Jump to content
 • Arctic S111BT & S113BT Bluetooth Speakers


  Η γνωστή σε όλους Arctic, την οποία πρωτογνωρίσαμε από τα αρκετά επιτυχημένα συστήματα ψύξης επεξεργαστών, έχει τον τελευταίο καιρό επεκταθεί και στον τομέα των περιφερειακών. Πριν λίγο καιρό σας παρουσιάσαμε δύο φορτιστές φορητών συσκευών που μας άφησαν άριστες εντυπώσεις και σήμερα, μέσα από τις σελίδες του TheLab.gr, θα σας παρουσιάσουμε δύο ακόμα περιφερειακά που κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε χρήστες smartphone και tablets, τα ηχεία S111BT & S113BT.

  Tα S111BT και S113BT είναι δύο σετ επαναφορτιζόμενων ηχείων Bluetooth που αν και κοιτάζοντας τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά φαντάζουν όμοια, στην πράξη είναι πολύ διαφορετικά. Παρ' όλα αυτά, και τα δύο έρχονται να επιτελέσουν το δύσκολο έργο του να μας προσφέρουν αξιοπρεπή ήχο ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τόσο τις υπηρεσίες streaming όπως το Spotify, όσο και την αναπαραγωγή αρχείων ήχου που έχουμε τοπικά αποθηκευμένα στις συσκευές μας. Μπορούν άραγε σε συνδιασμό με ένα smartphone να αντικαταστήσουν τα κλασσικά φορητά ραδιο-cd; Η απάντηση στις σελίδες που ακολουθούν.
   

  Arctic S111BT S113BT

   

  S111ΒΤ - Συσκευασία & Τεχνικά Χαρακτηριστικά

   

  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, η Arctic έχει ακολουθήσει για μια ακόμα φορά την πεπατημένη, τόσο όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, όσο και στο το κομμάτι των πληροφοριών που προσφέρει. Έτσι και οι δύο συσκευασίες χαρακτηρίζονται από τους γαλανόλευκους χρωματισμούς, αλλά και από την πληθώρα πληροφοριών και τεχνικών χαρακτηριστικών. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον μεγάλο - όσον αφορά το μέγεθος - αδελφό, το S111BT.

   

  Όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, το S111ΒΤ δεν ακολουθεί τον κλασσικό σχεδιασμό των ηχείων Bluetooth τα οποία είτε στερεοφωνικά είτε μονοφωνικά είναι mono-block κατασκευής, αλλά πρόκειται για ένα κλασσικό ζεύγος ηχείων το οποίο ενώνεται με ένα καλώδιο.
   

  Arctic S111BT Review Box1

  Arctic S111BT Review Box4

   

  Arctic S111BT Review Box3

  Arctic S111BT Review Box2

   

  Στο εσωτερικό της συσκευασίας, εκτός από τα ηχεία, βρίσκουμε μία πολύ πρακτική και συνάμα καλαίσθητη θήκη μεταφοράς, ένα καλώδιο USB για την φόρτισή τους, ένα καλώδιο ήχου 3.5mm για την σύνδεσή τους με πηγές που δεν υποστηρίζουν Bluetooth και φυσικά ένα μικρό manual.
   

  Arctic S111BT Review Cables

   

  Ας δούμε στον πίνακα που ακολουθεί τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά :
   

  gallery_31050_998_4543.png

   

  Τα Arctic S111BT είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε όλα τα διαθέσιμα χρώματα σε τιμή που ξεκινάει από 19,27 ευρώ, ενώ φυσικά μπορείτε επίσης να τα προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό της κατάστημα στο ebay.

   

  S113ΒΤ - Συσκευασία & Τεχνικά Χαρακτηριστικά

   

  Ας περάσουμε τώρα στο S113ΒΤ, το οποίο είναι και πιο κοντά σε αυτό που έχει στο μυαλό του ο μέσος χρήστης σαν "ένα Bluetooth ηχείο". Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, αν και στερεοφωνικό και τα δύο ηχεία βρίσκονται σε ένα μονοκόμματο κέλυφος (με τις όποιες συνέπειες για την εικόνα των καναλιών συνεπάγεται αυτό για τον ακροατή). Η Arctic έχει φροντίσει να τονίσει την υποστήριξη του προτύπου NFC, το οποίο απουσιάζει από τα S111BT που είδαμε στην προηγούμενη σελίδα, ενώ κατά τα άλλα οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες έχουν και σε αυτό το κουτί την τιμητική τους.
   

