Jump to content
 • WELOCK Smart Door Lock Cylinder Touch41


   Share

  Πρόλογος

   

  Έχει περάσει κάμποσος καιρός από τότε που είδαμε από κοντά την WeLock SOHO Smart Lock PCB10EBL01. Σε αυτό το διάστημα, υπήρξαν αλλαγές, αναβαθμίσεις και φυσικά νέα προϊόντα. Σήμερα θα δούμε μία πιο εξελιγμένη έκδοση από τη εταιρία WELOCK

  Έχουμε να κάνουμε με έναν Smart κύλινδρο που θα αντικαταστήσει αυτόν που έχει η πόρτα μας και θα μας παρέχει ελεγχόμενη πρόσβαση στο σπίτι ή στην εργασία μας, με ταυτόχρονη παρακολούθηση μέσω κινητής ή κινητών συσκευών.

   

  Σε αντίθεση με τη SOHO PCB10EBL01 που είχαμε δει σε προηγούμενη παρουσίαση, η σημερινή Smart συσκευή Touch41 παρέχει πρόσβαση και μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων και γι' αυτό άλλωστε βλέπουμε τη λέξη touch μπροστά από τον αριθμό μοντέλου.

   

  large.448655526_welocktouch41reviewsmartlock.PNG

   

  Για πάμε να δούμε τι άλλα έχει να μας επιδείξει το σημερινό προϊόν που στρογγυλοκάθισε στον πάγκο δοκιμών μας.

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του smart κυλίνδρου. Να σταθούμε στο γεγονός ότι η πρόσβαση γίνεται μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, RFID cards και bluetooth μέσω smartphone. Η κλειδαριά από μόνη της δεν "βγαίνει" internet οπότε ο έλεγχος μέσω κινητού τηλεφώνου γίνεται μόνο τοπικά και εφόσον το κινητό βρίσκεται μέσα στο εύρος του Bluetooth. Αν θέλουμε ο έλεγχος να γίνεται και απομακρυσμένα τότε θα πρέπει να προμηθευτούμε και ένα Wifi-Gateway.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage957.PNG

   

  Μερικά λόγια για τα συνοπτικά χαρακτηριστικά που μόλις είδαμε. Η κλειδαριά μπορεί να ξεκλειδώσει 100.000 φορές από ότι μας αναφέρει η εταιρία. Αυτό σημαίνει ότι αν μέσα στη μέρα πατήσουμε το κουμπί Set και την ξεκλειδώνουμε 20 φορές, θα αντέξει χοντρικά 13 χρόνια. Επίσης, η τροφοδοσία της γίνεται μέσω τριών ΑΑΑ μπαταριών, άρα δεν θα έρθετε προ απροόπτου αν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Θα πρέπει βέβαια να φροντίσετε να μην μείνετε από μπαταρία, κάτι που επίσης έχει προβλεφθεί και θα δούμε παρακάτω.

  Τα υλικά κατασκευής είναι πολύ καλά και πέρα από το Zinc Alloy που αναφέρεται για τη χειρολαβή, έχουμε ακόμα δύο που την αποτελούν. Ανοξείδωτο ατσάλι και κάποια πλαστικά τμήματα.

   

  H τιμή σκέτης της συσκευής για όλους τους άλλους (θα δείτε παρακάτω) είναι 179€ ενώ αν την συνδυάσουμε και με το Wifi-Gateway η τιμή ανέρχεται στα 229€, ανεβάζοντας το κόστος κατά 50€. Αν θέλουμε να προμηθευτούμε αργότερα ξεχωριστά το Wifi-Gateway, τότε το κόστος του είναι 59€. Αν αγοραστούν ως πακέτο λοιπόν έρχεται πιο φθηνά κατά 9€ το set. Τα μεταφορικά είναι δωρεάν, οπότε οι παραπάνω τιμές είναι και τελικές.

   

  Αν πάλι είστε στην κοινότητά μας δε θα σας αφήσουμε να πάτε να ψωνίσετε ως κοινοί θνητοί! Οι τιμούλα για εσάς θα είναι 143€ χρησιμοποιώντας το κουπόνι Coupon: SECBR20 που σας δίνει έκπτωση 20% και κάνοντας κλικ στο link εδώ. Αν θέλετε και το Wifi-Gateway τότε με τον κωδικό κουπονιού WELK10 έχετε έξτρα έκπτωση και σε αυτό.

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  H συσκευασία δεν έχει αλλάξει και πολύ σε σχέση με αυτή που είχαμε δει στην προηγούμενη παρουσίαση. Μας λείπει βέβαια το "παράθυρο" που μας έδειχνε τον εσωτερικό κόσμο, αλλά αφού αρκεί να τραβήξουμε μία λωρίδα για να δούμε τι κρύβεται μέσα, δεν χαλιόμαστε.

  Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το σκούρο μπλε με μερικές πινελιές λευκού και κίτρινου να ακολουθούν.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage970.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage969.jpg

   

  Αφού "παραβιάσουμε" την συσκευασία βλέπουμε το μήνυμα ότι πλέον δεν είναι το προϊόν μας κατάλληλο για μεταπώληση.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage968.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage967.jpg

   

  Εντός τώρα συναντάμε μία καρτούλα που μας πληροφορεί για τα 2 χρόνια εγγύησης που στην περίπτωση αστοχίας θα υπάρξει αντικατάσταση, καθώς επίσης και για τα 50 χρόνια υποστήριξης που συνοδεύουν το προϊόν. Το manual είναι εντός και αυτό γραμμένο σε 5 γλώσσες μη συμπεριμβανομένης της Ελληνικής. Όποιος θέλει να ρίξει μία ματιά το αγγλικό manual είναι διαθέσιμο εδώ.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage966.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage965.jpg

   

  Στα πιο βαθιά νερά της συσκευασίας βλέπουμε πλέον τον έξυπνο κύλινδρο, τρεις κάρτες RFID, ένα μικρό κατσαβίδι PH, ένα κλειδί allen, κάποιες extra βίδες που πάντα είναι χρήσιμες για τους ξεχασιάρηδες και ένα pin tool που θα μας χρειαστεί για να μπορέσουμε να πιέσουμε το κουμπί reset που θα δούμε στην συνέχεια. Όλα είναι όμορφα τακτοποιημένα και μέσα σε αφρώδες υλικό, εξασφαλίζοντας ότι το προϊόν θα φτάσει στα χέρια μας σε άριστη κατάσταση. Όπως και έγινε εξάλλου.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage964.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage963.jpg

   

  Η πρώτη ματιά στην συσκευή μας δείχνει αριστερά το πόμολο που θα βρίσκεται από την εσωτερική μεριά της πόρτας διαμέτρου 38mm, στο μέσο τον ευρωκύλινδρο ή αφαλό αν προτιμάτε και στα δεξιά το τμήμα που θα βρίσκεται εξωτερικά της πόρτας (διαμετρος 46mm) και διαθέτει μία μικρή οθόνη, το scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων και το κουμπί SET/Wake up.

  Εδώ να αναφέρουμε ότι ο έσω κύλινδρος εμφανίζει μία ελαφρά εκκεντρότητα κάτι που δεν προβληματίζει και είναι ανεπαίσθητο κατά την χρήση, είναι κάτι όμως που είχε εντοπιστεί και στην SOHO Smartlock.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage962.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage961.jpg

   

   

  Συμβατότητα

   

  Πριν προχωρήσουμε και πριν οι βιαστικοί από εσάς προχωρήσετε σε κάποια παραγγελία, καλό είναι να πούμε μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την συμβατότητα του προϊόντος.

   

  1. Πρώτο και βασικό δεν είναι αδιάβροχη. Συνεπώς η τοποθέτηση γίνεται μόνο σε πόρτες που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους. Οπότε ξεχάστε την για αυλόπορτες που είναι εκτεθειμένες σε καιρικές συνθήκες. Αν κάποιος θέλει για τέτοιου τύπου πόρτες θα πρέπει να δει τα αντίστοιχα προϊόντα της εταιρίας.

   

  2. Το πάχος της πόρτας μπορεί να είναι από 50 έως 100mm και το κέντρο (απόσταση αφαλού από σόκορο πόρτας) θα πρέπει να είναι το ελάχιστο 40mm.

  3. Ο κύλινδρος που θα έχει η κλειδαριά για την οποία το προορίζετε θα πρέπει να είναι ευρωκύλινδρος.

   

  large_we.lock-touch-41-smart-lock-compatibility1.jpg large_we.lock-touch-41-smart-lock-compatibility2.jpg

   

  4. Αν η πόρτα ασφαλείας σας, είναι εξοπλισμένη με Defender (συμβαίνει να έχουν πλέον όλες οι σοβαρές πόρτες ασφαλείας) θα πρέπει αν θέλετε να εγκαταστήσετε το συγκεκριμένο προϊόν, να το αποχωριστείτε. Επίσης, είτε θα πρέπει μόνοι σας να το αφαιρέσετε, είναι κάτι που για να γίνει πρέπει να βγει η εσωτερική επένδυση, είτε να φωνάξετε το μάστορά σας να το κάνει για εσάς με το όποιο έξτρα κόστος. Προσωπικά δεν θα επέλεγα να βγάλω το defender.

   

  Αφού λοιπόν είδαμε που μπορούμε και που όχι να εγκαταστήσουμε το προϊόν καιρός να πάμε στο παρασύνθημα. 

