Jump to content
 • Razer Lycosa Review


   Share

  Thumb.jpgΗ Razer είναι μία Αμερικάνικη εταιρία που εμφανίστηκε ξαφνικά πριν 10 χρόνια με το σλόγκαν "For Gamers. By Gamers" Το 1999 παρουσιάστηκε το πρώτο της Gaming ποντίκι, το BoomSlang. Αμέσως έκανε θραύση, αφού το υιοθέτησαν μεγάλοι και γνωστοί Gamers, όπως ο Fatal1ty. Μερικά χρόνια μετά έχοντας ήδη αναπτύξει ένα καλό όνομα στο χώρο έχει πλέον συνδυάσει το όνομα της με προϊόντα τα οποία είναι "ψαγμένα" και εργονομικά, άξια των ονομάτων τους. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο Gaming πληκτρολόγιο, το Tarantula κάνοντας έτσι την αρχή για μερικές νέες προσθήκες στον κατάλογό τους. Σήμερα, μερικά από τα κορυφαία περιφερειακά των Gamers βρίσκονται στον κατάλογο της, έχοντας δείξει ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά αυτά τα χρόνια. Στα χέρια μας έφτασε το πληκτρολόγιο Razer Lycosa, ένα σχετικά απλό, λιτό, αλλά παράλληλα άγριο και όμορφο πληκτρολόγιο που τραβάει το βλέμμα. Τι σημαίνει Lycosa? Ένα είδος Wolf Spider, μία Tarantula η οποία με ένα τσίμπημα της προκαλεί τρέμουλο, κρύους ιδρώτες και υψηλό πυρετό.. ότι θέλετε να προκαλείτε στους εχθρούς σας δηλαδή. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι εστί Razer Lycosa..

   

  WristRestRazerOn.jpg

   

  [BREAK=Χαρακτηριστικά και Περιεχόμενα]

  Το Razer έρχεται σε μια εντυπωσιακή συσκευασία, με Glossy φωτογραφία του ίδιου του πληκτρολογίου.

   

  Pack0.jpgPack1.jpg

   

  Ανοίγοντας την, βλέπουμε πρώτα απ' όλα τα συνοδευτικά CD, εγχειρίδια και οδηγούς, καθώς και 2 αυτοκόλλητα με το σήμα της Razer.

   

  Pack2.jpgContents.jpg

   

  Το ίδιο το πληκτρολόγιο προστατεύεται από ένα αφρώδες περιτύλιγμα, καθώς η γυαλιστερή του επιφάνεια θα είναι σίγουρα ευαίσθητη στη μεταφορά. Χαρακτηριστικά:

   

  • Πλήκτρα με λαστιχένιο τελείωμα
  • Φωτιζόμενα πλήκτρα με δυνατότητα φωτισμού μόνο των WASD
  • Πλήρως προγραμματιζόμενα κουμπιά και με Μακροεντολές
  • Δυνατότητα anti-ghosting γύρω από τα πλήκτρα Gaming
  • Λεπτά πλήκτρα με τεχνολογία Hyperesponse™
  • Πλήκτρα Πολυμέσων αφής TouchPanel™
  • Δυνατότητα απενεργοποίησης του Windows key με τη λειτουργία Gaming Mode.
  • 10 προσαρμόσιμα προφίλ λογισμικού με on-the-fly αλλαγή
  • 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms χρόνος απόκρισης
  • Υποδοχές για ακουστικά και μικρόφωνο
  • Αφαιρούμενο Wrist rest
  • Θύρα USB
  • Διαστάσεις: 469mm x 168mm x 15mm - χωρίς το wrist rest
  • Διαστάσεις: 469mm x 221mm x 15mm - με το wrist rest

   

  [BREAK=Πρώτη άποψη, φωτογραφίες]

   

  Το Lycosa που μας ήρθε δυστυχώς διαθέτει Γερμανικό layout, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την παρουσίαση μας. Κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις, την απλή (όπου και έχουμε) και την Mirror Special Edition η οποία είναι όλη με γυαλιστερό τελείωμα. Ας δούμε μερικές γενικές εικόνες του Lycosa. Το σχήμα του προσδίδει "άγριες" διαθέσεις, μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είναι απλά πληκτρολόγιο για Gamers, αλλά περισσότερο για FPS Gamers.