  Arctic S113BT Review Box1

  Arctic S113BT Review Box2

   

  Arctic S113BT Review Box3

   

  Όπως και στα S111BT, έτσι και εδώ βρίσκουμε εκτός από το ηχείο, μία θήκη μεταφοράς, ένα καλώδιο 3.5mm για σύνδεση με πηγές ήχου που δεν υποστηρίζουν bluetooth, ένα καλώδιο USB για την φόρτιση και ένα manual με τις απαραίτητες οδηγίες.
   

  Arctic S113BT Review Cables

   

  Ας περάσουμε τώρα να δούμε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των S113ΒΤ στον πίνακα που ακολουθεί :
   

  gallery_31050_998_16226.png  Τα Arctic S111BT είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά σε όλα τα διαθέσιμα χρώματα σε τιμή που ξεκινάει από 28,91 ευρώ, ενώ φυσικά μπορείτε επίσης να τα προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό της κατάστημα στο ebay.
   

  S111ΒΤ - Κάτω από το φακό

  Αν και τα S111BT είναι διαθέσιμα σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, το δείγμα που σας παρουσιάζουμε σήμερα έχει το κλασσικό μαύρο χρώμα. Ο σχεδιασμός των ηχείων δεν διαφοροποιείται από αυτόν των κλασσικών μικρών ηχείων για χρήση σε H/Y και έτσι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν το κάθε ηχείο είναι ένας μικρός κύβος διαστάσεων 7 x 7 x 7 εκατοστών. Η γυαλιστερή επιφάνεια αν και δίνει μια νότα πολυτέλειας, έλκει πάρα πολύ τις δαχτυλιές και την σκόνη και εάν αυτό σας ενοχλεί, ίσως θα έπρεπε να προτιμήσετε το λευκό χρώμα που τις κρύβει καλύτερα. Τα δύο ηχεία ενώνονται με ένα καλώδιο μήκους 50 εκατοστών και έτσι μπορείτε άνετα να τα τοποθετήσετε δεξιά και αριστερά του φορητού σας υπολογιστή, ώστε να έχετε καλύτερη στερεοφωνική είκόνα του ήχου. Το δεξιό ηχείο όπως βλέπετε έχει ένα μικρό διακριτικό λογότυπο της Arctic κάτω αριστερά, ενώ το ίδιο λογότυπο υπάρχει σε μεγαλύτερο μέγεθος και στις πλάγιες όψεις των ηχείων έτσι ώστε να είναι ορατό στους γύρω.
   

  Arctic S111BT Review Front

  Arctic S111BT Review Front Side  Στο πίσω μέρος του δεξιού ηχείου θα βρείτε τα πλήκτρα ελέγχου των ηχείων, καθώς και τις θύρες micro USB για την φόρτισή τους και την θύρα των 3.5mm για την σύνδεση συσκευών που δεν υποστηρίζουν το πρωτόκολλο bluetooth. Τα πλήκτρα έχουν πολλαπλές λειτουργίες και έτσι το μεν on/off πέρα από το προφανές εκτελεί και χρέη play/pause, τα δε πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου με παρατεταμένο πάτημα έχουν λειτουργία previous/next στην playlist του προγράμματος αναπαραγωγής αρχείων πολυμέσων που χρησιμοποιούμε.

   

  Αν δείτε λίγο πιο προσεκτικά την φωτογραφία, ακριβώς πάνω από το καλώδιο υπάρχει και ένα ενδεικτικό LED το οποίο έχει μπλε και κόκκινο χρώμα και δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συσκευή ως εξής:

   

  1) Όταν το S113BT είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή και το LED είναι κόκκινο, τότε γίνεται φόρτιση.
  2) Όταν το S113BT είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή και το LED είναι μπλε, τότε η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί.
  3) Όταν το LED αναβοσβήνει γρήγορα κόκκινο - μπλε, τότε η συσκευή αναζητά συσκευές προς σύνδεση.
  4) Όταν το LED είναι μπλε, τότε η συσκευή λειτουργεί και έχει μπαταρία πάνω από 75%.
  5) Όταν το LED είναι μωβ (συνδιασμός μπλε-κοκκινου), τότε η συσκευή λειτουργεί και έχει μπαταρία περίπου 50%.
  6) Όταν το LED αναβοσβήνει μωβ (συνδιασμός μπλε-κοκκινου), τότε η συσκευή λειτουργεί και έχει μπαταρία περίπου 25%.
   

