Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η Microsoft μηνύει την κυβέρνηση των Η.Π.Α. για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου

    Μπορεί η Apple να είναι στο στόχαστρο των αρχών το τελευταίο στην Αμερική, αλλά τώρα η Microsoft υπέβαλε μήνυση κατά της κυβέρνησης των Η.Π.Α. και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο λόγος της μήνυσης αυτής αφορά το δικαίωμα της εταιρίας να ενημερώνει τους χρήστες των υπηρεσιών της ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία για αυτούς από τις αρχές. 

     

    Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η Microsoft θεωρεί αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Electronic Communications Privacy Act (ECPA) του 1986, οι οποίες παραβιάζουν σύμφωνα με την εταιρία το πρώτο άρθρο του συντάγματος που αφορά την ελευθερία του λόγου των πολιτών αλλά και το τέταρτο άρθρο το οποίο προστατεύει τους πολίτες από αδικαιολόγητες έρευνες και κατασχέσεις των περιουσιών τους.

     

    Σίγουρα η  Microsoft προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών αλλά όπως δήλωσε η εταιρία, έκανε την μήνυση ώστε να μπορεί να προσφέρει προϊόντα σε καταναλωτές που με τη σειρά τους να μπορούν να εμπιστευτούν την εταιρία. Οι αρχές των Η.Π.Α. απαγόρευσαν στην Microsoft να ενημερώσει τους πελάτες της, όταν οι αρχές ζητάνε στοιχεία όπως τα emails τους και άλλες πληροφορίες.

     

    Η εταιρία δήλωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένας ύποπτος για κάποιο αδίκημα δεν πρέπει να ενημερώνεται ότι διεξάγεται έρευνα, ώστε να μην καταστρέψει στοιχεία και αποδείξεις, εμποδίζοντας έτσι τη σύλληψή του. 

     

    "Βάση των υπερβολικά πολλών διαταγών που έχουμε λάβει για τη μη ενημέρωση των χρηστών, αμφισβητούμε αν αυτές οι διαταγές έχουν κάποια βάση και απαιτούν όντως τέτοια μυστικότητα", δήλωσε ο Brad Smith, o επικεφαλής του νομικού τμήματος της Microsoft. "Αντιθέτως φαίνεται ότι οι εκδόσεις τέτοιων διαταγών έχουν γίνει πια μια διαδικασία ρουτίνας".

     

    Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η Microsoft, τους τελευταίους 18 μήνες έχει λάβει 5,624 δικαστικές διαταγές έρευνας στα δεδομένα των χρηστών της, από τις οποίες οι 2,576 δεν επέτρεπαν στη Microsoft να ενημερώσει τους χρήστες για αυτές τις έρευνες.

     

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft αντιστέκεται σε τέτοιες διαταγές. Το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μίας offshore εταιρίας. Και δεν είναι μόνη της σε αυτόν τον αγώνα. Η Google και το Twitter έχουν επίσης δηλώσει ότι επιθυμούν να δημοσιοποιούν τα αιτήματα των αρχών για τις έρευνες στα δεδομένα των χρηστών τους.

     

    Πηγή : engadget


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.