   

  Top.jpg

   

  Κάτω από φωτισμό ημέρας και με το φωτισμό των πλήκτρων σβηστό, τα γράμματα πάνω τους δεν διαγράφονται δίνοντας έτσι μία σκοτεινή και Stealth εμφάνιση. Φυσικά αυτό προκαλεί φόβο με την πρώτη ματιά, δηλαδή ότι όταν πληκτρολογούμε στο φως της ημέρας δεν θα φαίνονται τα γράμματα. Ναι, αυτό είναι ένα αρνητικό, ωστόσο είδαμε ότι με ήπιο φωτισμό τα γράμματα φωτίζονται επαρκώς και δεν θα έχετε πρόβλημα.

   

  Lights.jpg

   

  Όλο το περίβλημα του πληκτρολογίου έχει γυαλιστερό τελείωμα, έτσι εντυπωσιάζει η αλλαγή εμφάνισης που κάνουν τα πλήκτρα και το Wrist rest. Προσοχή όμως, τόσο το ένα υλικό, όσο και το άλλο αμέσως έδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι φίλοι της σκόνης και της στάχτης.

   

  Gloss.jpg

   

  Στην επάνω δεξιά γωνία, θα δούμε τα Media πλήκτρα αφής, το φωτιζόμενο λογότυπο της Razer και το πλήκτρο εναλλαγής του φωτισμού. Στο ίδιο σημείο βρίσκονται και οι ενδείξεις των Caps, Num και Scroll Lock. Θα θέλαμε να έχει και ένα πλήκτρο για άμεση διακοπή του ήχου (Mute).

   

  MediaKeys.jpg

   

  Το πληκτρολόγιο τροφοδοτείται από 2 θύρες USB, ενώ το χοντρό αλλά ενιαίο, καλώδιο του διαθέτει και θύρες μικροφώνου και ακουστικών.

   

  Cables.jpg

   

  Μη φανταστείτε ότι θα θυσιάσετε μία επιπλέον USB θύρα αφού το Lycosa μας την "επιστρέφει" με μία ακόμα δίπλα στις Headset θύρες.

   

  Ports.jpg

   

  Το Wrist rest ή αλλιώς βραχίονας, έχει μία απαλή και λαστιχένια επιφάνεια που δεν αφήνει τα χέρια μας να γλιστρήσουν από πάνω του. Στο κέντρο του θα βρούμε ένα απότομο κόψιμο που δίνει άγριο σχήμα σε όλο το Lycosa και το λογότυπο της εταιρίας. Για να το αφαιρέσουμε θα χρειαστεί να βγάλουμε 4 βίδες.

   

  WristRestRazer.jpgBottom.jpg

   

  Τα πλήκτρα επίσης διαθέτουν μαλακή επιφάνεια, κάτι που θα αφήσει τα δάχτυλα μας κολλημένα πάνω τους, όση ώρα κι αν παίζουμε. Τα λαστιχένια pads του κρατάνε καλά το πληκτρολόγιο και θα το κρατήσουν στη θέση του σε πολλές περιπτώσεις που θα μας ξεφύγει κάποια κίνηση. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε όμως τα ποδαράκια ύψωσης, τότε το πληκτρολόγιο μας θα μείνει κυριολεκτικά κολλημένο πάνω στο γραφείο.

