Jump to content
 • Silverstone SST-EP03B USB 3.0 Hub


  Εισαγωγή

   

  Τα περισσότερα σύγχρονα κουτιά διαθέτουν θύρες USB 3.0 στην πρόσοψή τους για να μπορούμε με άνεση να συνδέουμε τις φορητές συσκευές μας. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο βολικό όσο ένα USB 3.0 Hub πάνω στο γραφείο μας, ακριβώς στο σωστό σημείο που θέλουμε. Οι σχετικές προτάσεις είναι πολλές, γι αυτό το πλεονέκτημα πάει σε όποιον κάνει τη διαφορά και δώσει το κάτι παραπάνω.

   

  Η Silverstone λοιπόν μας προτείνει το Silverstone SST-EP03B, ένα τροφοδοτούμενο USB 3.0 Hub με ενσωματωμένο βολτόμετρο και αμπερόμετρο!

   

  SilverStone Technology Co., Ltd.INTRODUCTION:EP03_20160213142744.png

   

  Η τροφοδοσία του με εξωτερικό μετασχηματιστή το κάνει ικανό να μπορεί να τροφοδοτήσει τις συσκευές, αλλά και να φορτίσει το κινητό σας με ρεύμα 2Α (σε μία θύρα κάθε φορά), σύμφωνα με το πρότυπο USB Power Delivery Specification 1.2 (BC 1.2).

   

  Ταυτόχρονα, τα ενσωματωμένα όργανα δείχνουν την τάση και την ένταση του ρεύματος στην επιλεγμένη με το ειδικό πλήκτρο θύρα.

   

  Ενδιαφέρον ακούγεται. Ας πάμε να δούμε και πώς φαίνεται.

   

   

  Φωτογράφιση

   

  Η συσκευασία του Silverstone SST-EP03B είναι από μαύρο χαρτόνι με τη φωτογραφία του προϊόντος και αναφορές στις δυνατότητές του κατά το σύνηθες. Αναφέρεται καθαρά ότι προσφέρει 4 USB 3.0 θύρες με δυνατότητες ταχείας φόρτισης και μετρητή ενέργειας.

   

  01.JPG02.JPG

   

  Εντός της συσκευασίας βρίσκουμε το Silverstone SST-EP03B μαζί με το καλώδιο σύνδεσης, το οποίο όμως είναι πολύ κοντό για να μπορέσουμε να συνδέσουμε το Hub στο PC μας που βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το γραφείο και να το τοποθετήσουμε πάνω στο γραφείο. Ίσως να επιλέχτηκε το καλώδιο με γνώμονα κάποιο Laptop, αλλά τότε είναι πολύ μακρύ. Αντιθέτως το τροφοδοτικό έχει ικανού μήκους καλώδιο και δε μας δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Το πακέτο συμπληρώνει ένα μικρό manual.

   

  03.JPG04.JPG

   

  Το καλώδιο, αν και κοντό, είναι καλής ποιότητας και ικανοποιητικού πάχους. Ο μετασχηματιστής που τροφοδοτεί το Silverstone SST-EP03B δίνει 3,5A στα 5V, οπότε είναι ικανός να αποδώσει τα 2A που προείπαμε και κάτι παραπάνω για τις υπόλοιπες θύρες.

   

  05.JPG06.JPG

   

  Η ίδια η συσκευή είναι από ποιοτικό πλαστικό και είναι αρκετά ευμεγέθης. Το πάνω μέρος έχει επικάλυψη βουρτσισμένου αλουμινίου και περιλαμβάνει τις 4 θύρες, τα όργανα μέτρησης και το πλήκτρο επιλογής με τα αντίστοιχα LED που δείχνουν ποια θύρα μετράνε τα όργανα.

   

  Η υποδοχή σύνδεσης με τον υπολογιστή και το μετασχηματιστή βρίσκονται βολικά στο πίσω μέρος.

   

  07.JPG08.JPG

   

  Στο κάτω μέρος βρίσκονται 4 λαστιχένια ποδαράκια κάτω από τα οποία υπάρχουν οι βίδες που θα μας δώσουν πρόσβαση στο εσωτερικό.

   

  09.JPG10.JPG

   

  Αφού τις ξεβιδώσουμε, το πάνω μέρος αφαιρείται και έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό.

   

  11.JPG

   

  Η πλακέτα έχει ακριβώς τα αναμενόμενα που περιμέναμε βλέποντας το εξωτερικό της συσκευής. Στην κάτω πλευρά βρίσκονται τα περισσότερα ολοκληρωμένα της. Εκεί βλέπουμε ότι ο κατασκευαστής δεν έκανε τον κόπο να χρησιμοποιήσει λίγο Flux Remover για να καθαρίσει το PCB μετά τις κολλήσεις.

