Jump to content



Νόμιζα ότι γέρασα, ότι έπρεπε να παρατήσω για πάντα τα competitive fps...


gdp77

Recommended Posts

Προτείνω ανεπιφύλακτα αυτή την ιστορία να την διαβάσουν όσοι παίζουν online games και ειδικά competitive fps (γιατί για τα υπόλοιπα παιχνίδια το “αόρατο” lag είναι μάλλον αδιάφορο).

 

Η ιστορία του “αόρατου” lag, θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος.

 

Όποιοι  guru των δικτύων θα μπορούν να μου προσφέρουν την άποψή τους, αφού διαβάσουν την ιστορία…..

 

Όλα ξεκίνησαν από την εποχή του WZ 2.0. Ήμουν φανατικός του plunder στο WZ1,, μέχρι που το WZ 2.0 δεν το  συμπεριέλαβε στα game modes και επιπρόσθετα τα mechanics του WZ 2.0 μου προκαλούσαν απλά αηδία. Παράτησα λοιπόν τα FPS, καθώς δεν έβρισκα κάτι που να με ικανοποιεί. Ασχολήθηκα για λίγο καιρό με action RPG (grim dawn) και retro gaming.

Fast forward στις σχολικές διακοπές του Πάσχα, όπου με τον bro αναζητούσαμε κάποιον τίτλο να “ξυστούμε πάλι στη γκλίτσα του τσοπάνη”. Δοκιμάσαμε 2-3 f2p fps αλλά τίποτα δεν μας ικανοποιούσε και οριακά ικανοποιητικό βρήκαμε το ironsight. Παίξαμε για λίγες ώρες, ήμουν εντελώς γιωτάς, λες και δεν μπορούσα να βρω στόχο σε τίποτα, αλλά το απέδωσα στο ότι τα mechanincs του παιχνιδιού ήταν διαφορετικά από αυτά που έχω συνηθίσει + δεν ήξερα και τις πίστες. Ο bro ήταν πολύ καλύτερος από εμένα στα stats, πράγμα που με ξένιζε. Συνήθως είμαστε ισοδύναμοι. Τέλος πάντων δεν επιμείναμε πολύ στο παιχνίδι αυτό, μια που πήρα μυρωδιά το XDefiant, απέκτησα beta invitation και έστειλα και στον bro και μπουκάραμε με πάθος στο παιχνίδι, που μας άρεσε πολύ.

 

Τα καλά νέα, παίζει απροβλημάτιστα στο Linux (μάλιστα έχουν ανακοινωθεί και θέσεις εργασίας από Ubistoft για Linux engineers για τον συγκεκριμένο τίτλο. Χαλαρά 144+ fps, high settings, game play smooth σαν βούτυρο….

 

Τα κακά νέα: Ήμουν χάλιας… Χάλιας λέμε. Συνεχώς παθητικός σε κάθε παιχνίδι με υπερδιπλάσια deaths από kills. Ο bro και πάλι πολύ καλύτερος. Άπειρες δοκιμές έκανα. Τι να πειράζω FOV, ADS, 1002 settings, 1.000.000 διαφορετικά configurations και πάλι να μην μπορώ να βρω στόχο και να με σκοτώνουν για πλάκα. Στην αρχή το απέδωσα στις άγνωστες πίστες, αλλά ορισμένα πράγματα δεν μπορούσα να τα εξηγήσω. Γιατί εντάξει, να μην ξέρεις ότι π.χ. στα δεξιά σου έχει έξοδο, να συνεχίζεις ευθεία και να βγαίνει ένας από δεξιά και να σε σκοτώνει ΟΚ. Το να τον βλέπεις φάτσα, να τραβάτε όπλο ταυτόχρονα και να σε σκοτώνει πάλι ΟΚ. Το να τον βλέπεις, να πυροβολείς πρώτος, να κοιμάται, να σε παίρνει χαμπάρι να απαντά στα πυρά και ΠΑΛΙ να σε σκοτώνει ΕΛΕΟΣ. Το κορυφαίο? Να παίρνω την ουρά κάποιου παίχτη (ώρα 6), να μην με έχει δει, να τον αρχίζω στο shooting και έπειτα να με παίρνει χαμπάρι, να γυρνάει και να με σκοτώνει Ε ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ. Το τι βρισίδι έριχνα επί 2 μέρες, δεν περιγράφεται. Οριακά την γλίτωσαν πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη. Λίγο ακόμα και θα μπορούσα χαλαρά να τα σπάσω….

