Jump to content
 • Vphone S8 mobile phone review


  Η κινητή τηλεφωνία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί από εμάς έχουν αναμνήσεις διαφόρων ειδών κινητών. Μικρά, μεγάλα, πολύ μεγάλα, πιο μικρά κτλ. Κοινός τόπος όλων των κινητών ήταν ότι είχαν ένα συγκεκριμένο μέγεθος το οποίο αρχικά ήταν συνυφασμένο με το μέγεθος του πληκτρολογίου, στην προ-iPhone γενιά κινητών, ή μετά με την παλάμη ενός μέσου ανθρώπου. Η κινέζικη εταιρία Vphone ήρθε να αλλάξει αυτά τα δεδομένα προσφέροντας ένα πολλά-σε-ένα κινητό τηλέφωνο, το S8.

   

  large.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_showcase.png


  To Vphone S8, είναι ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο, με πάχος μόλις 9,9mm και διαγώνιο οθόνης 1,54", έχει λίγο πολύ τις διαστάσεις ενός smartwatch. Παρόλα αυτά η χρήση του είναι διττή. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο έχει την δυνατότητα λειτουργίας ως ένα αυτόνομο τηλέφωνο όπως ξέρουμε μέχρι τώρα, αλλά μπορεί να παίξει και τον ρόλο του proxy-phone, όπου μέσω σύζευξης bluetooth, είναι εφικτός ο χειρισμός του κινητού τηλεφώνου μας από το Vphone S8. Αυτά και άλλα πολλά θα δείτε παρακάτω στην παρουσίαση του νέου μικρού τηλεφώνου της Vphone.

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τα χαρακτηριστικά του Vphone S8 μπορείτε να τα δείτε παρακάτω

   

  large.Vphone-S8-review-characteristics.PNG

   

  Η τιμή του κατά την διάρκεια συγγραφής της παρουσίασης ήταν στα 31,11 € στο δικτυακό κατάστημα GearBest.

   

  Πρώτες Σκέψεις

   

  Το Vphone S8, όπως αναφέραμε και παραπάνω, μπορεί να χαρακτηριστεί ως υβριδικό τηλέφωνο, μιας και μπορεί και εκτελεί άριστα και τον ρόλο του τηλεφώνου και τον ρόλο του διάμεσου προς το τηλέφωνό μας. Υπάρχουν πολλά σενάρια τα οποία ταιριάζουν στο προφίλ αυτού του τηλεφώνου, όπως την ευκολότερη πρόσβαση στο τηλέφωνο, μιας και το Vphone S8 έχει την δυνατότητα να βρίσκεται κρεμασμένο στο λαιμό μας με λουράκι το οποίο έρχεται συνοδευτικό στη συσκευασία του. Ο κάθε χρήστης καλείται να βρει το δικό του και να δει αν το Vphone S8 μπορεί να ταιριάξει με την καθημερινότητά του.

   

  Υλικό

   

  Εξωτερικά το τηλέφωνο αποτελείται από μια οθόνη η οποία είναι ενισχυμένη με γυαλί 2,5D, μεγέθους 1,54". Γύρω γύρω έχει ένα ασημένιο bezel, ενώ το υπόλοιπο σώμα του είναι από πλαστικό το οποίο αφαιρείται, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό του τηλεφώνου. Στο πίσω μέρος επίσης, βρίσκεται και ο αισθητήρας στον οποίο στηρίζεται η λειτουργία μετρήσεως καρδιακών παλμών.

   

  large.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image004.jpglarge.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image006.jpglarge.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image005.jpglarge.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image012.jpg

   

