Jump to content


  • yanni
    yanni

    H Scythe ανακοίνωσε την πέμπτη έκδοση της γνωστής Mugen

    Προχθές η Scythe προχώρησε στην ανακοίνωση της πέμπτης έκδοσης της γνωστής ψύκτρας για επεξεργαστές, Mugen. Η νέα Mugen 5 έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις, αλλά και έναν νέο ανεμιστήρα, τον Kaze Flex 120 PWM, ο οποίος διαθέτει χαρακτηριστικά που στοχεύουν στην όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη λειτουργία του, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

     

    Η νέα Mugen 5 διαθέτει νέα σχεδίαση, η οποία σε έναν βαθμό βασίστηκε και στις εμπειρίες και τις προτάσεις των ίδιων των χρηστών.  Η ψύκτρα διαθέτει έξι χάλκινα heat pipes και fins από αλουμίνιο, ενώ η ασύμμετρη σχεδίασή της, επιτρέπει την συνύπαρξή της Mugen 5 σε ένα σύστημα με μνήμες οι οποίες διαθέτουν ψηλές ψύκτρες. Μάλιστα η χάλκινη βάση της ψύκτρας είναι ελαφρώς μετατοπισμένη από τον κεντρικό άξονά της, ενώ μερικά από τα fins της είναι πιο μικρών διαστάσεων, για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Με ύψος 154,5 χιλιοστά η Mugen 5 είναι συμβατή με την πλειοψηφία των κουτιών, ενώ η επινικέλωση όλων των χάλκινων μερών της, προστατεύει την ψύκτρα από την διάβρωση.

     

    Scythe Mugen 5 -1.jpg

     

    Ο ανεμιστήρας Kaze Flex 120 PWM που χρησιμοποιείται στην Mugen 5, αξιοποιεί το νέο Sealed Precision FDB bearing της Scythe, που επιτρέπει μικρότερη τριβή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής η οποία φτάνει τις 120 χιλιάδες ώρες. Είναι PWM, με μεταβλητό ρυθμό περιστροφής από 300 έως 1200 στροφές το λεπτό, επιτυγχάνοντας ροή αέρα από 28,2 έως 86,93m³/h, ή αντίστοιχα 16,6 έως 51,17 CFM. Οι λαστιχένιες γωνίες του απορροφούν τους κραδασμούς, ενώ ένα ειδικό κλιπ επιτρέπει την τοποθέτηση και δεύτερου ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα.

     

    Scythe Kaze Flex 120 PWM.jpg

     

    Για την στερέωση της Mugen 5, χρησιμοποιείται το δεύτερης γενιάς Hyper Precision Mounting System (H.P.M.S. II), το οποίο είναι ιδιαίτερα απλό και φιλικό για τον χρήστη, εγγυώμενο ταυτόχρονα και σταθερή τοποθέτησης της ψύκτρας πάνω στο socket. Υπάρχει ευρεία συμβατότητα με πλήθος sockets στην αγορά, με την Mugen 5 να μπορεί να τοποθετηθεί σε LGA775, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, LGA1366, LGA2011(V3), αλλά και σε AM2(+), AM3(+), FM1 και FM2(+).

     

    584ab9ddc45b7-ScytheHyperPrecisionMountingSystem.jpg

     

    Η Scythe Mugen 5 είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά ως SCMG-5000 με προτεινόμενη τιμή λιανικής, χωρίς τους φόρους, τα 40,50€.

     

    Scythe Mugen 5 -2.jpg

     

    Scythe Mugen 5 -4.jpg

     

    Scythe Mugen 5 -3.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.