Jump to content


Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Γίνεται συνάντηση των αρχηγών κρατών της EU σήμερα για να βρεθεί λύση για την ψωροκώσταινα. Από το πρωί BBC, Sky News και τα λοιπά ειδησεογραφικά παίζουν σερί άρθρα για το θέμα.

Τι ακούγεται στην Ελλάδα γι'αυτό, γιατί εδώ έχει βουήξει ο τόπος, όλα τα κράτη μέλη βγαίνουνε από την ύφεση και η Ελλάδα λέει δεν έχει δει τα χειρότερα. Τα media δείχνουν τίποτα ή το ενδιαφέρον μας είναι ακόμα επικεντρωμένο στο ποδόσφαιρο, την ΠΓΔΜ και την Μενεγάκη;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα όλοι μας προσπαθούμε να συνέλθουμε από το σοκ που προκάλεσε η είδηση αφαίρεσης της βέρας από το χέρι της Μενεγάκη...:boxed:

Με την "ψωροκώσταινα" θα ασχοληθούμε;; (call me Greek Media..)

Link to comment
Share on other sites

Πέτρο, εχουν παρεί μέτρα για να βγει η Ελλάδα απο την κρίση και να αποφύγει την χρεωκοπία αλλα μάλλον το πρώτο μετρο ξεκινάει με το να μας πάρουν μέτρα για κασες...

Ηδη πήγαμε 20 χρόνια πισω και θα ξεκινήσουμε (παλι) να μαζεύουμε αποδείξεις απο το προς το ζήν για να μην φορολογηθούμε... Και έχει ο Θεός...

Edit: Δεν έχει ακουστεί τιποτα γι αυτο εδω μεχρι στιγμής... Μαλλον το ΕΡΣ δουλεύει αψογα με την κυβέρνηση για να μην πανικοβληθούμε (βλέπε Roswell)...

Link to comment
Share on other sites

Αν η ερώτηση είναι για τα media, δεν τα ξέρεις ρε Πετράν;

Αν ήταν να πανικοβάλλουν τον τόπο όλο για να πουλάνε φυλλάδες θα το έκαναν. Έτσι θα έβγαιναν όμως στους δρόμους. Οπότε, καλύτερα η Μενεγάκη και το βίντεο σκάνδαλο της Τζούλιας για να κάθεται ο κοσμάκης στον καναπέ..

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι σύνθετο. (και θα παραθέσω ένα ρανντομ ραντ)

Τελικά αποφασιστικέ πριν 2 ώρες κοντά να μας «ξελασπώσουν» και ο μόνος διστακτικός ήταν η Μέρκελ που απλά ήθελε πιο αυστηρές επιβεβαιώσεις.

Το αστείο είναι πως το χρηματιστήριο που εχτές έκανε ένα μικρό ανέβα (μετά από 2 μέρες ξύλο και πίπα) και ενώ ήταν σήμερα διστακτικό και στο 0,7% όταν ανακοινώθηκε πως θα πάρουμε βοήθεια, πήγε εντός της ώρας στο -0,7%.

Το χρηματιστήριο γενικά το αναφέρω γιατί είναι ένας πολύ καλός real time καθρέπτης του sentiment της αγοράς, και τον επενδυτών.

Εντωμεταξύ, το 48-51% του όγκου των μετοχών, και ειδικά σε blue chips ανήκει σε ξένους θεσμικούς, (εξού και η εύκολη χειραγώγηση και το μικρό βάθος της αγοράς), και παρόλα αυτά δεν αισθάνονται άνετα για να ψωνίσουν, τώρα που είναι χαμηλά οι μετοχές…

Δεν ξέρω αν αύριο θα ξεκινήσει κανένα ράλι τρελό, αλλά σήμερα φαίνονται διστακτικοί.

Βέβαια η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που «πάσχει», άλλωστε μην ξεχνάτε το νέο «PIGS» που μας αποκαλούν χαϊδευτικά στην Ευρωζώνη. Όπου είναι τα αρχικά από Portugal, Italy, Greece, Spain και δείχνουν τους χήρους της Ευρωπαϊκής ένωσης. (και καμιά φορά «PIIGS» για να μπεί και η Ιρλανδία).

