μια ουσιαστική εναλλακτική επιλογή έναντι της Intel και σε αυτήν την αγορά. Τα δύο αυτά μοντέλα είναι τα AMD Ryzen 7 2700U και AMD Ryzen 5 2500U, τα οποία εκτός από τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Zen και δυνατότητα επεξεργασίας οκτώ threads ταυτόχρονα, περιλαμβάνουν και κάρτα γραφικών αρχιτεκτονικής Vega.

     

    Οι δύο νέοι αυτοί Ryzen, προορίζονται για χρήση κυρίως σε premium φορητούς που ανήκουν στις κατηγορίες των 2in1, convertibles και ultrathin notebook computers, με την AMD να ισχυρίζεται ότι προσφέρουν σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις έναντι του ανταγωνισμού, όχι μόνο στον τομέα των γραφικών, κάτι που αναμενόταν χάρη στην ενσωματωμένη GPU αρχιτεκτονικής Vega, αλλά και σε multithreaded εφαρμογές. Επιπλέον, οι επιδόσεις αυτές επιτυγχάνονται με χαμηλή κατανάλωση, με τους νέους αυτούς Ryzen να διαθέτουν configurable TDP από 9W έως 25W, με 15W να αναφέρεται ως το ονομαστικό TDP. Η σύγκριση δε με τις APUs 7ης γενιάς που πρόσφερε έως τώρα η AMD, δείχνει σημαντικά μεγάλες διαφορές, με την εταιρία να αναφέρει έως και τριπλάσιες επιδόσεις στον τομέα της επεξεργασίας, έως 2,3 φορές υψηλότερες επιδόσεις στα γραφικά και έως 58% χαμηλότερη κατανάλωση.

     

    Ryzen Mobile 1.jpg

     

    Ryzen Mobile 3.jpg

     

    Όπως αναφέρθηκε αρχικά και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τέσσερις πυρήνες Zen με δυνατότητα επεξεργασίας οκτώ thread ταυτόχρονα, με γραφικά αρχιτεκτονικής Vega. Ειδικότερα, ο AMD Ryzen 7 2700U έχει CPU Base clock τα 2,2GHz και CPU Boost clock που φτάνει έως και τα 3,8GHz. Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του διαθέτει 10 CUs που μεταφράζεται σε 640 stream processors, με συχνότητα λειτουργίας έως και τα 1300MHz. Στην περίπτωση του AMD Ryzen 5 2500U, αυτός έχει CPU Base clock τα 2,0GHz και CPU Boost clock που φτάνει έως και τα 3,6GHz. Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του διαθέτει 8 CUs που μεταφράζεται σε 512 stream processors, με συχνότητα λειτουργίας έως και τα 1100MHz. Και οι δύο Ryzen υποστηρίζουν Dual channel DDR4 2400MHz, ενσωματώνουν 512KB L2 cache ανά πυρήνα και επιπλέον 4MB L3 cache.


    Όπως πάντα, ένα ιδιαίτερα αναλυτικό άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στο Anandtech, όπου αναλύονται αναλυτικά όλες οι τεχνολογίες που ενσωματώνονται στους νέους mobile επεξεργαστές της AMD.

    Ryzen Mobile is Launched: AMD APUs for Laptops, with Vega and Updated Zen - Print View

     

    Ryzen Mobile 5.jpg

     

    Ryzen Mobile 4.jpg

     

    Οι πρώτοι μεγάλοι κατασκευαστές που ανακοίνωσαν νέους φορητούς, που θα δούμε πριν το τέλος του χρόνου, είναι οι Acer, HP και Lenovo, με άλλες εταιρίες να αναμένεται να ανακοινώσουν δικά τους μοντέλα στις αρχές του 2018, πιθανόν κατά την διάρκεια της CES. Από αυτούς θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιτυχία ή όχι, των νέων αυτών Ryzen.

     

    Ryzen Mobile 2.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.