Jump to content

Official "Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες και Φορτιστές" thread

Recommended Posts

θελω να παρω επαναφορτιζομενες μπαταριες, οπως αναφερω και στον τιτλο του θεματος, απο το ebay, αλλα δεν εχω βρει κατι καλο ακομα και θελω τις γνωμες οσων εχουν δοκιμασει και εχουν καταληξει σε καποιες που να ειναι καλες και φθηνες :)

απο μια μικρη ερευνα, φενεται πως οι φθηνες BTU, οπως και οι πρασινες + κοκκινες no-name ειναι χαλια

πολλοι αναφερουν πως ενω η ονομαστικα πωλουτναι για 2500mah/3000mah κτλ, πρακτικα δεν ξεπερνανε τα 600mah :wall::wall:

για αυτες που ακουσα καλα λογια ειναι οι Sanyo Eneloop, που ειναι και επωνυμες, αλλα εχουν τσιμπιμενες τιμες

με τα ιδια χρηματα βρισκεις και Ελλαδα στα μεγαλα καταστηματα Ηλεκτρονικων

ως εκ τουτου, θα ηθελα γνωμες, απο οσους ξερουν κατι παραπανω, μπας και βρουμε καμια φθηνη μπαταρια

Ψαχνουμε το Value for Money κοινως :tomato:

φορτιστη εχω εναν [ame=http://www.amazon.com/Kodak-K6100-C-4-1hr-Charger/dp/B000CRQNV6]Kodak K6100[/ame] εδω και 5-6 χρονια,που φορτιζει 2 2500αρες σε 40-45 λεπτα και τις 4 σε 1-1.5 ωρα και κραταει ακομα καλα, οποτε δεν χρειαζομαι

Επισης το μεγεθος που με ενδιαφερει ειναι AA 2500 mah

και AAA 800-1000 mah

Τελος να πω πως σαν εβαλλα το ebay, γιατι φανταζομαι απο κει θα ειναι φθινοτερες, αλλα αν καποιος εχει να προτεινει κατι απο αλλο μαγαζι, shoot it :p

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Βασικά όπως λες και μόνος σου, μόνο τα μεταφορικά να βάλεις δεν αξίζει να πάρεις μπαταρίες από ebay, ιδιαίτερα τις eneloop που λες. Εκτός άμα μιλας για ποσότητα. Παρεπιπτώντος, σε ένα review που είχα διαβάσει ήταν πολύ καλές.

Είχα πάρει από lidl κάτι μεκαψες "2500" mAh 1ε/τεμάχιο, αλλά ήταν πολύ κακής ποιότητας, ξεφλούδιζαν κτλ. Βέβαια με 1ε/κομμάτι δε μπορείς να περιμένεις κάτι. Για τηλεκοντρολ/ρολόγια κτλ μια χαρά είναι πάντως. Για φωτογραφική μηχανή ή κάτι απαιτητικό, όχι. 2 video τραβαγα και άδειαζαν.

Πήρα κάτι sony 4 AAx2300-2500 +2AAA +φορτιστή στα 19ε από mediamarkt, άμα θυμάμαι καλά είχε και τις ενελοοπ εκεί, 11-12ε/4δα νομίζω. Κάνα 10ωρο φόρτιση (δεν είναι ταχυφορτιστής), δε τις έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα να σου πω γνώμη. Ο φορτιστής τους πάντως δεν "αναγνωρίζει" τις lidl μπαταρίες σωστά, 10-φεύγα ώρες και ακόμα φόρτιζαν. Αλλά πιθανολογώ ότι φταίνει οι μπαταρίες και όχι ο φορτιστής.

TL: DR, άμα έχεις φορτιστή, και θες για τηλεκοντρολ/ρολόγια πήγαινε στο lidl και πάρε μια 10δα στα 10ε. Θα σε καλύψουν. Άμα θες για απαιτητικές καταστάσης θα σε συμβούλευα να πάρεις μάρκα και φορτιστή, έχω την εντύπωση ότι ταχυφορτιστές τις σχίζουν τις μπαταρίες γρήγορα. Στο mediamarkt είχε όλες τις γνωστές μάρκες, σε λογικές τιμές.

εγω εχω παρει κατι κιτρινες 3000mah καπου στα 2ε οι 4ΑΑ απο ebay.

αν ειναι οντως 3000mah ή οχι δεν ξερω ουτε και αν γινεται να τις μετρήσω.

