Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ο Intel Rocket Lake-S εμφανίζεται με έως και 22% βελτίωση στις single-thread επιδόσεις, στο Userbenchmark

    Πριν από λίγες μέρες, η Intel αποφάσισε να μας εκπλήξει και να δώσει πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη πλατφόρμα Rocket Lake-S που έχει σχεδιαστεί για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών. H πλατφόρμα Rocket Lake-S είναι μια ακόμη επανάληψη του κόμβου των 14 nm της εταιρείας που θα καταφτάσει το 1ο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, αυτή τη φορά έχουμε κάποιες πραγματικές αλλαγές συστήματος με ένα νέο σχεδιασμό αρχιτεκτονικής. H Intel μετέφερε την τεχνολογία του πυρήνα Golden Cove στα 14 nm και oνόμασε αυτόν τον νέο πυρήνα Cypress Cove. Αυτό που αποτελούσε την καρδιά των επεξεργαστών Ice Lake, τροφοδοτεί τώρα την πλατφόρμα Rocket Lake-S. Εκτός από τον νέο πυρήνα, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας όπως το PCIe 4.0, τα νέα γραφικά Xe και οι ενημερωμένοι κωδικοποιητές πολυμέσων.

     

    Σήμερα, έχουμε τα πρώτα benchmarks του συστήματος Intel Rocket Lake-S. Στο Userbenchmark, ένας άγνωστος οκταπύρηνος επεξεργαστής Rocket Lake συγκρίθηκε με τους επεξεργαστές της 10ης γενιάς Comet Lake-S της Intel. Το δείγμα μηχανικής Rocket Lake έφτασε στα 4,2 GHz (πιθανόν να πρόκειται περί λάθους ανάγνωσης της πραγματικής συχνότητας) ενώ σημείωσε βαθμολογία ενός πυρήνα 179. Σε σύγκριση με τον Core i9-10900K που τρέχει στα 5,3 GHz, που σημείωσε 152 πόντους, ο σχεδιασμός του Cypress Cove είναι 18% πιο γρήγορος. Και αν ο νέος σχεδιασμός συγκριθεί με τον αντίστοιχο επεξεργαστή 8C/16T Comet Lake CPU, όπως ο Core i7-10700K στα 5,1 GHz που σημειώνει 148 πόντους, ο Rocket Lake φαίνεται έως και 22% γρηγορότερος. Αν αυτά τα δεδομένα επαληθευτούν, τότε μιλάμε για μια τεράστια βελτίωση στην single-thread απόδοση των Rocket Lake-S, άρα και στο gaming.

     

    large.50rvZk29ud256ELe.jpg

     

    Ωστόσο, το Userbenchmark έχει κατακριθεί έντονα για την προτίμησή του στους Intel επεξεργαστές και θεωρείται αναξιόπιστο από πολλούς ιστότοπους του χώρου. Χαρακτηριστικά παρατίθεται ο ακόλουθος σύνδεσμος που δείχνει τον Core i9 10900Κ να υπερτερεί του Ryzen 9 5950X, κάτι που ούτε οι μηχανικοί της Intel δεν θα μπορούσαν να δηλώσουν χωρίς να γίνουν περίγελος:

     

    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-10900K-vs-AMD-Ryzen-9-5950X-16-Core/4071vsm1340810

     

    Παρ' όλα αυτά, στη βάση δεδομένων του Userbenchmark υπάρχει και η σύγκριση του Ryzen 9 5950X με τον νέο Rocket Lake-S:

     

     

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.