Jump to content

NaPoleoN

Premium Members
  • Posts

    75
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by NaPoleoN

  1. NaPoleoN

    Νέο PC μαζί με οθόνη στα 1000 ευρώ

    Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας
  2. Καλησπέρα σας, μία φίλη μου ζήτησε αν μπορώ να τη βοηθήσω να φτιάξει ένα νέο PC περίπου στα 1000 ευρώ μαζί με οθόνη τώρα που είναι Black Friday. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό που έχω απομακρυνθεί από χώρο, για αυτό αν γίνεται ζητάω τη βοήθεια σας. Η χρήση για την οποία το θέλει είναι απλή, κάνα word, power point, facebook και youtube. Δεν παίζει κάποιο παιχνίδι από ό,τι μου είπε, απλά θέλει η οθόνη να είναι λίγο καλή. Σας ευχαριστώ πολύ. ΥΓ> Ελπίζω να το έβαλα στο σωστό section του forum, αλλιώς ευελπιστώ να το μεταφέρει κάποιος moderator.
  3. NaPoleoN

    Η Lian Li ανακοίνωσε το νέο της PC case, PC-011 Dynamic

    Πανέμορφο είναι!
  4. NaPoleoN

    MSI GE72VR-Apache Pro 6RF161

    Όντως πολύ καλό laptop για αυτή τη τιμή. Το μόνο αρνητικό με τα MSI είναι ότι κάποιες φορές παρατηρούνται λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες από αντίστοιχα laptop άλλων εταιρειών, αλλά λογικά με τη 1060 δε πιστεύω να έχει αυτό θέμα. Αυτό το site είναι γενικά καλό; Έχει παραγγείλει κάποιος άλλος;
  5. Ευχαριστώ πολύ, δε το γνώριζα το CPU affinity! Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  6. To hyper-threading είναι ενεργοποιημένο. Συγκεκριμένα το μηχάνημα βλέπει 40 threads, τα 8(αν θυμάμαι σωστά) έχουν δοθεί στο VM και 32 μένουν στο host machine. Δε ξέρω κατά πόσο μου επιτρέπει η matlab να θέσω περιορισμούς στους πόρους. Το έχω σκεφτεί να το κάνω με 2 VMs αλλά δε θέλω να μπλέξω ξανά με το license της matlab, γιατί τη προηγούμενη φορά που είχε γίνει επανεγκατάσταση OS (ubuntu 16.04) υπήρχε ένα πρόβλημα με το activation.
  7. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους Γνωρίζει κάποιος αν χρήση του host επηρεάζει τα resources που έχουν δοθεί σε ένα vm; π.χ. Το host machine διαθέτει συνολικά 20 πυρήνες και 128gb ram. Στο vm έχουμε δώσει 10 πυρήνες και 32gb ram. Αν τρέχει μία βαριά ανάλυση σε matlab στο host machine, τότε αυτή η επιβάρυνση μεταφέρεται και στο vm; Αν ναι, υπάρχει κάποιος τρόπος, ώστε να μη συμβαίνει αυτό; Το vm έχει στηθεί με virtualbox.
  8. NaPoleoN

    Predator 21 X : Το τερατώδες laptop της Acer των 9.000 δολαρίων

    Σοβαρά τώρα, μόνο 64gb ram; 64 παίρνει το GT62VR της MSI και είναι το 1/3 από αυτό (και σε μέγεθος και σε βάρος). Δε μπορούσαν να πάνε σε desktop cpu; Δε πιστεύω ότι είχαν ενδοιασμούς για το αν θα χωράει ή αν θα κρατάει η μπαταρία. Ξέρει κανείς πόση ώρα μένει ανοιχτό χωρίς να είναι συνδεδεμένο στη πρίζα;
  9. NaPoleoN

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Καλές γιορτές παιδιά και να έχουμε ένα χαρούμενο 2017.
  10. NaPoleoN

    Διαγωνισμός - 13 Χρόνια TheLab.gr

    Χρόνια Πολλά theLAB.gr!!! Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι πολλά χρόνια ακόμα μαζί μας
  11. Και μελλοντικά θα μπορείς από Windows 10 να τα κατεβάσεις με "wget -i list_filename.txt"
  12. Καλησπέρα σας, η κοπέλα μου θέλει να αγοράσει ένα laptop γύρω στα 600 ευρώ. Δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερο, browsing, ταινίες, candy crush και άντε λίγο wow. Επίσης να αναφέρω ότι προτιμάει να είναι Acer, γιατί μέχρι τώρα έπαιρνε Acer και τις έχουν βγει πολύ καλά. Μέχρι στιγμής έχω βρει αυτό. Πιστεύετε ό,τι αξίζει; ram μπορώ να του βάλω μελλοντικά εγώ και να της δώσω έναν παλιό ssd που έχω.
  13. NaPoleoN