  Arctic S111BT Review Back

  Arctic S111BT Review Bottom

   

  Για το τέλος σας αφήσαμε την θήκη μεταφοράς, η οποία είναι από σκληρό υλικό (παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται για τις θήκες των γυαλιών) και μπορεί να χωρέσει τόσο τα ηχεία όσο και τα καλώδιά τους, καθώς διαθέτει ένα διχτάκι για την τοποθέτησή τους. Η ύπαρξη της θήκης σίγουρα είναι ένα μεγάλο συν στον τομέα της φορητότητας των S113ΒΤ μιας και λόγω της κατασκευής τους, η μεταφορά τους θα ήταν αρκετά δύσκολη.
   

  Arctic S111BT Review Case

  Arctic S111BT Review Case Full

   

  S113ΒΤ - Κάτω από το φακό

   

  Όπως ήδη καταλάβατε από τις φωτογραφίες της συσκευασίας του S113BT, το δείγμα που μας εστάλη από την Arctic έχει το ουδέτερο λευκό χρώμα (προς απογοήτευση των γυναικών της οικογένειας που προφανώς ήλπιζαν σε κάτι ροζ!:)). Η πρώτη εντύπωση που αφήνει το S113BT όταν το πρωτοπιάσει κανείς είναι πολύ καλή. Η συσκευή είναι πολύ στιβαρή, ενώ η χρωματιστή (στην περίπτωσή μας λευκή) επιφάνεια που καλύπτει τις 4 πλευρές του έχει ελαστική υφή, συνεισφέροντας έτσι στο καλό κράτημα όταν το πηγαίνουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο. Τα 290 γραμμάρια του βάρους του, συμβάλλουν στην αίσθηση της ποιοτικής στιβαρότητας, χωρίς να το καθιστούν άβολα βαρύ.
   

  Arctic S113BT Review

   

  Η εμπρός και πίσω πλευρά είναι κατασκευασμένες από διάτρητο μέταλλο και στην μπροστινή πλευρά βρίσκονται τα πλήκτρα ελέγχου, τα οποία έχουν πολλαπλές χρήσεις. Έτσι τα πλήκτρα με τα σύμβολα [+] και [-] μπορούν με απλό πάτημα να αλλάξουν την ένταση του ήχου και με παρατεταμένο να προχωρήσουν στο προηγούμενο ή επόμενο αρχείο της playlist, ενώ το μεσαίο χρησιμοποιείται τόσο ως play/pause ή απάντηση/κλείσιμο τηλεφωνικής κλήσης όσο και για έναρξη της διαδικασίας σύζευξης (pairing) με κάποια συμβατή bluetooth συσκευή. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι λειτουργίες play/pause και previous/next λειτουργούν κανονικά και στην περίπτωση που έχουμε συνδεδεμένο το ηχείο μέσω bluetooth με PC (μεγάλο μέρος των ακροάσεων που έκανε ο γράφων για τις ανάγκες του review έγιναν από laptop με bluetooth)
   

  Arctic S113BT Review IO

  Arctic S113BT Review Controls


  Ακριβώς κάτω από το μεσαίο πλήκτρο υπάρχει κρυμμένο κάτω από το δικτυωτό μέταλλο και ένα ενδεικτικό LED το οποίο έχει μπλε και κόκκινο χρώμα και δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συσκευή ως εξής:

   

  1) Το LED αναβοσβήνει με χρώμα μπλε κάθε 5 δευτερόλεπτα : η συσκευή έχει συνδεθεί και λειτουργεί.
  2) Το LED αναβοσβήνει με χρώμα μπλε γρήγορα : η συσκευή λειτουργεί αλλά δεν είναι συνδεδεμένη.
  3) Το LED αναβοσβήνει με χρώμα κόκκινο : η συσκευή θα χρειαστεί φόρτιση (ένδειξη χαμηλής μπαταρίας)
  4) Το LED είναι σταθερά κόκκινο : η συσκευή φορτίζεται
  5) Το LED αναβοσβήνει γρήγορα κόκκινο - μπλε : η συσκευή αναζητά συσκευές προς σύνδεση.

   

  Επιπλέον στο πλάι υπάρχει η υποδοχή για σύνδεση καλωδίου jack 3.5mm ώστε να συνδέσουμε στο ηχείο συσκευές ήχου που δεν υποστηρίζουν το πρωτόκολλο bluetooth, η υποδοχή micro USΒ για την φόρτιση του ηχείου και τέλος ο διακόπτης On/Off. O τελευταίος είναι κανονικός διακόπτης και όχι κάποιο μπουτόν που χρειάζεται παρατεταμένο πάτημα, πράγμα που βρήκαμε εξαιρετικά βολικό.

