Jump to content



  • Η ώρα του Agility 3


    Έχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο review που έκανα για SSD (Vertex 2). Από τότε είχαμε αρκετές ανανεώσεις μοντέλων και νέες εισόδους στον χώρο, η σημαντικότερη των οποίων ήταν ο καταιγισμός των solid state disks με πρωτόκολλο επικοινωνίας SATA3 (γνωστό και ως SATA600). Το νέο πρωτόκολλο δεν προσφέρει τίποτα το επαναστατικό από άποψη νέων τεχνολογιών, αλλά προσφέρει διπλάσιο bandwidth από αυτό της προηγούμενης γενιάς, πηγαίνοντάς το από τα 300Mb/sec στα 600Mb/sec. Για πολύ καιρό η μοναδική επιλογή ήταν ο C300 της Crucial και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε βγάλει ακόμα η Intel chipset με native ελεγκτή SATA3.

    Κυκλοφόρησε όμως η πλατφόρμα Sandy Bridge και κατά συνέπεια ευδοκίμησε το έδαφος για νέους SSD με πρωτόκολλο SATA3. Στη νέα τάξη πραγμάτων πλέον, τα ηνία φαίνεται να κρατεί ο Vertex 3 της OCZ με την παρέα του (τις υπόλοιπες υλοποιήσεις με τον ελεγκτή Sandforce SF-2281), με τον M4 της Crucial και τον 510 της Intel να ακολουθούν, φορώντας τον Marvel 88SS9174-BKK2, την μοναδική εναλλακτική στους Sandforce για το SATA3.

    Είδαμε πρόσφατα λοιπόν τι μπορεί να κάνει ο Vertex 3, όπως είδαμε και πόσο κοστίζει. Τι υπάρχει όμως για τους χρήστες που θέλουν να κάνουν τη μετάβαση στο SATA3 αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν τόσα πολλά; Υποψιάζομαι ότι αυτό ήταν το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει η OCZ με την κυκλοφορία του Agility 3, του SSD που θα εξετάσουμε εδώ.

     

    PICT1463.jpg

    Τεχνικά χαρακτηριστικά

     

    Τι είναι λοιπόν ο Agility 3; Με μια ματιά στην σελίδα του προϊόντος στο site της OCZ, βλέπουμε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

     

    Τεχνικά χαρακτηριστικά OCZ Agility 3 240Gb
    Model Name AGT3-25SAT3-240G
    Controller
    SandForce SF-2281 Series
    Form Factor
    2.5"
    Capacity
    240GB
    DRAM Cache N/A

    Interface Type

    SATA III
    Max read speed
    525MB/sec (ATTO)
    Max write speed
    500MB/sec (ATTO)
    IOPS
    Randon write 4Kb 45,000
    Maximum 4K random write 85,000
    (IOMeter)
    Seek Time
    0.1ms
    Shock resistance
    1500G
    Vibration (operating)
    15G
    Power consumption
    2.7W Load / 1.5W Idle
    Operating Temp
    0C~70C
    MTBF
    2,000,000 Hours
    Data Reliability
    Built-in EDC/ECC function
    Certifications
    RoHS FCC and CE Compliant
    Warranty
    3 years
    Price
    335€ (28/08/2011)

     

    Σας θυμίζουν τίποτα; Μα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Vertex 3 βέβαια. Τι έκανε λοιπόν η OCZ, έβγαλε ένα πανομοιότυπο μοντέλο με ελάχιστα διαφορετικές επιδόσεις και αρκετά χαμηλότερη τιμή; Όχι ακριβώς, όπως θα εξηγήσω παρακάτω.

    Την σημαντικότερη διαφορά του Agility 3 από τον Vertex 3, δεν θα την βρείτε στον πίνακα των τεχνικών χαρακτηριστικών του και είναι η χρήση μνήμης NAND πρωτοκόλλου ONFI 1.0, σε αντίθεση με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στον Vertex 3 που είναι ONFI 2.0. Αν πάμε ένα επίπεδο βαθύτερα, βλέπουμε ότι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των πρωτοκόλλων ONFI 1.0 και ONFI 2.0 είναι ότι το παλαιότερο πρωτόκολλο ONFI 1.0 είναι το πρώτο αλλά και το τελευταίο πρωτόκολλο ONFI που προϋποθέτει την χρήση ασύγχρονης μνήμης NAND. Από το ONFI 2.0 και μετά η μνήμη NAND είναι μόνο σύγχρονη.

    Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτή η αλλαγή λοιπόν στις επιδόσεις; Αυτό ελπίζουμε να μάθουμε σε αυτή την παρουσίαση.

    Μεθοδολογία

     

    Όπως έχω πει και στο παρελθόν, οι παρουσιάσεις μου θέλω να είναι πρακτικές, να βοηθάν τον κόσμο να αποφασίσει και όχι να επαναλαμβάνουν πανομοιότυπα αποτελέσματα που υπάρχουν σε όλα τα υπόλοιπα sites. Συνεπώς θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι στις μετρήσεις των επιδόσεων ενώ ο SSD είναι ο φορέας του λειτουργικού, όπως ακριβώς σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει όποιος τον αγοράζει και όχι άδειος και "δεύτερος".

    Για τον ίδιο λόγο δεν σκοπεύω να βασανίσω έναν SSD με πολύωρους βομβαρδισμούς με το IOmeter, θα προτιμήσω τα πιο ρεαλιστικά σενάρια χρήσης του μέσου χρήστη.

    Με λίγα λόγια, οι επιδόσεις που θα δείτε εδώ, είναι οι επιδόσεις που θα δείτε αν αγοράσετε τον Agility 3, τον βάλετε στον υπολογιστή σας κι εγκαταστήσετε πάνω του το λειτουργικό σύστημά σας.

     

    DiskInfo_NEW.jpg

    Αυτή είναι η κατάσταση του Agility 3 μόλις έφτασε στα χέρια μου. Στο πρώτο boot του στον υπολογιστή μου, στον Agility 3 είχαν γραφτεί λίγο λιγότερα από 300Mb, αρκετά για να τον θεωρήσω “παρθένο”.

    Το σύστημα στο οποίο δοκιμάστηκε ο Agility 3 αποτελείται από τα εξής:

    • Intel Core i3-2120 3.3GHz Dual Core (HT enabled)
    • Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 (F5 BIOS)
    • Gskill 8Gb PC3-10700 Dual Channel
    • AMD HD5570 1Gb
    • Windows 7 Ultimate 64-bit (Intel driver 10.6.0.1002)

     

    Μεθοδολογία (συνέχεια)

     

    Ο Agility 3 δοκιμάστηκε στην αρχή φορώντας μόνο το λειτουργικό σύστημα και κατόπιν ακολούθησα την εξής διαδικασία:

    • Τον γέμισα με συμπιεσμένα δεδομένα (ταινίες, μουσική, αρχεία εγκατάστασης παιχνιδιών) μέχρι να ειδοποιηθώ από τα Windows ότι ο δίσκος είναι γεμάτος
    • Στη συνέχεια έσβησα 20% από αυτά τα δεδομένα, μέχρι ο Agility 3 να μείνει 80% γεμάτος.
    • Κατόπιν χρησιμοποίησα τον Agility 3 ως τον κύριο δίσκο για τον υπολογιστή μου για 12 μέρες (το νούμερο δεν σημαίνει κάτι, απλά το δείγμα μπορούσε να μείνει στην κατοχή μου για 2 εβδομάδες).
    • Στις 12 αυτές μέρες, ο υπολογιστής χρησιμοποιήθηκε όπως ακριβώς τον χρησιμοποιώ στην πραγματικότητα: internet browsing (Firefox, Internet Explorer), επεξεργασία εικόνων (PaintShop Pro), προβολή ταινιών (Windows Media Player), επεξεργασία video (Movie Maker, SUPER), gaming (Starcraft 2, Unreal Tournament 3, flash games), iTunes, Office, email κλπ. Κάθε πρόγραμμα το χρησιμοποίησα τουλάχιστον μια φορά κάθε μέρα, ακόμα και αν δεν έτυχε να το χρειάζομαι, για να προσομοιώσω μια ζόρικη εβδομάδα.
    • Μετά από αυτές τις 12 μέρες, επανέλαβα τις δοκιμές που είχαν γίνει στην αρχή και θα τις δείτε στην δεύτερη φωτογραφία κάθε σελίδας.

