Jump to content



  • yanni
    yanni

    Την εξαγορά της Imagination Technologies φαίνεται να εξετάζει η Apple

    Η Imagination technologies είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια για τις κάρτες γραφικών PowerVR που διαθέτουν αρκετά SOC, για φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets, καθώς και τους επεξεργαστές MIPS. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Apple να εξετάζει την εξαγορά της εταιρίας.

     

    Σύμφωνα με το Ars Technica, η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με την Imagination Technologies, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να την εξαγοράσει. Μάλιστα η Apple επιβεβαίωσε ότι σχετικές συνομιλίες πράγματι έλαβαν χώρα , αλλά διέψευσε ότι σκοπεύει να προβεί σε εξαγορά της Imaginations Technologies. Αντίθετα η Apple διευκρίνισε ότι συνομιλίες αυτού του τύπου διεξάγονται συχνά με διάφορες εταιρίες. Δεν αποκλείεται πάντως η παραπάνω διάψευση να έγινε ώστε να μην ανέβει υπερβολικά η χρηματιστηριακή αξία της Imaginations Technologies.

     

    PowerVR-Series7XT-Plus-GPU-ALU-architecture.png

     

    Η Imaginations Technologies αυτή την περίοδο δεν βρίσκεται και στην καλύτερή της κατάσταση, με την εταιρία να αναγκάζεται να μειώσει τις επενδύσεις της σε συνεργασίες με άλλες εταιρίες, αλλά και να ανακοινώσει περικοπές προσωπικού. Τον Ιανουάριο μάλιστα παραιτήθηκε και ο διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας, εν μέσω προειδοποιήσεων για άσχημα οικονομικά αποτελέσματα. Η Apple ήδη διαθέτει περίπου το 10% των μετοχών της εταιρίας και μια εξαγορά της Imaginations Technologies έχει λογική, μιας και θα δώσει την ευκαιρία στην εταιρία να έχει τον πλήρη έλεγχο στην ανάπτυξη και του GPU κομματιού των SOCs που χρησιμοποιεί στα iPhone και iPad. Επιπλέον θα αποκτήσει την ιδιοκτησία και αρκετών πατεντών της Imaginations Technologies, πατέντες σχετικές με τις GPUs.

     

    Πηγή: Apple in advanced talks to buy up Imagination Technologies


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.