   

  Παρατηρούμε επίσης ότι οι οθόνες μέτρησης τάσης και έντασης του ρεύματος είναι αρκετά κοντά στο PCB και μακρυά από το πάνω καπάκι της συσκευής. Ως αποτέλεσμα έχουμε οι ενδείξεις να μη φαίνονται καθόλου όπως στη φωτογραφία της συσκευασίας, αλλά αντίθετα να είναι σε άλλο επίπεδο από το πάνω μέρος της συσκευής και να μη φαίνονται υπό γωνία. Επειδή όμως κατά τεκμήριο, υπό γωνία θα τις βλέπετε, έχοντας το Silverstone SST-EP03B πάνω στο γραφείο σας, αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

   

  12.JPG13.JPG

   

  Το βασικό ολοκληρωμένο του Silverstone SST-EP03B είναι το GL3522 της Genesys Logic, που είναι ένας ρυθμιζόμενος Hub Controller.

   

  14.JPG

   

  Πάμε τώρα να δούμε τι δυνατότητες μας δίνουν όλα αυτά.

   

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τα χαρακτηριστικά του Silverstone SST-EP03B φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

   

  Specs.png

   

   

  Benchmarks

   

  Θα τρέξουμε τώρα μερικά Benchmarks σε έναν εξωτερικό SSD για να δούμε αν το Silverstone SST-EP03B καθυστερεί σημαντικά τη συσκευή σε σχέση με απ' ευθείας σύνδεσή της. Στα διαγράμματα θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες επιδόσεις ενός ανώνυμου αλλά καλού USB 3.0 Hub που αγοράστηκε από το Ebay.

   

  Ξεκινάμε με το Average Read Access του AIDA64 για να δούμε αν υπάρχει αντίκτυπος στο latency.

   

  Όπως φαίνεται, υπάρχει ελάχιστος αντίκτυπος μόνο στο μέγιστο latency ενώ κατά μέσο όρο αυτό παραμένει το ίδιο με τη χρήση απ ευθείας θύρας του υπολογιστή.

   

  01S01AIDA.png

   

  Συνεχίζουμε με το AS SSD Benchmark και το Anvil's Storage Utilities. Τα 2 Hubs λειτουργούν άψογα και εφάμιλλα, με διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους και με ελάχιστες καθυστερήσεις σε σχέση με την απ' ευθείας σύνδεση σε κάποια USB 3.0 θύρα της μητρικής.

   

  01S02ASSSDRead.png

   

  01S03ASSSDWrite.png

   

  01S04ASSSDCopy.png

   

  01S05Anvils.png

   

   

  Power

   

  Εκεί που μας τα χάλασε κάπως το Silverstone SST-EP03B είναι στην απόδοση ενέργειας κατά τη φόρτιση συσκευής με απαιτήσεις τα 2Α. Εκεί ο μετασχηματιστής του κινέζικου Hub αποδείχτηκε ανώτερος και έδωσε περισσότερο ρεύμα και μεγαλύτερη τάση υπό φορτίο.

   

  02Power.png

   

  Η πτώση τάσης στα 4.52V δε μας εντυπωσίασε καθόλου και πραγματικά πιστεύουμε ότι η Silverstone θα έπρεπε να επιλέξει ένα καλύτερο τροφοδοτικό.

   

   

  Επίλογος

   

  Φτάσαμε στο δια ταύτα λοιπόν και ας συνοψίσουμε τα βασικά στοιχεία που είδαμε κατά τη διεξοδική μελέτη του Silverstone SST-EP03B.

   

  Πρόκειται για ένα πρακτικό USB 3.0 Hub με ποιοτικά υλικά κατασκευής και καλά ηλεκτρονικά. Η εργονομία του είναι πολύ καλή αλλά θα προτιμούσαμε να ήταν λίγο πιο μικρό σε μέγεθος.

   

  Από πλευράς λειτουργίας, δε μας δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα και οι επιδόσεις του ήταν πολύ κοντά σε αυτές της θύρας USB 3.0 της μητρικής.

   

  ep03-34right.jpg

   

  Τα όργανα μέτρησης έδωσαν αξιόπιστες και κοντά στην πραγματικότητα τιμές, όμως η τοποθέτησή τους χαμηλότερα από το πάνω επίπεδο της συσκευής προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα ορατότητας υπό γωνία.

