Jump to content
 • Choetech T535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad Review


  Εισαγωγή

   

  Η φόρτιση των συσκευών που μας συνδέουν με τον κόσμο είναι μια καθημερινή δραστηριότητα που όσο περισσότερο την απλοποιούμε τόσο καλύτερη γίνεται η εμπειρία χρήσης. Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τέτοια διαδικασία απλοποίησης που μας επιτρέπει να αποφύγουμε το καλώδιο και τη σύνδεση / αποσύνδεσή του, με το κόστος της πιο αργής και λιγότερο αποδοτικής φόρτισης.

   

  Με τους φορτιστές και τις συσκευές να υποστηρίζουν όλο και περισσότερα watt για ταχύτερη φόρτιση, οι ασύρματοι φορτιστές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν. Έτσι, η Choetech έφερε στην αγορά το ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad, μια επιφάνεια ασύρματης φόρτισης που υποστηρίζει τη φόρτιση με ισχύ μέχρι και 10W ανά συσκευή, ενώ παράλληλα μπορεί να φορτίσει 2 συσκευές ταυτόχρονα, με μέγιστη συνολική ισχύ φόρτισης τα 18W.

  large_06.jpg

   

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τo ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad διαθέτει 5 πηνία φόρτισης, με αποτέλεσμα να μπορεί να φορτίσει συσκευές ανεξαρτήτως του τρόπου που θα τοποθετηθούν πάνω του, καθώς επίσης και να φορτίσει 2 συσκευές ταυτόχρονα με συνολική ισχύ 18W!

  large_05.jpg

  Μπορεί να φορτίσει συσκευές όπως τα iPhone Xs, Xs Max, XR, X, 8 και 8Plus με 7.5W και συσκευές όπως τα Samsung Galaxy Note 9, S9, Note 8 και S8 με 10W! Μπορεί επίσης να φορτίσει με 5W όλες τις υπόλοιπες Qi-Enabled συσκευές.

  large_08.jpg

   

  Καθώς το ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad δεν έρχεται με το δικό του φορτιστή / τροφοδοτικό, για όλα τα παραπάνω χρειάζεται να τροφοδοτείται από κάποιο φορτιστή τύπου QC 3.0.


  Η σύνδεση του ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad γίνεται μέσω υποδοχής USB-C. Είναι πολύ θετικό που περισσότερες συσκευές υιοθετούν την εν λόγω υποδοχή και ελπίζω κάποια στιγμή να έχουμε μόνο ένα τύπο καλωδίου για όλα.


  large_04.jpg

   

  Φωτογράφιση

   

  To ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad έρχεται σε ένα λευκό κουτί του οποίου η εμπρός όψη έχει στο κέντρο της μια οβάλ διαφάνεια, που επιτρέπει να βλέπουμε το προϊόν και η οπίσθια ενημερώνει το χρήστη για τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

   

  Καθώς το ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad δεν περιέχει το τροφοδοτικό / φορτιστή που απαιτεί για να λειτουργήσει, η Choetech είχε την καλοσύνη να μας στείλει έναν κατάλληλο φορτιστή μαζί με το δείγμα μας. 

   

  large_01.jpg large_02.jpg

   

  Ανοίγοντας το κουτί, βρίσκουμε το ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad και κάτω από αυτό ένα καλώδιο USB-C. Ακόμη πιο κάτω υπάρχει το manual.

   

  large_04.jpg large_05.jpg

   

  large_06.jpg large_07.jpg

   

  To manual είναι ένα τετράπτυχο που περιέχει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και πληροφορίες για τη χρήση, τόσο στα Αγγλικά όσο και σε κάποια γλώσσα της ανατολής.

   

  large_08.jpg large_09.jpg

   

  Το καλώδιο είναι καλής ποιότητας, αρκετά χοντρό και δε μας προβλημάτισε καθόλου ούτε φάνηκε να έχει ουσιώδεις απώλειες.

   

  large_10.jpg

   

  Η ίδια η συσκευή έχει μια λαστιχένια επιφάνεια στο πάνω μέρος της που εξασφαλίζει ότι το τηλέφωνο που φορτίζει δε θα γλιστρήσει από εκεί, ενώ τα λαστιχένια ποδαράκια στο κάτω μέρος της εξασφαλίζουν ότι ούτε και η ίδια η συσκευή υπάρχει περίπτωση να γλιστρήσει από την επιφάνεια πάνω στη οποία βρίσκεται.

   

  Τα ποδαράκια δίνουν χώρο αναπνοής και στις γρίλιες εξαερισμού που βρίσκονται στο κάτω μέρος και είναι απαραίτητες για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της συσκευής. Συνεπώς, το ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο πάνω σε σκληρές επιφάνειες, όπως ένα τραπέζι ή γραφείο και όχι πάνω στο κρεβάτι, καθώς εκεί θα μπορούσαν να μπλοκαριστούν οι οπές εξαερισμού.

