Jump to content
 • No1 Sun S2 Smartwatch


  Εισαγωγή

  gallery_33152_975_74962.jpg

   

  Είναι η δεύτερη φορά που η κινέζικη εταιρεία παραγωγής Smartphones και Smartwatches, No.1 μου στέλνει κάποιο δείγμα για να σας παρουσιάσω. Γνωστός δύσπιστος και απαιτητικός εγώ, δεν τα πάω καλά με τα κινέζικα, μιας και ως γνωστόν πολλοί κατασκευαστές της Άπω Ανατολής μεγιστοποιούν το κέρδος τους ελαχιστοποιώντας την ποιότητα.

   

  Με αυτή την αντικειμενική και καθ' όλα δίκαιη προκατάληψη, παραλαμβάνω το πακέτο, έχοντας κάθε καλή διάθεση να ξεριζώσω το αγκάθι που άφησε το review του No.1 G2 στην αντι-κινεζική κοσμοθεωρία μου.

   

  000000(10)

  000000(13)

  000000(20)

   

  Το κακό είναι ότι το No.1 Sun S2 που θα σας παρουσιάσω σήμερα, είναι ένα στρογγυλό ρολόι που εν πολλοίς θυμίζει κλασσικό ρολόι. Τόσο πολύ που ακόμη και η σύζυγος δεν αναφώνησε μισο-έκπληκτη, μισο-αγανακτισμένη "τι είναι αυτό που φοράς πάλι;" αλλά αντιθέτως με ρώτησε με ενδιαφέρον "τι καινούριο ρολόι είναι αυτό;"

   

  Και μόνο δηλαδή που πέρασε το wife-test και κρίθηκε ως "ρολόι", έχω αρχίσει να ανησυχώ.

   

  Για να δούμε παρακάτω, αν θα με αναγκάσει η No.1 να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για άλλη μια φορά.

   

  Φωτογράφιση

   

   

  Το No.1 Sun S2 έρχεται σε ένα από τα συνηθισμένα κουτιά της No.1 τα οποία αναφέρουν μόνο την εταιρεία αλλά όχι το προϊόν. Εν τούτοις, το κουτί είναι κομψό και χωρίς να είναι πολυτελές σε καμία περίπτωση, είναι επαρκέστατο για την κατηγορία τιμής του προϊόντος.

   

  IMG 2351

  IMG 2353

   

  Ανοίγοντας το κουτί, μας παρουσιάζεται έκκεντρα το No.1 Sun S2 με τον υπόλοιπο χώρο του κουτιού στα αριστερά να καταλαμβάνεται από κουτάκι με τα παρελκόμενα.

   

  Τα οποία παρελκόμενα, περιλαμβάνουν βάση και καλώδιο φόρτισης, έξτρα καφέ λουράκι με δικές του καρφίτσες που ισχυρίζεται ότι είναι "genuine leather", και ένα μικρό manual.

   

  IMG 2356

  IMG 2366

   

  Το ίδιο το ρολόι μοιάζει εκπληκτικά με κλασσικό ρολόι, αν εξαιρέσουμε το μαύρο του καντράν. Διαθέτει μία κορώνα και ένα κουμπί εκ των οποίων μόνο το κουμπί είναι λειτουργικό ενώ η "κορώνα" είναι ο καμουφλαρισμένος φακός της ενσωματωμένης φωτογραφικής μηχανής.

   

  Στο κάτω μέρος του No.1 Sun S2 διακρίνουμε κεντρικά τον αισθητήρα του μέσω του οποίου κάνει τις βιολογικές μετρήσεις που προσφέρει και τις οποίες θα δούμε παρακάτω και 4 επιχρυσωμένες επαφές για τη σύνδεση της βάσης φόρτισης.

   

  IMG 2375

  IMG 2378

   

  Το μπρασελέ είναι κλασσικό με απλό και ασφαλές κούμπωμα και αν και είναι μάλλον ελαφρύ, δεν μου παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που χρησιμοποίησα το No.1 Sun S2 σε καθημερινή βάση.

   

  Στην αριστερή φωτογραφία διακρίνουμε μια επιμήκη σχισμή στο μαύρο καπάκι του ρολογιού που αποτελεί την έξοδο του ήχου από το ενσωματωμένο ηχείο. Στη δεξιά φωτογραφία βλέπουμε στρογγυλή οπή στο πλάι του ρολογιού, πάνω στο μέταλλο, που αποτελεί τη δίοδο μέσω της οποίας η φωνή μας θα φτάσει στο ενσωματωμένο μικρόφωνο.