Το πρόβλημα είναι αν οι διορθωτικοί μηχανισμοί που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση θα είναι αρκετοί, και αν θα αντέξει και ο κοσμάκης που ουσιαστικά επωμίζεται το βάρος να τα βγάλει πέρα.

Το πρόβλημα που έχουν οι εταίροι μας, είναι πως με το να μην είμαστε ειλικρινείς, και 100% στην διαφάνεια, πιστεύουν πως θα πάρουμε λεφτά (για άλλη μια φορά) και απλά θα μπαλώσουμε τρύπες, αντί να χτίσουμε θεμέλια, και αυτό τους φοβίζει.

Πάντα και από πάντα ήμασταν ουραγοί στην Ευρωπαϊκή ένωση, απλά τότε οι εταίροι ήταν παντοδύναμοι, και είχα και το μικρό παιδί να νταχτιρντίζουν, τώρα, που έχουν φάει και αυτοί σφαλιάρα, δεν τους παίρνει τόσο άνετα να μας δώσουν πάλι νέα «κοινοτικά πλαίσια στήριξης» και «πακέτα Ντελόρ»…

Να χρεοκοπήσουμε δεν το νομίζω, να κάνουμε πάρα πολύ καιρό για να «ανακάμψουμε» ή ακόμα χειρότερα να μείνουμε σε αυτή την φάση με εξτρά φόρους, εισφορές, κλπ κλπ, είναι κάτι που το βλέπω πολύ πιθανό.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα που ακούγονται κατα την ταπεινή μου άποψη είναι smokescreen. Σωστά είπε ο Παπανδρέου ότι κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από αυτή την "επίθεση" (<---μόνο αυτό δεν είναι αλλά τεσπα) στην Ελλάδα. Αυτό που δεν είπε όμως είναι ποιοι? Δεν μπορεί να το πει βέβαια γιατί είναι ένας από τους πολλούς που θα επωφεληθεί από την κατάσταση αυτή. Παραθέτω 2 άρθρα τα οποία πιστεύω θα βρείτε ενδιαφέρον. Το 1ο είναι πό blog (μια μη τεκμηριωμένη άποψη) και το άλλο είναι τρανταχτό στοιχείο οτι η Ελλάδα χρωστά εδω και χρόνια και δεν πέσαμε στον βούρκο ξαφνικά:

1o.

Φάση πρώτη (αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009): Τεχνηέντως διόγκωσαν τα μεγέθη, μεταφέροντας έσοδα για τον επόμενο χρόνο και χρεώνοντας δαπάνες στο 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα!

Φάση δεύτερη (100 πρώτες ημέρες): Η δραματική επιδείνωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας διευκόλυνε την κυβέρνηση να αθετήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, χωρίς πολιτικό κόστος. Και στο χρηματιστήριο προσέφερε την ευκαιρία σε νέους «παίκτες» να τοποθετηθούν πολύ χαμηλά για να κερδίζουν μεγαλύτερες υπεραξίες όταν ληφθούν τα μέτρα και η εικόνα αρχίσει να βελτιώνεται.

Φάση Τρίτη (κλείνει με το διάγγελμα Παπανδρέου και τα χθεσινά μέτρα): Η κυβέρνηση υπό την πίεση αγορών και έχοντας πια μια καταδεκτική κοινή γνώμη ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που αναμένουν οι Βρυξέλλες.

Φάση Τέταρτη (άρχισε ήδη) : Στη συνέχεια οι Βρυξέλλες και οι ξένες αγορές αναγνωρίζουν ότι μέτρα θα «βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση» (άρχισε να γίνεται). Έτσι, το χρηματιστήριο θα κάνει ένα μίνι ράλι, για να βγάλουν επί πλέον κέρδη, αυτοί που αγόρασαν χαμηλά με τα κέρδη που έκαναν από εμάς!

