Jump to content



OUYA - Η νέα κονσόλα που θα φέρει τα πάνω κάτω;


Chosen

Recommended Posts

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=r7uWLTJ7ebc]IGN News: The Ouya Unveiled - YouTube[/ame]

OUYA: A New Kind of Video Game Console by OUYA — Kickstarter

Ξεκινήσανε το project στο Kickstarter χτες και ζητήσανε υποστήριξη με στόχο τα $950,000. Μέσα σε 8 ώρες ξεπεράσανε τον στόχο τους (1 μύριο $), ενώ μέχρι την ώρα που κάνω αυτό το θέμα, έχουνε περάσει τα $1,660,000 συνεπώς και είναι καρα-έτοιμοι για παραγωγή (μιλάνε για Μάρτιο του 2013).

Τα θετικά; Κονσόλα με ένα χειριστήριο για $99, λειτουργικό Android, τετραπύρηνος Tegra, τα hacks/mods δεν θα βγάζουν την κονσόλα εκτός εγγύησης, τα παιχνίδια θα είναι δωρεάν; Enough said?

Έχω ψηθεί άγρια να κάνω pledge To funding ανεβαίνει κατά $50,000 την ώρα και οι θέσεις λιγοστεύουν, συνεπώς έκανα ήδη pledge τα $99 (+$20 μεταφορικά για εκτός USA) που θέλει για την κονσόλα (στην στέλνουνε πριν βγει στα ράφια), controller, reserved username & founder badger δίπλα στο username σου.

Τα αρνητικά; Γι'αυτό έκανα το θέμα, για να το συζητήσουμε, το project φαίνεται φτιαγμένο από ονειρικά συστατικά, οπότε τι μπορεί να πάει στραβά;

Edit: η πληρωμή γίνεται μέσω Amazon.com και μπορείς να αποσυρθείς μέχρι τις 9 Αυγούστου που κλείνει το project στο Kickstarter και αρχίζει η παραγωγή. Το καλύτερο απ'όλα όμως είναι ότι η χρέωση στην κάρτα σου θα γίνει μόνο όταν ολοκληρωθεί το project, δηλαδή άμα πατώσει το θέμα και δεν βγάλουνε κονσόλα, δεν σε χρεώνει το Amazon. Συνεπώς το μόνο ρίσκο θα είναι να βγει η κονσόλα και να πατώσει.

Discuss.

Specifications:

Tegra3 quad-core processor

1GB RAM

8GB of internal flash storage

HDMI connection to the TV, with support for up to 1080p HD

WiFi 802.11 b/g/n

Bluetooth LE 4.0

USB 2.0 (one)

Wireless controller with standard controls (two analog sticks, d-pad, eight action buttons, a system button), a touchpad

Android 4.0

Έγινε επεξεργασία από Chosen
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μου φαίνεται υπερβολικά καλό για να είναι όπως τα λένε.Μακάρι να τραβήξει το ενδιαφέρον απο devs και να προωθηθεί σωστά.Επίσης μακάρι να μην το σακατέψουν οι αντιπάλοι (Microsoft,Sony) γιατί 99 δολλάρια και δωρεάν τα παιχνίδια όπως και να το κάνεις είναι ανταγωνισμός,όχι αστεία. :p

Link to comment
Share on other sites

Έκανα edit παραπάνω: έκανα το pledge για τα $99 (console+controller+reserver username) γιατί οι θέσεις λιγοστεύουνε, ο κόσμος βουτάει με τα μούτρα και το funding ανεβαίνει κατά $50,000 την ώρα (500 κονσόλες/ώρα, υπολείπονται 9,000 περίπου)

Έγραψα επίσης στο αρχικό post ότι το ρίσκο είναι πολύ μικρό γιατί τα λεφτά από το Amazon δεν τα τραβάνε αν δεν βγει η κονσόλα, οπότε το ρίσκο είναι μόνο άμα βγει και πατώσει.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ το μόνο που βλέπω να μπορεί να πάει στραβά είναι να μην υπάρξει υποστήριξη απο devs.Επίσης σημαντικό είναι πόσα games θα έχουν βγει ήδη όταν βγει η κονσόλα.H ανάπτυξη θα γινεται με ένα αντίστοιχο τρόπο όπως τα παιχνίδια στα Android κινητά?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, εκεί το πάνε το πράγμα. Βάζοντας όλα τα κομμάτια του παζλ μαζί (Android -> Android market, free games, open platform, Tegra 3, κλπ) ουσιαστικά μου ακούγεται σα να σκέφτηκε κάποιος να βάλει όλα τα gaming συστατικά ενός Android tablet μέσα σε ένα επιτραπέζιο κουτί και να το κάνει κονσόλα.