   

  Arctic S113BT Review Case 1

  Arctic S113BT Review Case 2

   

  Και ήρθε η ώρα να κλείσουμε τη σελίδα αυτή με την θήκη μεταφοράς του S113BT. Αυτή είναι από συνθετικό υλικό, έχει χρώμα γκρι ανοιχτό και προσδίδει αρκετούς επιπλέουν πόντους στον τομέα φορητότητα. Τα πλαινά (αυτά που έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια που είναι από διάτρητο μέταλλο) έχουν επιπλεόν ενίσχυση, ώστε να αποφευχθούν χτυπήματα και στραβώματα. Στο εσωτερικό της υπάρχουν και δύο διχτυωτές θήκες για αποθήκευση των καλωδίων φόρτισης και ήχου, ενώ ο χώρος είναι επαρκής και για ένα - δυο thumb drives ή κάρτες μνήμης.

   

  S111BT - Η ζωή μαζί τους

   

  Τα S111BT είναι μία συσκευή που προσπαθεί να συνδιάσει δύο κόσμους. Αυτόν των μικρών ηχείων για PC και αυτόν των ηχείων για χρήση με κινητά τηλέφωνα και tablet. Προσωπικά, πιστεύω πως εάν δεν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε και για τις δύο προαναφερθείσες χρήσεις, ίσως να ήταν σοφό να τα προσπεράσετε, καθώς λόγω καλωδίου η μεταφορά τους από δωμάτιο σε δωμάτιο εντός του σπιτιού δεν είναι και το πιο βολικό πράγμα του κόσμου. Από την άλλη, εάν ψάχνετε για κάποιο σετ ηχείων για χρήση με φορητό υπολογιστή (ο οποίος ακόμα και αν δεν διαθέτει bluetooth μπορεί με λίγα ευρώ να αποκτήσει), τότε η επιλογή τους φαντάζει ιδανική, καθώς μπορείτε να απαλλαχθείτε από τα άβολα καλώδια σύνδεσης του laptop με τα ηχεία.

   

  Έτσι, για τις ανάγκες του review που διαβάζετε σήμερα τα S111BT πήραν θέση στο γραφείο που έχει ο γράφων στο σαλόνι του σπιτιού του στα δεξιά και αριστερά του φορητού του υπολογιστή. To αρκετά παλιό Dell Latitude E6410 του γράφοντος, όπως και τα περισσότερα laptop "πάσχει" αρκετά στο θέμα του ήχου των ενσωματωμένων ηχείων του. Τι πετυχαίνουμε με τα S111BT; Πρώτον δυνατότερο ήχο, δεύτερον καλύτερο ήχο και τρίτον δυνατότητα μεταφοράς τους μαζί με το laptop χωρίς να υπάρχει ανάγκη για πηγή ρεύματος. Έτσι, μπορούμε να τα παίρνουμε μαζί, στη βεράντα, στον κήπο ή οπουδήποτε αλλού δουλεύουμε με τον φορητό μας υπολογιστή.

   

  Όσον αφορά στις επιδόσεις τους, η αλήθεια είναι πως είναι ανάλογες της κατηγορίας τιμής τους. Στα χρήματα που ζητάνε (γύρω στα 20 ευρώ) αποδίδουν όπως θα αναμέναμε από ηχεία 2x2W αυτής της κατηγορίας τιμής. Αποτελούν σίγουρα μία αναβάθμιση των εσωτερικών ηχείων της πλειοψηφίας των "φυσιολογικών" laptops και όλων των tablets και smartphones. Αυτό το διαπιστώσαμε χρησιμοποιώντας τα τόσο για ακρόαση μουσικής, όσο και την θέαση τηλεοπτικών σειρών.

