Jump to content
 • gdp77
  gdp77

  Η D-Link παρουσιάζει τα πιο προσιτά της Routers WiFi 6 - Απολαύστε «παιχνίδι» χωρίς συμβιβασμούς

  Η D-Link, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία του Smart Home και της δικτύωσης, ανακοίνωσε τα δύο ολοκαίνουργια, πιο οικονομικά Wi-Fi 6 routers της (802.11ax) – το Router AX1500 Wi-Fi 6 (DIR-X1560) και το Router AX1800 Wi-Fi 6 (DIR-X1860), τα οποία αναβαθμίζουν την εμπειρία του Smart Home, ενώ παράλληλα σας κάνουν να απολαύσετε «παιχνίδι» χωρίς συμβιβασμούς καθώς χαρακτηρίζονται ως “gaming routers” εξαιτίας των εκπληκτικών χαρακτηριστικών τους.

   

  Σχεδιασμένα με γνώμονα το σύγχρονο «έξυπνο» σπίτι, τα DIR-X1560 και DIR-X1860 παρέχουν ομαλές και εξαιρετικά αξιόπιστες συνδυασμένες ταχύτητες Wi-Fi έως και τα 1.500 Mbps και 1.774 Mbps αντίστοιχα. Μέσω των δυο Routers είναι απλή η αναβάθμιση του υπάρχοντος οικιακού δικτύου, στης επόμενης γενιάς Wi-Fi6.Τα Routers είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν συνδεδεμένες έναν όλο και μεγαλύτερο αριθμό συσκευών και έξυπνων οικιακών gadget, που θα δειλουργούν ανά πάσα στιγμή.

   

  Τα DIR-X1560 και DIR-X1860 προσφέρουν διπλής ζώνης Wi-Fi με έως και τέσσερις ταυτόχρονες ροές, κάτι που επιτρέπει απρόσκοπη 4K αναπαραγωγή, καθώς και παιχνίδια και βιντεοκλήσεις χωρίς προβλήματα. Και τα δύο routers είναι πλήρως εξοπλισμένα με μια σειρά από νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την εμπειρία σύνδεσης του χρήστη. Τα Routers περιλαμβάνουν 1024 QAM για την ενίσχυση της απόδοσης όλων των συνδεδεμένων συσκεύων έως και 25% και 80 MHz για εκτεταμένο εύρος ζώνης (bandwith). Tα DIR-X1560 & DIR-X1860 ενσωματόνουν ενισχυτές ισχύος και χαρακτιριστικά διαμόρφωσης δέσμης για την αύξηση της εμβέλειας ενός δικτύου Wi-Fi και την ελαχιστοποίηση των σημείων χωρίς σήμα. Τα στοιχεία αυτά αυξάνουν την χωρητικότητα έως και τέσσερις φορές ενώ η συνδεσιμότητα γίνεται έως και 38% πιο γρήγορη. 

   

  Και τα δύο έξυπνα routers διαθέτουν τεχνολογία πολλαπλών χρηστών MIMO (MU-MIMO) και Ορθογώνια Διαίρεση Συχνότητας με Πολλαπλή Πρόσβαση (OFDMA), χαρακτηριστικό στοιχείο της τεχνολογίας Wi-Fi 6. Το OFDMA παρέχει εξαιρετική χωρητικότητα χωρίζοντας ένα κανάλι σε τέσσερα δευτερεύοντα κανάλια και υποστηρίζει ταχύτερο εύρος ζώνης  και διανομή συνδεσιμότητας σε συσκευές, εξαλείφοντας τη συμφόρηση και τις «ουρές» δικτύου.

   

  Επιπλέον, τα DIR-X1560 και DIR-X1860 υποστηρίζουν φωνητικές εντολές, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την πρόσβαση στο Wi-Fi, να ελέγξουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης ή να επανεκκινήσουν το σύστημα, μέσω έξυπνων συσκευών με δυνατότητα φωνιτικού χειρισμού, όπως τo Amazon Alexa ή ο Google Assistant.

   

  Είναι εύκολα στη ρύθμιση καθώς οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις οδηγίες εγκατάστασης του νέου τους router μέσω της ειδικής εφαρμογής της D-Link. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, παρέχονται στους χρήστες πολλαπλά εργαλεία διαχείρισης και δυνατότητα γονικού ελέγχου που τους επιτρέπουν να προσαρμόσουν ανάλογα την πρόσβαση στο δίκτυο, εξασφαλίζοντας μια ασφαλέστερη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

   

  large.1873993933_DIR-X1560_A1_ImageL(Front).pnglarge.613288978_DIR-X1560_A1_ImageL(Back).png

   

   

  Βασικά χαρακτηριστικά

      • Η τεχνολογία Wi-Fi 6 (802.11ax) παρέχει γρηγορότερες ταχύτητες, μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερη συμφόρηση δικτύου.
      • Οι συνδυασμένες ασύρματες ταχύτητες διπλής ζώνης έως και τα 1.500 Mbps / 1.774 Mbps διασφαλίζουν τη βέλτιστη εμπειρία Wi-Fi για όλες τις συσκευές, είτε πρόκειται για video streaming, διαδικτυακό παιχνίδι ή περιήγηση στο διαδίκτυο.
      • Η τεχνολογίες OFDMA και MU-MIMO «μεταφέρουν» περισσότερα δεδομένα σε περισσότερες συσκευές, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το “latency”.
      • Ο γονικός έλεγχος σας επιτρέπει να ελέγχετε πότε οι συσκευές έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
      • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συνδεδεμένων συσκευών μέσω της τεχνολογίας Target Wake Time (TWT).
      • Οι αυτόματες ενημερώσεις  του firmware διασφαλίζουν ότι το router AX1500 Wi-Fi 6 θα παραμένει ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες.
      • SPEEDTEST powered™, σας επιτρέπει να ανακαλύψετε την πραγματική ταχύτητα του Internet, απευθείας από το router.

