Jump to content

mojiro

Premium Members
  • Posts

    166
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Dublin, Ireland

mojiro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ναι, ωστόσο υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Η μία κατηγορία ακτινοβολίας (υπέρυθρη) θερμαίνει (ή ταλαντώνει σε ατομικό επίπεδο) τα άτομα και η άλλη τα διασπά (ιοντίζουσες). Τελείως μπακάλικα: - Όταν η συχνότητα είναι "χαμηλή", το μήκος κύματος είναι "μεγάλο" και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να "κουνήσει" τα κύτταρα, δηλαδή να τα "θερμάνει". Ναι, εκτεταμένη ή ισχυρή θέρμανση, προφανώς θα λιώσει αντικείμενα, θα προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα, αλλά δε θα μεταλλάξει ιστούς. - Όταν η συχνότητα είναι "υψηλή", το μήκος κύματος είναι "μικρό" και "χωράει" να περάσει μέσα από τα κύτταρα, και πλέον να τα διασπάσει και να υπάρξει μετάλλαξη ιστών. Και ναι, έχουν γίνει έρευνες με ποντίκια που να εκτίθενται για συνεχείς και μεγάλες χρονικές περιόδους σε διάφορα ποσά ισχύος σε ακτινοβολίες που συνήθως εκτιθόμαστε και δεν έχει βρεθεί κάτι συγκεκριμένο.
  2. Η έκθεση στον ήλιο (που εκπέμπει UV ακτινοβολίες) είναι επικίνδυνη, παρ' όλ' αυτά, δε κρυβόμαστε.. Οι UV ακτινοβολίες είναι στα όρια μεταξύ των μη-ιοντίζουσων (πχ. WiFi και συναφή, υπέρυθρο φως, ορατό φως) και των ιοντίζουσων (ακτίνες Χ, κλπ). Οι μη-ιοντίζουσες ακτινοβολίες δεν προκαλούν κυτταρικές μεταβολές. Οι ιοντίζουσες προκαλούν. Αν το WiFi (και τα συναφή) προκαλούν πρόβλημα, τότε το ορατό φως που είναι αρκετά υψηλότερης συχνότητας ακτινοβολία, θα προκαλούσε και αυτό προβλήματα.
  3. Και καλά στα macbook / desktops... Στα Workstations που έχουν κάρτες γραφικών και άλλα περιφερειακά;
  4. mojiro

    Corsair iCUE Nexus Review

    Υποστήριξη για Linux? Θα μπορούσαμε άραγε να το συνδέσουμε με Raspberry Pi και να δουλέψει σαν ένα μαγικό interface του?
  5. μην ανησυχείς! το προσέχουμε το σύννεφο από τον καναπέ!
  6. https://arstechnica.com/gadgets/2020/03/power-management-is-hard-linux-patch-boosts-ice-lake-performance/ Επίσης, βελτιώνοντας τις επιδόσεις, βελτιώνεται κ η διάρκεια της μπαταρίας
  7. mojiro

    Η νέα "ελληνική" διαφήμιση της Apple για το  iPhone 7 Plus

    υπέεεροχη χχοοχοχοχ
  8. μόνο τα πληκτρολόγια να συγκρίνεις... αρκεί για να το πιστέψεις..
  9. mojiro

    Τηλεμετρία ενσωματώνουν οι τελευταίοι οδηγοί της Nvidia

    ναι αλλά πως περιμένουμε να δούμε βελτιώσεις... χωρίς τηλεμετρία... μωρέ ας γίνεται... αλλά με τρόπο ηθικό..
  10. επί μακράν ανώτερο σε hardware ένα microserver, αλλά όχι σε software... κάποτε έπαιζα με το OpenFiler και ήμουν μια χαρά, πλέον κάθομαι και στείνω linux raid μονος και είμαι happy επίσης από όσο θυμάμαι οι raid controller των microserver ΔΕΝ είναι hardware raid, που θα πει ότι θα πρέπει να παίξεις με linux raid (αν βάλεις linux) και ένα τελευταίο... το microserver πέρα από την designιά και την σοβαρής κατασκευής mobo, κατά τα άλλα ένα κλασσικό pc είναι. στο τελευταίο office server που έφτιαξα, έβαλα μία asrock μητρική με embeded amd cpu, ότι δηλαδή είναι και το g7 microserver!
  11. mojiro

    Storage case RS831S από την SilverStone

    Μια χα
  12. mojiro

    Αναφορές ξανά για πρόβλημα επιδόσεων σε κάποιους 840 EVO

    όμο
  13. mojiro

    Η Intel παρουσιάζει και επίσημα τους Broadwell-U

    πάντως τη G7 σει
  14. mojiro

    αγορά καινούργιου switch 1gbps και ρυθμίσεις

    αν θέλετε να πειραματιστείτε με managed αλλά και με πιο advanced λειτουργίες, δείτε προς Mikrotik, καθώς στη τιμή που άλλοι κατασκευαστές δίνουν απλό ή managed ή Mikrotik βγάζει, 5-10-24port routers - που προφανώς έχουν τις λειτουργίες των managed αλλά και πολλά πολλά παραπάνω.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.