Jump to content



Ιδεες για το τι μπορει να φταιει!


potis

Recommended Posts

Καλησπερες!

Το προβλημα αρχιζει εως εξης:

Πριν κανα χρονο, κατι επαθε ο υ/ς, βασικα κλειστο/ανοιχτο τα ανεμιστηρακια ειχαν ρευμα παντα και δουλευαν ασταματητα, απλα το κλειναμε απο πισω με το on/off του τροφοδοτικου για να κλεισει εντελως.

Οταν το ανοιγες κανονικα, δουλευε μια χαρα, οποτε ουτε καν ασχοληθηκα, παρολο που μαλλον κατι ειχε το τροφοδοτικο.

Τωρα λεει η μικρη αδερφη, το εβγαλε να το καθαρισει ενω κοιμομουν, και δεν ανοιγει, παλι οταν δινεις ρευμα τα ανεμιστηρακια αναβουν, αλλα οταν το ανοιγεις κανονικα, τιποτα, ουτε το βεεπ τις μοβο που εκανε, ενω καρτα γραφικων δουλευει κανονικα (Το ανεμιστηρακι γινεται τουρμπινα για λιγο, κλασικα.) αλλα δεν ανοιγει καθολου.

Πηγα το jumper απο το 1-2 στο 2-3 για 10 second εβγαλα την μπαταρια για κανα 5-10 λεπτα, τα ιδια.

Απλη ερωτηση: τροφοδοτικο, ή μοβο μας κανει κολπα?

Αν και βασικα, ισως εχω ενα τροφοδοτικο να τσεκ ποιο μετα αν ειναι αυτο, ρωταο εδω σε περιπτωση που καποιος εχει ιδεα.

Link to comment
Share on other sites

Kaλησπέρα και σε σένα.

Καταρχήν καλό είναι να μας πείς το σύστημα σου. Αν είναι πολύ παλιό ενδέχεται να είναι η mother αλλά πολύ πιθανό ως και σίγουρο να είναι το τροφοδοτικό.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι LGA775 το συστεμ ειναι παλιο ναι.

Τσεκαρα και κατι αλλα πραγματα, βασικα απο οτι φαινετε, ειναι καπως σε loop η μοβο, εβγαλα τις ραμ,την GPU, ανοιξα τον υ/η και τα ιδια, ουτε καν sound βγαζει, ουτε ενα βεεπ, δεν καταλαβαινει οτι λειπει τπτ, θα ξαναδοκιμασω ενα cmos και μπαταρια etc αλλα με βλεπω να την πηγαινω εγγυηση.

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε αν έχουν κουμπώσει καλά οι μνήμες και αν η τροφοδοσία ρεύματος είναι ΟΚ (καλώδια όλα κουμπωμένα στη θέση τους). Ο επεξεργαστής δεν πειράχθηκε; Φοράει την δική του ψύκτρα ή aftersale; Πατάει καλά η ψύκτρά;

Link to comment
Share on other sites

Το pc δουλευε μια χαρα το πρωι, το εβγαλε να το καθαρισει, τη εκανε δεν ξερω και το χαλασε, απλα αυτο που συνεβαινε/συμβαινει.

Πριν απο κανα χρονο, ξαφνικα μια μερα αποφασισε οταν το κανει shut down να κλεινει, αλλα τα ανεμιστηρια να δουλευουν ακομα, δεν ασχοληθηκα, απλα το εκλεινε απο πισω και ολα οκαυ.

Σημερα αφου το καθαρισε, δεν ανοιγει για κανεναν λογο, και απο οτι φαινετε ειναι σε λοοπ, δεν κανει βεεπ, για κανεναν λογο, ακομα και οταν δεν εχω ραμ/GPU επανω κουμπωμενα, εκανα CMOS ρεσετ, και παλι τιποτα.

Ανεμιστηρια, φωτακι στην μοβο, στην καρτα WIFI και GPU ανεμιστηρια, ολα τρεχουν, απλα φαινετε να ειναι σε λοοπ, και οτι οτι δεν καταλαβαινει οτι δεν εχει πανω ραμ, και δεν κανει ουτε καν θορυβο με παει προς μοβο.

Τα καλωδια τα εβγαλα/εβαλα ολα απο μια φορα,την GPU/ram εκτος απο CPU, εβγαλα ολα τα αλλα, τα πατησα μεσα, η ψυξη ειναι after, δεν ειναι το στοκ της ιντελ. Οπως ειπα, το πρωι/χτες/ενα χρονο τωρα, δουλευε μια χαρα, εκτος απο το θεμα με ανεμιστηρες.

Συμφωνα με την αδερφη μου, μια μερα εκλεισε μονο του, εβγαλε "overclocking failed" και απο τοτε γινετε αυτο με τα ανεμιστηρια (τωρα το ακουσα αυτο, ενα χρονο δεν μου το ειπε) και σημερα αυτο που σας λεω παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

well, τα έτσι όπως το βλέπω εγώ συμβαίνει το εξής..

τα fan παίρνουν τροφοδοσία (αν δεν κάνω λάθος) από το 4pin ή 8Pin που κουμπώνει πάνω στην μητρική. εκεί δεν έχεις πρόβλημα..επειδή όμως τα switching τροφοδοτικά δουλεύουν λίγο διαφορετικά, μάλλον με το που το έβγαλε το pc για να το καθαρίσει, κουνήθηκε το καλώδιο τροφοδοσίας απο πίσω, με αποτέλεσμα κάποιο κομμάτι του psu να χάλασε και να μην δίνει ρεύμα στην μητρική από το 20pin/24pin, άρα δεν θα ανάψει μάλλον ποτέ...

δοκίμασε ένα άλλο σύντομα και ήλπιζε να μην έγινε καμιά ζημιά στην μητρική...(μικρή η πιθανότητα αλλά λέμε τώρα)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πίεσε την κάρτα την κάρτα γραφικών προς την PCI-E θύρα και κράτα την πιεσμένη την ώρα που πας να εκκινήσεις το pc !!

Αν εκκινήσει σημαίνει πως έχουν πιάσει βρώμα τα πιν του pci-e slot !!!

Το έχω ξαναδεί το έργο αρκετές φορές !!! Για δοκίμασε ........;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.