Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Πάνω από 2.1 εκατομμύρια συσκευές κατέβασαν κακόβουλο λογισμικό από το Google Play Store το 2015

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Google δημοσίευσε μία αναφορά στην οποία αναλύει τις ευπάθειες και τις ενημερώσεις ασφαλείας στο Android. Τα νέα φαίνονται καλά με τις επιθέσεις και τις ύποπτες εφαρμογές να παρουσιάζουν μείωση, μόνο στην περίπτωση όμως που γινόταν αποκλειστική χρήση του Google Play store.

     

    Σύμφωνα με τη Google, το 2015 υπήρχαν 40 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να κατεβάσει κάποιος κακόβουλο λογισμικό από το Play store σε σχέση με το 2014. Σε αυτό συνέβαλε η βελτίωση στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα αλλά και στις βελτιώσεις στο σύστημα που ελέγχει αυτόματα τις εφαρμογές που ανεβαίνουν στο Play Store. Επίσης βοήθησε το γεγονός ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των πιο πρόσφατων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος, το οποίο είναι εγκατεστημένο στις συσκευές με Android, αφού αυτές διαθέτουν καλύτερη προστασία από τέτοιου είδους κακόβουλο λογισμικό.

     

    22.jpg


    Σύμφωνα με αυτήν την αναφορά οι κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play store εγκαταστάθηκαν σε λιγότερες από 0.15 τοις εκατό των συνολικών συσκευών. Όμως αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 0.5 τοις εκατό όταν συνυπολογιστούν και οι συσκευές στις οποίες εγκαταστάθηκαν εφαρμογές εκτός Play Store. Βέβαια το ποσοστό αυτό, αν και φαίνεται μικρό, αντιστοιχεί σε 2.1 εκατομμύρια συσκευές που μολύνθηκαν από εφαρμογές οι οποίες κατέβηκαν από το  Play Store οι οποίες υποτίθεται έχουν περάσει από σχετικό έλεγχο.

     

    Εν τω μεταξύ ενώ αρκετοί χρήστες αναμένουν την έβδομη έκδοση του Android με το κωδικό όνομα Android N, η πλειονότητα των συσκευών τρέχουν την έκδοση 4.4 ή ακόμα και παλαιότερες. Η Google υπόσχεται να συνεχίσει να βελτιώνει την ασφάλεια στο λειτουργικό της σύστημα και να δίνει το παράδειγμα όσον αφορά την υποστήριξη των συσκευών με ενημερώσεις ασφαλείας. Το κατά πόσο θα το πετύχει αυτό, θα το μάθουμε το 2017 στην επόμενη αναφορά της εταιρίας.

     

    Πηγή : neowin


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.