Φάση Πέμπτη: Το κλίμα θα αλλάξει. Η εικόνα θα βελτιωθεί. Οι Έλληνες θα δουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Παπακωνσταντίνου ίσως προταθεί και για Νόμπελ Οικονομικών! (Τον Γιώργο υποθέτω ότι τον ενδιαφέρει μόνο το Νόμπελ Ειρήνης)!

Φάση Έκτη: Με το νομοσχέδιο που παρέχει δικαίωμα ψήφο στους «νομίμους μετανάστες» θα αλλοιωθεί η σύνθεση του εκλογικού σώματος, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ («βεβαίως-βεβαίως») ενώ η λαϊκή βούληση θα ενισχυθεί με το νέο εκλογικό νόμο. Έτσι μπορεί βασίμως το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει σε μια άνετη επικράτηση στη δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2010.

Φάση Έβδομη: Στα επόμενα δυο χρόνια η παγκόσμια οικονομία θα είναι πλέον σε φάση ανάπτυξης. Επομένως το ΠΑΣΟΚ μπορεί, εκεί τέλος του 2012, αρχές του 2013, με ορατά πλέον τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας μας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Φαντάζεστε τα συνθήματα, φαντάζεστε τον σκηνικό, ε, δε σας είναι δύσκολο να φανταστείτε και το αποτέλεσμα;

Σε αρκετά από τα παραπάνω με βρίσκει σύμφωνο, αν και υποθέσεις τα περισσότερα αλλά έχουν μια λογική σκέψη για αυτό τον λόγο δεν είμαι απολύτως σύμφωνος.

2.

Πρέπει να πούμε μερικές αλήθειες και για το ευρώ.

Μας λένε ότι είμαστε όλοι στο ευρώ, άρα ούτε και "αυτούς" (τους Ευρωπαίους) τους συμφέρει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ, όσο και αν αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό για ευνόητους λόγους.

Η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ (χαρτονομίσματα) δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της. Αν κοιτάξετε στα ευρώ σας θα δείτε ότι μπροστά από τον αριθμό σειράς, υπάρχει ένα γράμμα. Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου. Έτσι κάθε χώρα έχει το δικό της ευρώ.

Η κωδικοποίηση έχει ως εξής:

ce9acea9ce94ce99ce9ace9.jpg

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι. Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζετε. Παρατηρήστε δε, ότι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με το όνομά της. Δηλαδή, γιατί η Γαλλία να μην είχε το F (France) αντί για το U που δεν λέει τίποτα. Ομοίως για την Γερμανία το G για Germany αντί για το X.

Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας. Γιατί όμως;

Η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια δοκιμή. Ας κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ (που να τα βρούμε ρε άνθρωπε του θεού) από 1 ATM. Τσεκάρετε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων. Θα δείτε ότι σχεδόν όλοι είναι από άλλες χώρες. Ελάχιστα θα είναι τα ελληνικά, αν υπάρχουν καθόλου. Κυρίως θα βρείτε γερμανικά και ιταλικά ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα, δανεικά από άλλες χώρες. Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα, αντί για 1000,θα είχαμε 100 στην τσέπη μας.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Οριστικά και αμετάκλητα.

Γιατί, για να τυπωθούν νέα ελληνικά ευρώ πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται (ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση) ή η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα (σ.σ: σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς).

Η σημασία που έχει ο κωδικός σε κάθε χαρτονόμισμα είναι απλή. Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης, τα ευρώ θα μετατραπούν στο αντίστοιχο, παλιό εθνικό νόμισμα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα έχουν ήδη μετατραπεί, εκείνη την Παρασκευή απόγευμα που θα μας ανακοινωθεί το μαντάτο. Σε εμάς εννοείται, με μια υποτίμηση τουλάχιστον 50%, γιατί η νέα δραχμή θα πρέπει να απηχεί και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας (500-600 δρχ/1 ευρώ).

Αυτό λέγεται και ληστεία της μεσαίας τάξης.

Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα, στο νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης, μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά. Τα άλλα χάσανε.

Δυστυχώς με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει, κάποια στιγμή θα καταφέρουν και το αδιανόητο. Να μας "πετάξουν" έξω από την Ευρωζώνη και το Ευρώ.