    80percent.jpg

    ΑΤΤΟ

     

    Ξεκινάμε με το ATTO, το οποίο χρησιμοποιεί ασυμπίεστα test data για τις δοκιμές, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την δοκιμή των SSD που φοράνε Sandforce ελεγκτές. Το καλό είναι ότι το ΑΤΤΟ μας δίνει νούμερα πολύ κοντά στα διαφημιζόμενα από τον κατασκευαστή. Το κακό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεδομένων στον υπολογιστή σας είναι ήδη συμπιεσμένα και κατά συνέπεια από την επόμενη σελίδα και μετά θα αρχίσουν να φαίνονται οι πραγματικές σειριακές επιδόσεις του Agility 3.

    ATTO_OS.jpg

     

    Στο ATTO τα πάει πολύ καλά ο Agility 3 και αυτό συμβαίνει γιατί ο Sandforce SF-2281 έχει να δουλέψει με ασυμπίεστα δεδομένα, που είναι βούτυρο στο ψωμί του. Πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο SF-2281, όπως και ο μπαμπάς του SF-1200 που συναντήσαμε στον Vertex 2, συμπιέζει τα δεδομένα πριν τα γράψει στις μνήμες NAND. Τι σημαίνει αυτό; Δύο πράγματα κυρίως:

     

    1) Ο ελεγκτής Sandforce κάνει πολύ περισσότερη δουλειά από τους υπόλοιπους ελεγκτές της αγοράς που κατά κύριο λόγο απλώς τεμαχίζουν και διανέμουν τα δεδομένα.

    2) Οι επιδόσεις των SSD που είναι βασισμένοι σε μη-Sandforce ελεγκτές δείχνουν την ταχύτητα με την οποία τα δεδομένα γράφονται στην NAND. Στους Sandforce οι επιδόσεις δείχνουν την ταχύτητα με την οποία ο ελεγκτής συμπιέζει τα δεδομένα.

    Αυτός είναι ο λόγος που τα διαφημιζόμενα 285/275 του SF-1200 ήταν στην πραγματικότητα 200/65 και ελπίζουμε η κατάσταση να έχει βελτιωθεί στις αντίστοιχες σειριακές επιδόσεις του SF-2281 στα συμπιεσμένα αρχεία.

     

    ATTO_Full.jpg

    Όπως βλέπουμε στο δεύτερο γράφημα, είτε φοράει μόνο το λειτουργικό, είτε είναι γεμάτος κατά 80% με συμπιεσμένα αρχεία, ο Agility 3 στέκεται στο ύψος του.

    CrystalDiskMark

     

    Συνεχίζουμε με CrystalDiskMark, όπου οι επιδόσεις είναι πιο ρεαλιστικές για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Agility 3.

    CrystalDiskMark_OS.jpg

     

    Το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή σας σε αυτό το αποτέλεσμα είναι οι σειριακές επιδόσεις που είναι κάτω από το μισό των διαφημιζομένων. Τώρα θα μου πεις “δεν είπε ποτέ η OCZ ότι τα 500άρικα είναι στο CrystalDiskMark”. Έλα όμως που στο μαγαζί που πας να τον αγοράσεις σου λέει “525/500” και δεν αναφέρει πουθενά το ΑΤΤΟ. Μπορεί θεωρητικά να μη λέει ψέματα η OCZ/Sandforce εδώ, δεν παύει όμως αυτό να θεωρείται μη-τίμιο, τουλάχιστον από τον γραφόντα.

     

    CrystalCiskMark_Full.jpg

    Από την άλλη, δε μπορώ να αγνοήσω τα υπέροχα νούμερα στα random 4k reads/writes. Ο SF-2281 εδώ κάνει καταπληκτική δουλειά και ασχέτως των παραπάνω παραπόνων, αυτό είναι που μετράει περισσότερο σε έναν SSD. Και 80% γεμάτος με συμπιεσμένα αρχεία, εξακολουθεί να τα πάει περίφημα.