   

  IMG 2380

  IMG 2381

   

  Η βάση φόρτισης εφαρμόζει πολύ απλά καθώς είναι μαγνητική και κουμπώνει μόνη της όταν την πλησιάσουμε στο ρολόι. Η βάση αυτή διαθέτει υποδοχή micro-USB μέσω της οποίας γίνεται η φόρτιση του No.1 Sun S2 αλλά και η σύνδεσή του με υπολογιστή για μεταφορά αρχείων.

   

  Και για να χαρώ λίγο κι εγώ, δυστυχώς η υλοποίηση δεν είναι καλή και χρειάστηκε αρκετές φορές να κουνήσω και να πιέσω τη βάση φόρτισης πάνω στο ρολόι για να γίνει η σύνδεση. Αυτό είναι κάτι που η απλή βάση με κλασσικό κούμπωμα στο No.1 G2 δε μας δημιούργησε ποτέ. Επίσης το πλαστικό και γενικά η ποιότητα κατασκευής της απέχει πολύ από αυτή του ίδιου του ρολογιού.

   

  IMG 2382

  IMG 2383

   

  Και κάπως έτσι τελειώνει η φωτογράφιση του No.1 Sun S2 που μου άφησε εξαιρετικής εντυπώσεις για το ρολόι, αλλά παράπονα για τη βάση φόρτισης.

   

  Στην επόμενη σελίδα θα δούμε τις προδιαγραφές και τις δυνατότητές του No.1 Sun S2.

   

  Χαρακτηριστικά

   

   

   

  Τα χαρακτηριστικά του No.1 Sun S2 είναι αρκετά και παρατίθενται όλα στο παρακάτω πίνακα.

   

  Στα δυνατά του σημεία θα λέγαμε ότι είναι η πληθωρικότητα που διακρίνει τις λειτουργίες του ενώ εντύπωση κάνει η πολύ λίγη μνήμη RAM (128ΜΒ) και τα μόλις 64ΜΒ αποθηκευτικού χώρου, εκ των οποίων ελάχιστα μένουν διαθέσιμα στον χρήστη. Συνεπώς η αποθήκευση μουσικής, φωτογραφιών και video στο ρολόι είναι περισσότερο θεωρητική, αλλά θα το δούμε στην πορεία.

   

   

  gallery_33152_975_37157.png

   

  gallery_33152_975_2290.png


  Για να πάμε τώρα στο μενού του No.1 Sun S2 για να δούμε πώς έχουμε πρόσβαση σε όλες αυτές τις λειτουργίες.

   

  Μενού

   

  Το No.1 Sun S2 δεν τρέχει android wear αλλά λογισμικό της Mediatek, η οποία κατασκευάζει και το SoC του ρολογιού. Παρακάτω θα δείτε πραγματικές φωτογραφίες από τα μενού του smartwatch.

   

  Watchfaces

   

  Ξεκινάμε με τα 3 watchfaces που περιλαμβάνει το λογισμικό του No.1 Sun S2.

   

  Τα 3 αυτά watchfaces είναι αυτά που αντικρίζουμε ενεργοποιώντας το ρολόι με πίεση του πλήκτρου ή απλά συστροφή του καρπού! Είναι εύκολα ανταλλάξιμα μεταξύ τους με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης ή και μέσα από τις ρυθμίσεις και καλύπτουν αρκετά γούστα. Πολλοί βλέποντας το ρολόι χωρίς ιδιαίτερη προσοχή ξεγελάστηκαν και νόμισαν ότι πρόκειται για μηχανικό ρολόι.

   

  Το μπλε και το γκρι watchfaces έχουν ένδειξη ημερομηνίας και ημέρας ενώ το λευκό μόνο ημερομηνίας. Και τα 3 φυσικά δείχνουν την ώρα με λεπτά και δευτερόλεπτα καθώς και ένδειξη της μπαταρίας. Η κίνηση των δεικτών είναι εξαιρετικά φυσική.