   

  H WELOCK touch41 από κοντά

   

  Καλό θα είναι την εγκατάσταση του Smart κυλίνδρου στην πόρτα σας να την αφήσετε για το τέλος. Πρώτα προχωρήστε σε όλα τα άλλα, όπως εγκατάσταση εφαρμογής, pairing με την εφαρμογή, εισαγωγή Admin fingerprint κτλ και μετά προχωρήστε στην εγκατάσταση. Οι λόγοι είναι δύο και ο πρώτος φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Αυτός δεν είναι άλλος από το ID number που υπάρχει κάτω και δεξιά από το ωστήριο ή κοινώς κοκοράκι. Αυτόν τον αριθμό θα τον χρειαστείτε κατά τη ρύθμιση της εφαρμογής. Αν πάλι έχετε εγκαταστήσει τον κύλινδρο δεν πειράζει μην αγχώνεστε υπάρχει γραμμένος και επάνω στο κουτί (αν δεν προλάβατε να το πετάξετε).

  Ο δεύτερος λόγος είναι για να εξοικειωθείτε στο πως δουλεύει, πως κλειδώνει, πως ξεκλειδώνει, πως ενεργοποιείται η σάρωση κλπ (μην μας κλειδωθείτε και έξω δεν κάνει :p  ντροπή θα είναι).

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage959.jpg

   

  Στην πλευρά που θα είναι από την εξωτερική μεριά της πόρτας και φέρει επάνω της τον fingerprint sensor αντικρίζουμε ένα QR code το οποίο θα το χρειαστούμε για να εισάγουμε την συσκευή στην εφαρμογή. To QR code βρίσκεται επάνω σε ένα ελαστικό κάλυμμα που πίσω του κρύβεται μία θύρα micro USB και το reset. Η θύρα micro USB θα μας βοηθήσει στην περίπτωση που τελειώσουν οι μπαταρίες για να συνδέσουμε επάνω του ένα powerbank για παράδειγμα και να εκκινήσουμε την συσκευή. Η θύρα αυτή καλό είναι να πούμε ότι είναι μόνο γι'  αυτή τη περίπτωση και όχι για φόρτιση των μπαταριών αν πχ ο χρήστης έχει χρησιμοποιήσει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage979.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage978.jpg

   

  Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις μπαταρίες θα πρέπει να ξεβιδώσουμε μία ακέφαλη αλενόβιδα που βρίσκεται στο πλάι.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage977.jpg

   

  Τραβάμε το μεταλλικό τμήμα και το ελαστικό κάλυμμα και αποκαλύπτονται τρεις ορφανές θέσεις για μπαταρίες ΑΑΑ. Εδώ να πω δύο πράγματα που δεν μου άρεσαν. Το πρώτο είναι ότι η συσκευή δεν συνοδεύεται από μπαταρίες. Στην τιμή πώλησής της θα περίμενα να έρχεται με μπαταρίες και το δεύτερο, ότι η πρόσβαση είναι από έξω και μάλιστα πολύ εύκολη. Με ένα κοινό κλειδί άλεν κάποιος που θέλει απλά να μας βασανίσει μπορεί να βγάλει τις μπαταρίες, να σπάσει και το κάλυμμα των μπαταριών και να χαλάσει τη μέρα μας.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage976.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage975.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage974.jpg

   

  Αφού εισάγουμε τις μπαταρίες βλέπουμε την μικρή οθόνη να ζωντανεύει. Η ημερομηνία και η ώρα είναι πολύ μπροστά αλλά μην σας αγχώνει αρκεί να πατήσουμε το Sync Time από την εφαρμογή του κινητού που θα δούμε παρακάτω και όλα θα συντονιστούν στην εντέλεια. 

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage973.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage972.jpg

   

  Προσθήκη Admin fingerprint και άλλα

   

  Πριν καν προσθέσει κανείς fingerprint καθώς μόλις έχει ανοίξει τη συσκευασία, θα διαπιστώσει ότι με οποιοδήποτε δακτυλικό αποτύπωμα η συσκευή δίνει πρόσβαση και ξεκλειδώνει την πόρτα. Συνεπώς, είναι εκ των ουκ άνευ η εκκίνηση της διαδικασίας για προσθήκη για αρχή admin fingerprint και στη συνέχεια απλών χρηστών.

   

  Για την προσθήκη admin fingerprint θα χρειαστεί να κάνετε το παρακάτω που αναφέρεται στο manual της συσκευής:

   

  Στη συσκευή και ενώ είναι σε κατάσταση αναμονής, δηλαδή με σβηστή την οθόνη της, πατάμε το κουμπί SET για 5 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει το μενού επιλογών και εμφανίζεται η επιλογή Admin fingerprint. Περιμένουμε να μας πει να προσθέσουμε το Admin finger print και τοποθετούμε το δάκτυλο στον σενσορα. Θα μας ζητήσει να αφαιρέσουμε το δάκτυλο. Θα το κάνουμε, μετά να το ξαναπροσθέσουμε και θα το ξανακάνουμε κ.ο.κ. μέχρι να καταχωρηθεί το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη Admin. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορούμε να καταχωρήσουμε έως τρία admin fingerprints. Αυτό σημαίνει ότι, είτε θα έχουμε 3 διαφορετικούς admins, είτε διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα (από 3 διαφορετικά δάκτυλα) ενός admin.