 

Δεν μπορούσα να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει. Άρχισαν να με γυροφέρνουν σκέψεις ότι γέρασα. Τέρμα τα αντανακλαστικά αγορίνα μου, τράβα παίξε euro truck simulator και πολύ σου είναι. Lag ΔΕΝ είχα. Τα ping ήταν καλά και τα καρέ αβίαστα πάνω από 144.

 

Τελευταία απόπειρα πριν αρχίσω να ψάχνω KAΠΗ ήταν να μπω στα μισητά windows και να εγκαταστήσω το παιχνίδι και εκεί. Μήπως και κάτι με το proton στο Linux προκαλούσε το πρόβλημα? Ευτυχώς (γιατί θα ξενέρωνα αν έφταιγε το Linux), και εκεί τα ίδια. 1002 settings πείραξα, αλλά εξακολουθούσα να είμαι γιωτάς με τα ίδια συμπτώματα με αυτά του Linux.

Παίρνω τον bro και του λέω “μαλάκα σου πληρώνω ταξί και κερνάω φαγητό, έλα από εδώ να παίξεις στο pc μου, να σε δω”. Δεν πίστευα ότι είναι τόσο καλύτερος από εμένα, άρχιζα να πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα έχει η γραμμή μου. Αλλά ποιο να ήταν αυτό?

 

Τελευταία απέλπιδα σκέψη να ανοίξω το web interface του σαπιο router και να δω τι μπορώ να πειράξω. Τίποτα δεν έβρισκα μέχρι που το μάτι μου έπεσα στο “Firewall”, το οποίο ήταν ρυθμισμένο στο “medium” και είχε και τσεκαρισμένο ένα box “antihacking”. Το ρυθμίζω στο “low” και ξετσεκάρω το “anti-hacking”. Ξεκινάω το παιχνίδι. Αρχίζω να παίζω. Ω ΘΕΟΙ ΤΟΥ gaming!!!!! Πυροβολάω και βρίσκω στόχο!!!! Face-to-face shoot-outs και τα κερδίζω! Τρέχω και δεν με πετυχαίνουν για πλάκα οι εχθροί λες και είχα κόκκινη σημαία που έλεγε “shoot-me”.  Τι συνέβη??? Μαλάκα μου WTF????? Πώς είναι δυνατόν μια ρύθμιση στο firewall, να μην γινόταν “register” με κανέναν τρόπο π.χ. με προβλήματα συνδεσιμότητας (δεν είχα) ή με προβλήματα υψηλού ping (το ping ήταν εξαιρετικό 40-60) ????? αλλά, παρόλα αυτά, να παίζω όπως θα έπαιζα με ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΘΛΙΟΥ ping, αλλά χωρίς να έχω υψηλό ping????

 

image.thumb.png.7bd90c48c4591e824be022b3627825e3.png

 

 

 

Γι' αυτό και θα μπορούσα να δώσω τίτλο στην ιστορία : To αόρατο lag….

 

Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει wtf happened, ευπρόσδεκτος….

 

YΓ Tο router είναι το ΖΤΕ Η267Α της vodafone…. Αν δεν χρειαζόμουν το VOIP, θα το έστελνα στην ανακύκλωση και θα αγόραζα ένα σοβαρό router. Διόρθωση : Θα το έσπαγα!!!!

 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

YΓ Tο router είναι το ΖΤΕ Η267Α της vodafone…. Αν δεν χρειαζόμουν το VOIP, θα το έστελνα στην ανακύκλωση και θα αγόραζα ένα σοβαρό router. Διόρθωση : Θα το έσπαγα!!!!