   

  Το μόνο που ενοχλεί και αφορά την οθόνη είναι το μαύρο κενό κομμάτι στο κάτω μέρος αλλά αν και προσωπικά το βρήκα πολύ άσχημο, δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ όταν όλα τα στρογγυλά smartwatches της αγοράς διαθέτουν αυτό το "ελάττωμα". Είναι κατασκευαστικό το θέμα και ενώ έχουν ανακοινωθεί στρογγυλά smartwatches με πλήρη κάλυψη της οθόνης όπως το Motorola 360 generation 2 και το Huawei Watch, ακόμη δεν τα έχουμε δει στα καταστήματα.

   

  IMG 2462

  IMG 2459

   

  IMG 2458

   

  Εκτός από τα 3 αναλογικά και ανταλλάξιμα watchfaces που είδαμε, υπάρχει και το "βασικό", εσωτερικό απλό ηλεκτρονικό watchface που δε μπορούμε να παραμετροποιήσουμε παρά μόνο όσον αφορά τα 2 shortcuts που έχει στο κάτω μέρος του. Αυτό το watchface το βλέπουμε όταν κάνουμε swipe στο αναλογικό που έχουμε επιλέξει και από εκεί με swipe πάλι μπαίνουμε στο κύριο μενού.

   

  IMG 2465

   


  Κύριο Μενού

   

  Ας δούμε τώρα το κύριο μενού του No.1 Sun S2. Η πρώτη οθόνη έχει να κάνει με τις λειτουργίες του τηλεφώνου και συγκεκριμένα μας δίνει πρόσβαση στον τηλεφωνικό κατάλογο του συνδεδεμένου τηλεφώνου, σε έναν απλό dialer για να καλέσουμε απ' ευθείας αριθμό, στα τηλεφωνικά logs και στα μηνύματα SMS. Όλα αυτά αφορούν το τηλέφωνο και όχι το ρολόι μιας και το ρολόι δεν αποθηκεύει τίποτα από όλα τα παραπάνω αλλά έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο μέσω της σύνδεσης bluetooth. Η σύνδεση είναι γρήγορη και όλες οι λειτουργίες, αν και τα μενού είναι μόνο στα Αγγλικά ή στα Κινέζικα, υποστηρίζουν πλήρως τα Ελληνικά, με δυνατότητα χρήσης μικρών γραμμάτων και τόνων.

   

  Η δεύτερη οθόνη μας παρέχει πρόσβαση στη σύνδεση bluetooth που είναι και ο τρόπος επικοινωνίας του No.1 Sun S2 με το τηλέφωνο. Περιλαμβάνει επίσης το Remote notifier που μας δίνει πρόσβαση στις ειδοποιήσεις που έχουν έρθει από το κινητό μας στο ρολόι. Το Remote capture δίνει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφίας από την κάμερα του κινητού αλλά με εντολή από το ρολόι και το Anti lost μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε το τηλέφωνο να χτυπήσει για να το βρούμε αν το ψάχνουμε, εφ' όσον βέβαια είναι αρκετά κοντά για να είναι συνδεδεμένο μέσω bluetooth με το No.1 Sun S2. Φυσικά αν οι δύο συσκευές έχουν απομακρυνθεί και έχει χαθεί η σύνδεση, θα έχουμε ήδη ειδοποιηθεί οπότε είμαστε καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το No.1 G2 που έχανε στιγμιαία την επαφή αρκετές φορές την ημέρα, το No.1 Sun S2 συμπεριφέρθηκε άψογα και ούτε μια φορά σε τρεις εβδομάδες δεν έδωσε false alarm.

   

  IMG 2466

  IMG 2477

   

  Η τρίτη οθόνη του βασικού μενού μας δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις (settings) του smartwatch και περιέχει ακόμη το πεδόμετρο, που μετράει τα βήματά μας, το sleep monitor που παρακολουθεί τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου μας και του Sedentary reminder που μας θυμίζει ανά τακτά και οριζόμενα από εμάς διαστήματα να σταματάμε τη συγγραφή του review και να κοιτάμε μακρυά από την οθόνη για να μη στραβωθούμε.