   

  large_11.jpg large_13.jpg

   

  Στο κέντρο του πίσω μέρους της συσκευής υπάρχει η υποδοχή USB-C για την τροφοδοσία της.

   

  large_14.jpg

   

  Στην αντίστοιχη θέση στο εμπρός μέρος υπάρχει ένα ενδεικτικό LED που ανάβει πράσινο όταν φορτίζεται κάποια συσκευή.

   

  large_15.jpg large_16.jpg

   

   

  Χρήση

   

  Η χρήση του ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad είναι ιδιαίτερα απλή. Το συνδέουμε με έναν κατάλληλο φορτιστή που υποστηρίζει QC 3.0 μέσω του συμπεριλαμβανόμενου USB-C καλωδίου, τοποθετούμε επάνω του μια συσκευή που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και το ενδεικτικό LED ανάβει πράσινο καθώς η φόρτιση ξεκινάει.

   

  Τι συμβαίνει όμως στο παρασκήνιο;

   

  Για να το μελετήσουμε αυτό, πραγματοποιήσαμε αρκετές πλήρεις φορτίσεις ενός Samsung Galaxy Note 9, ενός τηλεφώνου δηλαδή που βρίσκεται στη λίστα των συμβατών συσκευών του προϊόντος και μάλιστα μπορεί να υποστηρίξει την ισχυρότερη προσφερόμενη φόρτιση στα 10W.

   

  Η κάθε φόρτιση έγινε με το κινητό απενεργοποιημένο και αφού αυτό είχε απενεργοποιηθεί μόνο του λόγω μπαταρίας.

   

  Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε την τάση, το ρεύμα και την συνολική ενέργεια στην είσοδο του ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad σε σχέση με το χρόνο. Η τάση ήταν περίπου στα 9,2V (κίτρινη γραμμή), κατά τα πρότυπα του QC 3.0 και η ένταση του ρεύματος έπαιζε κοντά στο 1,1A (γαλάζια γραμμή) για περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά ενώ μετά ελαττωνόταν σταδιακά καθώς η μπαταρία του κινητού γέμιζε και μπορούσε να δεχτεί όλο και λιγότερο ρεύμα. Στις 2 ώρες και 50 λεπτά το LED φόρτισης του κινητού έγινε πράσινο, κάτι που σηματοδοτείται από μια αντίστοιχη απότομη πτώση του ρεύματος στη γραφική παράσταση, αλλά η φόρτιση συνέχισε για περίπου μισή ώρα ακόμα, δίνοντας ακόμη λίγη ενέργεια στην μπαταρία. Στις 2 ώρες και 55 λεπτά η φόρτιση ολοκληρώθηκε, έχοντας καταναλώσει 20,7584Wh. Η συνολική ενέργεια που έχει καταναλωθεί κάθε στιγμή δίνεται στο πρώτο διάγραμμα από την κόκκινη γραμμή.

   

  Τόσο στην ένταση του ρεύματος (μπλε γραμμή στο πρώτο διάγραμμα) όσο και στην ισχύ (πορτοκαλί γραμμή στο δεύτερο διάγραμμα) βλέπουμε ότι 4 φορές κατά τη διάρκεια της φόρτισης το ρεύμα και συνεπώς η ισχύς έπεσαν στο μισό, δηλαδή η ισχύς έπεσε από τα 10W στα 5W. Αυτό συνέβη διότι η ασύρματη φόρτιση δεν είναι μια αποδοτική διαδικασία. Σημαντικό μέρος της ισχύος χάνεται και μετατρέπεται σε θερμότητα. Στο περιβάλλον όπου έγινε η φόρτιση, η θερμοκρασία ήταν στους 24 βαθμούς και οι 4 αυτές μειώσεις στην ισχύ φόρτισης υποδηλώνουν ότι ο θερμικός έλεγχος του Samsung Galaxy Note 9 ενεργοποιήθηκε για να προστατέψει τη μπαταρία και έριξε την ισχύ στο μισό μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της μπαταρίας σε αποδεκτά επίπεδα.

   

  large.599790388_T535-S720pEnergy.png

  large.1038366012_T535-S720pPower.png

   

  Ως μέτρο σύγκρισης, ακολουθούν τα αντίστοιχα διαγράμματα μίας φόρτισης που έγινε απ' ευθείας με τον φορτιστή που χρησιμοποιήθηκε για την τροφοδοσία του ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad, τον Choetech Q3002 USB Wall Charger, και με το ίδιο καλώδιο.

