Jump to content



  • yanni
    yanni

    Μερικά από τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung θα έρθουν με υποστήριξη για 120Hz, FreeSync και VRR

    Πριν ένα μήνα περίπου, AMD και Microsoft ανακοίνωναν ότι οι κονσόλες Xbox One X και Xbox One S, θα αποκτούσαν υποστήριξη για το FreeSync της AMD. Το ερώτημα που τέθηκε τότε ήταν αν και πότε θα βλέπαμε τηλεοράσεις στην αγορά με υποστήριξη για το AMD FreeSync. Από ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε ιδιαίτερα, μιας και κάποια μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung για το 2018, θα υποστηρίζουν τόσο το AMD FreeSync, όσο και το αντίστοιχο VRR(Variable Refresh Rate) πρότυπο του νέου HDMI 2.1.

     

    Την παραπάνω αποκάλυψη κάνει το FlatpanelsHD και σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αρχικά θα δούμε την υποστήριξη για FreeSync και VRR σε κορυφαίες QLED τηλεοράσεις αλλά και σε κάπως πιο οικονομικά προσιτά μοντέλα. όπως η σειρά NU8000. Οι οθόνες αυτές θα υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz, για σήματα εισόδου ανάλυσης 1080p, AMD FreeSync και VRR, για ομαλότερη απεικόνιση των γραφικών, τόσο από υπολογιστή με σύγχρονη AMD κάρτα γραφικών, όσο και από Xbox One X και Xbox One S, καθώς και χαμηλότερο input lag σε game mode.

     

    Ειδικότερα όσον αφορά το input lag, η Samsung αναφέρει ότι έχει καταφέρει να το κατεβάσει στα 15,4 ms, με την τιμή αυτή να πέφτει ακόμα και κάτω από τα 7 ms σε VRR mode. Επιπλέον η Samsung έχει ενσωματώσει και τεχνολογία ‘Fast FRC’ (frame rate compensation), το οποίο σε συνδυασμό με μία κονσόλα θα προσφέρει 24 ms input lag κατά μέσο όρο.

     

    Θα πρέπει εδώ πάντως να αναφέρουμε, όσον αφορά το HDMI 2.1, ότι οι οθόνες δεν υποστηρίζουν τα πλήρη χαρακτηριστικά αυτού. Οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του HDMI 2.1, στην προκειμένη περίπτωση το VRR και να τα ενσωματώσουν σε HDMI 2.0 θύρες, κάτι που έχει επιλέξει να κάνει εδώ η Samsung. Άρα έχουμε HDMI 2.0 θύρες, με VRR υποστήριξη.

     

    Για την ώρα η Samsung είναι η μόνη εταιρία η οποία έχει ανακοινώσει υποστήριξη για το VRR. Μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν και οι άλλοι κατασκευαστές. Επίσης να πούμε ότι το PlayStation 4 της Sony δεν υποστηρίζει VRR και ούτε έχει προβεί σε κάποια σχετική ανακοίνωση η εταιρία, που να υπονοεί υποστήριξη μελλοντικά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.