Jump to content

Recommended Posts

On 1/12/2025 at 4:45 ΜΜ, το μέλος Dimitris Patros έγραψε:

Καλησπέρα σας, 

Ψάχνω ένα πληκτρολόγιο wireless  που να έχει macro keys και knob κάτι σαν αυτό στο link αλλά το budget είναι κάτω από 100 Euro. Έχετε να προτείνετε κάτι?

Ευχαριστώ πολύ

Δεν εχει παρει το ματι μου αυτο που ζητας κατω απο 100ε

Γιατι δεν παιρνεις ενα φθηνο πληκτρολογιο + ενα macro pad με knob?

(edited)

@biker Τελικα ποσες μερες εκανε να ερθει το δικο σου? Πηρα και γω το Galaxy100 Lite

Έγινε επεξεργασία από BloodMage
(edited)
2 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

@biker Τελικα ποσες μερες εκανε να ερθει το δικο σου? Πηρα και γω το Galaxy100 Lite

Καλορίζικο! 18 ημέρες για το keyboard από EPO, σήμερα μου ήρθε μήνυμα από ACS  έφθασαν τα keycaps του ali (αυτά έκαναν 15 ημέρες) ! 

Έγινε επεξεργασία από biker
  • Like 2
1 ώρα πριν, το μέλος biker έγραψε:

Καλορίζικο! 18 ημέρες για το keyboard από EPO, σήμερα μου ήρθε μήνυμα από ACS  έφθασαν τα keycaps του ali (αυτά έκαναν 15 ημέρες) ! 

Ωωω....αντε μολις τα κουμπωσεις ανεβασε xD

• Like 2

Χθες μου ηρθε το mousepad , το οποιο ειχα παραγγειλει μαζι  😅

Εδω και 10 μερες εχει ερθει και το ποντικι . Το πληκτρολογιο ακομα γραφει "Awaiting flight" απο της αρχες του μηνα ! 

Τελικα παιζει οντως να παραλαβω του χρονου 

• Like 1

Λόγω black Friday και πολλών αγορών λόγω εορταστικής περιόδου έχει μπουκώσει όλο το σύστημα ειδικά για δέματα κάπως μεγαλύτερα. Τα μικρά προχωράνε από ότι φαίνεται. Και εμένα κάτι ψιψιψωνια τσουλάνε. Το πληκτρολόγιο θα δείξει 

(edited)
On 8/12/2025 at 7:24 ΜΜ, το μέλος BloodMage έγραψε:

Ωωω....αντε μολις τα κουμπωσεις ανεβασε xD

Τελικά έκανα βλακεία.. Παράγγειλα black transparent keys τα οποία ναι μεν φωτίζουν το βράδυ αλλά τα γράμματα του κάθε πλήκτρου είναι άσπρα με αποτέλεσμα στο σκοτάδι να μην διακρίνονται 😒 Φακ.....

Έγινε επεξεργασία από biker
  • Confused 1
  • Sad 1
41 λεπτά πριν, το μέλος biker έγραψε:

Τελικά έκανα βλακεία.. Παράγγειλα black transparent keys τα οποία ναι μεν φωτίζουν το βράδυ αλλά τα γράμματα του κάθε πλήκτρου είναι άσπρα με αποτέλεσμα στο σκοτάδι να μην διακρίνονται 😒 Φακ.....

πουλημα και αγορα αλλων

• Agree 2
On 16/12/2025 at 10:22 ΜΜ, το μέλος biker έγραψε:

Γιατί δεν φαίνονται τα άσπρα γράμματα; Εάν δεν σου είναι κόπος, μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία;

• Like 1
  • Agree 1
41 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε:

Γιατί δεν φαίνονται τα άσπρα γράμματα; Εάν δεν σου είναι κόπος, μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία;

Στο σκοτάδι φωτίζει έντονα όλο το πλήκτρο γύρω - γύρω και δεν διακρίνεται το γράμμα. 

Θα ανεβάσω φωτό αργότερα.

• Like 2

Σου δείχνω την τρέχουσα εικόνα του τσίρκου δικού μου:

image.thumb.jpeg.8015cb41b13d54612601a22adf6c353a.jpeg

Τα "εργοστασιακά" του Keychron είναι ποιοτικά, στιβαρά και με ωραίο ηχητικό προφίλ, αλλά:

Δεν είναι shinethrough και μου ήταν λίγο ενοχλητικά στον αντίχειρα (Alt/Spacebar), επειδή είναι κάπως οξεία η ακμή τους.

Επειδή δεν έχουν κλασικό Cherry profile, αντικατέστησα όλα τα αλφαριθμητικά και αριστερά modifier με HyperX Pudding, που έχουν τη διάχυση στο πλάι και shinethrough επάνω.

WASD έβαλα κάποια άλλα cherry, ανάγλυφα και κεκλιμένα, που νομίζω τα είχα από Corsair.

