Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα προϊόντα από την Mediatek στο MWC 2015

    Έχουν περάσει μόλις λίγες βδομάδες από την ανακοίνωση του πυρήνα Cortex A72 από την ARM και η Mediatek ήδη ήταν σε θέση να παρουσιάζει SoC που τον περιλαμβάνει στο MWC 2015. Το MT8173 χρησιμοποιεί δύο πυρήνες Cortex A72 στα 2.4GHz και δύο πυρήνες Cortex A53 σε μια σχεδίαση τύπου big.LITTLE. Όσον αφορά την GPU του SoC αυτή θα είναι η PowerVR GX6250 GPU και αν και δεν είναι γνωστή η συχνότητα λειτουργίας της, αναμένεται να είναι χρονισμένη πάνω από τα 700MHz. Στο μόνο σημείο που το SoC μένει κάπως πίσω τεχνολογικά, είναι στον τομέα της μνήμης, όπου έχει προτιμηθεί η υποστήριξη της LPDDR3 αντί της LPDDR4, πιθανόν για λόγους κόστους. Στο τομέα του multimedia, το SoC υποστηρίζει 120Hz για την οθόνη, 4K H.264/HEVC(10-bit)/VP9 video decoders και ISP ικανό να υποστηρίξει 20MP αισθητήρες. Με το MT8173 η Mediatek γίνεται η δεύτερη εταιρία μετά την Qualcomm με τα Snapdragon 618 και 620 που ανακοινώνει SoC με το A72.

     


    ΜΤ8173 2

     


    Στον τομέα των SoCs η Mediatek επιπλέον ανακοίνωσε το rebranding των SoC της, τα οποία πλέον θα φέρουν την ονομασία Helio, από την Ελληνική λέξη Ήλιος. Τα Helio X θα είναι η κορυφαία κατηγορία, τα Helio P η μεσαία.

     

    Το MT3188 wireless charging IC θα υποστηρίζει τις τρεις σημαντικότερες τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης, τις PMA, WPC και A4WP. Η WPC είναι η πλέον διαδεδομένη με την PMA να αποτελεί μια εναλλακτική και ανταγωνιστική τεχνολογία αυτής. Η A4WP είναι μια καινούρια τεχνολογία η οποία μπορεί να φορτίσει μια ή περισσότερες συσκευές όπου και αν αυτές βρίσκονται μέσα στην περιοχή φόρτισης η οποία εκτείνεται στις τρεις διαστάσεις, σε αντίθεση με τις PMA, WPC.

     


    MT3188

     


    Η Mediatek παρουσίασε και τις δυνατότητες του MiraVision που ενσωματώνει στα SoC της και ειδικότερα την δυνατότητα για αυτόματη δυναμική ανάλυση της εικόνας και αυξομείωση του backlight και των δεδομένων απεικόνισης για καλύτερη ορατότητα σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Τέλος, η εταιρία αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στον τομέα των modems.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.