Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Qualcomm επιδεικνύει server SoC με 24 πυρήνες ARM

    .
    Η νέα πλατφόρμα της εταιρίας για servers, Server Development Platform (SDP), βρίσκεται ήδη στην διαδικασία της συναρμολόγησης για αποστολή και χρήση σε data centers, ενώ για την παρουσίαση χρησιμοποιήθηκε μία προ παραγωγής έκδοση του τελικού chip, το οποίο θα είναι μορφής System-on a-chip (SoC) με 24 πυρήνες αρχιτεκτονικής ARMv8-A. Το chip δεν θα βρίσκεται κολλημένο πάνω στην κεντρική πλακέτα, αλλά θα μπαίνει στο δικό του socket και για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η τεχνολογία των FinFET. Τα τελικά SoCs μάλιστα αναμένεται να έχουν περισσότερους των 24 πυρήνων.

     


    Qualcomm 24 ARM cores server chip


    Qualcomm 24 ARM cores server chip 2

     


    Στην παρουσίαση της πλατφόρμας SDP, αυτή έτρεξε όλο το σχετικό λογισμικό, το οποίο περιελάμβανε Linux kernel version 4.2 μαζί με KVM virtualization, OpenStack DevStack για OpenStack cloud orchestration, guest virtual machines τα οποία έτρεχαν στάνταρ διανομές Linux, παράλληλα με Apache web server και WordPress.

     

    Η νέα πλατφόρμα θα προορίζεται για χρήση σε hyperscale data servers και θα είναι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να φέρει σε πέρας τις τυπικές εργασίες που αναθέτονται σήμερα σε μεγάλους servers. Η νέα πλατφόρμα SDP βρισκόταν σε διαδικασία ανάπτυξης για πάνω από δύο χρόνια και περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

     


    Qualcomm SDP platform

     


    Μέσω δύο ακόμα ανακοινώσεων για την συνεργασία της με τις Xillinx και Mellanox, η Qualcomm γνωστοποίησε την πρόθεση χρήσης των FPGAs της πρώτης και τις τεχνολογίες διασύνδεσης της δεύτερης με την πλατφόρμα της.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.