Βέβαια θα ήταν ακόμα καλύτερα να είναι south facing το shinethrough, και θα προτιμούσα να μην έχουν τόσο φως από το πλάι, αλλά είμαι αρκετά ευχαριστημένος για να τα κρατήσω έτσι. Ωραία είναι τα μαύρα/stealth που έδινε η Keychron και ήταν διαφανή στην πλευρά που βλέπε ο χρήστης, αλλά δεν τα έβρισκα διαθέσιμα.

• Like 1
28 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε:

Ωραία είναι τα μαύρα/stealth που έδινε η Keychron και ήταν διαφανή στην πλευρά που βλέπε ο χρήστης, αλλά δεν τα έβρισκα διαθέσιμα.

μπορεις να βρεις απο XVX και WOMIER ειναι αρκετα καλης ποιοτητας για την τιμη τους

ποιο board εχεις? Q σειρα μου φαινεται

• Like 1
13 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

μπορεις να βρεις απο XVX και WOMIER ειναι αρκετα καλης ποιοτητας για την τιμη τους

ποιο board εχεις? Q σειρα μου φαινεται

Q6 Max

• Like 1
(edited)

20251219_180304b.thumb.jpg.1361247d8d5c29c1400dfe808171bf09.jpg

Αν και δεν το έχω και τόσο με τα μηχανικά πληκτρολόγια (customιες), άλλαξα το καλοκαίρι τα switches/keycaps στο ducky one 3.

Τα αρχικά switches ήταν cherry mx silent red linear και τα αντικατέστησα πάλι με silent 😂.

Πήρα μια 50αδα για αρχή να τα τεστάρω από aliexpress, κι επείδη ήταν κομπλέ τα switches πήρα κι άλλα 70.

Τα switches είναι τα TTC Frozen Silent Switch V2 Linear είναι πιο άμμεσα, με μικρότερη διαδρομή, αθόρυβα, pre lubicate (καλύτερα κι απ'αυτά που είχε το ducky).
Στα red που είχε κατά το πάτημα ακουγόταν το "γδάρσιμο των πλαστικών".

Στα πλήκτρα wasd & βελάκια έβαλα τα red που είχε μιας και δεν ήθελα να γίνονται trig τόσο εύκολα τα συγκεκριμένα πλήκτρα, τα γράσαρα και βελτιώθηκαν κατα πολύ όσον αφορά τον θόρυβο (χαρά στο κουράγιο σου @BloodMage αν κάνεις αυτή την διαδικασία) ούτε στον εχθρό μου 🤣.

Επίσης άλλαξα και τα keycaps με sinethrough αλλά μόνο τις 4 γραμμές, στις 2 τελευταίες έβαλα τα μαμά επειδή  δεν μου άρεσε το τόσο ανοιχτό μωβ xD
Gradient Backlit RGB Keycap OEM Profile PBT Double Shot Keycaps For Mx Switch

50€ τα switches & 18€ τα keycaps

Το "μειονέκτημα" με switches που έβαλα είναι ότι ενω κουμπώνουν κομπλέ αν πας να αφαιρέσεις σου βγαίνει το λάδι, αυτό λογικά έχει να κάνει με το σασί του ducky.

Λύση, έσπασα/αφαίρεσα τα αυτάκια απ'την μια πλευρά των switches, οπότε κουμπώνουν και αφαιρούνται πιο έυκολα τώρα.

20250502_093609.thumb.jpg.30537ff647d3374a34d8366dc3bb1780.jpg image.thumb.jpeg.9f6ce33429838c38f8379772b8f77195.jpeg 

20250426_111045.thumb.jpg.35f8aa7cf774925a482d6fdb51d3cdfb.jpg 20250603_145957.thumb.jpg.5eace4f599a5ff9e73c97bba2626591c.jpg

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 1
  • meow 1
31 λεπτά πριν, το μέλος idonthave έγραψε:

χαρά στο κουράγιο σου @BloodMage αν κάνεις αυτή την διαδικασία) ούτε στον εχθρό μου 🤣.

Εχω σταματησει πολλα χρονια να κανω αυτη τη διαδικασια. Απο τοτε που αρχισιαν να βγαινουν τα prelubed. Οοοοταν και αααααααν βγω στη συνταξη ισως αρχισω παλι :hehe:

33 λεπτά πριν, το μέλος idonthave έγραψε:

Το "μειονέκτημα" με switches που έβαλα είναι ότι ενω κουμπώνουν κομπλέ αν πας να αφαιρέσεις σου βγαίνει το λάδι, αυτό λογικά έχει να κάνει με το σασί του ducky.

Λύση, έσπασα/αφαίρεσα τα αυτάκια απ'την μια πλευρά των switches, οπότε κουμπώνουν και αφαιρούνται πιο έυκολα τώρα.

Ισως εχει να κανει με το plate του ducky. Γενικα ειναι λιγο "περιεργη"  εταιρια.

• Haha 1