    AS-SSD

     

    Προχωράμε στο AS-SSD όπου επαληθεύουμε τις επιδόσεις που κατέγραψε το CrystalDiskMark.

    AS-SSD_OS.jpg

    Ακόμα μια φορά, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα: από τη μια έχουμε πολύ καλές επιδόσεις από έναν mainstream SSD, από την άλλη δεν έχουμε ούτε το 50% από τα όμορφα 500άρια που διαβάζουμε στις σελίδες του προϊόντος.

    AS-SSD_Full.jpg

    Επίσης, ακόμα μια φορά οι επιδόσεις στα random 4k είναι καλύτερες στον κατά το 80% γεμάτο Agility 3. Καθόλου άσχημα.

    PCMark 2005

     

    Συνεχίζουμε με την σουίτα PCMark 2005 της Futuremark, η οποία αν και έχει ξεπεραστεί από 2 εκδόσεις πλέον, είναι ακόμα πολύ δημοφιλής. Τα αποτελέσματα μου άρεσαν πολύ εδώ καθώς οι επιδόσεις που μετράει η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από τις σκέτες μετρήσεις του HDTach, HDTune, CDM κλπ

     

    PCMark05_OS.jpg

    Και εδώ τα αποτελέσματα στον γεμάτο δίσκο.

    PCMark05_Full.jpg

    Η πτώση των επιδόσεων φαίνεται να είναι σχετικά μικρή μετά από το γέμισμα του Agility 3 και αυτό είναι κάτι που φαίνεται να είναι γενικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου SSD. Ένας πολύ σημαντικός τομέας που φαίνεται να έχει πετύχει διάνα η OCZ.

    Για την ιστορία και για να αποκτήσετε μια προοπτική για το πόσο καλά αποδίδει γεμάτος ο Agility 3 εδώ, θα σας δείξω τις επιδόσεις των δυο Samsung 470 128Gb που έχω σε RAID0 (30% γεμάτοι).

    PCMark05_Samsungs.jpg

    Ναι οι Samsung δεν έχουν TRIM (λόγω RAID0), ναι η εγκατάσταση λειτουργικού που φοράνε είναι 8 μηνών, αλλά δεν παύει να είναι ένα σχετικά άδειο RAID0 array δυο πολύ γρήγορων SSD που βλέπει την πλάτη ενός μονού, γεμάτου και μέσης κατηγορίας SSD. Ξαφνικά τα παράπονα μου για τα διαφημιζόμενα νούμερα αρχίζουν να φαίνονται πολύ λιγότερο σημαντικά.

    PCMark 7

    Τέλος έχουμε την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς μετρητικού προγράμματος της Futuremark, το PCMark 7. Η κατάσταση που αντικρύσαμε με το PCMark 2005 επαναλαμβάνεται και εδώ.

    PCMark7_OS.jpg

    Και εδώ ο Agility 3 μετά από 12 μέρες χρήσης και κατά 80% γεμάτος.

    PCMark7_Full.jpg

    Οι επιδόσεις του Agility 3 επηρρεάζονται από φυσιολογικά εώς ελάχιστα από το πόσο γεμάτος είναι. Me gusta.

    Επίλογος

    Η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι για τον Agility 3. Δεν είναι συγκριτικό μεταξύ το Agility 3 και του Vertex 3 ή του Samsung 470, ούτε ένα άρθρο κριτικής της OCZ. Αναπόφευκτα όμως είδαμε λίγο απ'όλα αυτά μέσα στην παρουσίασή του. Ο Vertex 3 γιατί είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Agility 3, ο Samsung 470 γιατί κυκλοφορεί στο ίδιο επίπεδο τιμής (και γιατί τους έχω στα χέρια μου, σαφώς) και η OCZ γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι η εταιρία που τον κυκλοφορεί.

    Πόσο επηρεάζει λοιπόν η επιλογή μνημών NAND πρωτοκόλλου ONFI 1.0 για τον Agility 3; Δε μπορώ να το πω λίγο, ούτε πολύ. Θα πω "αρκετά ώστε να δικαιολογείται η διαφορά τιμής". Η διαφορά κόστους απόκτησης του Agility 3 και του Vertex 3 στα ελληνικά μαγαζιά, ξεκινάει από τα €30 για τα 60Gb (€92 Vs €132) και φτάνει μέχρι και σχεδόν τα €80 για τα 240Gb (€335 Vs €415).