Μετά από αυτό τι? Αυτά βλέπω και εξοργίζομαι και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ή μας ψιλοδουλεύουν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται!! :flag:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν η ερώτηση είναι για τα media, δεν τα ξέρεις ρε Πετράν;

Αν ήταν να πανικοβάλλουν τον τόπο όλο για να πουλάνε φυλλάδες θα το έκαναν. Έτσι θα έβγαιναν όμως στους δρόμους. Οπότε, καλύτερα η Μενεγάκη και το βίντεο σκάνδαλο της Τζούλιας για να κάθεται ο κοσμάκης στον καναπέ..

Η ερώτηση δεν είναι μόνο για τα μύδια, απλά μου έκανε εντύπωση που στα αγγλικά κανάλια παίζουνε 25λεπτα ολόκληρα με μπανεράκι "Breaking News!" και εδώ ούτε στο φόρουμ, ούτε στο τηλέφωνο που μίλησα με 3-4 άτομα στην Ελλάδα άκουσα τίποτα.

Επίσης, η χρεωκοπία μάλλον είναι ήδη γεγονός, απλά δεν είναι κάτι που θα φανεί τρανταχτά, δηλαδή αυτό που λέμε ανά καιρούς ότι "θα έρθει Γερμανική κυβέρνηση να μας κουμαντάρει".

Αυτά τα πράγματα γίνονται πιο διακριτικά, δηλαδή φοβάμαι πως θα παρθούν κάποιες αποφάσεις και θα πέσουνε κάποιες υπογραφές με σιγαστήρα, χωρίς πολλή σκόνη και media, και ξαφνικά μετά από μήνες/χρόνια θα συνειδητοποιήσουμε ότι 9 στα 10 αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στο μέλλον θα έρχονται με fax από το εξωτερικό, ενώ οι καριέρες, τα χρέη και το μέλλον των αγέννητων παιδιών της Ελλάδας είναι ήδη προκαθορισμένα. Ρεαλιστικό;

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ερθει να με κουμανταρει οποιος γουσταρει.

Αφ'ενος δεν ζω με οφθαλμαπατες οτι τωρα ειμαστε "κυριοι του εαυτου μας" ενω αυριο θα υποφερουμε απο τον Γερμανικο/Γαλλικο/Βρεττανικο ζυγο. Σε Γιωργακηδες και Κωστακηδες και Αλεκο-Αλεξηδες δεν πιστεψα ποτε, οποτε μια χαρα λυση μου φανταζει.

Ή θα παρουμε ολοι ενα καδρονι να ανοιξουμε κεφαλια κεντρικων τραπεζων ή θα χορεψουμε.

Αφ'ετερου λαλακιες τυπου "ο Ελληνας δεν αντεχει τον αφεντη" κλπ κλπ δεν τις πιστευα ποτε. Τα συνορα ειναι ανοιχτα. Δεν ζουμε σε αλλες εποχες. Με την ιδια ευκολια που ερχεται ο καθενας να δουλεψει εδω (ή και να κυβερνησει) μπορουμε να την κοπανησουμε κι εμεις, αν δεν γουσταρουμε το κλιμα που επικρατει. Δεν ξερω ακομα ποσο θα ανταλλασω ενα καρο πραγματα για ηλιο & φρεντο by the sea και εχω την εντυπωση οτι αν δεν υπηρχαν αλλοι παραγοντες θα την ειχα κοπανησει προ πολλου.

Ας γινουν τα πραγματα οπως γουσταρουν οι εχοντες το μαχαιρι και το καρπουζι. Λογος δεν μας πεφτει, οπως και ποτε δεν μας επεφτε.

Επαναστασεις πραγματικες, ειναι λιγες και μετρημενες στα δαχτυλα και η επανασταση για το "New world order" αργει ακομα και δεν παιζει να ξεκινησει απο την Ελλαδα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τι ακούγεται στην Ελλάδα γι'αυτό, γιατί εδώ έχει βουήξει ο τόπος, όλα τα κράτη μέλη βγαίνουνε από την ύφεση και η Ελλάδα λέει δεν έχει δει τα χειρότερα. Τα media δείχνουν τίποτα ή το ενδιαφέρον μας είναι ακόμα επικεντρωμένο στο ποδόσφαιρο, την ΠΓΔΜ και την Μενεγάκη;

Off topic, και δεν θελω απαντηση-συνεχεια.