   

  Στην τέταρτη οθόνη υπάρχει το Quick response το οποίο παρά το όνομά του περιέχει απλά ένα QR Code που οδηγεί το smartphone στη σελίδα από όπου κατεβάζει το διαχειριστικό λογισμικό για το No.1 Sun S2. Υπάρχει επίσης το ξυπνητήρι, ένα calculator και η δυνατότητα να ορίσουμε και να επιλέξουμε διάφορα προφίλ για τα κουδουνίσματα και τις δονήσεις.

   

  IMG 2478

  IMG 2482

   

  Στην πέμπτη οθόνη βρίσκουμε ένα File manager, Audio player, την Camera και το Video recorder.

   

  Στην έκτη, συναντάμε τους αντίστοιχους Image viewer και Video player, ένα Sound recorder και την εφαρμογή παρακολούθησης των καρδιακών παλμών.

   

  IMG 2487

  IMG 2489

   

  Στην έβδομη οθόνη βρίσκουμε το θερμόμετρο που μετράει τη θερμοκρασία του χρήστη (και όχι του περιβάλλοντος) και τη λειτουργία ECG που δεν είναι πραγματικό ηλεκτροκαρδιογράφημα φυσικά αλλά μια συνεχής παρακολούθηση των καρδιακών παλμών, γραφικά παρουσιασμένη για να προσομοιάζει ηλεκτροκαρδιογράφημα. Ακόμη βρίσκουμε τη λειτουργία Power saving και ένα χρονόμετρο.

   

  Η όγδοη οθόνη περιέχει ένα μετρητή UV (υπεριώδους ακτινοβολίας).

   

  IMG_2500.JPG

  IMG_2498.JPG

   

   

  Αυτά για τα βασικά μενού. Ας δούμε τώρα, ενδεικτικά και μερικά από τα ενδότερα.

   

  Και λίγο παραμέσα

   

  Ο τηλεφωνικός κατάλογος (αριστερά) και οι εισερχόμενες κλήσεις (δεξιά)

   

  IMG 2472

  IMG 2473

   

  Η λειτουργία τηλεφωνικής κλήσης

   

  IMG 2467

   

  Ανάγνωση και συγγραφή SMS. Το πληκτρολόγιο είναι για μικρότερα δάχτυλα από τα δικά μου.

   

  IMG 2471

  IMG 2470

   

  Πεδόμετρο και Sleep monitor.

   

  IMG 2479

  IMG 2480

   

  Calculator και Profiles.

   

  IMG 2485

  IMG 2486

   

  Heart rate monitor και θερμοκρασία σώματος.

   

  IMG_2493.JPG

  IMG_2496.JPG

   

  UV monitor και λειτουργία ECG.

   

  IMG_2499.JPG

  IMG 2440

   

  Πληθωρικό το μενού του No.1 Sun S2 όπως αρκετές είναι και οι λειτουργίες που προσφέρει! Η λειτουργία του είναι απροβλημάτιστη και χωρίς το παραμικρό ίχνος από lag!

   

  Τηλέφωνο

   

  Ακολουθώντας το QR Code που παρέχει το ρολόι, κατεβάζουμε το λογισμικό BTNotification στο κινητό μας. Μέσω του λογισμικού αυτού μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα στο No.1 Sun S2.

   

  Η επιλογή Accessibility Settings μας πηγαίνει αυτόματα στις αντίστοιχες ρυθμίσεις του Android για να ενεργοποιήσουμε το BTNotification ως υπηρεσία του android. Αυτό είναι απαραίτητο για να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από το κινητό στο No.1 Sun S2. Λειτουργεί υποδειγματικά και περνάνε άμεσα όλες οι ειδοποιήσεις που θα επιλέξουμε, αλλά όσον αφορά τα κινητά της Samsung, υπάρχει ένα πρόβλημα: Η ενεργοποίηση του BTNotification στα Accessibility settings του Android συνεπάγεται την απενεργοποίηση της δυνατότητας εναλλαγής γλώσσας με σύρσιμο πάνω στο Space του πληκτρολογίου της Samsung. Αυτό δεν οφείλεται σε bug του BTNotification αλλά μάλλον σε bug της εφαρμογής του πληκτρολογίου της Samsung, αφού στο παρελθόν έχει καταγραφεί αντίστοιχη συμπεριφορά και με άλλες εφαρμογές που εισέρχονται στο Accessibility settings. Φυσικά το πρόβλημα μπορεί να παρακαμφθεί με τη χρήση κάποιας άλλης εφαρμογής πληκτρολογίου, αλλά μπορεί να ενοχλεί ή να προβληματίσει κάποιους και γι αυτό το αναφέρω.

