Jump to content
 • Arctic Smart Charger 4800


  Η Arctic φαίνεται πως θέλει να μπει για τα καλά στην κατηγορία των φορτιστών φορητών συσκευών και έτσι μετά τον Smart Charger 8000 που παρουσιάστηκε μέσα από τις σελίδες του TheLab.gr πριν λίγο καιρό, μας έστειλε μία ακόμα συσκευή φόρτισης, τον Smart Charger 4800. Σε αντίθεση με τον 8000 που ήταν επιτραπέζιος, το μοντέλο που σας παρουσιάζουμε σήμερα ακολουθεί την πεπατημένη της επίτοιχης τοποθέτησης. Όπως μαρτυρά το όνομά του έχει ικανότητα να δώσει έως και 4800 mA, ενώ διαθέτοντας 4 θύρες USB μπορεί να τροφοδοτήσει έως και 4 συσκευές.

  Μιας και ανάλυση του πόσο χρήσιμη είναι μία συσκευή που μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα φορητές συσκευές είναι περιττή (σε κάθε σπίτι υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 συσκευές που μπορούν να τροφοδοτηθούν από USB), ας περάσουμε κατευθείαν στην επόμενη σελίδα να δούμε την νέα πρόταση της Arctic.
   

  gallery_31050_989_18185.jpg   

  Συσκευασία - Χαρακτηριστικά

  Ο Arctic Smart Charger 4800 έρχεται σε μία ποιοτική και συνάμα μικροσκοπική συσκευασία από λευκό χαρτόνι, η οποία περιέχει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να χρειαστεί ο μελλοντικός του αγοραστής. Στην μπροστινή πλευρά, εκτός από την φωτογραφία της συσκευής υπάρχει ένα QR code το οποίο παραπέμπει στην ιστοσελίδα του προϊόντος, ενώ ενημερωνόμαστε τόσο για τον βαθμό απόδοσης, ο οποίος σύμφωνα με την κατασκευάστρια ανέρχεται στο 86%, όσο και για το μέγιστο ρεύμα φόρτισης το οποίο φτάνει στα 4800 mA.

  H πίσω καθώς και η πλάγια πλευρά της συσκευασίας περιέχουν λεπτομέρειες όπως τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής και τα Led τα οποία μας ενημερώνουν για την λειτουργία των θυρών φόρτισης. Με 4 θύρες φόρτισης USB και ικανότητα να δώσει έως 4800mΑ συνολικα, ο Arctic Smart Charger 4800 υπόσχεται να μας γλιτώσει από πολύτιμο χρόνο.
   

  Box front Arctic Smart Charger 4800 review

  Box back Arctic Smart Charger 4800 review

   

  Box side Arctic Smart Charger 4800 review

  warranty guide Arctic Smart Charger 4800 review  Στο εσωτερικό της συσκευασίας, εκτός από τον φορτιστή βρίσκουμε και δύο μικρά φυλλάδια, το ένα περιέχει πληροφορίες σχετικά με το support της arctic, και το άλλο έχει τις σχεδόν αυτονόητες οδηγίες χρήσης. Δυστυχώς λάμπει δια της απουσίας του ένα έστω καλώδιο micro USB (όχι ότι δεν έχουμε ένα συρτάρι γεμάτο από αυτά).

  Ας δούμε στον πίνακα που ακολουθεί και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.
   

  gallery_31050_989_6419.png

   

  O Arctic Smart Charger 4800 δεν είναι ακόμα διαθέσιμος στην ελληνική αγορά. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε όμως είτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Arctic με τιμή που ανέρχεται στα 17.99 ευρώ συν μεταφορικά, είτε μέσω του καταστήματος της εταιρείας στο ebay, με τιμή που ανέρχεται στα 17,99 ευρώ συν 5.60 ευρώ μεταφορικά.
   