   

  Διαθεσιμότητα και τιμές
  DIR-X1560: Προτεινόμενη τιμή λιανικής 119.99€
  DIR-X1860: Προτεινόμενη τιμή λιανικής 124.99€


  Άμεσα διαθέσιμα στους επίσημους μεταπωλητές των προιόντων D-Link


  Πηγή

  User Feedback

  Recommended Comments

  Η έκθεση στον ήλιο (που εκπέμπει UV ακτινοβολίες) είναι επικίνδυνη, παρ' όλ' αυτά, δε κρυβόμαστε..

   

  Οι UV ακτινοβολίες είναι στα όρια μεταξύ των μη-ιοντίζουσων (πχ. WiFi και συναφή, υπέρυθρο φως, ορατό φως) και των ιοντίζουσων (ακτίνες Χ, κλπ).

   

  Οι μη-ιοντίζουσες ακτινοβολίες δεν προκαλούν κυτταρικές μεταβολές.

  Οι ιοντίζουσες προκαλούν.

   

  Αν το WiFi (και τα συναφή) προκαλούν πρόβλημα, τότε το ορατό φως που είναι αρκετά υψηλότερης συχνότητας ακτινοβολία, θα προκαλούσε και αυτό προβλήματα.

  Edited by mojiro
  • Like 2
  Link to comment
  Share on other sites

  πριν 4 λεπτά, το μέλος mojiro έγραψε:

  Η έκθεση στον ήλιο (που εκπέμπει UV ακτινοβολίες) είναι επικίνδυνη, παρ' όλ' αυτά, δε κρυβόμαστε..

   

  Οι UV ακτινοβολίες είναι στα όρια μεταξύ των μη-ιοντίζουσων (πχ. WiFi και συναφή, υπέρυθρο φως, ορατό φως) και των ιοντίζουσων (ακτίνες Χ, κλπ).

   

  Οι μη-ιοντίζουσες ακτινοβολίες δεν προκαλούν κυτταρικές μεταβολές.

  Οι ιοντίζουσες προκαλούν.

   

  Αν το WiFi (και τα συναφή) προκαλούν πρόβλημα, τότε το ορατό φως που είναι αρκετά υψηλότερης συχνότητας ακτινοβολία, θα προκαλούσε και αυτό προβλήματα.

   

  untitled-1.png

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Αν θέλει κάποιος ας με διορθώσει στα παρακάτω καθώς έχω βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα.

  Η επικίνδυνη ακτινοβολία είναι η ιοντίζουσα. Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ  "Ιοντίζουσες είναι οι ακτινοβολίες που μεταφέρουν ενέργεια ικανή να εισχωρήσει στην ύλη, να προκαλέσει ιοντισμό των ατόμων, να διασπάσει βίαια χημικούς δεσμούς και να προκαλέσει βιολογικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό."

  Η μη -ιοντίζουσα ακτινοβολία διαπερνά το σώμα μας χωρίς να το επηρεάζει.
   

  Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, ότι είναι πάνω από τα 750THz μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο σώμα μας.

  image.thumb.png.5ac2ce1af16598bbf04fa3fcd0a62104.png

   

  Νομίζω ότι σε μεγάλη ένταση η μη-ιοντιζουσα μπορεί να είναι βλαβερή αλλά όχι στα επίπεδα της ιοντίζουσας. Παράδειγμα αν μπούμε σε εάν φούρνο μικροκυμάτων θεωρώ ότι κάπου θα μας επηρεάσει.

  Αν κάποιος έχει καλύτερες γνώσεις ας ρίξει λίγο φως στο θέμα.

   

  • Like 2
  Link to comment
  Share on other sites

    

  Quote

  Παράδειγμα αν μπούμε σε εάν φούρνο μικροκυμάτων θεωρώ ότι κάπου θα μας επηρεάσει.

   

  Ναι, ωστόσο υπάρχει μία σημαντική διαφορά.

   

  Η μία κατηγορία ακτινοβολίας (υπέρυθρη) θερμαίνει (ή ταλαντώνει σε ατομικό επίπεδο) τα άτομα και η άλλη τα διασπά (ιοντίζουσες).

   

  Τελείως μπακάλικα:

  - Όταν η συχνότητα είναι "χαμηλή", το μήκος κύματος είναι "μεγάλο" και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να "κουνήσει" τα κύτταρα, δηλαδή να τα "θερμάνει". Ναι, εκτεταμένη ή ισχυρή θέρμανση, προφανώς θα λιώσει αντικείμενα, θα προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα, αλλά δε θα μεταλλάξει ιστούς.

  - Όταν η συχνότητα είναι "υψηλή", το μήκος κύματος είναι "μικρό" και "χωράει" να περάσει μέσα από τα κύτταρα, και πλέον να τα διασπάσει και να υπάρξει μετάλλαξη ιστών.

   

  Και ναι, έχουν γίνει έρευνες με ποντίκια που να εκτίθενται για συνεχείς και μεγάλες χρονικές περιόδους σε διάφορα ποσά ισχύος σε ακτινοβολίες που συνήθως εκτιθόμαστε και δεν έχει βρεθεί κάτι συγκεκριμένο.

   

  • Like 2
  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...