   

  Αφού γίνει αυτό, τότε η συσκευή είναι σε πλήρη λειτουργία και πλέον δεν δέχεται τίποτα άλλο πέρα από το δακτυλικό αποτύπωμα του admin user.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage995.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage996.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage997.jpg

   

  Πάμε τώρα να καταχωρήσουμε τις 3 κάρτες και όχι μόνο που ήρθαν μαζί με την συσκευή. Πατάμε παρατεταμένα για 5 δευτερόλεπτα το SET κουμπί και αφού ανοίξει το menu πάλι πέντε φορές το SET. 

   

  Εδώ καλό είναι να πούμε ότι δεν χρειάζεται να είστε με το manual στο χέρι και να μετράτε δευτερόλεπτα και φορές που θα πατάτε το SET κουμπί. Εξάλλου όλα γίνονται με αυτό. Σε κατάσταση αναμονής, πατάτε παρατεταμένα το SET μέχρι να ανοίξει το menu και μετά σιγά σιγά κάνετε κλίκι κλίκι στο SET, μέχρι να βρείτε την επιλογή που ψάχνετε (τι τεχνολογικό forum είμαστε εξάλλου για να χρειαζόμαστε manual). Αφού έχετε βρει την επιλογή για RFID cards, περιμένετε και σας λέει να σκανάρετε την πρώτη, αφού το κάνετε σας ζητάει και την δεύτερη και την τρίτη κοκ.

   

  Αν θέλετε πάνω από τρεις κάρτες, δεν χρειάζεται να σκέφτεστε την παραγγελία από την εταιρία, αλλά επιλέγετε μία κάρτα εμπορίου στα 13.56MHz και την καταχωρείτε. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αυτές και δούλεψαν μια χαρά. 

   

  large.20220924_171256.jpg

   

  Πλέον εξουσιοδότηση έχουν οι Admins με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, οι χρήστες της εφαρμογής και όσοι έχουν ένα key tag όπως τα παραπάνω. Ο ή οι Admins ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να ακυρώσουν τα key tags ή τα fingerprints των χρηστών, οπότε η πρόσβαση είναι απολύτως ελεγχόμενη. Και σε αυτό πέρα από την συσκευή συμβάλει και η εφαρμογή...

   

   

  Η εφαρμογή

   

  Οι χρήστες android συσκευών μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το google play, ενώ οι χρήστες iOS από το app store.

  Η εφαρμογή είναι εύκολη στο σετάρισμα και αρκετά απλή, καθώς κυριολεκτικά μας πήρε από το χέρι και προχωρήσαμε στην εγκατάσταση, αφού δημιουργήσαμε έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας το κινητό μας τηλέφωνο. 

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage993.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage992.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage991.jpg

   

  Σκανάροντας το QR code που είναι στην κλειδαριά και εισάγοντας το ID που είπαμε και πριν η κλειδαριά ήταν πλέον πλήρως ελεγχόμενη μέσω της κινητής μας συσκευής, φυσικά εφόσον βρισκόμασταν μέσα στο εύρος του bluetooth. Αν κάποιος θέλει και απομακρυσμένο έλεγχο, θα πρέπει να αγοράσει και το wifi gateway.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage990.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage989.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage988.jpg

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage987.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage986.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage985.jpg

   

  Μέσα στην εφαρμογή πέρα από το να συγχρονίσουμε την ώρα και την ημερομηνία και να κλειδώσουμε ή να ξεκλειδώσουμε την κλειδαριά, μπορούμε να δούμε ένα ιστορικό με το ποιος και πότε ξεκλείδωσε την κλειδαριά καθώς επίσης και την συμβατότητα της κλειδαριάς με Alexa και google assistant. Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε και δεύτερο admin ή απλό χρήστη με τους περιορισμούς που φαίνονται στο τελευταίο screenshot. Αυτό είναι μία καλή προσθήκη για ελεγχόμενη πρόσβαση σε κάποιον χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εργασία/Airbnb/ξενοδοχεία κλπ

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage984.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage983.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage982.jpg large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage981.jpg

   

  Εγκατάσταση σε πόρτες διαφορετικού τύπου

   

  Η αλλαγή αφαλού σε κλειδαριά γενικά είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει μία βίδα στο σόκορο της πόρτας και επάνω στο Plate της κλειδαριάς που κρατάει τον αφαλό στη θέση του. Την ξεβιδώνουμε, εισάγουμε το κλειδί και παίζουμε λίγο στρίβοντάς το σιγά-σιγά. Μόλις ευθυγραμμιστεί το κοκοράκι, τραβάμε προς τα έξω τον αφαλό και ξεκινάμε ανάποδα τα βήματα για την εγκατάσταση του νέου. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε ένα screenshot από το manual παρακάτω.