  Φωτογράφιση

  Όπως καταλάβατε από τις φωτογραφίες της προηγούμενης σελίδας, ο Arctic Smart Charger 4800 ακολουθεί την κλασσική γραμμή των φορτιστών φορητών συσκευών. Με διαστάσεις 75mm x 53mm x 27mm (YxΠxB) είναι σίγουρα μεγαλύτερος από τον μέσο όρο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως έχει ισχύ 24 Watt και 4 θύρες φόρτισης. Είναι κατασκευασμένος από μαύρο γυαλιστερό πλαστικό (το οποίο είναι λίγο ευαίσθητο στις δαχτυλιές) και στο μπροστινό του μέρος εκτός από το λογότυπο της Arctic, φιλοξενεί 5 ενδεικτικά LED πορτοκαλί χρώματος. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε τις 4 θύρες φόρτισης USB χρώματος πορτοκαλί ενώ πίσω εκτός από το διπολικό αρσενικό βύσμα σύνδεσης στην πρίζα βλέπουμε και τις προδιαγραφές της συσκευής.
   

  front Arctic Smart Charger 4800 review

  ports Arctic Smart Charger 4800 review  Ας δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά την λειτουργία των 5 ενδεικτικών λυχνιών LED. To κεντρικό από αυτά είναι σταθερά αναμένο όταν ο φορτιστής είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα, ενώ σε περίπτωση υπερφόρτωσης (ζήτησης δηλαδή ρεύματος έντασης άνω των 4800mA) αναβοσβήνει για να προειδοποιήσει των χρήστη. Ομοίως, τα 4 περιφερειακά LED που αντιστοιχούν ένα σε κάθε μία από τις 4 θύρες έχουν τις ακόλουθες 4 καταστάσεις λειτουργίας :

  • Σβηστό : δεν υπάρχει συσκευή συνδεδεμένη ή η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί
  • Αναμένο : κανονική λειτουργία φόρτισης (ρεύμα φόρτισης ανάμεσα σε 1Α και 2.6Α)
  • Αργό αναβόσβημα : αργή φόρτιση (ρεύμα φόρτισης κάτω του 1Α)
  • Γρήγορο αναβόσβημα : υπερφόρτωση (ρεύμα φόρτισης άνω των 2.6Α)

   

  specs Arctic Smart Charger 4800 review
  side Arctic Smart Charger 4800 review


   
  Τέλος, όπως βλέπουμε στην αριστερή φωτογραφία, η Arctic έχει φροντίσει η συσκευή να μπορεί να δουλέψει σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μιας και μπορεί να λειτουργήσει με εναλασσόμενο ρεύμα από 100 έως 240V και συχνότητας είτε 50 είτε 60 Hz και φυσικά την έχει εφοδιάσει με τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
   

  Δοκιμές
   
  Όπως είχαμε αναλύσει (και επιβεβαιώσει με τις μετρήσεις μας) στο review του Smart Charger 8000, οι φορτιστές της Arctic που φέρουν την ένδειξη Smart, παρ'ότι μπορούν να δώσουν αρκετά υψηλό ρεύμα φόρτισης, έρχονται σε συνεννόηση με την συσκευή που φορτίζεται και προσαρμόζουν την έξοδό τους έτσι ώστε να πετύχουν την ταχύτερη δυνατή φόρτιση, χωρίς να προκαλέσουν πρόβλημα στην μπαταρία της.

  Το πρώτο που αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ήταν η κατανάλωση της συσκευής σε κατάσταση αναμονής. Ο μετρητής πρίζας τον οποίο χρησιμοποιούμε έδειξε κατανάλωση μόλις 0.1 Watt, άρα ακόμα και εάν επιλέξετε να το αφήσετε μόνιμα συνδεδεμένο σε κάποια πρίζα, δεν πρόκειται να σας επιβαρύνει με περισσότερη από 1 kWh ετησίως.

  Το επόμενο που δοκιμάσαμε ήταν ο χρόνος φόρτισης ενός Lumia 630 το οποίο διαθέτει μπαταρία 1830 mAh και έρχεται με φορτιστή των 850 mA. Ο χρόνος που χρειάστηκε για την πλήρη του φόρτιση ήταν περίπου 2μιση ώρες (ξεκινώντας από το 10% και με κλειστά WiFi και Bluetooth), όσο δηλαδή και με τον εργοστασιακό του φορτιστή. Κατά την φορτιση της συσκευής δεν παρατηρήσαμε κάτι διαφορετικό όσον αφορά την θερμοκρασία του. Όπως περιμέναμε η ενδεικτική λυχνία που αντιστοιχεί στην θύρα την οποία είχαμε συνδέσει το τηλέφωνο αναβόσβηνε υποδηλώνοντας ότι το ρεύμα φόρτισης είναι κάτω από 1Α.