Ειναι απαραδεκτο το να βαζεις στην κατηγορια Μενεγακη/ποδοσφαιρου το προβλημα της χωρας μας με τα Σκοπια.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα που ακούγονται κατα την ταπεινή μου άποψη είναι smokescreen. Σωστά είπε ο Παπανδρέου ότι κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από αυτή την "επίθεση" (<---μόνο αυτό δεν είναι αλλά τεσπα) στην Ελλάδα. Αυτό που δεν είπε όμως είναι ποιοι? Δεν μπορεί να το πει βέβαια γιατί είναι ένας από τους πολλούς που θα επωφεληθεί από την κατάσταση αυτή. Παραθέτω 2 άρθρα τα οποία πιστεύω θα βρείτε ενδιαφέρον. Το 1ο είναι πό blog (μια μη τεκμηριωμένη άποψη) και το άλλο είναι τρανταχτό στοιχείο οτι η Ελλάδα χρωστά εδω και χρόνια και δεν πέσαμε στον βούρκο ξαφνικά:

1o.

Σε αρκετά από τα παραπάνω με βρίσκει σύμφωνο, αν και υποθέσεις τα περισσότερα αλλά έχουν μια λογική σκέψη για αυτό τον λόγο δεν είμαι απολύτως σύμφωνος.

2.

Μετά από αυτό τι? Αυτά βλέπω και εξοργίζομαι και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ή μας ψιλοδουλεύουν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται!! :flag:

Να'χαμε και καμμιά πηγή καλά θα'ταν. Ειδικά για το κομμάτι που φαίνεται να έχει παρθεί από wiki.

Όσο για τα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, δηλαδή τους φόρους, ο Θεός βοηθός.

Εμείς σαν οικογένεια σίγουρα δεν μαζεύουμε τις αποδείξεις για το αφορολόγητο. Και να'ταν μόνο αυτό;....

Υ.Γ: Στο ΔΝΤ μην πέσουμε μόνο. Φτου, φτου, φτου....

Άσε το βρήκα: http://www.thermopilai.org/content/deal-tou-giorgou-me-tis-bruxelles-apokaluptetai-siga-siga-kai-keratades-kai-darmenoi

και

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/02/t_05.html

Να και η σελίδα από wiki με τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων: http://en.wikipedia.org/wiki/Euro_banknotes

Κάθε χώρα έχει ένα όριο που μπορεί να τυπώσει, το οποίο υποθέτω ότι σχετίζεται και με την οικονομικη της ευρωστία διαφορετικά θα είχαμε πληθωρισμό.

Δεν μας λένε κάτι καινούργιο τα blogs. Αυτό το καταλαβαίνουμε και από το ισοζύγιό μας.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

Για δείτε κι αυτό και ας κρατάμε μια πισινή. Πρόβλημα υπάρχει, απλά κάποιοι θέλουν να το γιγαντώσουν για το δικό τους συμφέρον

Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.

Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση δεν είναι μόνο για τα μύδια, απλά μου έκανε εντύπωση που στα αγγλικά κανάλια παίζουνε 25λεπτα ολόκληρα με μπανεράκι "Breaking News!" και εδώ ούτε στο φόρουμ, ούτε στο τηλέφωνο που μίλησα με 3-4 άτομα στην Ελλάδα άκουσα τίποτα.

Eδω εισαι λαθος (σου εχει διαφυγει κατι).

Ειχε βγει στο λαμπη εκτακτο ανακοινωθεν πριν 2 μηνες εδω.

Απο το quotarisma του raven_g20

Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα, στο νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης, μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά. Τα άλλα χάσανε.

Με αλλα λογια μασουρια κατω απο το στρωμα ακουγεται σαν μονη λυση για τον μεσο ελληνα?