    αγορα οθονης

    Καλησπέρα σας, να κάνω και εγώ μία ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Η U2414H ή η U2415H (πραγματικά δεν έχω ιδέα ποια είναι η διαφορά τους πέρα από τα 40 ευρώ στη τιμή) αξίζουν; Την p2414H που την είδα από κοντά δεν μου άρεσε τόσο εμφανισιακά, ούτε και τα χρώματα της, θα προτιμούσα κάτι στο στυλ της s2415h, ωστόσο η τελευταία από ότι κατάλαβα δεν μπορεί να γυρίσει 90ο, κάτι που το χρειάζομαι.
  14. NaPoleoN

    Αλλαγή ανεμιστήρα στο Cooler Master GX 650

    @Oric, χίλια ευχαριστώ για το post σου, τελικά άλλαξα τον ανεμιστήρα με έναν silent wings 2. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι είχε 4 καλώδια και ήταν όλα μαύρα, αλλά ευτυχώς βρήκα άκρη. @Peter Pan, τελικά δε δοκίμασα το RMA, προτίμησα να βάλω έναν αθόρυβο ανεμιστήρα. Συγγνώμη για την καθυστέρηση τριών μηνών
  15. NaPoleoN

    Επιλογή laptop ~1600

    Αα ναι αυτό ξέχασα να το αναφέρω. Γιατί χρειάζεται να το μεταφέρω από σπίτι εργαστήριο και γιατί μπορεί να φύγω και εξωτερικό σε λιγότερο από χρόνο. Επίσης κάποιες φορές γυρίζω στο πατρικό μου και με το laptop που έχω τώρα δεν γίνεται δουλειά (4gb ddr2, c2d). Έχω έναν σταθερό είναι λίγο παλιός αλλά αντέχει ακόμα.
  16. Καλημέρα σας, είμαι σε αναζήτηση ενός ισχυρού laptop, κυρίως για δουλειά, αλλά κάνα Σαββατοκύριακο μπορεί και να παίξω. Αυτό που θέλω απαραίτητα να έχει είναι επεξεργαστή i7 (πιθανόν 4720HQ) και 16 gb ram. Πάμε τώρα και στο κομμάτι που με έχει βάλει σε δίλημμα. Όπως είπα δεν παίζω πολύ και όταν το κάνω τα παιχνίδια που παίζω είναι cs, tropico 5, skyrim, ωστόσο κάποια στιγμή στο μέλλον πιθανόν να δοκιμάσω GTA V και witcher 3. Επίσης να τονίσω ότι δεν έχω πρόβλημα να ρίχνω τα γραφικά στο medium. Οπότε το δίλημμα μου είναι το εξής, να πάω για 960m ή για 970m. Ακόμα ένας λόγος που σκέφτομαι για 970, είναι ότι ασχολούμαι λίγο και με το unreal engine για 3d mobile games (είναι ο κύριος λόγος που δε παίζω πια) και σκέφτομαι ότι η 970 μάλλον θα βοηθήσει, ωστόσο ανεβαίνει αρκετά η τιμή :S . Η αλήθεια είναι ό,τι αρχικά κοίταζα για γύρω στα 1400 και είχα βρει το G551, ωστόσο διάβασα ό,τι έχει προβλήματα με την θερμοκρασία και καλύτερα κάποιος να προτιμήσει το G501 που έχει καλύτερη ψύξη αλλά και 450 ευρώ ακριβότερα. Επίσης στα specs του είχα διαβάσει ότι έχει ethernet 100 και όχι gigabit (εκτός αν ήταν τυπογραφικό) που είναι ένα θέμα, γιατί ειδικά στο εργαστήριο μεταφέρω συχνά μεγάλο όγκο δεδομένων. Άλλο laptop που έχω κοιτάξει είναι το lenovo Y50, το οποίο έχει γύρω στα 1400 με την gtx960, ωστόσο έχει υβριδικό δίσκο και δεν μου πολυαρέσει. Ακούγονται επίσης διάφορα για τα προγράμματα που έχουν μέσα τα laptop και έχει αρχίσει να με ξενίζει σαν εταιρεία. Επόμενο laptop στη λίστα μου είναι το fangbook edge, το οποίο φαίνεται αρκετά δυνατό, ωστόσο δεν έχω δει κανένα από κοντά και ψάχνω από τα reviews για να δω τι ποιότητα κατασκευής έχει, αλλά άμα δε το δεις από κοντά δε μπορείς να ξέρεις. Επίσης με προβληματίζει που του έχουν βάλει 4k οθόνη και φοβάμαι μήπως το γονατίζει... Τελευταίο laptop στη λίστα είναι το MSI GHOST PRO GS60 2QE, το οποίο η αλήθεια είναι ό,τι μου αρέσει πάρα πολύ, ωστόσο είναι λιγάκι πιο ακριβό στα 1800. Ούτε το συγκεκριμένο το έχω δει από κοντά. Όπως ανέφερα και προηγουμένως σκοπός μου ήταν να μην ανέβω πάνω από τα 1400, όμως όταν σκέφτομαι ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια αυτό το laptop θα είναι ουσιαστικά το workstation μου, μπορώ να περιμένω 1-2 μήνες να μαζέψω τα λεφτά για κάτι καλύτερο. Επίσης για τον ίδιο λόγο μου έχει μπει και η σκέψη μήπως και πάω τελικά σε 17", αλλά είτε βρίσκομαι στο εργαστήριο είτε στο σπίτι πάντα έχω μία δεύτερη οθόνη πάνω, οπότε αυτή η σκέψη δε κρατάει πολύ. Ίσως ο μόνος λόγος που σκέφτομαι για 17" να είναι η καλύτερη ψύξη. Σας ευχαριστώ!!!
  17. NaPoleoN