   

  Η επιλογή Notification service ενεργοποιεί την αποστολή των notifications στο No.1 Sun S2.

   

  Οι επιλογές Notification app και Blocked app μας επιτρέπουν να επιλέγουμε ποιων εφαρμογών οι ειδοποιήσεις θα περνάνε στο ρολόι και ποιων όχι.

   

  Τα SMS και Call service περνάνε ή αποκόπτουν τις κλήσεις και τα SMS στο ρολόι, αντίστοιχα.

   

  Το Show connection status ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το εικονίδιο του BTNotification στην taskbar του Android.

   

  Το Always send notification ενεργοποιεί την αποστολή ειδοποιήσεων στο ρολόι ακόμη και αν εκείνη την ώρα η οθόνη του κινητού είναι ενεργή, οπότε λογικά βλέπουμε απ ευθείας στο κινητό τις ειδοποιήσεις που έρχονται. Η απενεργοποίηση της επιλογής αυτής μας γλυτώνει από περιττές ειδοποιήσεις στο ρολόι και φυσικά από περιττή κατανάλωση μπαταρίας.

   

  Το Looking_watch (για κάποιο λόγο με underscore) κάνει το ρολόι να χτυπήσει ώστε να το βρούμε και το Current version μας δείχνει απλά την έκδοση του BTNotification που έχουμε εγκατεστημένη στο κινητό μας.

   

  Screenshot 2015 07 30 17 51 12

  Screenshot 2015 07 30 17 51 34

   

  Οι τρεις κάθετες τελίτσες δεξιά από το όνομα BTNotification ανοίγουν ένα μενού με shortcuts που οδηγούν εκεί ακριβώς που λένε, δηλαδή στα Bluetooth Settings, τα Accessibility Settings και το About Device του Android.

   

  Screenshot 2015 07 30 17 51 42

   

  Και τέλος βλέπετε τις οθόνες στις οποίες οδηγούν τα Notification app και Blocked app που είδαμε παραπάνω. Είναι προφανές το τι κάνουν.

   

  Screenshot 2015 07 30 17 52 25

  Screenshot 2015 07 30 17 52 36

   

  Αυτά με την εφαρμογή του τηλεφώνου. Ας πάμε τώρα να δούμε τις εμπειρίες που αποκόμισα από την συμβίωση με το No.1 Sun S2.

   

  Εμπειρία

   

  Περνάμε τώρα στο πιο σημαντικό μέρος της παρουσίασης, την εμπειρία που είχα με το No.1 Sun S2. Η εμπειρία αυτή θα επικεντρωθεί στα βασικότερα χαρακτηριστικά του και στη συνολική εμπειρία χρήσης που μου προσέφερε κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες που περάσαμε μαζί. Η χρήση του έγινε με το Galaxy Note 2 με λειτουργικό Android 4.4.2. To No.1 Sun S2 υποστηρίζει χρήση τόσο με Android όσο και με IOS, αλλά καθώς δεν έχω κάποιο προϊόν της Apple στην κατοχή μου, η εμπειρία μου περιορίζεται στη χρήση του ρολογιού με Android. Γενικά πάντως φημολογείται ότι η χρήση με Android είναι πιο πλήρης ενώ αυτή με IOS πιο περιορισμένη.

   

  Ρολόι

   

   

  gallery_33152_975_146959.jpg


  Ως ρολόι, το No.1 Sun S2 πέρασε το σημαντικότερο όλων των δοκιμασιών παγκοσμίως, που είναι το wife-test. Ένα smartwatch πάνω απ' όλα είναι κάτι που φοράς και πρέπει, για το όνομα του Θεού δηλαδή, να είναι εμφανίσιμο. Χωρίς να μπορώ να πω ότι είναι του γούστου μου, το No.1 Sun S2 φοριέται άνετα και αρέσει σε πολλούς. Και σε κάθε περίπτωση, αν ρωτήσεις τι είναι αυτό που φοράω, όλοι θα πούνε, ρολόι.