εδιτ

και ενα videaki...(απο το 1ο λεπτο και μετα)

http://www.youtube.com/watch?v=ln0UUhYrdxo

(λειπει και το αλλο .."τ' ακουμπαγα τ' ακουμπαγα.." με ενα μινι search δε βρεθηκε)

Έγινε επεξεργασία από ΝTG
Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση αυτό.

Εχω φίλους που με παίρνουν και μου λένε να τα ράψουμε κάτω απο το στρώμα και άλλες βλακείες.

α) είνα εξασφαλισμένες οι καταθέσεις ανα τράπεζα, ανα λογαρισαμό ανα άτομο.*

β) αν έχετε αγχος απλά να τα πάτε σε μια "πιο μεγάλη" τράπεζα.

Αν φτάσει να μην μπορεί να σας δώσει τα χρήματα σας η Εθνική, Euronank, Alpha, Πειραιώς, τότε θα έχετε πολύ πιο σημαντικά προβλήματα.

Αν φοβάστε τον αποπλιθορισμό , α) έχουμε EUR οπότε δεν κάνουμε ότι θέλουμε, β) αν γινοταν κάτι τέτοιο, είτε ήταν στην τράπεζα το εκατομμύριο, είτε στο στρώμα, πάλι 1 καρβέλι ψωμί θα αγόραζε...

* μέχρι 30.000 ευρώ το κάθε "ανα"

Έγινε επεξεργασία από Dolly
Link to comment
Share on other sites

Με την προοπτικη της διασπασης ομως?

Κοινως το 2ο quotarisma που εχει ο raven_g20 στο ποστ #8 στεκει σαν σεναριο?? (εστω οχι και τοσο πιθανο).

Γιατι αλλο να μπορεις να εξαργυρωσεις στη γερμανια τα ευρω σου(τα γερμανικα) και αλλο στην ελλαδα μετα την διασπαση.

Τα χαρτονομισματα μου παντως ειναι S ,P ,U και Χ.

Παλι χαρτακια υπερατου θα καταληξουμε να παιζουμε ..." σου δινω 2 "S" μου δινεις ενα "X"??? ":p

Link to comment
Share on other sites

@Petrossortep

Sorry για πηγές το είχα ξεχάσει εντελώς. Όσο για το 1ο άρθρο η σωστή πηγή (εκεί το βρήκα κ εγώ) είναι η εξής: http://www.antinews.gr/?p=33979 just to clarify.

Όσον αφορά τα φορολογικά μέτρα εδώ γελάει και ο κάθε πικραμένος.

1. Δεν ξέρω κατα πόσο παρατηρήσατε το εξής: Ενώ μιλάνε για σκληρά μέτρα και για πάταξη φοροδιαφυγής μάλλον ξέχασαν την όλη φασαρία που έχει γίνει με το μαύρο χρήμα (καινούργιοι κανονισμοί Τραπεζών και γενικώς χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων) όπου για να "τονώσουν", και καλά, την αγορά ο νόμος αναφέρει ότι μπορείς να φέρεις χρήμα από έξω χωρίς να ελεγχθεί η προέλευση (πόθεν έσχες) και με απλή επιβάρυνση ενός 5%(νομίζω) στο σύνολο του κεφαλαίου. Αυτό που το πας? Αν ξαφνικά δούμε το κάθε λαμόγιο να κυκλοφορεί με καγιεν ή λάμπο μην αναρωτηθείτε. Βέβαια αυτό σε συνδυασμό με το άρθρο που αναφέρει ότι κάθε συνναλαγή πάνω από 1500€ θα γίνεται μέσω Τραπέζης για να ελεγχθεί η προέλευση των χρημάτων δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει.