Link to comment
Share on other sites

Mα αν έχεις ενα android tablet ποιός ο λόγος να αγοράσεις μια κονσόλα για τα ίδια ακριβώς games όσο ελκυστική και αν είναι η τιμή?Αν πάλι δεν έχεις android tablet γιατί να προτιμήσεις αυτή την κονσόλα και όχι ένα playstation ή ένα xbox?

Ίσως να ήταν μια καλή ιδέα να περιμένουμε να δούμε και τα πρώτα παιχνίδια για την OUYA και το τι διαφορετικό προσφέρουν σε σχέση με ένα android tablet οπότε Chosen περιμένουμε εντυπώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, Μάρτιο θα κυκλοφορήσουν την κονσόλα, μην βιάζεσαι. Όσο για τις ερωτήσεις σου:

- Τα παιχνίδια για το OUYA δεν θα είναι διαθέσιμα για τα κινητά, απ'ότι φαίνεται δεν θα χρησιμοποιεί το Android Market καθεαυτό, αλλά θα είναι πλήρως συμβατό, συνεπώς οποιοσδήποτε developer θα μπορεί να τα βάλει στο OUYA για κατέβασμα.

- Γιατί να προτιμήσεις μια κονσόλα των $99 (€80) με δωρεάν παιχνίδια, από μια των €250 με παιχνίδια των €60/έκαστο; Η απάντηση κρύβεται μέσα στην ερώτησή σου την ίδια :hehe:

Μερικές απαντήσεις ακόμα μέσα από το FAQ τους:

Is this just about playing mobile and tablet games on my TV?

No. Nope. Nyet. Nein. Can we say it more clearly?

OUYA was not created merely to host ports of existing Android games. We’ve built this badboy to play the most creative content from today’s best known AAA game designers as well as adored indie gamemakers.

When you say OUYA is “open,” what does that mean exactly? Can I do anything I want with it?

When we say, “open” we mean it. We’ve made many decisions based on this philosophy:

Launching on Kickstarter – this isn't just a way to raise funds. It's our way of involving supporters from the get go. We want your feedback as well as your support.

For gamers, we believe that OUYA will be more open than any platform on the market to a broad range of content that is really new and interesting, from the best known names in games to exciting indies that you may be getting to know for the first time.

For hackers: root it. Go ahead. Your warranty is safe. Even the hardware is hackable. Want to get inside? You’ll need a standard screwdriver and nothing more. Go to town. We have standard USB ports and Bluetooth, so you’ll even be able to create your own peripherals.

Αυτό με την εγγύηση που δεν θα χάνεται άμα βάλεις κατσαβίδι, είναι ο πρώτος μου σοβαρός ενδιασμός για το project. Φυσικά εξηγούν ότι δεν θα χάνεις την εγγύηση αν το mod-άρεις, αλλά θα την χάσεις σαφώς αν το χαλάσεις στην προσπάθειά σου να το mod-άρεις. Το πρόβλημα είναι ότι πιθανόν να τρομάξει λίγο τους developers το να γράφουν παιχνίδια για μια πλατφόρμα που έρχεται έτοιμη για "σπάσιμο".

Έγινε επεξεργασία από Chosen
Link to comment
Share on other sites

Αφού η κονσόλα όταν βγει θα κοστίζει 99$ και πάλι, γιατί να την προπαραγγείλω και να μην δω πρώτα πως θα βγει;

  • Guarantee we will have one available for you, before it gets to stores.
  • RESERVE YOUR USERNAME before the launch rush.
  • get a FOUNDER EMBLEM forever emblazoned next to your username.

Και το κυριώτερο: βοηθάς σε κάτι διασκεδαστικό, open source και φτηνό, χωρίς να πληρώσεις παραπάνω απ'όσο θα κοστίσει η συσκευή καθεαυτή.