   

  Από εκεί και πέρα, σημαντικό είναι ένα ρολόι να δείχνει και την ώρα. Το No.1 Sun S2 το κάνει πολύ καλά αυτό με ευδιάκριτα και κομψά watchfaces αλλά και με το πολύ σημαντικό αυτόματο wake-up που πραγματοποιείται με τη στροφή του καρπού. Στην αρχή δε μου έβγαινε πάντα, αλλά το συνηθίζεις γρήγορα και βρίσκεις τον τρόπο να το κάνεις απροβλημάτιστα, έτσι ώστε να μπορείς να βλέπεις την ώρα χωρίς να χρειαστεί να πατήσεις το κουμπί του ρολογιού, κάτι που απαιτεί και το άλλο σου χέρι.

   

  Όσον αφορά την ακρίβειά του, αυτή γενικά εξαρτάται από αυτήν του ρολογιού του κινητού σας τηλεφώνου, καθώς το No.1 Sun S2 συγχρονίζει την ώρα με το κινητό τηλέφωνο. Αν πάλι για κάποιο λόγο το αφήσετε χωρίς συγχρονισμό, το δείγμα που έχω στα χέρια μου μετρήθηκε στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του TheLab.gr και βρέθηκε να μένει πίσω περίπου 3 δευτερόλεπτα την ημέρα, δηλαδή αν δεν το συγχρονίσετε ποτέ θα χάνει 18 λεπτά περίπου το χρόνο. Δεν το λες και Ελβετικό χρονογράφο, αλλά για αυτό που υπόσχεται, μια χαρά θα έλεγα πως είναι.

   

  Τηλέφωνο

   

  Κάποιοι από εμάς, θυμούνται τον θρυλικό ιππότη της ασφάλτου, τον Michael Knight που με το ειδικό του ρολόι, συνομιλούσε με το υπέρ-αυτοκίνητό του, τον KITT. Κάπως έτσι ένιωσα την πρώτη φορά που απάντησα τηλεφώνημα μέσω του No.1 Sun S2, αλλά πέρα από το ότι μερικοί σε κοιτάνε παράξενα, μιλάμε για μεγάλη εξυπηρέτηση. Βλέπεις αμέσως ποιός σε καλεί και απαντάς ή όχι χωρίς να χρειάζεται να βγάλεις το κινητό από την τσέπη, πράγμα εξαιρετικά βολικό αν οδηγείς, ειδικά μοτοσικλέτα, ή γενικά βρίσκεσαι στο δρόμο, στη συγκοινωνία ή κρατάς πράγματα κλπ.

   

   

  gallery_33152_975_31371.jpg


  Η ποιότητα του μικροφώνου είναι καλή, χωρίς να έχω ιδιαίτερα παράπονα από τους συνομιλητές μου, αλλά και χωρίς να πιάνει την ποιότητα του μικροφώνου του Samsung Galaxy Note 2 που χρησιμοποιώ. Τα ίδια και για το μεγάφωνο που είναι απλά επαρκές και σε θορυβώδες περιβάλλον το έφερνα κοντά στο αφτί μου για να ακούσω. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν σαφή περιθώρια για βελτίωση, αλλά η βασική δουλειά γίνεται και με το παραπάνω!

   

  Κατασκευή και αντοχή

   

  Η ποιότητα κατασκευής και η αντοχή του No.1 Sun S2 είναι τα σημεία στα οποία ξεφεύγει κατά πολύ από την κατηγορία στην οποία το κατατάσσει η τιμή του. Η χρήση τριών εβδομάδων σε μέσα συγκοινωνίας και σε ένα εργαστήριο ηλεκτρονικών επισκευών και επισκευών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών κλπ, δεν άφησε κανένα σημάδι στο No.1 Sun S2, γεγονός που φανερώνει τα υλικά του casing είναι καλά και η υπερυψωμένη στεφάνη γύρω από την οθόνη κάνει σωστά τη δουλειά της. Η συναρμογή παραμένει όπως την πρώτη μέρα, άριστη.

   

   

  gallery_33152_975_161949.jpg


  Το No.1 Sun S2 είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη κατά IP67 και όντως κάποια πιτσιλίσματα νερού δεν το ενόχλησαν καθόλου. Άριστα λοιπόν στην ποιότητα κατασκευής για το No.1 Sun S2!