     

    PICT1480.jpg

    Θα είμαι ειλικρινής: αν είστε ο χρήστης που θέλει πάντα και παντού το καλύτερο, δεν θα κοιτούσατε καν αυτό το review, θα είχατε ήδη έναν Vertex 3 στο μηχάνημά σας. Στατιστικά όμως, δεν έχουμε όλοι Extreme Edition επεξεργαστή που σημαίνει ότι δεν ικανοποιούμαστε όλοι με το απόλυτα καλύτερο ή δεν έχουμε τα λεφτά για να το αποκτήσουμε ή απλά δεν ξοδεύουμε για επιδόσεις περισσότερες απ'όσο χρειαζόμαστε.

    Τι σημαίνει αυτό; Θα απαντήσω με μια ερώτηση που είχε κάνει ο Tony από το forum της OCZ πριν από μερικά χρόνια: "Πόσα IOPS χρειάζεστε;". Είναι μια ερώτηση που αρχικά είχα χλευάσει και θυμάμαι ότι είχα απαντήσει λέγοντας "τι σε νοιάζει πόσα χρειάζομαι, εσύ δώσε όσα περισσότερα μπορείς".

    Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα περισσότερα IOPS χρειάζονται περισσότερη δουλειά στο R&D, ακριβότερες πρώτες ύλες και κατά συνέπεια κοστίζουν περισσότερο.

     

    Συνεπώς 2 χρόνια ωριμότητας (των SSD αλλά και του μυαλού μου) αργότερα, η απάντηση που θα έδινα στον Tony θα ήταν πολύ διαφορετική: "όσα IOPS μπορείς να δώσεις ώστε να έχω καλή εμπειρία χρήσης του υπολογιστή μου, χωρίς να πληρώσω μια περιουσία". Αυτές τις επιδόσεις χρειάζομαι και για αυτές θα πλήρωνα τα λεφτά μου.

     

    PICT1475.jpg

     

    Αν καθίσω μπροστά σε έναν υπολογιστή που φοράει τον Vertex 3 και σε έναν που φοράει τον Agility 3, αν δεν ρίξω μια ματιά στον Device Manager, δεν πρόκειται να καταλάβω ποιος είναι ποιος από τις επιδόσεις των εφαρμογών μου.

    Οπότε το ερώτημα είναι: θα έδινα 50 ή 80 ευρώ παραπάνω για τον επόμενο καλύτερο SSD αν δεν πρόκειται να δω διαφορά στις επιδόσεις με την χρήση του;

     

    Θα είμαι ειλικρινής: πριν από μερικά χρόνια που οι SSD ήταν κάτι το εξωτικό, τα έδωσα. Και ήταν πολύ παραπάνω από 80 ευρώ και για επιπλέον επιδόσεις που έβλεπα μόνο σε benchmarks. Σήμερα; Θα δω τι άλλο χρειάζομαι που θα μπορούσε να καλυφθεί από τα 80 αυτά ευρώ και αν δεν υπήρχε κάτι άλλο, μπορεί και να τα έδινα για τον καλύτερο SSD.

     

    Σημασία έχει ότι ο Agility 3 παρά τις αρχικές επιφυλάξεις με εντυπωσίασε με διάφορους τρόπους. Αρχικά λόγω τιμής, κατόπιν λόγω επιδόσεων στα 4k και τέλος, παρά τις κουτσουρεμένες επιδόσεις στα περισσότερα συνθετικά benchmarks και αντίθετα με το τι πίστευα, έστειλε σε πολλές περιπτώσεις αδιάβαστο το RAID0 μου με τα κορυφαία μοντέλα της Samsung.

     

    Όταν ξεκίνησα τις πρώτες μετρήσεις γι'αυτό το review, ένας φίλος (ο Κώστας) με ρώτησε τι SSD να πάρει στα 120Gb και του πρότεινα τον Agility 3. Το επόμενο απόγευμα μου είπε ότι ήταν η καλύτερη αγορά που είχε κάνει και ότι το λειτουργικό του έβγαλε φτερά. Και δεν χρειάστηκε να τρέξει κανένα benchmark.