   

  large.1317379431_welocktouch41intsallationguide.PNG

   

  Εγκατάσταση σε πόρτα ασφαλείας

   

  Η εγκατάσταση σε πόρτα ασφαλείας δεν διαφέρει και πολύ από ότι σε μία κοινή πόρτα. Η διαφορά είναι ότι αν η πόρτα μας είναι εξοπλισμένη με defender όπως το παρακάτω, τότε για να μπει η WeLock θα πρέπει να αποχωριστούμε το Defender. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αφαιρέσουμε την εσωτερική επένδυση και να ξεβιδώσουμε δύο βίδες από εσωτερικά που το συγκρατούν στην θέση του. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, απλά προσωπικά δεν θέλω να αποχωριστώ το Defender στην πόρτα ασφαλείας. Ένας λόγος είναι το θέμα ασφάλειας και ένας άλλος έχει να κάνει με την αισθητική καθώς οπή που θα αφήσει η απουσία του είναι μεγάλης διαμέτρου.

   

  Τα Defender μπαίνουν σε τρύπες διαμέτρου μεγαλύτερες των 50mm (οι οπές συγκράτησης κέντρο με κέντρο είναι 38mm) οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι το "πόμολο" της νέας μας κλειδαριάς που έχει διάμετρο 45mm το μαύρο με το μηχανισμό και 40mm το άλλο, δεν θα το καλύψει. Σε αυτό αν προσθέσουμε και τις τρύπες από τις βίδες στήριξης του διακοσμητικού πλαισίου του Defender, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε αρκετά μακριά από τον στόχο μιας αποδεκτής αισθητικής του συνόλου.

   

  Αν δεν σας νοιάζουν τα παραπάνω, φυσικά και μπορείτε να εγκαταστήσετε την νέα κλειδαριά σας στην πόρτα ασφαλείας σας!

   

  large.20220924_192602.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage1003.jpg

   

  Εγκατάσταση σε πόρτα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις

   

  Μία πόρτα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις δεν θα σας πάρει πάνω από τρία λεπτά για να εγκαταστήσετε την νέα σας κλειδαριά. Απλά αφαιρείτε τον παλιό αφαλό και βάση των οδηγιών που θα βρείτε στο manual, εγκαθιστάτε την καινούρια. Ίσως να είναι και πολλά τα τρία λεπτά που ανέφερα.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage1000.jpglarge.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage999.jpg

   

   

  Εγκατάσταση με υποχωρήσεις 

   

  Πάμε τώρα στις περιπτώσεις που βλέπεις αρχικά την πόρτα και λες:

   

  α) H πόρτα έχει πάχος που είναι μέσα στο εύρος 50-100mm

  β) Η απόσταση του αφαλού (βλέπε αριστερή εικόνα παρακάτω) είναι μεγαλύτερη των 4cm.

  Αρα μου κάνει! 

  Όχι απαραίτητα είναι η απάντηση. Οι αλουμινόπορτες είναι ένα ναι μεν αλλά και καλό θα είναι για να είστε απολύτως σίγουροι ότι σας κάνει να κοιτάξετε σε έξυπνες κλειδαριές ειδικές για αλουμινόπορτες. 

   

  Ο μοναδικός τρόπος να εγκατασταθεί η touch41 σε πόρτα αλουμινίου, είναι η εξωτερική της πλευρά να είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα αριστερά. Με αυτόν τον τρόπο κυριολεκτικά οριακά μπορεί να μπει. Αν όμως θέλουμε να κλειδώνει από την μεριά που βλέπουμε στη δεξιά φωτογραφία δε γίνεται για δύο λόγους

  1) Το μαύρο πόμολο που είναι και το χειριστήριο της κλειδαριάς υπερκαλύπτει το φύλλο της πόρτας καθώς η απόσταση αφαλού και σοκόρου είναι αρκετά μικρότερη των 40mm που αναφέρει η εταιρία.

  2) Δεν ευθυγραμμίζεται η τρύπα που ασφαλίζει τον αφαλό, επάνω στην κλειδαριά.