   

  Οθόνη

   

  Η οθόνη του No.1 Sun S2 είναι στρογγυλή, ανάλυσης 240 x 240 σε 1,22 ίντσες, δηλαδή 3,1 εκατοστά και σε κάθε περίπτωση ο κόκκος της είναι ορατός, αλλά όχι ενοχλητικός. Η φωτεινότητά της είναι επαρκής για να είναι ευκρινής ακόμη και κάτω από τον ήλιο, αλλά η ρύθμισή της σε τέρμα φωτεινότητα είναι εξαιρετικά αρνητική για τη διάρκεια της μπαταρίας, ακόμη και με ελάχιστη χρήση της οθόνης.

   

  Τα χρώματα είναι ζωηρά και ευχάριστα στη βασική χρήση αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο για να βλέπετε video και φωτογραφίες.

   

  Το κενό στο κάτω μέρος είναι από τα πιο αρνητικά σημεία του No.1 Sun S2, αλλά όταν smartwatches με πολλαπλάσια τιμή έχουν την ίδια σχεδίαση, πώς να παραπονεθώ γι αυτό;

   

  Φωτογραφική Μηχανή / Κάμερα

   

  Η φωτογραφική μηχανή του No.1 Sun S2 διαφημίζεται στα 2MP αλλά το πρόγραμμα στην πραγματικότητα διαθέτει δυνατότητα λήψης φωτογραφίας σε ανάλυση μέχρι 640 x 480, δηλαδή 0,3 MP, και video σε ανάλυση μόλις 176 x 144. Ακόμη και έτσι όμως, οι φωτογραφίες και τα video δεν είναι καλής ποιότητας. Αλλά έτσι κι αλλιώς τι ποιότητα θα μπορούσε κανείς να αποθηκεύσει στον ελάχιστο χώρο που διαθέτει το No.1 Sun S2 για αυτό; Για τυπικούς λόγους και περίπτωση ανάγκης λοιπόν η φωτογραφική μηχανή του No.1 Sun S2. Ακολουθούν δείγματα (υπό ιδανικές συνθήκες!) για να πειστείτε.

   

   

  gallery_33152_975_9511.jpg

   


  Και εδώ βλέπετε την εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής του ρολογιού.

   

   

  gallery_33152_975_64473.jpg


  Λειτουργίες - Μετρήσεις

   

  Το πεδόμετρο του No.1 Sun S2 μετρήθηκε και αποδείχτηκε αρκετά ακριβές σε ήρεμο, κανονικό βηματισμό ενώ έχανε κάποια βήματα σε πιο ζωηρό βάδην.

   

   

  gallery_33152_975_37724.jpg


  Ο μετρητής παλμών απαιτεί σωστή και σφιχτή ρύθμιση στο λουράκι και, με δεδομένη αυτή, είναι αρκετά ακριβής. Δε μετράει όμως συνεχώς παλμούς αλλά πατώντας το "start" μετράει για 8 δευτερόλεπτα και δίνει το αποτέλεσμα, το οποίο και καταγράφει στο log με ημερομηνία και ώρα. Υπάρχει όμως και η εφαρμογή ECG που δίνει συνεχή εκτίμηση των παλμών υπό μορφή δήθεν καρδιογραφήματος.

   

   

  gallery_33152_975_67795.jpg


  Το Sleep Monitor, απαιτεί την επιλογή έναρξης του ύπνου από το χρήστη και έτσι είναι λιγότερο λειτουργικό από άλλα που λειτουργούν αυτόματα. Επίσης απλά καταγράφει τη διάρκεια και τη συνολική ποιότητα του ύπνου και όχι κάτι περισσότερο. Γενικά υπολείπεται από άλλες υλοποιήσεις, όμως στην κατηγορία χρημάτων που κινείται το No.1 Sun S2, είναι θα λέγαμε μια χαρά.

   

  Μπαταρία

   

  Το No.1 Sun S2 είναι φτιαγμένο για να φορτίζεται κάθε μέρα. Τυπικά, κάθε βράδυ που πάμε για ύπνο. Με λογική χρήση και κυρίως έχοντας τη φωτεινότητα της οθόνης στη μέση, δεν είχα κανένα πρόβλημα να φτάσω στο σπίτι μου μετά τις 21:00 και έχοντας φορέσει το ρολόι από τις 06:30. Αν όμως είχα τη φωτεινότητα στο τέρμα, ακόμη και με ελάχιστη χρήση της οθόνης, δύσκολα έφτανε το 12ωρο. Πάντως στη μέση η οθόνη ήταν αρκετά φωτεινή και απόλυτα ευανάγνωστη σε εξωτερικούς χώρους, ακόμη και κάτω από δυνατό ήλιο. Σε κάθε περίπτωση, η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται αρκετά γρήγορα.