   

  Τέλος, όσον αφορά στα μόνα χαρακτηριστικά των S111BT που μπορούν να ποσοτικοποιηθούν αντικειμενικά, η μεν εμβέλειά τους κυμάνθηκε από τα 7-8 μέτρα έχοντας οπτική επαφή στα πολύ λιγότερα εάν μεσολαβούν εμπόδια, ενώ η διάρκεια μπαταρίας που μετρήσαμε με φυσιολογική χρήση ήταν περίπου 8 ώρες.
   

  gallery_31050_998_44532.jpg

   

  S113BT - Η ζωή μαζί τους

   

  Το S113BT είναι μία από τις λίγες συσκευές που ο γράφων περίμενε με τόση ανυπομονησία από την στιγμή που έμαθε ότι θα ερχόταν για review. Δεδομένου ότι είτε λόγω ευκολίας, είτε λόγω βαρεμάρας η αναπαραγωγή μουσικής από το κινητό είναι καθημερινή συνήθεια (ενώ αντίθετα το ντουλάπι με τα CD ανοίγει το πολύ 2 φορές το μήνα) η έλευση μίας συσκευής που θα βελτίωνε σημαντικά την ηχητική απόλαυση σε σχέση με το ηχείο του Lumia 630 ήταν κάτι που αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό.

   

  Όπως διαβάσατε και στις προηγούμενες σελίδες, το S113BT είναι μία πραγματικά φορητή συσκευή. Χωρίς υπερβολή μπορείτε να την πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο χωρίς να σας προβληματίσει, μιας και εκτός από μικρή και ελαφριά έχει πολύ βολικό σχήμα. Η θήκη μεταφοράς της βοηθά πολύ στις περιπτώσεις που θέλετε να την μεταφέρετε εκτός σπιτιού, ενώ το λαστιχένιο περίβλημα εγγυάται ότι δεν θα γεμίσει γρατζουνιές και δαχτυλιές. Ας αφήσουμε όμως αυτά και ας περάσουμε στο ζουμί που δεν είναι άλλο από την ηχητική απόδοση.

   

  Σε αυτό το σημείο πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα 2x3 Watt (RMS) τα οποία αναφέρονται στις τεχνικές προδιαγραφές μας είχαν αρχικά προβληματίσει, μιας και την συγκεκριμένη ισχύ την συναντάμε σε συσκευές αρκετά μεγαλύτερων διαστάσεων (π.χ. πολλά φορητά ραδιο-cd έχουν ισχύ από 2x2 έως 2x3 Watt). Παρ' όλα αυτά, μετά το πρώτο pairing με τον υπολογιστή και την ακρόαση κάποιων Flac που χρησιμοποιούμε και στις δοκιμές ακουστικών πειστήκαμε ότι οι μηχανικοί της Arctic έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Ο ήχος σε όλες τις περιπτώσεις είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς σε αυτό το μέγεθος και αυτή την κατηγορία τιμής, προσφέροντας καλή απόδοση σε όλο το εύρος συχνοτήτων και υψηλή ένταση με τις παραμορφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους μόνο όταν ανεβαίνουμε αρκετά ψηλά στην ένταση. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε μικρούς χώρους της τάξης των 15 τ.μ. όπως υπνοδωμάτια, ενώ εάν δεν είστε οπαδός των εκκωφαντικών εντάσεων μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ακόμα μεγαλύτερους (ο γράφων ως κάτοικος επαρχίας το χρησιμοποιεί και στο σαλόνι για ακρόαση ενημερωτικών εκπομπών αθηναϊκών ραδιοφωνικών σταθμών:)).

   

  Σαν ένα επιπλέον bonus, το S113 ΒΤ όπως είδαμε έχει και ενσωματωμένο μικρόφωνο και μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί και ως συσκευή ανοιχτής ακρόασης για τηλεφωνικές κλήσεις ή ακόμα για κλήσεις ήχου μέσα από πλατφόρμες όπως το Skype τόσο μέσω φορητής συσκευής ή PC (τα Windows 7 στο λαπτοπ του γράφοντος το αναγνώρισαν χωρίς κανένα πρόβλημα). Οι συνομιλητές μας δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα του ήχου, ούτε θέματα μικροφωνισμών, αν και για να μας ακούνε καθαρά, έπρεπε να μείνουμε αρκετά κοντά στην συσκευή και να μην απομακρυνθούμε περισσότερο από ένα μέτρο.