   

  large.WELOCK_smart_cylinder_door_lock_touch41_smarthome_smart_access_iimage998.jpg

   

   

  Κατά τη χρήση

   

  Κατά τη χρήση της η κλειδαριά δεν προβλημάτισε. Τα πράγματα ήταν πολύ απλά. Η διαδικασία ξεκλειδώματος με το κινητό δούλεψε ρολόι. Δεν διαπιστώσαμε κάποια καθυστέρηση. To ίδιο ισχύει και για τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ή RFID κάρτας. Η διαφορά των δύο τελευταίων τρόπων πρόσβασης με το κινητό είναι ότι κάθε φορά θα πρέπει να πατάμε το κουμπί SET (για να ξυπνήσει η κλειδαριά) και μετά να βάζουμε είτε το δάκτυλό μας στον fingerprint sensor, είτε την κάρτα για να ξεκλειδώσει. Μόλις ξεκλειδώσει και για τις 3 των περιπτώσεων, θα πρέπει να περιστρέψουμε το πόμολο σα να γυρνάμε το κλειδί μας.

   

  Αυτό μπορεί κάποιους να μην τους ενοχλεί, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να μην εμπλέκομαι με την Smart κλειδαριά σε περίπτωση πχ που είμαι φορτωμένη με ψώνια. Είτε βγάλω το κλειδί να ξεκλειδώσω, είτε πατήσω κουμπί και βάλω δακτυλικό αποτύπωμα πάλι θα πρέπει να περιστρέψω. Το μόνο που μας γλιτώνει, είναι το κουβάλημα των κλειδιών. Αυτό θα ήθελα να το δω κάποια στιγμή από τη WELOCK σαν εξτραδάκι μιας και ο ανταγωνισμός το προσφέρει. 

   

  Μόλις εισέλθουμε στο χώρο μας και ειδικά για πόρτες που έχουν πόμολο δικό τους εξωτερικά (δείτε τις δύο τελευταίες περιπτώσεις πιο πάνω) θα πρέπει να κλειδώνουμε με το εσωτερικό ασημί πόμολο της WELOCK. Διαφορετικά όποιος έρθει μετά από εμάς, απλά πιάνοντας το πόμολο της πόρτας και γυρνώντας το, θα μπει μέσα.

   

  Αφού ξεκλειδώσει η κλειδαριά μένει σε κατάσταση να μπορεί να περιστρέψει το μαύρο πόμολο σε εμπλοκή με το κοκοράκι για 10 δευτερόλεπτα. Είναι ένας χρόνος που μπορεί να ρυθμιστεί από τον χρήστη μέσα από το menu επιλέγοντας το Lock time και το εύρος είναι από 5 έως 14sec. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, το μαύρο πόμολο απεμπλέκεται από τον αφαλό και δεν μπορεί να περιστρέψει το κοκοράκι, κατ' επέκταση δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα. Το εσωτερικό πόμολο όμως είναι μόνιμα σε εμπλοκή ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει με το έξω.

   

  Το θέμα ασφάλειας σίγουρα θα απασχολήσει πολλούς ειδικά αν θελήσουν να βάλουν την κλειδαριά στην πόρτα ασφαλείας τους. Στην παρουσίαση αναφέραμε κάποια πράγματα για τις πόρτες ασφαλείας και σίγουρα το να αλλάξεις έναν κλασικό κύλινδρο πόρτας που κοστίζει όσο η Smart κλειδαριά, από μόνο του είναι ένας προβληματισμός. Από την άλλη δεν υπάρχει κύλινδρος απαραβίαστος και μάλιστα οι κλειδαράδες θέλουν γύρω στα 5-10 λεπτά να τους ανοίξουν. Οπότε...

  Και φυσικά σε forum τεχνολογίας είμαστε και ξέρουμε πολύ καλά ότι όπως παραβιάζεται ένας κλασικός κύλινδρος, έτσι μπορεί να παραβιαστεί και οτιδήποτε ηλεκτρονικό. Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια δεν νομίζω να ασχοληθούν οι κλασικοί κλέφτες μαζί μας, εκτός αν έχουμε βάλει την WELOCK στο YΠ.ΕΘ.Α.

   

  Ενδιαφέρον έχει ένα video πάντως που δείχνει προσπάθεια να παραβιαστεί η WELOCK με μηχανικά μέσα.

   

   

  Κάτι που θα ήθελα επίσης να δω και κλείνουμε και με αυτό το κομμάτι της σημερινής παρουσίασης, είναι η δυνατότητα widget στο κινητό για να μη χρειάζεται κάθε φορά να ανοίγουμε την εφαρμογή, να επιλέγουμε την κλειδαριά και μετά να πατάμε να ξεκλειδώσει.

   

  Επίλογος

   

  Φτάσαμε στο τέλος μίας ακόμα παρουσίασης. Το προϊόν είναι ενδιαφέρον και μας ανοίγει νέους ορίζοντες όσον αφορά το smart οικοσύστημα του σπιτιού μας. Συνεργάζεται με alexa και google assistant, οπότε μπορεί να πάρει τη θέση του σε διάφορες ρουτίνες και να μας λύσει τα χέρια. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για τέτοιες λειτουργίες, είναι το Wifi Gateway ή να είστε με το κινητό κοντά στην κλειδαριά.