   

  Το τροφοδοτικό που συνοδεύει το Silverstone SST-EP03B δεν έδωσε καλές μετρήσεις, με σημαντική πτώση τάσης υπό φορτίο, φτάνοντας ακόμη και στα 4.52V.

   

  Η τιμή του Silverstone SST-EP03B στο Ebay ξεκινάει από 36,42 ευρώ, χωρίς μεταφορικά και οφείλεται στην ύπαρξη των χρήσιμων και ψαρωτικών οργάνων μέτρησης.

   

  Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Silverstone SST-EP03B:

   

  tu.png
  Πλεονεκτήματα
  + Υψηλή ποιότητα υλικών
  + Επικάλυψη άνω επιφάνειας με βουρτσισμένο αλουμίνιο
  + Όργανα μετρήσεων τάσης και ρεύματος
  + Υποστήριξη BC 1.2 για φόρτιση συσκευής με 2A
  + Απροβλημάτιστη λειτουργία και καλές επιδόσεις στα Benchmarks


  td.png
  Μειονεκτήματα
  - Μεγάλη πτώση τάσης υπό φορτίο στο τροφοδοτικό
  - Κακή γωνία θέασης στις οθόνες μετρήσεων


  Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του Silverstone SST-MMS01B είναι:
   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Silverstone για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   
  logo.jpg

   

  Πολύμερος Αχανιώτης 21/3/2016

   


  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:9
  Usability8
  Quality8
  Performance9.50
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money8
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardYes
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments

  Φίλε μου κατάφερες να φορτίσεις κάποια συσκευή με 2A όντας συνδεδεμένο στο τροφοδοτικό και στο  pc? Γιατί όσο και να το δοκίμασα μέχρι 0.5Α βγάζει.. Κάνω κάτι λάθος?

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  38 minutes ago, paparoach said:

  Φίλε μου κατάφερες να φορτίσεις κάποια συσκευή με 2A όντας συνδεδεμένο στο τροφοδοτικό και στο  pc? Γιατί όσο και να το δοκίμασα μέχρι 0.5Α βγάζει.. Κάνω κάτι λάθος?

  Η ή συσκευή δεν υποστηρίζει τέτοια φόρτιση, ή το τροφοδοτικό του hub δεν είναι καλά συνδεμένο, ή είναι κάτι χαλασμένο.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  το κινητό μου και το tablet δεχονται 2Α ( είναι και ο φορτιστής τους τέτοιος). Πήρα με ενα φίλο μου από ένα τεμάχιο, ούτε και εκείνου βγάζει 2Α σε καμία περίπτωση..Από αμαζον αγγλιας αγοραστηκε η συσκευή

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Τότε μπορεί να σχετίζεται με το ότι το κινητό βλέπει σύνδεση USB και όχι φορτιστή και περιορίζει το ρεύμα για να μη βλάψει το τη θύρα. Με απλό ωμικό φορτίο που το μέτρησα, το Hub μπορεί να δώσει το ρεύμα που φαίνεται στο διάγραμμα.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Μα και όταν αποσυνδέω το hub από το pc, πάλι με 0.5 φορτίζει...Μάλλον θα πρέπει να μιλήσω με silverstone..

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  On 22/3/2016 at 5:41 PM, paparoach said:

  Φίλε μου κατάφερες να φορτίσεις κάποια συσκευή με 2A όντας συνδεδεμένο στο τροφοδοτικό και στο  pc? Γιατί όσο και να το δοκίμασα μέχρι 0.5Α βγάζει.. Κάνω κάτι λάθος?

   

  Με τι καλώδιο δοκίμασες; Έχω παρατηρήσει πως τόσο το μήκος όσο και το πάχος του καλωδίου παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο ρεύμα που δίνει μία USB, σε βαθμό που σε ορισμένες περιπτώσεις το Lumia μου που έχει φορτιστή 0,85Α να βγάζει προειδοποίηση για αργή φόρτιση.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  On 28/3/2016 at 0:21 PM, GriGaS said:

   

  Με τι καλώδιο δοκίμασες; Έχω παρατηρήσει πως τόσο το μήκος όσο και το πάχος του καλωδίου παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο ρεύμα που δίνει μία USB, σε βαθμό που σε ορισμένες περιπτώσεις το Lumia μου που έχει φορτιστή 0,85Α να βγάζει προειδοποίηση για αργή φόρτιση.

  Με το αυθεντικό που δίνει η λενόβο για το κινητό μου και με της asus για το ταμπλετ. Δεν έχω καταλάβει τι παίζει..

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.