    Αλλαγή ανεμιστήρα στο Cooler Master GX 650

    Θα ενημερώσω, μην ανησυχείς , απλά επειδή από τη στιγμή που θα πάω να ρωτήσω για το rma, πιθανόν για κάποιες μέρες να μην έχω psu, με αποτέλεσμα να μην έχω υπολογιστή , αλλά μέσα στην εβδομάδα τον χρειάζομαι για τη δουλειά μου. Λογικά τη Παρασκευή θα πάω να ρωτήσω.
  18. Καλησπέρα σας, από εχθές έχω ένα σχετικά σοβαρό θέμα με το τροφοδοτικό μου. Μετά από λίγη ώρα από τη στιγμή που ανοίξω τον υπολογιστή (10-20 λεπτά), ο ανεμιστήρας από το τροφοδοτικό ξεκινάει να κάνει έναν πάρα πολύ εκνευριστικό θόρυβο. Δε ξέρω πως ακριβώς να περιγράψω τον θόρυβο, αλλά είναι σαν τα φτερά του ανεμιστήρα να χτυπάνε κάπου. Προς το παρόν έχω βρει μία προσωρινή λύση στο θέμα μου, αλλάζοντας θέση στο κουτί από κάθετη σε οριζόντια, ωστόσο με τη παραμικρή κίνηση ή δόνηση, ο θόρυβος ξεκινάει. Δυστυχώς το τροφοδοτικό βρίσκεται εκτός εγγύησης, οπότε η μόνη λύση που μπορώ να φανταστώ είναι η αλλαγή του ανεμιστήρα, εκτός αν έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, πρέπει να δηλώσω ό,τι είμαι τέρμα άσχετος με ηλεκτρολογικά (μπορώ να κόψω και να κολλήσω ένα καλώδιο, αλλά ως εκεί) και θα ήθελα αν ήταν δυνατόν στο να με συμβουλέψετε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω. Το μόνο που γνωρίζω είναι ό,τι προτού αγγίξω το τροφοδοτικό θα πρέπει να το έχω αρκετές ώρες εκτός ρεύματος. Έχω παρακολουθήσει και κάποια βιντεάκια στο youtube με αλλαγή ανεμιστήρα σε psu, ωστόσο κανένα δεν ήταν ίδιο με το δικό μου, οπότε δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς θα αντικρίσω. Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο ανεμιστήρα (θα προτιμούσα όσο πιο αθόρυβος γίνεται) και τι βύσμα τροφοδοσίας θα πρέπει να έχει. Σας ευχαριστώ πολύ! edited: Βασικά λάθος μου, είδα στο site της coolermaster ότι το τροφοδοτικό έχει 5 χρόνια εγγύηση και κοίταξα την απόδειξη και όντως έχει 5 χρόνια εγγύηση. Νόμιζα ότι είχε 3. Ωστόσο δε ξέρω αν καλύπτεται ο θόρυβος από την εγγύηση.
  19. NaPoleoN

    Coolermaster gx650 ανεμιστηρας full στροφες

    Απίστευτο, και εμένα μου δημιούργησε θέμα ο ανεμιστήρας από το ίδιο ακριβώς τροφοδοτικό. Ωστόσο, είναι λίγο διαφορετικό το θέμα μου, οπότε θα ανοίξω καινούργιο thread.
  20. Συγχαρητήρια παιδιά Να συνεχίσει έτσι το 2015
  21. NaPoleoN

    #labxmas2014 day 18 gift 30

    DJD RootX Suedehead .38-.45
  22. NaPoleoN

    #labxmas2014 day 6 - Ανακοίνωση νικητών

    Συγχαρητήρια στα παιδιά και Χρόνια Πολλά σε όλους
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.