καλες μου εχουν βγει, συγκριτικά με κατι φτηνιάρικες αλκαλικες που κυκλοφορουν μπορω να πω κρατανε παραπανω.

τις εβαζα σε κατι τηλεκατευθυνόμενα που γενικα αδειαζουν γρηγορα ολες τις μπαταριες.

πολλοι αναφερουν πως ενω η ονομαστικα πωλουτναι για 2500mah/3000mah κτλ, πρακτικα δεν ξεπερνανε τα 600mah :wall::wall:

Αυτό είναι αλήθεια! Είχα δελεαστεί και εγώ από αυτές τις φθηνές στο ebay αλλά το έψαξα λίγο και πράγματι είναι παραπλανητικές οι καταχωρήσεις για 2500 και 3000 mAh!

Προτείνω Eneloop πάντως. Ίσως κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν αποφορτίζονται μόνες τους όπως οι απλές NiMH...

Εγω απο τοτε που εμαθα τις eneloop, τις χρησιμοποιω σε οτι παιρνει μπαταρια.

Ουτε και εχω ξανασχοληθει απο τοτε με αλλες μπαταριες.

Αγορα παντα απο ebay, ποτε Ελλαδα.

Προσφατα πηρα για φιλο 8xAA 2700mAh και φορτιστη sanyo eneloop, στα 40 περιπου ευρω.

Οι καλές οι μπαταρίες μετριούνται σε βaρος. Θα δείτε οτι καπιοι πολιτές το αναγράφουν.

Προχώρησα σε αγορά και δοκιμές πριν κανα εξάμηνο. Θα σου πω ακριβώς εταιρείες να κοιτάξεις. Είχα παρει κ απο ebay duracell 2000+ μαζί με φορτιστή ταξιδίου 12€. Ψάξε μήπως βρείς καμία ευκαιρία.

Τα περαιτέρω το βράδυ.

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

Βασικά όπως λες και μόνος σου, μόνο τα μεταφορικά να βάλεις δεν αξίζει να πάρεις μπαταρίες από ebay, ιδιαίτερα τις eneloop που λες. Εκτός άμα μιλας για ποσότητα. Παρεπιπτώντος, σε ένα review που είχα διαβάσει ήταν πολύ καλές.

Είχα πάρει από lidl κάτι μεκαψες "2500" mAh 1ε/τεμάχιο, αλλά ήταν πολύ κακής ποιότητας, ξεφλούδιζαν κτλ. Βέβαια με 1ε/κομμάτι δε μπορείς να περιμένεις κάτι. Για τηλεκοντρολ/ρολόγια κτλ μια χαρά είναι πάντως. Για φωτογραφική μηχανή ή κάτι απαιτητικό, όχι. 2 video τραβαγα και άδειαζαν.

Πήρα κάτι sony 4 AAx2300-2500 +2AAA +φορτιστή στα 19ε από mediamarkt, άμα θυμάμαι καλά είχε και τις ενελοοπ εκεί, 11-12ε/4δα νομίζω. Κάνα 10ωρο φόρτιση (δεν είναι ταχυφορτιστής), δε τις έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα να σου πω γνώμη. Ο φορτιστής τους πάντως δεν "αναγνωρίζει" τις lidl μπαταρίες σωστά, 10-φεύγα ώρες και ακόμα φόρτιζαν. Αλλά πιθανολογώ ότι φταίνει οι μπαταρίες και όχι ο φορτιστής.

TL: DR, άμα έχεις φορτιστή, και θες για τηλεκοντρολ/ρολόγια πήγαινε στο lidl και πάρε μια 10δα στα 10ε. Θα σε καλύψουν. Άμα θες για απαιτητικές καταστάσης θα σε συμβούλευα να πάρεις μάρκα και φορτιστή, έχω την εντύπωση ότι ταχυφορτιστές τις σχίζουν τις μπαταρίες γρήγορα. Στο mediamarkt είχε όλες τις γνωστές μάρκες, σε λογικές τιμές.

τον φορτιστη τον Sony με τις 4+2 τον εχω δει εδω και πολλους μηνες και αν δεν κανω λαθος ηταν στα 17.99

Αυτον σκεφτομαι και λεω πως δεν αξιζει να δωσω λεφτα για τις eneloop γιατι με τα ιδια φραγκα παιρνεις και φορτιστη

10αδα απο τα Λιντλ να παρω, αλλα ποσο κρατανε αυτες οι μπαταριες? Ας πουμε σε ενα πληκτρολογιο ή σε ενα controller xbox

Και σε διαρκεια και σε κυκλους φορτισης

αν ειναι ιδιες με του ebay, δεν κανουμε κατι

Τις μπαταριες τις θελω για τα παντα ολα, κυριως πληκτρολογια,τηλεκοντρολ κτλ και περιστασιακα φωτογραφικη.