Ναι αλλα το εφτιαξες, τι σου φταιει?

Να μην ειχε ρυθμιση να σου πω οκ

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, το μέλος Shadow KnighT έγραψε:

Πολλά """μόντεμ""" κάνουν κάποιου είδους packet analysis, αλλά έχουν σαπίδια cpu οπότε αυτό μεταφράζεται σε lag, καθυστερήσεις σε σελίδες και άλλα κουλά.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να το απενεργοποιήσω εντελώς. Το "ελάχιστο" που μπορείς να το σετάρεις είναι το "low". Ενδέχεται δηλαδή να έχω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αν μπορούσα να το απενεργοποιήσω. Και δυστυχώς το router αυτό το "παντρεύεσαι" αναγκαστικά γιατί με router άλλου κατασκευαστή χάνεις το VOIP (ενδεχομένως και το vodafoneTV - δεν ξέρω)

 

Υπάρχει κάποιου είδους web benchmark που μπορεί να "μετρήσει" αυτό που λες, οπότε να αποτανθώ στη vodafone για να μου στείλουν άλλο router που να μου λύνει το πρόβλημα? Γιατί η εμπειρία μου, ότι δηλαδή με "τσακίζουν" στα FPS δεν νομίζω να γίνει αποδεκτή σαν επιχείρημα....

 

Ακόμα και αν αγοράσω άλλο router (όχι modem) πάλι όλα θα περνάνε αναγκαστικά από το σαπιό-modem της voda και δυστυχώς όπως προανέφερα το εν λόγω "firewall" δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς.

Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, το μέλος Efialtis έγραψε:

Ναι με το DMZ βγάζεις τον Υπολογιστή σου εκτός κάθε προστασίας

Θα δοκιμάσω να επαναφέρω το medium setting του firewall, που είναι γνωστό ότι μου δημιουργεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, και θα βάλω DMZ στο IP του υπολογιστή μου, να δω αν θα δουλέψει.

 

Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, το μέλος Shadow KnighT έγραψε:

Προσωπικά σε DMZ δε θα βαζα το πισι μου. Αν πάρεις άλλο ρουτεράκι μπορείς να βάλεις το ΖΤΕ σε bridge mode και να μην κάνει τπτ.

 

Δεν έχεις άδικο. Δεν σημαίνει ότι με άλλο router δεν θα έχω ίδιο θέμα.

 

Κατάφερα και επικοινώνησα με το support του xdefiant στο discord και μου έδωσαν ports για port forwarding (μόλις τώρα). Δοκιμάζω με αυτή τη λύση και βλέπουμε.

 

ΥΓ ΦΟΒΕΡΟ support το παιχνίδι! Σεβασμός λέμε. Καμία σχέση με καφρίλα Activision που ζητάει και 70 ευρώ τον τίτλο.... Άμεση απάντηση πήρα.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

Δεν σημαίνει ότι με άλλο router δεν θα έχω ίδιο θέμα.

Θεωρητικά όταν ένα μόντεμ/ρούτερ δουλεύει σε bridge mode, δεν δουλεύει ούτε firewall, ούτε packet analysis, ούτε τίποτα. Δουλεύει σαν απλό interface. Αν και το επόμενο ρουτεράκι είναι για τα μπάζα είναι άλλο θέμα, αλλα συνήθως πρέπει να κάνεις συνειδητή προσπάθεια για να πέσεις πάλι σε μούφα.

 

Λογικά πάντως με το firewall στο low, το ΑΝΤΙ-ΧΑΚΙΝΓΚ κλειστό και port forward θα παίζεις σωστα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω νομιζα οτι τρολλαρες αλλα δεν τρολλαρεις.  Δεν νομιζω οτι γινεται αυτο το πραγμα να μην μπορεις να σκοτωσεις απο το ρουτερ. Μου θυμιζει κατι στριμερς που ελεγαν οτι χανω επειδη κανει microstutter και κατι γινεται με το ρευμα μου και κατι τετοια.