   

  Βλέπουμε ότι η μέγιστη ισχύς φόρτισης έφτασε τα 14W, ο συνολικός χρόνος φόρτισης ήταν λιγότερο από 2 ώρες, με τη πράσινο LED στο Note 9 να ανάβει περίπου στη 1μιση ώρα, η συνολική ισχύς που καταναλώθηκε ήταν μόλις 13,5245Wh και δεν υπήρξε καθόλου thermal throttling.

   

  large.702484435_Q3002720pEnergy.png

  large.933558044_Q3002720pPower.png

   

  Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε όλα τα στοιχεία των 2 παραπάνω φορτίσεων.

   

  large.Comparison.png

   

  Αν απομονώσουμε την καταναλωθείσα ενέργεια, είναι φανερό πόσο αποδοτικότερη και ταχύτερη είναι η ενσύρματη από την ασύρματη φόρτιση.

   

  large.577882523_Comparison-Energy.png

   

  Η σύγκριση της ισχύος φόρτισης είναι και πάλι ενδεικτική.

   

  large.334345558_Comparison-Power.png

   

  Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι απολύτως αναμενόμενα και σε καμία περίπτωση αποτρεπτικά. Η ασύρματη φόρτιση παραμένει μια εξαιρετικά βολική και απόλυτα ενδιαφέρουσα λύση, ενώ το ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad την πραγματοποιεί με εξαιρετικό τρόπο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να αφήνει περιθώριο για το οποιοδήποτε παράπονο.

   

   

  Επίλογος

   

  Το ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad είναι μια βάση φόρτισης που μπορεί να φορτίσει 2 συσκευές ταυτόχρονα, προσφέροντας μέγιστη ισχύ φόρτισης 10W ανά συσκευή και 18W συνολικά. Τα 5 πηνία φόρτισης που περιέχει εξασφαλίζουν άνεση στη χρήση καθώς οι συσκευές προς φόρτιση μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στη βάση χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ευθυγράμμιση.

   

  Η συσκευή υποστηρίζει πρωτόκολλα ασύρματης φόρτισης με ισχύ 10W για τα τελευταία μοντέλα της Samsung, 7,5W για τα τελευταία μοντέλα της Apple και 5W για οποιαδήποτε συσκευή είναι Qi-Enabled.

   

  Κατά τη διάρκεια των εκτενών δοκιμών που έγιναν, επέδειξε υποδειγματική λειτουργία και δεν προβλημάτισε ποτέ και πουθενά.

  large_01.jpg

  Για να λειτουργήσει το ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad απαιτεί να τροφοδοτηθεί από ένα φορτιστή που υποστηρίζει QC 3.0, όπως τον Choetech Q3002 USB Wall Charger, που χρησιμοποιήσαμε για τις δοκιμές μας.

   

  Το κόστος του ChoetechT535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad στα Ελληνικά καταστήματα ξεκινάει από τα 39 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από το online κατάστημα της εταιρίας στην τιμή των 31,2 δολαρίων ΗΠΑ και δωρεάν μεταφορικά, με τον κωδικό T535WCP.

   

  Για οποιοδήποτε άλλο προϊόν από το online κατάστημα της εταιρίας, ο κωδικός SAVE20WH προσφέρει 20% έκπτωση.

   

  Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Choetech T535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad:

   

  gallery_33472_825_8446.jpg
  Ο καλός
  - Υποστήριξη ασύρματης φόρτισης στα 10W, 7,5W και 5W, ανάλογα με τη συσκευή

  - Υποστήριξη φόρτισης 2 συσκευών ταυτόχρονα, με συνολική ισχύ φόρτισης 18W

  - Ευχέρεια τοποθέτησης συσκευών χωρίς ευθυγράμμιση, χάρη στα 5 πηνία

  - Απλή και αξιόπιστη λειτουργία

  - Λαστιχένια επιφάνεια εξασφαλίζει ότι η συσκευή που φορτίζεται δε θα γλιστρήσει

  - Λαστιχένια ποδαράκια εξασφαλίζουν ότι η βάση φόρτισης δε θα γλιστρήσει

  - Ενδεικτικό LED φόρτισης

  - Υποδοχή USB-C

   

  gallery_33472_825_10385.jpg
  Ο Κακός
  - Ο κακός πήρε άδεια σήμερα καθώς δε βρήκαμε κάτι σχετικό

   

  gallery_33472_825_6003.jpg
  Ο Αδιάφορος
  - Δεν περιλαμβάνεται ο απαραίτητος φορτιστής QC 3.0

   

   

  Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του Choetech T535-S PowerDual 5 Coils Fast Wireless Charger Pad είναι:

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Choetech για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

  large.Choetech.png

  Πολύμερος Αχανιώτης 13/9/2019


  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:9.50
  Usability10
  Quality9
  Performance9.50
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.