  Εσωτερικά στο τηλέφωνο, βρίσκουμε την μπαταρία, χωρητικότητας 380 mAh, να καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση στην διαμόρφωση του χώρου, ενώ κάτω από την μπαταρία, η οποία είναι συνδεδεμένη με καλώδια, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να διακόψουμε την λειτουργία του τηλεφώνου για να αποκτήσουμε πρόσβαση στα ενδότερα, βρίσκονται δύο θύρες. Η πρώτη, είναι θύρα micro-sim η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να υποστηρίξει δίκτυα τελευταίας τεχνολογίας, όπως είναι το 3G και το 4G. Μπορεί να δουλέψει στα 2G στις συχνότητες GSM 850/900/1800/1900MHz. Δίπλα ακριβώς μπορούμε να δούμε την θύρα επέκτασης της μνήμης του συστήματος, η οποία μπορεί να δεχθεί κάρτες μνήμης έως 8 Gb σύμφωνα με το δικτυακό τόπο της κατασκευάστριας εταιρίας. Στα χαρακτηριστικά του υλικού του τηλεφώνου βλέπουμε μια τεχνολογία, εν μέρει απαξιωμένη η οποία από μόνη της πλέον είναι στα αζήτητα. Αυτό που κάνει το τηλέφωνο να ξεχωρίζει και να αξίζει τη προσοχή μας, είναι η διπλή του λειτουργία, δηλαδή η δυνατότητά του να λειτουργεί και ως διάμεσος προς το τηλέφωνό μας.

   

  large.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image007.jpg

  large.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image008.jpglarge.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image009.jpg

   

  Λογισμικό

  Με σύμμαχό του τη τεχνολογία Bluetooth και μάλιστα είναι συμβατό με την τέταρτη έκδοση αυτής, το Vphone S8 μπορεί να συζευχθεί με οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, μιας και υποστηρίζει τα βασικά λειτουργικά συστήματα, iOS και Android. Οι δοκιμές έγιναν σε iPhone 6 το οποίο έφερε την έκδοση iOS 10.2. Η ζεύξη μέσω Bluetooth ήταν απροβλημάτιστη και όλες οι λειτουργίες εκτελέστηκαν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

   

  large.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image014.jpglarge.vphone_s8_mobile_phone_smartphone_review_image003.jpg

   

  Το τηλέφωνο δεν έχει κάποια γνωστή έκδοση λογισμικού ενώ οι εφαρμογές που έχει κυμαίνονται από πολύ απλές, σε σημείο που σε άλλα τηλέφωνα είναι απλά μια ρύθμιση, μέχρι και λίγο πιο σύνθετες. Αναλυτικά, οι εφαρμογές που φέρει το S8 είναι οι εξής:

  - Dialer

  Εφαρμογή για να εκτελούνται κλήσεις, είτε αυτόνομα είτε μέσω συνδεδεμένου μέσω Bluetooth τηλεφώνου.

  - Messaging

  Εφαρμογή για αποστολή μηνυμάτων, είτε αυτόνομα είτε μέσω συνδεδεμένου μέσω Bluetooth τηλεφώνου.

  - Phonebook

  Εφαρμογή επαφών, η οποία βρίσκεται είτε τοπικά είτε εμφανίζει τις επαφές από συνδεδεμένο μέσω Bluetooth τηλεφώνου.

  - Call Logs

  Εφαρμογή που εμφανίζει το ιστορικό των κλήσεων

  - BT Connection

  Εδώ διαχειρίζεστε τις ήδη υπάρχουσες συνδέσεις ή δημιουργείτε νέα.

  - Anti-theft

  Μια εφαρμογή, όπου όταν καταλάβετε ότι σας έχουν τσουρνέψει το τηλέφωνο - το οποίο πρέπει να είναι συνδεδεμένο μέσω bluetooth με το Vphone S8 - με το πάτημα ενός κουμπιού, το τηλέφωνό σας αρχίζει και αναπαράγει τον ήχο σειρήνας, εκθέτοντας έτσι όποιον φέρει εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή το τηλέφωνό σας, με ή χωρίς τη θέλησή σας.

  - Quick Response

  Είναι στην ουσία κώδικας QR ο οποίος σας οδηγή στη σελίδα από την οποία μπορείτε να ανακτήσετε το πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να διαχειρίζεστε τις επιπλέον λειτουργίες του VPhone S8, όπως η πεδομέτρηση, ο κύκλος ύπνου κτλ

  - Remote Notifier

  Στην εφαρμογή αυτή, εμφανίζονται όλες οι ειδοποιήσεις που έχετε στο τηλέφωνό σας, επιτρέποντάς σας να τις βλέπετε χωρίς να έχετε απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

  - Calendar

  Εφαρμογή Ημερολογίου

  - File Manager

  Διαχειριστής αρχείων. Στο iOS, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρχε πρόσβαση στα αρχεία μέσα στο τηλέφωνο.

