Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέο Helio X25 Chipset από τη MediaTek 

    Προσπαθώντας να παραμείνει ανταγωνιστική στη μάχη με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών για κινητές συσκευές, η MediaTek σχεδιάζει την κυκλοφορία του διαδόχου του Helio X20 chipset, το Helio X25.

     

    Στο νέο chipset δεν βρίσκουμε δραστικές αλλαγές αλλά είναι μία βελτίωση του X20 όσον αφορά τις συχνότητες. Τα επίσημα χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αλλά το νέο SoC θα ονομάζεται MT6797T. 

     

    Οι δύο Cortex-A72 πυρήνες θα είναι χρονισμένοι λίγο υψηλότερα στα 2.7GHz από τα 2.5GHz αλλά οι τέσσερις Cortex-A53 πυρήνες θα δουν μία σημαντική αύξηση στις συχνότητές τους. Το chipset αυτό θα κατασκευαστεί με την 16nm FinFET διαδικασία παραγωγής κάτι που σημαίνει χαμηλότερες θερμοκρασίες.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συχνότητες του Helio X20 :

     

    2 x Cortex-A72 πυρήνες χρονισμένοι στα 2.5 GHz
    4 x Cortex-A53 πυρήνες χρονισμένοι στα 2.0 GHz
    4 x Cortex-A35 πυρήνες χρονισμένοι στα 1.4 GHz

     

    MediaTek-635x325.jpg

     

    Εν τω μεταξύ  πληροφορίες έχουν διαρρεύσει ακόμα και για το επόμενο chipset της εταιρίας, το Helio X30, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτει την παρακάτω διάταξη στους πυρήνες του :

     

    4 x Cortex-A72 πυρήνες χρονισμένοι 2.5 GHz
    2 x Cortex-A72 πυρήνες χρονισμένοι  2.0 GHz
    2 x Cortex-A53 πυρήνες χρονισμένοι 1.5 GHz
    2 x Cortex-A35 πυρήνες χρονισμένοι 1.0 GHz

     

    Πηγή : Nextpowerupwccftech


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.