Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η Samsung διαπραγματεύεται την πώληση του τμήματος PC στη Lenovo

    Σύμφωνα με αναφορές που κάνουν ειδησεογραφικά μέσα στη Νότια Κορέα, η Samsung Electronics βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του τμήματος PC με την κινέζικη Lenovo.

     

    Σύμφωνα με τη Bell, ο νοτιοκορεάτικος γίγαντας προτίθεται να πουλήσει το κομμάτι αυτό στην Lenovo, μία αναμενόμενη κίνηση αφότου πούλησε το τμήμα που αφορούσε τα εκτυπωτικά και φωτοαντιγραφικά μηχανήματα στην  HP έναντι του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, πώληση η οποία εγκρίθηκε τον Οκτώβριο. Η αναφορά αυτή επικαλείται δηλώσεις ανώτερου στελέχους, σύμφωνα με τις οποίες το τμήμα των εκτυπώσεων και το τμήμα των PC πρέπει να θεωρείτε ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία και είναι φυσικό επόμενο να πωληθεί και αυτό.

     

    H Samsung πουλάει τα κομμάτια αυτά της εταιρίας τα οποία δεν επηρεάζουν τη βασική της πολιτική και έχουν καταστεί μη κερδοφόρα. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες με τη Lenovo αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν η πώληση αυτή τελικά θα πραγματοποιηθεί. Με την τεράστια άνοδο των πωλήσεων των smartphones, οι πωλήσεις και η ζήτηση για υπολογιστές desktops και notebooks έχουν μία σταθερή πτωτική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια. 

     

    Και ενώ η Samsung φροντίζει να ξεφορτωθεί τα ζημιογόνα τμήματα,  εξαγοράζει εταιρίες όπως τη Viv, η οποία έχει αναπτύξει το δικό της ψηφιακό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και την εταιρία Harman, η οποία κατασκευάζει αντίστοιχες συνδεδεμένες συσκευές για αυτοκίνητα, επικεντρώνοντας έτσι τις προσπάθειες της στο να επικρατήσει στην αγορά του Internet of Things και των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.