     

    OCZ και το μέλλον - Bonus ανάλυση

     

    Αν θα μου έλεγες πριν από 3-4 χρόνια ότι θα έλεγα αυτά που θα πω σ'αυτή την σελίδα για την εταιρία που κυκλοφόρησε τους πρώτους SSD με τον τραγικό ελεγκτή Jmicron, θα σου έλεγα ότι είσαι τρελός.

    Δεν έχω OCZ SSD στο μηχάνημά μου (ακόμα) αλλά έχω χρησιμοποιήσει αρκετούς. Η άποψη που θα διαβάσετε όμως έχει να κάνει με την OCZ σαν εταιρία και όχι για τα προϊόντα της.

     

    Η OCZ είναι μια εταιρία με μεγάλη ιστορία στον χώρο των μνημών που είχε αρχίσει να ανοίγεται και σε άλλους τομείς (τροφοδοτικά, ψύξη, gaming gear κλπ). Όταν ξεκίνησε να βγάζει SSD, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που γρήγορα όμως εξελίχθηκε σε κατακραυγή, λόγω των προβλημάτων του Jmicron JMF601 & JMF602.

     

    Μου πήρε αρκετό καιρό να "πάρω στα σοβαρά" την OCZ ως παίκτη στον χώρο των SSD. Σήμερα την βλέπω εντελώς διαφορετικά ως εταιρία και αυτό δεν έγινε με ένα προϊόν.

     

    Έγινε με την σταθερή πορεία της εταιρίας στον χώρο και τις αποφάσεις της που θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξουν το σκηνικό στους SSD προς το καλύτερο. Πως να το δω διαφορετικά, όταν τους βλέπω να παρατάνε το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής του (μνήμες RAM) και να αγοράζουν την Indilinx με απώτερο σκοπό την κατασκευή SSD με in-house ελεγκτή; Αυτό εμένα μου δείχνει εταιρία που θέλει να κάνει την διαφορά. Δείχνει εταιρία που δεν αρκείται να βγάζει re-badged OEM SSDs με τον ίδιο ελεγκτή όπως κάνουν όλοι οι άλλοι (Gskil, Patriot, Kingston κι ένα σωρό άλλοι)

    Κανείς δεν είναι άγιος. Ο Samsung 470 που πήρα τα Χριστούγεννα, σήμερα είναι 20 ευρώ φτηνότερος, 9 μήνες μετά. Από μια εταιρία που πουλάει 10άδες φορές περισσότερα SKUs μέσω των OEMs, απ'ότι πουλάνε στα ράφια (retail) η Intel και η OCZ μαζί, περιμένω πολύ μεγαλύτερη συμβολή στην πορεία προς χαμηλότερες τιμές και στο να γίνει ο SSD αναπόσπαστο κομμάτι ενός νέου υπολογιστή.

    Από την άλλη, η Intel, που μας έχει δείξει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ότι άμα δεν έχει αντίπαλο κλείνει τους διακόπτες στο R&D της (καλή ώρα όπως αυτή την εποχή).

     

    Και καταλήγουμε να βρίσκουμε σήμερα τον Agility 3 σε μια από τις χαμηλότερες τιμές πρώτης κυκλοφορίας για SSD της κλάσης του, που χτυπάει στα ίσια σε επιδόσεις δύο (2) μαζί από τους καλύτερους SSD της Samsung σε RAID0.

     

    Ή την υποστήριξη TRIM σε συσκευές με εσωτερικό RAID (Virtualized Controller Architecture), μια παγκόσμια πρωτοπορία που για να είμαι ειλικρινής, περίμενα από καμιά εταιρία του μεγέθους της Intel να βγάλει πρώτη και όχι από την OCZ που τελικά το έβγαλε, χαράζοντας τον δρόμο για το TRIM σε RAID.

     

    Αυτά από την OCZ, μια εταιρία με revenue και λοιπά λογιστικά νούμερα που αποτελούν ένα κλάσμα αυτών της Samsung και της Intel.

    Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τα νέα προϊόντα SSD της OCZ.