   

  Για το τέλος αφήσαμε το θέμα της εμβέλειας και της αυτονομίας. Όσον αφορά την εμβέλεια αυτή κυμάνθηκε από τα 7 με 8 μέτρα έχοντας οπτική επαφή έως πολύ λιγότερο εάν υπήρχαν ενδιάμεσα εμπόδια. Η ακρόαση με το ηχείο και την πηγή να βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια είναι σχεδόν αδύνατη, ακόμα και αν η πραγματική απόσταση είναι μικρή. Η μπαταρία του S113BT που όπως είδαμε έχει ονομαστική χωρητικότητα 1200 mAh ήταν μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη καθώς έχοντας ονομαστική διάρκεια λειτουργίας 8 ώρες απέδωσε σε πραγματικές συνθήκες συνεχούς χρήσης (με την ένταση να βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα) περίπου 10 ώρες.
   

  gallery_31050_998_31025.jpg

   

  Επίλογος

   

  Κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος και της σημερινής παρουσίασης. Τα δύο ασύρματα ηχεία που σας παρουσιάσαμε σήμερα, αν και ανήκουν στην ίδια κατηγορία είναι πολύ διαφορετικά. Τα μεν S111BT είναι ένα προϊόν που κατά κύριο λόγο είναι φτιαγμένο για να έχει μία σταθερή θέση κάπου και να μπορεί περιστασιακά να μετακινείται (αν και η Arctic με την θήκη που παρέχει έχει φροντίσει για την απροβλημάτιστη μεταφορά του εκτός σπιτιού), ενώ τα S113BT είναι μία πραγματικά φορητή συσκευή. Και τα δύο εάν αναλογιστούμε το κόστος τους και το τι μπορούμε να αγοράσουμε με τα χρήματα που μας ζητάνε αποδίδουν πολύ καλά και οι μπαταρίες τους μας εγγυόνται πολλές ώρες ηχητικής απόλαυσης.

   

  Αν μας ρωτήσετε ποιο από τα δύο θα προτιμούσαμε, η απάντηση θα ήταν αρκετά δύσκολη. Για αποκλειστική χρήση με το laptop, μάλλον θα προτιμούσαμε τα S111BT μιας και μπορούν να τοποθετηθούν σε μία πιο φυσιολογική θέση. Αν όμως στην εξίσωση μπει και ο παράγοντας smartphone ή tablet τότε τα S113BT φαντάζουν πιο καλή επιλογή μολονότι είναι κοντά 50% ακριβότερα (μη ξεχνάμε ότι στην περίπτωσή μας το 50% αντιστοιχεί σε περίπου 10 ευρώ), μιας και πέραν της μεγαλύτερης ισχύος είναι πιο εύκολα στην μεταφορά και ενσωματώνουν μικρόφωνο. Το σίγουρο πάντως είναι πως όποιο από τα δύο και αν επιλέξετε, θα μείνετε ευτυχισμένοι με την αγορά σας.

   

  Μιας και η πλατφόρμα των reviews του TheLab.gr δεν υποστηρίζει διπλά review, ας δούμε τόσο την βαθμολογία των δύο συσκευών και τα θετικά και αρνητικά τους σε μορφή bullet points.

   

  [ S111BT

   

  ΘΕΤΙΚΑ

  • Δυνατότητες σύνδεσης (bluetooth & 3.5mm jack)
  • Διάρκεια μπαταρίας
  • Τα απαραίτητα καλώδια συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία
  • Ποιοτική θήκη
  • Ικανοποιητική ποιότητα ήχου
  • Tιμή


  ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Άβολα στην μεταφορά

   

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

   

  Χαρακτηριστικά : 8
  Χρηστικότητα : 8
  Ποιότητα : 9
  Επιδόσεις : 8.5
  Απόδοση/Τιμή : 9.5

   

  gallery_31050_998_29792.png

   

  S113BT

   

  ΘΕΤΙΚΑ

  • Δυνατότητες σύνδεσης (bluetooth & 3.5mm jack)
  • Διάρκεια μπαταρίας
  • Τα απαραίτητα καλώδια συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία
  • Ποιοτική θήκη
  • Ικανοποιητική ποιότητα και ένταση ήχου
  • Μικρόφωνο για πραγματοποίηση κλήσεων
  • Εξαιρετικά εύκολα στην μεταφορά
  • Tιμή


  ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν υπάρχουν

   

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

   

  Χαρακτηριστικά : 9.5
  Χρηστικότητα : 10
  Ποιότητα : 9.5
  Επιδόσεις : 9
  Απόδοση/Τιμή : 9.5

   

  gallery_31050_998_35855.png

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Arcticγια την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   

   

  gallery_31050_982_2356.jpg

   

  για το TheLab.gr, Γεώργιος "GriGaS" Ρήγας

   

  25/11/2015

    

  Συντελεστές Review
  Reviewers: GriGaS
  Photographers: GriGaS
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:Select
  UsabilitySelect
  QualitySelect
  PerformanceSelect
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for moneySelect
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.