   

  Pads.jpg

   

  Παίζοντας με το πλήκτρο του φωτισμού, ανακαλύπτουμε 3 λειτουργίες. Χωρίς φως, πλήρης φωτισμός και μία ενδιαφέρουσα λειτουργία φωτισμού μόνο των πλήκτρων WASD που χρησιμοποιούν τα περισσότερα παιχνίδια.

   

  WASD.jpg

   

  [BREAK=Δοκιμή στην πράξη]

   

  Στην πληκτρολόγηση το Lycosa είναι τόσο άνετο όσο όλα τα πληκτρολόγια χαμηλού προφίλ. Μη φανταστείτε όμως ότι τα πλήκτρα του είναι τόσο απαλά και αθόρυβα όπως ενός Laptop. Χάρις στο πολύ καλό "μάζεμα" των πλήκτρων, το Lycosa έχει κρατήσει ένα μικρό μέγεθος και έτσι θυμίζει τα περισσότερα κοινά πληκτρολόγια. Έτσι δεν θα έχετε κάποιο νέο layout να συνηθίσετε και σας βολέψει αμέσως.

   

  CloseUpLightsOn.jpg

   

  Ας περάσουμε σε Gaming mode τώρα. Το Lycosa διαθέτει τα κλασσικά F keys, που όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ότι καλύτερο για όλους τους Gamers, ειδικά των MMO's που τα χρησιμοποιούν πιο πολύ απ΄όλους.

   

  LightsOff.jpg

   

  Ελαφρώς αρνητικό είναι το μικρό μέγεθος των αριστερών πλήκτρων Shift, Control και Tab, τα οποία όμως συνηθίσαμε στα πρώτα 10 λεπτά. Τα πλήκτρα του είναι απαλά στο άγγιγμα και πολύ άμεσα, όταν το χέρι μας είναι σταθερά πάνω από ορισμένα. Να εξηγήσουμε το Anti-Ghosting γύρω από τα gaming πλήκτρα που αναφέρεται στις ιδιότητες, πατήσαμε ενώ το δοκιμάζαμε σε παιχνίδι μέχρι και 5 πλήκτρα ταυτόχρονα γύρω από τα WASD, λειτουργία που επιβεβαιώνουμε ότι διαθέτει.

   

  WASD.jpg

   

  Κάπου εδώ τελειώνουν όμως όλες οι Hardware ανέσεις του Lycosa. Από εδώ και πέρα έρχεται το software να συνεχίσει τα Gaming features.. Μέσα από το πρόγραμμα που μας δίνει η Razer θα μπορέσουμε να ρυθμίσουμε πάνω κάτω τα πάντα στο πληκτρολόγιο. Στην ουσία, διαλέγουμε ένα πλήκτρο και μετά του βγάζουμε την κανονική του λειτουργία και δίνουμε μία νέα δική μας.

   

  Screenshot.jpg

   

  Το πρόγραμμα μπορεί να δεχτεί μέχρι 10 προφίλ και κάθε πλήκτρο μπορεί προγραμματιστεί σε μία ορισμένη εντολή. Κάθε φορά που ενεργοποιείται ένα προφίλ το πρόγραμμα θα σας ενημερώνει στην οθόνη σας με μεγάλα πράσινα γράμματα, έτσι θα ξέρετε πάντα τι ρύθμιση έχουν πάρει τα πλήκτρα σας. Οι επιλογές του προγράμματος είναι πάρα πολλές, μπορείτε να προγραμματίσετε κάποιες εντολές ακόμα και για όταν δεν παίζεται με τις καθημερινές σας εργασίες. Απλά, φανταστείτε ότι έχετε διαθέσιμα κάποια πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα.