   

  Πράγματα που μας άρεσαν ήταν η ευκολία εγκατάστασης και χρήσης και τα ποιοτικά υλικά. Δεν προβληματιστήκαμε πουθενά. Ο fingerprint sensor όλες τις φορές αναγνώρισε το αποτύπωμα και μάλιστα κάποιες από αυτές τα χέρια ήταν και ελαφρά ιδρωμένα. Το ίδιο συνέβει και με την είσοδό μας με τη χρήση κάρτας, αλλά και με το κινητό.  Η συσκευή προσφέρει δυνατότητα αποθήκευσης έως 100 δακτυλικών αποτυπωμάτων με τρία από αυτά να είναι για Admins και έως και 20 RFID κάρτες. Οπότε καλύπτει ακόμα και επαγγελματικούς χώρους με πολλούς εργαζομένους. Μας άρεσε το γεγονός ότι λειτουργεί με μπαταρίες και άρα δεν εξαρτάται η συσκευή από το αν υπάρχει ρεύμα στο σπίτι ή όχι. Και επίσης, ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιηθεί η συσκευή ακόμα και αν τελειώσουν οι μπαταρίες για να μπορέσουμε να εισέλθουμε στο χώρο μας.

   

  Αυτά που δεν μας άρεσαν ήταν ότι η πρόσβαση στις μπαταρίες είναι από την έξω πλευρά και απλά με τη χρήση ενός κλειδιού αλεν. Οπότε, ο οποιασδήποτε θέλει να σας χαλάσει τη μέρα έστω και για πλάκα, μπορεί να το κάνει. Ναι οκ ακόμα και αν σπάσει το πορτάκι των μπαταρίων θα μπείτε και πάλι μέσα με την Back up τροφοδοσία, αλλά...

  Ένα άλλο που θα θέλαμε να δούμε είναι να μην εμπλεκόμαστε τόσο πολύ με τον κύλινδρο αλλά να ξεκλειδωνε μόνος του με την εισαγωγή αποτυπώματος, κάρτας ή με τη χρήση της εφαρμογής στο κινητό. Το γεγονός επίσης ότι πρέπει να πατήσουμε το κουμπί SET για να ξυπνήσει και να σκανάρουμε δακτυλικό αποτύπωμα ή κάρτα. Αυτό από τη μία έχει γίνει για να μπορέσουν οι μπαταρίες να αντέξουν ένα χρόνο, από την άλλη στην καθημερινή χρήση, νομίζω θα ήθελα να σκανάρω αμέσως και ας άλλαζα τις μπαταρίες πιο νωρίς.

   

  Σε γενικές γραμμές το προϊόν βόλεψε, έκανε σωστά την δουλειά του και δεν έδειξε κάποιο σημάδι δυσλειτουργίας. Αν λοιπόν το σκέφτεστε για αγορά να ξέρετε ότι η τιμή του είναι 143€ χρησιμοποιώντας το κουπόνι Coupon: SECBR20 που σας δίνει έκπτωση 20% και κάνοντας κλικ στο link εδώ. Για το Wifi-Gateway ισχύει ο κωδικός κουπονιού WELK10 για να πάρετε έξτρα έκπτωση και σε αυτό το προϊόν. Τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ και η αποστολή γίνεται μέσα σε 24 ώρες από Ευρωπαϊκή αποθήκη! Η εγγύηση είναι 2ετής.

   

   

  thumps-up.png?m=1423577950

   

  • Ευκολία εγκατάστασης και αρχικής παραμετροποίησης.
  • Ποιότητα κατασκευής.
  • Απροβλημάτιστη λειτουργία.
  • Μεγάλη αυτονομία των μπαταριών.
  • Back up τροφοδοσία στην περίπτωση που ξεμείνουμε από μπαταρίες.
  • Τρεις τρόποι εισόδου (δακτυλικό αποτύπωμα, RFID κάρτες, κινητά τηλέφωνα Android και iOS).
  • Συμβατότητα με πολλές πόρτες.
  • Alexa και Google Assistant.

   

   

  thumps-down.png?m=1423577948

   

  • Η πρόσβαση στις μπαταρίες είναι από την έξω πλευρά με τη χρήση μόλις ενός άλεν κλειδιού.
  • Δεν συμπεριλαμβάνονται μπαταρίες στη συσκευασία.
  • Ελαφρά εκκεντρότητα του εσωτερικού πόμολου.
  • Δεν υπάρχουν widgets.