  Έτσι συνδέσαμε ένα android tablet το οποίο έρχεται με φορτιστή 2 ampere. Πράγματι το ενδεικτικό έμεινε σταθερά αναμένο και με τη βοήθεια του μετρητή καταγράψαμε κατανάλωση περίπου 11 Watt. Με απλά μαθηματικά και θεωρώντας δεδομένο τον βαθμό απόδοσης της συσκευής στο 86%, το ρεύμα που έπαιρνε το tablet ήταν περίπου 1,9 Ampere.

  Για το τέλος αφήσαμε το ζόρισμα του Smart Charger 4800. Συνδέσαμε επάνω του το tablet, το Lumia 630, ένα μικρό Nokia Powerbank και ένα παλιό GPS navigator. Το συνολικό ονομαστικό ρεύμα φόρτισης των παραπάνω συσκευών είναι περίπου 4,5Α άρα κοντά στα όρια της συσκευής. Xωρίς κανένα πρόβλημα και οι 4 συσκευές φόρτισαν κανονικά, με τα 3 λαμπάκια να αναβοσβήνουν δείχνοντας αργή φόρτιση και το λαμπάκι που αντιστοιχούσε στο tablet να είναι σταθερά αναμένο. O μετρητής κατανάλωσης έδειχνε κατά την παραπάνω διαδικασία 23 watt χωρίς να δείξει σημάδια υπερθέρμανσης (ζεστάθηκε βέβαια αλλά όχι κάτι το ανησυχητικό).
   

  testing Arctic Smart Charger 4800 review


   

  Επίλογος

  Κάπως έτσι φτάσαμε και σήμερα στην ώρα της ετυμηγορίας. Ο Arctic Smart Charger 4800 είναι μία συσκευή παρ'ότι λιγότερων δυνατοτήτων σε σχέση με τον 8000 που είχαμε δοκιμάσει πριν λίγο καιρό μας άρεσε περισσότερο. Θέλετε το μικρό του μέγεθος που τον καθιστά απόλυτα φορητό, θέλετε τα ενδεικτικά LED που δείχνουν την κατάσταση λειτουργίας κάθε θύρας χωριστά, από την στιγμή που ήρθε σαν δείγμα στον γράφοντα, αντικατέστησε όλους τους φορτιστές του. Σε τελική ανάλυση, οι φορές που κάποιος θα χρειαστεί περισσότερα από 4800 mA ταυτόχρονα είναι ελάχιστες και σίγουρα λιγότερες από τις φορές που θα χρειαστεί κάποιος να πάρει έναν φορτιστή μαζί του. Και εδώ είναι το μεγάλο προσόν του Smart Charger 4800. Σε ελάχιστο όγκο δίνει 4 θύρες φορτισης και ισχύ αρκετή για να τροφοδοτήσει ταυτόχρονα 2 ζόρικες συσκευές, ενώ η τιμή του που μαζί με τα μεταφορικά είναι λίγο παραπάνω από 23 ευρώ κρίνεται ως πολύ καλή, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα επώνυμο προϊόν.
   

  side2 Arctic Smart Charger 4800 review (2)


   
  Ας ελπίσουμε λοιπόν να δούμε τα προϊόντα φόρτισης της Arctic και στα ελληνικά καταστήματα με την ίδια τιμολογιακή πολιτική, ώστε να μπορούν να είναι διαθέσιμα και σε όσους δεν έχουν καταφέρει να παρακάμψουν τα capital controls.
   
  Όπως συνηθίζουμε, θα σας αφήσουμε με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Arctic Smart Charger 4800 σε μορφή bullet points.

  ΘΕΤΙΚΑ

  • Μέγεθος
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Δυνατότητες φόρτισης
  • Πλήθος διαθέσιμων θυρών USB
  • Tιμή


  ΑΡΝΗΤΙΚΑ

  • Θα θέλαμε ένα έστω καλώδιο micro USB

   

   
  00
  Loading.

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Arcticγια την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   

  gallery_31050_982_2356.jpg

   

  για το TheLab.gr, Γεώργιος "GriGaS" Ρήγας

   

  5/10/2015


  Συντελεστές Review
  Reviewers: GriGaS
  Photographers: GriGaS
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:9
  Usability10
  Quality9.50
  PerformanceSelect
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyYes  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.