   

  Αν "δανειστείτε" ένα πλήκτρο το κάνετε ότι θέλετε, πχ. να ανοίγει κάποια εφαρμογή. Για παράδειγμα το F11 να ανοίγει το Microsoft Word. Ή μπορείτε να κάνετε το F6-F7 να είναι Copy-Paste, όπως είχαμε δει σε παλιότερα MS Keyboards. Με ένα πλήκτρο να κάνετε εναλλαγή των προφίλ, πχ το Scroll Lock να ενεργοποιεί ένα Office Profile που έχετε φτιάξει κοκ. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτόματο προφίλ που θα ενεργοποιείται όταν ανοίγει το Word. Θα δώσουμε ένα ακόμα παράδειγμα για να καταλάβετε:

   

  • Θα αφήσουμε το Profile 1 κενό, ώστε το πληκτρολόγιο να είναι ακριβώς όπως όλα τα άλλα και θα ρυθμίσουμε μόνο ένα, το Profile 2 όπου θα χρησιμοποιήσουμε για το Call Of Duty 4.
  • Θα ρυθμίσουμε το Profile 2 να ενεργοποιείται αυτόματα με το τρέξιμο του iw3mp.exe.
  • Κατόπιν, διαλέγοντας πλήκτρα άσχετα με το παιχνίδι θα τους δώσουμε τις Μακροεντολές που θέλουμε, πχ στο F11 δίνουμε B-1-1 που θα δώσει στην ομάδα μας την εντολή να έρθει προς το μέρος μας.
  • Επίσης, θα ρυθμίσουμε τα Windows Keys να κλείνουν όταν εκτελείται το παιχνίδι, έτσι δεν θα μας ενοχλήσουν αν τα πατήσουμε τυχαία.

   

   

  Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και χωρίς φραγμούς. Και ναι, είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζουμε: παίρνετε ένα κουμπί και του αλλάζετε τη λειτουργία. Σίγουρα αν ασχοληθείτε μαζί του αρκετά μπορείτε να κάνετε θαύματα. [BREAK=Κατάληξη] Το Razer Lycosa είναι μία αξιόλογη προσπάθεια ενάντια στον ανταγωνισμό. Η ποιότητα κατασκευής του κρίνεται άνω του μετρίου και τα σημεία προσοχής του, απαλά πλήκτρα, Media πλήκτρα αφής, φωτισμός, γυαλιστερό τελείωμα, του δίνουν στυλ και αξία.

   

  GenikiGrafeio.jpg

   

  Σε γενικές γραμμές είναι ένα άνετο και ξεκούραστο πληκτρολόγιο, κατάλληλο για Gamers και θα σας βολέψει άριστα σε όλες τις ώρες που θα περάσετε μαζί του. Παράλληλα το πολύ καλό Software του θα απογειώσει τις δυνατότητες του, εφόσον του αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο που θέλει. Θα θέλαμε να δούμε βέβαια πραγματικά Macro Keys και όχι μέσω λογισμικού, αλλά αν κάποιος θέλει ένα μικρό σχετικά πληκτρολόγιο θα βολευτεί με το Lycosa. Το Lycosa κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά στα 75 ευρώ περίπου, ενώ στην ίδια τιμή βρίσκεται και το Lycosa Mirror. Έτσι θα βαθμολογήσουμε το Razer Lycosa με 83% στην κλίμακα μας, με τελευταία λόγια ότι θα θέλαμε σε αυτή την τιμή 1-2 λειτουργίες παραπάνω.

   

  LycosaRating83.png

  Ευχαριστούμε θερμά την Razer για την παραχώρηση του δείγματος.

   

  Κείμενο: jpavly Φωτογραφίες: dubber

  Συντελεστές Review
  Reviewers: jpavly
  Photographers: jpavly
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:Select
  ΧρηστικότηταSelect
  ΠοιότηταSelect
  ΕπιδόσειςSelect
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/ΤιμήSelect
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Συνέντευξη +Giveaway: Ο Μάνος Γρυπάρης της Loresoft, μας μιλάει για το παιχνίδι "Katyusha"