 

Επισης επειδη το συγκεκριμενο game το επαιξα και εγω:

σε ενα μαπ τους ειχα διαλυσει δεν μπορουσε να με φαει ανθρωπος και στο επομενο ηταν ολοι pros και εχανα τα 2/4 fights και με εμενα να ξεκιναω το spray.  Πρεπει να παιζει κατι με το netcode του παιχνιδιου. Δεν παιζει το ρουτερ να κανει τετοια πραγματα.

Σε bufferbloat test τι σου βγαζει? http://www.dslreports.com/speedtest

Έγινε επεξεργασία από icy20
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, το μέλος icy20 έγραψε:

Εγω νομιζα οτι τρολλαρες αλλα δεν τρολλαρεις.  Δεν νομιζω οτι γινεται αυτο το πραγμα να μην μπορεις να σκοτωσεις απο το ρουτερ. Μου θυμιζει κατι στριμερς που ελεγαν οτι χανω επειδη κανει microstutter και κατι γινεται με το ρευμα μου και κατι τετοια.

 

Η διαφορά με την αλλαγή του mode στο firewall ήταν τεράστια. Ναι γίνεται. Διάβασε προσεκτικά τα συμπτώματα. Μπορούσα να σε έχω μπροστά μου και να σου ρίχνω και να μην κάνουν register τα hits. Σαν να έβλεπα το φάντασμά σου. Εντάξει αν καθόσουν μια ώρα ακίνητος eventually έπαιρνα το kill, αλλά εν κινήσει ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Και όλα αυτά ενώ το ping ήταν normal.  Noμίζω ότι ο @Shadow KnighT πιο πάνω μάλλον βρήκε την αιτία. Επίσης δεν ήταν ότι δεν έκαναν καθόλου kills αλλά ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρω kill ενώ ήταν εξαιρετικά εύκολο να με σκοτώσουν. Και όχι δεν είναι placebo. Αλλάζοντας τη ρύθμιση στο firewall ήταν η μέρα με τη νύχτα.

 

 

ΥΓ στο warzone δεν είχα πρόβλημα (τουλάχιστον αντιληπτό) με το router. Ήταν εμφανές όμως στο xdefiant. Ίσως έχει να κάνει και με το netcode, δεν γνωρίζω. Το ίδιο μάλλον αντιμετώπισα και στο ironsight.

Link to comment
Share on other sites

@icy20 never mind, βρήκα τη συνομιλία στο discord από το κινητό:


 

Παράθεση

 

These should be the ones you want!

TCP: 13000, 27015, 51000, 55000, 55002

UDP: 22000-22032

 

 

Η beta λήγει σήμερα νομίζω. Πάντως, αν λειτουργεί καλά το UPnP του router σου, λογικά δεν θα χρειαστείς port forwarding. Εκτός αν το έχεις απενεργοποιήσει για λόγους ασφαλείας.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

21 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

@icy20 never mind, βρήκα τη συνομιλία στο discord από το κινητό:


 

 

Η beta λήγει σήμερα νομίζω. Πάντως, αν λειτουργεί καλά το UPnP του router σου, λογικά δεν θα χρειαστείς port forwarding. Εκτός αν το έχεις απενεργοποιήσει για λόγους ασφαλείας.

Δεν πειραζει εγω τα βαζω να ειμαι σιγουρος παντα. Το fritzbox εχω λογικα δουλευει καλα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους! Κι εγώ είμαι στην Vodafone και έχω επάνω το FritzBOX 7590. Υπάρχουν διαδικασίες να πάρεις από router της Vodafone τα login details του VOIP προκειμένου να μην χάσεις την τηλεφωνία. Για το Vodafone TV δεν ξέρω τι παίζει μιας και δεν έχω. Πιστεύω όμως πως κι εκεί σίγουρα θα υπάρχει λύση ώστε να σετάρεις μια LAN για το Vodafone TV.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.