2. Δλδ πρέπει να μαζεύουμε αποδείξεις (όχι από ΔΕΚΟ, κινιτή τηλ. και γενικώς τα μηνιαίας βάσης έξοδα) αλλά π.χ. έξοδα ιατρικά, δικηγορικά, τόκοι στεγαστικού από τα οποία θα εκπίπτει *10% η όποια μείωση! Προσοχή: Αυτά τα έξοδα δεν αφορούν το αφορολόγητο των 12.000€. Δλδ αν δεν καλύψεις με αποδείξεις (μεγαλύτερο εύρος αποδείξεων μπορεί να χρησημοποιηθεί εδώ βλ. πίνακα) το αφορολόγητο τότε θα επιβαρυνθείς με παραπάνω φόρο. Ένα καλό παράδειγμα από http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25469147#

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20100211/low/assets_LARGE_t_942_15562780.JPG

Όσο για τα υπόλοιπα το συγκεκριμένο κομμάτι λέει πολλά:

Γιατί, για να τυπωθούν νέα ελληνικά ευρώ πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται (ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση) ή η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα (σ.σ: σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς).

Δυστυχώς δεν είμαστε Αμερική να κόβουμε χρήμα και να δανείζούμε αβέρτα κουβέρτα μη έχοντας φόβο για υπερπληθωρισμού ή αποτίμησης του νομίσματος λόγω ισχύρής οικονομίας αλλά ακόμη πιο κυριότερο λόγω ισχυρής ανάπτυξης. Οπότε τι σημαίνει αυτό? Κινούμαστε με δανεικό χρήμα. Δεν λέω ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να τυπώσει το απαραίτητο αριθμό χαρτονομισμάτων ούτως ώστε να κινηθεί η αγορά αλλά.... Βέβαια στην χειρότερη περίπτωση εξόδου από Ευροζώνη (δεν παίζει κάτι τέτοιο) τα πρόβλήματα θα είναι απίστευτα.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ήδη χρεοκωπημένοι. Χρωστάμε τόσα σε δανεικά τα οποία σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης τους μπορεί να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα σε αρκετές μεγάλες χώρες της Ευρώπης για αυτό τρέχουν να βοηθήσουν. Δεν τους παίρνει. Καλύτερα να μας έχουν σαν σκλάβους παρά από μακριά.

Τώρα αν η κυβέρνηση χρησημοποιεί και εκμεταλλεύεται όλη την φασαρία αυτή για να "περάσει" δίαφορα νομοσχέδια ή τροποποιήσεις ή ή ή αυτό είναι άλλη ιστορία. Πάντως κανείς δεν δίνει σημασία στην αύξηση της βενζίνης (εγώ το μεγαλύτερο που είδα ήταν 1.35) και γενικώς σε άλλα μικροπράγματα που θα τα βρούμε μπροστά μας στον κοντινό μέλλον και θα αναρωτιόμαστε πότε έγιναν όλα αυτά.

@Dolly

Υεπ έχεις δίκιο. Οι καταθέσεις είναι ασφαλισμένες (έως ποσού 200.000€ αν δεν κάνω λάθος).

Link to comment
Share on other sites

Αν με ρωτάτε προσωπικα, ακόμα και τώρα, που το ποτήρι το βλέπω άδειο, ούτε καν μίσο-... ΔΕΝ πιστεύω πως υπάρχει περίπτωση να πεταχτούμε έξω απο το ευρώ.

Το ότι είναι σαν ενδεχόμενο, είναι 100%, (μπορεί αν γίνει), αλλά είναι πάρα πολλά που θα σημαίνει και πρέπει να γίνουν για να το καταφέρουμε.

Link to comment
Share on other sites

...Τα media δείχνουν τίποτα ή το ενδιαφέρον μας είναι ακόμα επικεντρωμένο στο ποδόσφαιρο, την ΠΓΔΜ και την Μενεγάκη;

Συγνώμη ρε Πέτρο, αλλά από πότε η ΠΓΔΜ μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την Ελένη και τα μπούτια του Ντιογκο; μήπως από τότε που σταματήσαμε να ασχολούμαστε;

Και δεύτερον αν ξαφνικά κλείναμε όλες τις τηλεοράσεις ούτ χρεωκοπία θα υπήρχε ούτε τίποτα. Έλλειμα; Ναι. Θα υπήρχε. Αλλά αυτό που έλλειπε ήταν ο φόβος για το αύριο. Και η "ανάγκη" να περιοριστεί η σκέψη ακόμα λίγο. Σφίξου, επιβίωσε, ΜΗΝ ζεις...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.