   

  Και κάπως έτσι τελειώνει και η εξιστόρηση της εμπειρίας με το No.1 Sun S2 και πάμε στον απολογισμό!

   

  Επίλογος

   

  Το No.1 Sun S2 είναι ένα bluetooth Smartwatch με στρογγυλή οθόνη, κατασκευασμένο με ποιοτικά υλικά και άρτια συναρμογή. Λειτουργεί με ένα απλό λειτουργικό σύστημα της Mediatek το οποίο είναι ιδιαίτερα βολικό, δε μας δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα κατά τη χρήση και δεν παρουσίασε το παραμικρό lag.

   

  Διαθέτει πολλές και χρήσιμες λειτουργίες, με απουσία μόνο ουσιαστικά του GPS.

   

   

  gallery_33152_975_26707.jpg


  Η συνύπαρξη μαζί του κατά τις τρεις εβδομάδες της δοκιμής ήταν γενικά θετική, και είμαι στην ευχάριστη θέση να παρατηρήσω ότι η No.1 έχει διορθώσει τα περισσότερα παράπονα που είχαμε από το προηγούμενο Smartwatch της εταιρίας που είχαμε παρουσιάσει. Αυτό δείχνει ότι η εταιρία ακούει και εξελίσσεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα μόνα παράπονα που παραμένουν είναι η πολύ κακή κάμερα και ο πρακτικά ανύπαρκτος χώρος αποθήκευσης, που μαζί με την σχετικά περιορισμένη διάρκεια της μπαταρίας είναι τα σημεία που χωλαίνει ένα κατά τα άλλα καλό προϊόν.

   

  Στον αντίποδα, η ποιότητα κατασκευής πραγματικά "δεν υπάρχει" στην κατηγορία τιμής του, η οποία τη στιγμή που γράφεται αυτό το review είναι στα 57,93 euro στο Gearbest. Σε αυτήν την τιμή, η λειτουργικότητά του είναι πραγματικά εξαιρετική και θα λύσει τα χέρια πολλών που επιθυμούν να λαμβάνουν κλήσεις και ειδοποιήσεις στο ρολόι τους, χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

   

  Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του No.1 Sun S2:

   

  gallery_33152_912_5046.png
  Πλεονεκτήματα
  + Στρογγυλό καντράν, σχεδίαση κλασσικού ρολογιού
  + Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
  + Αξιόπιστη λήψη τηλεφωνημάτων και ειδοποιήσεων
  + Αδιάβροχο
  + Αγγλικά μενού με πλήρη υποστήριξη Ελληνικών χαρακτήρων παντού
  + Φωτεινή οθόνη
  + Γρήγορο λειτουργικό χωρίς κολλήματα ή lag
  + Χαμηλό κόστος

   


  gallery_33152_912_9142.png
  Μειονεκτήματα
  - Κενό στο κάτω μέρος της οθόνης
  - Χαμηλή ανάλυση και ποιότητα στην κάμερα
  - Ελάχιστος αποθηκευτικός χώρος
  - Μικρή αυτονομία

   

  Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία του No.1 Sun S2 είναι:

   

   

   
  00
  Loading.

   

  Επίσης το No.1 Sun S2 απέσπασε το πρωτοεμφανιζόμενο και λίαν σημαντικό...

   

   

  gallery_33152_975_16497.png

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Νο.1 για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   


  gallery_33152_942_11870.png

   

   

  Πολύμερος Αχανιώτης 10/08/2015


  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:8.50
  Χρηστικότητα8.50
  Ποιότητα8.50
  ΕπιδόσειςSelect
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο Χρόνο8.50
  Απόδοση/Τιμή9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyYes

  • Like 17


  Σχόλια χρηστών

  Recommended Comments

  Δεν υπάρχουν σχόλια προς προβολή  Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

  Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

  Δημιουργία λογαριασμού

  Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

  Δημιουργία λογαριασμού

  Σύνδεθείτε

  Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

  Είσοδος


×