Το ζευγάρι που ξεκινάει το project έχει εντυπωσιακά βιογραφικά, εκείνη έρχεται από Vivendi Universal, IGN & GameFly κι εκείνος είναι ο άνθρωπος πίσω από τα One Laptop per Child & Jambox, ενώ στους developers που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στο project είναι και ο δημιουργός του Minecraft (ο οποίος υποσχέθηκε port του παιχνιδιού στο OUYA).

Link to comment
Share on other sites

Αφού η κονσόλα όταν βγει θα κοστίζει 99$ και πάλι, γιατί να την προπαραγγείλω και να μην δω πρώτα πως θα βγει;

Κι εγω αυτο σκεφτομουνα αλλα μετα λεω οτι πουθενα δεν γινεται αυτο.

Δεν λεει πουθενα οτι θα κοστιζει $99 οταν βγει. Λογικα κατι τετοιο το θεωρω τελειως ουτοπικο. Ο πλαισιος θα το εχει 99 ευρω, ο εσοπας 120 και δωρο δραπανοκατσαβιδο απο το πλας-φορ-γιου για να το μοddaρεις και ο γκετ-ιτ-ναου 89 αλλα χωρις αποθεμα :hehe:

Θεωρω οτι ειναι τιμη προπαραγγελιας κλειδωμενη

Εμενα παλι απλα με "αποτρεπει" η φαση tegra 3. Πολυ χαμηλες δυνατοτητες για stand-alone κονσολα imho.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα παλι απλα με "αποτρεπει" η φαση tegra 3. Πολυ χαμηλες δυνατοτητες για stand-alone κονσολα imho.

K γω εδω κολλαω, μεχρι του χρονου που θα βγει θα ειναι ολιγον τι αδυναμο το συστημα.

Αλλα αν τα παιχνιδια ειναι καλογραμμενα δε θα ειχει προβλημα θα μου πεις, εδω το hardware των κονσολων το κραταν 10 χρονια...

Ολα θα εξαρτηθουν απο την υποστηριξη των dev, pre order δε κανω αλλα αμα με το καλο βγει δε θα κρατηθω :D

Link to comment
Share on other sites

ενώ στους developers που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στο project είναι και ο δημιουργός του Minecraft (ο οποίος υποσχέθηκε port του παιχνιδιού στο OUYA).

Δεν κατάλαβα να συμμετέχει στο project. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι στηρίζει ψυχολογικά μία τέτοια προσπάθεια και ΑΝ προκύψει κάτι καλό θα βοηθήσει και ο ίδιος φτιάχνοντας έκδοση του Minecraft για τη συσκευή (που δεν θα είναι και δύσκολο δεδομένου ότι υπάρχει ήδη εφαρμογή Android).

[MENTION=1498]SLN[/MENTION] συνήθως η τιμή είναι η ίδια. Άλλωστε είχε 1000 κομμάτια σε χαμηλότερη τιμή για τους πρώτους.

Έχω βάλει "remind me" το project, θα δω πως θα πάει και ίσως ψηθώ και εγώ να το πάρω. Στην τελική θα γίνει media player. Άλλο θέμα μου επίσης είναι ότι δεν θέλω έκδοση μόνο με 1 χειριστήριο, θα ήθελα 2, οπότε ανεβαίνει κι άλλο το κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνον που μπορεί να πάει στραβά είναι τα παιχνίδια να είναι quick ports από tablets/smartphones - οπότε πάλι εδώ θα είμαστε να γκρινιάζουμε για αντίστοιχους λόγους που ένα παιχνίδι ported από κονσόλα σε PC είναι άθλιο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει νόημα ύπαρξης μια τέτοια κονσόλα, αφού την εποχή της διάθεσής της το ipad και τα δυνατά κινητά θα πλησιάζουν τις επιδόσεις των τωρινών κονσολών.

Εξίσου μαύρο μέλλον προβλέπω και για το wii U, εκτός και αν αληθεύουν οι φήμες για αδύναμα συστήματα από ms και sony με προοπτική τη μετάβαση στο cloud gaming. Mεγάλη απογοήτευση και το τελευταίο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.