Για τη φωτογραφικη εχω να βαλλω και τις υπαρχουσες στο κατω κατω οποτε δεν με απασχολει

Δεν ειμαι φωτογραφος.Στις διακοπες με το ζορι την κουβαλαω :p

Το θεμα γενικα με στην καταλληλη επιλογη ειναι να ειναι μεν φθηνες αλλα να μην χαλανε στο 3μηνο...

Ψαχνω το VFM οπως ειπα :)

εγω εχω παρει κατι κιτρινες 3000mah καπου στα 2ε οι 4ΑΑ απο ebay.

αν ειναι οντως 3000mah ή οχι δεν ξερω ουτε και αν γινεται να τις μετρήσω.

καλες μου εχουν βγει, συγκριτικά με κατι φτηνιάρικες αλκαλικες που κυκλοφορουν μπορω να πω κρατανε παραπανω.

τις εβαζα σε κατι τηλεκατευθυνόμενα που γενικα αδειαζουν γρηγορα ολες τις μπαταριες.

αυτο το παραπανω μπορουμε καπως να το προσφιορισουμε χρονικα για να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης? :o

Αυτό είναι αλήθεια! Είχα δελεαστεί και εγώ από αυτές τις φθηνές στο ebay αλλά το έψαξα λίγο και πράγματι είναι παραπλανητικές οι καταχωρήσεις για 2500 και 3000 mAh!

Προτείνω Eneloop πάντως. Ίσως κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν αποφορτίζονται μόνες τους όπως οι απλές NiMH...

αυτες οι ατιμες καλες χρυσες, αλλα εχουν 20 ευρο+ η 8αδα...

τα αξιζουν τα φραγκακια τους?

γιατι αν εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης και πολλους κυξλους φορτισης, τοτε χαλαλι

θα τα γλυτωσεις τα λεφτα απο τις συνεχης φορτισεις ετσι και αλλιως

thanks για τις απαντησεις ολων :beer:

Ας δουμε τι θα πει και κανας αλλος

Οι καλές οι μπαταρίες μετριούνται σε βaρος. Θα δείτε οτι καπιοι πολιτές το αναγράφουν.

Προχώρησα σε αγορά και δοκιμές πριν κανα εξάμηνο. Θα σου πω ακριβώς εταιρείες να κοιτάξεις. Είχα παρει κ απο ebay duracell 2000+ μαζί με φορτιστή ταξιδίου 12€. Ψάξε μήπως βρείς καμία ευκαιρία.

Τα περαιτέρω το βράδυ.

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

εσυ μαλλον εισαι ο αθρωπος μου :D

αν εκανες δοκιμες προσφατα και με ευρυ δειγμα, οι πληροφοριες που εχεις θα συμβαλλουν πολυ στο θεμα :T:

Εγω απο τοτε που εμαθα τις eneloop, τις χρησιμοποιω σε οτι παιρνει μπαταρια.

να και αλλος...

Swatoner κανε τα κουμαντα μας μπας και γλυτωσουμε τις Eneloop :rubik:

αυτο το παραπανω μπορουμε καπως να το προσφιορισουμε χρονικα για να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης? :o

περιπου εκει που οι φθηνες αλκαλικες κραταγαν μιαμιση ωρα αυτες κραταγαν 2ωρες.

Eneloop εχω ακουσει και γω αλλα ηταν ακριβες γι αυτο που τις ηθελα, σταθερο τηλεφωνο με οθονη.

Πηρα κατι energizer 4AA μαζι με φορτιστη απο mymemory.co.uk νομιζω κατω απο 10€. Κρατανε καμια 20-25αρια μερες στο τηλεφωνο και θελουν περιπου 8-9ωρες φορτισμα. Τοσο κρατουσαν οι απλες που ειχα δοκιμασει γι αυτο πηρα και επαναφορτιζομενες.

Για ψαξε λιγο εδω

http://www.mymemory.co.uk/Battery-Chargers/Sanyo/Eneloop-MQN04-AA-_-AAA-Battery-Charger-%2B-4-x-Rechargeable-AA-Batteries

ή μαλλον αυτες που ειναι 2000.