     

    PICT1471.jpg

     

    Ευχαριστούμε θερμά την OCZ για την παραχώρηση του δείγματος και περιμένουμε ανυπόμονα την επόμενη έκδοση του Indilinx καθώς και εξίσου καλούς και φτηνότερους SSD :)

    90_RECOMMENDED_outstanding_ec.png

    Πέτρος "Chosen" Σοφιανός

    Συντελεστές Review
    Reviewers: Chosen
    Photographers: Chosen
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • πιστωτικές κάρτες ερωτήσεις

    Καλησπέρα σε όλους.   Επειδή δεν ξέρω από πιστωτικές, να ρωτήσω 1-2 πράγματα.   Η παλιά πιστωτική POST CREDIT, μας στείλανε την νέα τής τράπεζας. Την χρησιμοποίησε την νέα, λοιπόν, η μητέρα μου για μια αγορά €150,00, χωρίς να βάλει δόσεις. Στη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν έχουμε λογαριασμό. Μόνο την πιστωτική.   Λόγω έχει καθυστερήσει να έρθει το έντυπο ενημερωτικό (statement εάν το λέω καλά) για να κάνουμε και την πληρωμή, μπορώ να πάω σε ένα ATM, να κάνω πληρωμή; Και

    serpico75
    serpico75
    Off topic 7

    κλωνοποίηση δίσκου

    χαιρετώ όλους,   πρόκειται να κάνω κλωνοποίηση ενός δίσκου μου των 250 gb   ο δίσκος έχει ελευθερα τα 144 gb   το θέμα είναι ότι ο άλλος δίσκος είναι των 160 gb και δεν ξέρω εάν η κλωνοποίηση μπορεί να γίνει  χωρίς προβλήματα  

    nikonick
    nikonick
    Γενικά για Η/Υ 2

    Περίεργο πρόβλημα με εξωτερικούς δίσκους SSD

    Καλησπέρα παιδιά, έχω φτιάξει ένα νέο σύστημα με AMD επεξεργαστή αυτή τη φορά είναι το σύστημα στην υπογραφή, το πρόβλημα τώρα που υπάρχει είναι ότι χάνει τον εξωτερικό τον δίσκο ssd αυτό το κάνει και με τους 3 δίσκους που έχω έναν silicon power 250gb και οι άλλοι 2 είναι samsung qvo από 1tb ο καθένας, ξαφνικά εκεί που έγραφε στον έναν Samsung έβγαλε ένα σφάλμα το αρχείο δεν μπορεί να γραφτεί λέω θα χάλασε η θήκη η εξωτερική, πήγα προληπτικά και πήρα άλλες θήκες της Logilink οι άλλοι 2 δίσκοι λε

    panos 12
    panos 12
    Συσκευές Αποθήκευσης 4

    Wifi σε όλο το σπίτι

    Καλησπέρα,έχω ένα θεματάκι και θέλω τα φώτα σας, ζω σε μονοκατοικία με τους δικούς μου και τα τελευταία χρόνια έχουμε 2 συνδέσεις internet(nova/wind),επειδή έχουμε φτιάξει γραφείο στο υπόγειο και πρέπει να έχει δικό του τηλέφωνο. Επειδή οι 2 αυτές συνδέσεις πάνε γύρω στα 100 ευρώ καθόμασταν και λέγαμε μπας και βάλουμε μια σύνδεση(200αρα λέμε). Το θέμα είναι ότι θέλουμε να έχουμε 2 διαφορετικές γραμμές τηλεφώνου,βρήκα νομίζω και σε cosmote και σε inalan να υποστηρίζει 2 διαφορετικο

    NiRou
    NiRou
    Δίκτυα 13

    Intel ARC A770

    Καλησπερα , Ειμαι στην αναζήτηση για αναβαθμιση της 5500 ΧΤ και η αληθεια ειναι οτι οι τιμες ειναι απογοητευτικές . Δεν θελω να ξεφυγω πανω απο τα 300 € .   Βλεπω την ARC A770 , ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω αλλα θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζει  η αγορα της .   Ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω .    To συστημα που θα τοποθετηθ

    DoNaTos
    DoNaTos
    Κάρτες Γραφικών 10
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.