  - Audio Player

  Ένας βασικός αναπαραγωγός ήχου, με τον οποίο έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε τραγούδια είτε τοπικά είτε μέσω Bluetooth από το κινητό σας. Μεγάλο μειονέκτημα η έλλειψη εισόδου 3,5"

  - Remote Capture

  Μια εφαρμογή για την λήψη φωτογραφιών από το κινητό σας. Μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι - στο iOS τουλάχιστον - πρέπει να βρίσκεσαι μέσα στην εφαρμογή της κάμερας για να βγάλεις φωτογραφία, αλλιώς απλά σου αυξάνει την ένταση του τηλεφώνου. Προφανώς εκμεταλλεύεται την δυνατότητα του iPhone να τραβάει φωτογραφίες απλά πατώντας το κουμπί του ήχου.

  - Pedometer

  Εφαρμογή μέτρησης βημάτων. Μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι δε μετράει αυτόματα τα βήματα, αλλά πρέπει ο χρήστης να εκκινήσει την διαδικασία χειροκίνητα.

  - Sedentary reminder

  Μια έξυπνη εφαρμογή στην οποία μπορείς να ορίσεις χρόνο από 30 έως 270 λέπτά στον οποίο θα σε ειδοποιήσει να σηκωθέις για να ξεπιαστείς. Απαραίτητο για όσους καίγονται σε δουλειά γραφείου ή στο WoW.

  - Sleep monitor

  Πρόκειται για μια εφαρμογή που μετράει πόση ώρα κοιμάστε. Μειονέκτημα για άλλη μια φορά, η χειρόκίνητη ενεργοποίησή του.

  - Heartrate

  Η εφαρμογή με την οποία μπορείτε να μετράτε τους καρδιακούς παλμούς σας ανα πάσα χρονική στιγμή. Απλά βάλτε το δάκτυλο στο πίσω μέρος του κινητού και σε 20 λεπτά θα ξέρετε με πόσα πάει η καρδιά σας. Έχει και δυνατότητα τήρησης αρχείου με προηγούμενες μετρήσεις.

  - Sound recorder

  Απλή εφαρμογή καταγραφής ήχου. Αποθηκεύει τα αρχεία σε μορφή αρχείου amr. Για καλύτερα αποτελέσματα εγγραφής, να μιλάτε κοντά στο τηλέφωνο.

  - Calculator

  Βασικός μαθηματικός υπολογιστής ο οποίος μπορεί να εκτελεί βασικές πράξεις. Όχι, δεν έχει επι τοις εκατό.

  - Stopwatch

  Εφαρμογή μέτρησης χρόνου.

  - Alarm

  Βασικό ξυπνητήρι το οποίο δίνει την δυνατότητα ορισμού μιας ώρας αφύπνισης η οποία μπορεί να επαναλαμβάνεται μια φορά, καθημερινά ή συγκεκριμένες μέρες της επιλογής του χρήστη. Διαθέτει και τη πηγή της αργοπορίας του 90% του εργαζόμενου πληθυσμού, το snooze.

  - Siri

  Πρόκειται περι μίας εφαρμογής που δίνει την δυνατότητα επικοινωνίας με την ψηφιακή βοηθό του iPhone, Siri. Οι εντολές που δίδονται, μεταδίδονται στο iPhone μέσω μιας εικονικής κλήσης, ενώ οι απαντήσεις της Siri αναπαράγονται από το μικρόφωνο του S8.

  - Wallpaper

  Με την εφαρμογή Wallpaper, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει την εμφάνιση του ρολογιού στην οθόνη υποδοχής με άλλο της αρεσκείας του.

  - Theme

  Με την εφαρμογή Theme, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα εναλλαγής θεμάτων στο κινητό τηλέφωνο

  - Weather

  Μέσω της εφαρμογής Weather, προβάλονται οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη Shenzhen από τις 14/11/2014 έως 18/11/2014. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε ούτε τη πόλη, ούτε την ημερομηνία.

  - Flashlight

  Μια απλή σχετικά εφαρμογή, όπου με την ενεργοποίηση του φακού, η οθόνη γίνεται άσπρη, έτσι ώστε να μπορεί να φωτίσει τον περιβάλλον χώρο.

  - Motion

  Με αυτή την εφαρμογή μπορούμε να ορίσουμε κάποιες κινήσεις χεριών οι οποίες με τη σειρά τους θα ενεργοποιούν μια συγκεκριμένη εντολή. Όχι, η εκσφενδόνηση του κινητού στο τοίχο, δεν αλλάζει τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Weather.