[ame]http://www.amazon.co.uk/Sanyo-Eneloop-Pack-Batteries-HR-3UTGA/dp/B003QQN6RE/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1331312664&sr=1-1[/ame]

@NTG

Maha Powerex Battery Chargers 8x AA 2400mAh Imedion Batteries Bag Set MH-C204W | eBay

Aυτες με αυτον τον φορτιστη(ακομα και αν εχεις).

ρε μαν ειπαμε να βρουμε κατι Value For Money και κοντεψα να παθω συγκοπη με το που ανοιξε το λινκυ :p

75 ευρω για 8 μπαταριες και εναν φορτιστη?

Να χρειαζομουν τον φορτιστη να λεγα παει στα κομματια, αλλα εχω σκασει ηδη μια φορα ενα 40αρι και ειναι μια χαρα

σε αυτην την φαση δεν μου κανει κατι τετοιο

αν χαλασει ο φορτιστης μου θα το δουλεψω :T: :magic:

ΔΕν ειναι ολοι οι φορτιστες το ιδιο.

Αν θυμαμαι καλα εχει 3-4 σταδια φορτισης και αναλογα χρησιμοποιει οποιο χρειαζεται ωστε να φορτισει την μπαταρια στο μεγιστο δυνατο.

Επισης μπορει να φορτιζει την καθε μπαταρια στο εκαστοτε μεγιστο της ανεξαρτητα αν φορτιζεις 1,2,3 ή 4 μπαταριες εκεινη τη στιγμη σε αντιθεση με φορτιστες ΔV που φορτιζει ανα δυαδες.(2 ή 4 δλδ και οποια φορτισει πρωτη)

Απο κει και επειτα..σαν μπαταριες σου δινουν ενα 15-20% παραπανω απο τις eneloop.

Τις πουλανε και σκετες..αν ψαξεις αλλα λινκ.Προτιμησε τες.

Μιλαμε παντα για χαμηλης αποφορτισης εε..μη τις μπερδεψεις με κοινες επαναφορτιζομενες.

τον φορτιστη τον εχω στα υποψην μου και καλα κανεις και το παραθετεις, απλα τωρα δεν μου χρειαζεται και δεν υπαρχει budget για ξοδεμα :p

τις μπαταριες ομως σαφως και θα τις κοιταξω :T:

Αν δεν θες να τις χρησιμοποιήσεις σε συσκευές που θα τις εκφορτίσουν μέσα σε λίγες ημέρες, πάρε Low Self Discharge μπαταρίες, για παράδειγμα ENELOOP HR-3UTGA ή ENELOOP HR-3UTG (παλαιότερο μοντέλο). Οι ENELOOP HR-3UTGA δέχονται μέχρι 1.500 κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης και διατηρούν το 75% του αρχικού τους φορτίου μετά από 3 χρόνια σε αποθήκευση.

Υπάρχουν στην Ελλάδα και σε αρκετά καλή τιμή.

pc1

Λοιπόν...

Επειδή έψαχνα για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για ψηφιακή, ενδοεπικοινωνία, τηλεκοντρολ, ασύρματα, buzzers, ασύρματα keyb & mouse και όλα τα σχετικά. Κοινώς ήθελα 2000+mah ΑΑ μπαταρίες και 1000+mah ΑΑΑ και φτηνές γιατί θα αγόραζα καμιά 20αριά και άλλες τόσες άλλοι 2 γνωστοί.

Ξεκινήσαμε την έρευνα. Δοκίμασα με 2 ευρώ και πήρα μπαταρίες οτι ναναι απο ebay κάτι ασημένιες μάρκες δε θυμάμαι. Όπως τις πιάσεις νομίζεις οτι έπιασε ένα κομματάκι αλουμινίου πανάλαφρο. Απο χρησή ίσως για κανα ρολόϊ και αυτό με το ζόρι.

Επίσης αγόρασα απο κοντινό μικρό e-shop κάτι C.F.L 10 ευρώ η τετράδα κιόλλας, σκέφτηκα τοπικό μαγαζί θα τις έχει δοκιμάσει αλλά π@π@κια και αυτές, πάλι βάρος αέρας...

Εν τέλη κάναμε έρευνα στο net και καταλήξαμε στις παρακάτω φτηνές λύσεις..

Της eneloop όταν έψαχνα δε τις βρήκα φτηνές και δε πήρα και ούτε τις ξέρω.