   

   

  Με βάση τα παραπάνω η βαθμολογία που συγκέντρωσε η WELOCK Smart Door Lock Cylinder Touch41 είναι:

   

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   

   

  large.welock-new-logo.png

   

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:8
  Χρηστικότητα9
  Ποιότητα9
  Επιδόσεις10
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή8
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 14
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  με αυτό με τις μπαταρίες που είναι στην απ'εξω πλευρά της πόρτας, περιορίζεται μόνο σε χώρους όπου απλά θες να περιορίσεις το ποιος μπαινει που, πχ σε γραφεία. Όχι ομως σε airbnb ή χώρους που έχει προσβαση κάποιος άσχετος, κρίμα

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Δικιο εχεις καπως ετσι το σκεφτηκα και εγω. Την εχω εγκαταστησει στο server room οπου η πορτα ειναι εσωτερικη και θελω πρόσβαση σε συγκεκριμενα άτομα. Μεγαλη ευκολια ειδικα στη δουλειά που τα κλειδια ειναι σε αλλο οροφο κ επρεπε να ανεβω να παρω να κατεβω να ξεκλειδωσω αλλα ειμαι και σιγουρη οτι δε θα μπει ο οποιοσδηποτε.

  Υπάρχουν λυσεις παντως κ θα δουμε συντομα μια ακομα

  • Like 2
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • προβλημα με αρχεια wdp

  καλησπερα σε ολους,   αντιμετωπιζω προβλημα με τα αρχεια πολυμεσων (wave, wma) που δεν παιζουνε με τον media player λογω του οτι εχουνε καταληξη ''wdp''   ακομη και οταν κανω rendereing σε wave εχουνε την καταληξη ''wdp''   εχω δοκιμασει την μεθοδο να ανοιγουμε τον media player τα αρχεια wave αλλα δεν γινεται τιποτα   οταν αλλαξω την καταληξη σε wav ειναι ενταξει αλλα οταν ηχογραφω  τα κανει με καταληξη ''wdp''    

  nikonick
  nikonick
  Λειτουργικά Windows 1

  Ερώτηση απορία σχετικά με τα στικάκια

  Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω γιατί ένα στικακι USB 3 αν το έχουμε σε μορφή Fat32 πιάνει κανονικά τη μέγιστη ταχύτητα έγγραφης στα 60mb ας πούμε  και αν το κάνουμε exfat χάνει σε εγγραφή ελάχιστα και ακόμα ποιο πολύ χάνει σε NTFS πάντα μιλάμε για την ταχύτητα εγγραφής η ταχύτητα ανάγνωσης και στα 3 πρωτόκολλα παραμένει η ίδια ποιο κάτω έχω ένα παράδειγμα, πήρα τις μετρήσεις με ένα στικακι της silicon power σε θύρα usb 3     οι ταχύτητες είναι read στα αριστερά write στα δεξιά 

  panos 12
  panos 12
  Συσκευές Αποθήκευσης

  Upgrade 5600X to 5800X3D

  Οτι λέει ο τίτλος. Αξίζει το να επιχειρήσω "future proofing" σε EOL πλατφόρμα ή να περάσω σε AM5?   Tα parts είναι: 32G Ram Neo Z Gskill @3600C16 Asus ROG B550E GF 1660Super (θα αλλάξει αργότερα, περιμένω τις 7k radeons) Απο ψύξη έχω some bullshit ψοφιομαστερ ΑΙΟ που θα αλλάξει σε AC Freezer 280 ή καμια Noctua.   Monitors 1440p 144Hz + secondary 1080p 144Hz.    

  Cyber_Cookie
  Cyber_Cookie
  AMD Platform 13

  Επέκταση τροφοδοσίας σε Deco X20 (?)

  Αγόρασα πρόσφατα αυτό το προϊόν TP-LINK Deco X20 V4 WiFi Mesh Network Access Point Wi‑Fi 6 Dual Band (2.4 & 5GHz) σε Διπλό KitΘα ήθελα όμως να επεκτείνω το καλώδιο τροφοδοσίας. Μπορείτε να μου πείτε εάν κάνει αυτό ? https://www.ledison.gr/gr/globostarr-70679-kalodio-trofodosias-dc-proektasi-2-metron-apo-jack-2-1x5-5mm-male-se-female-2-1x5-5mm-d1-1-x-l200cm-leuko.html  

  SakisL
  SakisL
  Δίκτυα

  Διανομή Linux για παλιό υπολογιστή

  Ποια ελαφριά διανομή Linux είναι "ιδανική" για σταθερούς υπολογιστές δεκαετίας και άνω; Πρόκειται για σχολικούς Η/Υ που σέρνονται στην κυριολεξία, καθώς είναι αμφίβολο εάν μορφοποιήθηκαν ποτέ από τότε που εγκαταστήθηκαν. Κάποτε είχα δοκιμάσει το Linux Mint σε δικό παμπάλαιο σταθερό (2004) και με είχε ικανοποιήσει. 

  ΣτοΠαραΠεντε
  ΣτοΠαραΠεντε
  Linux 5
×
×
 • Create New...