  - Magic Voice

  Με την εφαρμογή Magic Voice, δίνεται στο χρήστη η δυνατότητα να επιλέξει το είδος της φωνής που θα αναπαράγεται από το κινητό τηλέφωνο. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι Καμμία, Άνδρική φωνή, Γυναικεία φωνή, Παιδική φωνή.

  - SOS

  Με την εφαρμογή SOS, και ενεργοποιώντας τη, ξεκινάει η αναπαραγωγή του ήχου μιας αντιαεροπορικής σειρήνας. Χρήσιμο αν είσαι στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και σε βομβαρδίζουν οι Γερμανοί.

  - Vibrator

  Με αυτή την εφαρμογή, γίνεται ενεργοποίηση της δόνησης κατ'απαίτηση.

  - Language

  Εδώ δίνεται η δυνατότητα επιλογής του χρήστη αν το S8 θα έχει τις ίδιες ρυθμίσεις γλώσσας με το τηλέφωνο ή αν θέλουμε χειροκίνητα να επιλέξουμε μια από τις διαθέσιμες γλώσσες. Τα ελληνικά δεν είναι μια από αυτές.

  - Flight Mode

  Με την εφαρμογή αυτή, μπορεί ο χρήστης να εναλλάξει τη λειτουργία της συσκεύης του σε λειτουργία πτήσης, κόβοντας στην ουσία τη σύνδεση bluetooth με το κινητό τηλέφωνο (αν υπάρχει)

  - WeChat

  Εφαρμογή SMS

  - QQ

  Εφαρμογή στιγμιαίων μηνυμάτων η οποία χρειάζεται κάρτα SIM για να λειτουργήσει.

   

  Επίλογος/Τελευταίες Σκέψεις

   

  Όπως παρατηρήσατε, δεν υπήρξε κατηγορία μετρήσεις και δοκιμές, μιας και το Vphone S8 δεν διαχειρίζεται από κάποιο γνωστό λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων όπως είναι το iOS ή το Android. Σε αυτή τη περίπτωση, θα πρέπει να σπάσουμε το κλισέ "Μικρό ΧΧΧΧ, μεγάλες δυνατότητες" και να κρατήσουμε την 1:1 αντιστοιχία, "Μικρό τηλέφωνο, μικρές δυνατότητες". Δεν υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης του τρόπου λειτουργίας των, τα ελληνικά απουσιάζουν από τις διαθέσιμες υποστηριζόμενες γλώσσες και τέλος υποστηρίζει μόνο iOS και Android, αφήνοντας εκτός όλους όσους (επι)μένουν σε τηλέφωνα με Windows λειτουργικό. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να παραγνωρισθεί το γεγονός ότι πρόκειται για μία πολύ μικρή συσκευή η οποία χωράει παντού, έχει δύο τρόπους λειτουργίας και εκτελεί τις εργασίες που του ανατίθενται απροβλημάτιστα.

   

  Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφορικά με το Vphone S8 έχουμε τα εξής:

   

  gallery_33472_825_8446.jpg
  Ο καλός
  - Μικρό μέγεθος
  - Απροβλημάτιστή λειτουργία
  - Λειτουργία και αυτόνομο και ως proxy-phone
  - Μικρή τιμή αγοράς.

   

  gallery_33472_825_10385.jpg
  Ο Κακός
  - Custom λειτουργικό (όχι iOS ή Android)
  - Μη υποστήριξη Ελληνικών.

  - Απουσία παραμετροποίησης εφαρμογών

  - Δεν υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά συστήματα τηλεφώνων.

   

  gallery_33472_825_6003.jpg
  Ο Αδιάφορος
  - Οι προσφερόμενες εφαρμογές

   

  Με βάση λοιπόν όλων των παραπάνω, η βαθμολογία του Vphone S8 είναι:

   

   
   
   

   

  Edited by astrolabos


  Συντελεστές Review
  Reviewers: Αντώνης Καργαδούρης
  Photographers: Αντώνης Καργαδούρης
  Editing: TheLab Team
  Αξιολόγηση
  Features:7
  Usability8.50
  Quality7
  Performance8.50
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money8.50
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardYes
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.