Δοκίμασα Fujicell, GP, duracell όλες απο ebay. Να έδωσα max 5 ευρώ την 4άδα μαζί με μεταφορικά και έτυχε και αγοράσαμε και 8άδα με 5 ευρώ. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος και εγώ και οι υπόλοιποι.

Τις fujicell ΑΑΑ τις χρεισιμοποιεί και το ένα άτομο για το keyb & Mouse στην δουλειά (Ένα φτηνό logitech έχει). Καθημερινή χρήση 12άρου (programming & surfing) και τις κρατάει μήνα χαλαρά στο ποντίκι. Έχει ήδη έτοιμες άλλες φορτισμένες και δε μένει ποτέ.

Επίσης μακρυά απο ταχυφορτιστές, θα σου χαλάσει τις μπαταρίες. Το είδαμε παντού όταν ψάχναμε για μπαταρίες. Πάρε να έχεις καλύτερα καβάτζα ζευγάρι να τις κάνεις τράμπα και άστες να φορτίσουν κανα 10ωρο αλλιώς 1000 φορτίσεις δε θα δεις ποτέ.

Αν δεν θες να τις χρησιμοποιήσεις σε συσκευές που θα τις εκφορτίσουν μέσα σε λίγες ημέρες, πάρε Low Self Discharge μπαταρίες, για παράδειγμα ENELOOP HR-3UTGA ή ENELOOP HR-3UTG (παλαιότερο μοντέλο). Οι ENELOOP HR-3UTGA δέχονται μέχρι 1.500 κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης και διατηρούν το 75% του αρχικού τους φορτίου μετά από 3 χρόνια σε αποθήκευση.

Υπάρχουν στην Ελλάδα και σε αρκετά καλή τιμή.

pc1

Τι εννοεις να εκφορτιζουν γρηγορα; για πες παραδειγμα και ποιες πρεπει να εχουμε σε ποια περιπτωση.

[MENTION=2238]altctrldel[/MENTION]

εχουν και 5 ευρο μεταφορικα..

παντως αν παρω αυτες που χρειαζομαι το συνολικο κοστος ειναι καλο.

Το προβλημα ειναι πως δεν εχουν διαθεσημοτητα στο pc1 (e-shopομαγαζο...)

αυτοι οι κλωνοι του e-chop ειναι χειροτεροι..

στον Τσιγκουνη, σε ενα μαγαζι στην Αριστοτελους (14 η 4αδα)...Πανακριβες δηλαδη

Λοιπόν...

Επίσης μακρυά απο ταχυφορτιστές, θα σου χαλάσει τις μπαταρίες. Το είδαμε παντού όταν ψάχναμε για μπαταρίες. Πάρε να έχεις καλύτερα καβάτζα ζευγάρι να τις κάνεις τράμπα και άστες να φορτίσουν κανα 10ωρο αλλιώς 1000 φορτίσεις δε θα δεις ποτέ.

1000 φορτισεις, για μπαταριες στο πληκτρολογιο, αν σε παει χαλαρα για 1 μηνα, σημαινει πως εχεις 1000 μηνες διαρκεια ζωης :p

Ακομα και μια φορα την εβδομαδα να τις φορτιζεις, θελεις 52 φορτισεις τον χρονο

Αυτο που θελω δηλαδη να πω ειναι πως οι 1000 και οι 1500, ακομα ακομα και οι 500 φορτισεις, ειναι μια αιωνιοτητα :p

απο αυτες που δοκιμασες, δεν εχω βρει καμια σε "χαμιλη" τιμη.

Βασικα θεωρω τις eneloop ακριβες και απο τη στιγμη που και οι υπολοιπες επωνυμες ειναι το ιδιο και ακριβοτερες, μαλλον δεν υπαρχουν φθηνοτερες ΚΑΛΕΣ μπαταριες..

Oλες τις μαρκες που ανεφερες τις εχω ψαξει και καμια τετραδα δεν ειναι κατω απο 10-11$

αρα μαλλον το threshlohd ειναι το 10ρικο για την 4αδα ετσι οπως το κοβω :baby:

Κοίτα εμείς παίρναμε 20άδες. Είμασταν 3 άτομα και θέλαμε αρκετές μπαταρίες και μας έβγαινε ακρετά φτηνά. Παίζαμε και με bid τότε στο ebay και μας βγήκε πολύ καλά.

Ψάξε για πακέτα πχ 2χ4 μπαταρίες κλπ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.