  Φιλοξενούμε στο Εργαστήρι, τον Μάνο Γρυπάρη, τον σχεδιαστή του παιχνιδιού "Katyusha", που είχαμε βάλει στις ειδήσεις μας πριν λίγο καιρό. Το concept μας κέντρισε το ενδιαφέρον και έτσι, απευθυνθήκαμε στον Μάνο για να μας λύσει τις απορίες και να μας διαφωτίσει περισσότερο για το παιχνίδι το οποίο σχεδιάζει.  Στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής και της προώθησης της προσπάθειας του Μάνου και της Loresoft, στο τέλος υπάρχει ένα giveaway για ένα κλειδί του παιχνιδιού στο Steam σε facebook και insta

  astrolabos
  astrolabos
  PC Gaming 1

  αντιγραφή δεδομένων κινητων

  Ήθελα βοήθεια σχετικά με την αντιγραφή δεδομένων από παλιό κινητό στο καινούργιο (τηλέφωνα, επαφές, αρχείο κλήσεων, φωτογραφίες, βίντεο, κ.λπ). Δεν ξέρω μήπως έχω κάποιο θέμα διότι το λειτουργικό τού source είναι κάποιο Nucleus (αν τα λέω καλά - δεν έχω αυτή τη στιγμή το κινητό).   source (παλιό κινητό) : ALCATEL 2051D destination (νέο κινητό) : Motorola Moto G31   Υπάρχει κάποιο link (οδηγός), κάποιο βίντεο, ή να περιγράψετε τη διαδικασία;   Ευχαριστώ

  serpico75
  serpico75
  Smartphones

  Ερώτηση για Elgato HD60 X External Capture Card

  Την Καλημέρ@ μου σε όλους και όλες... (όλο ξεχνάω ότι το κ α λ η μ ε ρ α βγάζει emoticon... 🤣🤣🤣 ) Θα παρακολουθήσω κάτι σεμινάρια μέσω Zoom και θα ήθελα να μπορέσω να κάνω εγγραφή Audio και Video για να μπορέσω να ανατρέξω ξανά αργότερα αν χρειαστεί. Η ερώτηση μου είναι αν με το "Elgato HD60 X External Capture Card" θα μπορέσω να το επιτύχω....???   Ευχαριστώ πολύ, Κωνσταντίνος

  ckbond
  ckbond
  Λοιπά Περιφερειακά 7

  Lapping thermalright / 56k warning lol

  Εψαχνα σε κατι κουτια με παλιο hardware να βρω ενα καλωδιο. Το καλωδιο δεν το βρηκα, αλλα βρηκα μια thermalright  extreme 120 true black(θελει λιγο ακομα για να κλεισει τα 15). Μου φαινεται οτι μπορω να καταφερω να την βαλω σε am4 ή και σε 1700 και μου ρθε να την βαλω σε ryzen 5500 για αρχη.   Η βαση της ηταν πολυ γρατζουνισμενη και ηξερα απο οταν την πηρα οτι δεν ηταν ολοισια, οποτε σκεφτηκα να την ισιωσω λιγο. Η thermalright ελεγε οτι επιτηδες δεν ειναι ισια για καλυτερη επαφη στο κε

  god
  god
  Ψύξη 5

  Jira: ρύθμιση για παρακολούθηση έργων.

  Υπάρχει κάποιος που να δουλεύει Jira και να ξέρει περίπου τι πρέπει να κάνω για να δημιουργώ και να παρακολουθώ την πρόοδο των εγκαταστάσεων; Έχω πανομοιότυπα έργα, οπότε θέλω να δημιουργήσω έναν "σκελετό" που να χρησιμεύει ως template. Μετά σε κάθε template να προσθέσω έναν αριθμό από tasks. Τέλος να επιλέγω το template, να του δίνω ένα νέο όνομα και να έχω ένα νέο project με το timeline και το ποσοστό επί τοις εκατό ολοκλήρωσής του. Σας ευχαριστώ!

  trendy
  trendy
  Servers - Ηardware & Cloud Apps
×
×
 • Create New...