Jump to content
 • Πρόλογος

   

  Όπως πιθανότατα γνωρίζουμε όλοι στα περισσότερα παιχνίδια χρησιμοποιείται μόνο το ένα τμήμα του πληκτρολογίου, μιας και το άλλο μας χέρι συνήθως είναι δεσμευμένο από το ποντίκι ή κάποιο άλλο χειριστήριο. Συνυπολογίζοντας και το ότι το ποσοστό των αριστερόχειρων παγκοσμίως μόλις και με τα βίας ξεπερνά το μονοψήφιο, ακούγεται λογική η εμφάνιση κάποιων προϊόντων προσανατολισμένων αποκλειστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

   

  Αναφέρομαι προφανώς στα “one hand” ή “single hand” ή “left handkeyboards όπως είναι πολύ πιθανόν να συναντήσουμε να ονομάζεται κάποιο από τα προϊόντα αυτά, το αριστερό δηλαδή κομμάτι ενός πληκτρολογίου αποκομμένο και αυτόνομο ουσιαστικά για αποκλειστικά gaming χρήση.

   

  Μια τέτοια πρόταση παρουσιάζεται και εδώ από την UNIQUEmouse.

   

  Πρόκειται για ένα πακέτο με κάποια ακόμα έξτρα features να περιβάλουν το μισό αριστερό πληκτρολόγιο και μας προσφέρετε στα 109,00€ από τα 139,00€ της αρχικής του τιμής σύμφωνα πάντα με την σελίδα του προμηθευτή.

   

   

  Τεχνικά χαρακτηριστικά

   

  Εδώ έχουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως μας τα δίνει η UNIQUEmouse/LEFT keyboard AIR στην σελίδα της.

   

  large.Specs.jpg

   

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  Αρχικά έχουμε ένα μεγάλο καφέ χάρτινο πακέτο τυλιγμένο στο κέντρο με μια επίσης χάρτινη μαύρη λωρίδα σταθεροποιημένη οριζόντια με το διαφημιστικό του προϊόντος.

   

  large.1.jpg

   

  Κάτω από την μαύρη χάρτινη λωρίδα έχουμε μια ακόμα λεπτή «Ταινία Ασφαλείας».

   

  large.2.jpg

   

  Αφαιρώντας το καπάκι βλέπουμε στο αριστερό μισό το Redragon K585 DITI και στο υπόλοιπο τα δύο επιπλέον ασύρματα πληκτρολόγιο-AIR mouse και ανάμεσα τους ένα λευκό αντικείμενο με USB Type A στην μια άκρη του και ένα οβάλ στην άλλη που όπως θα δούμε στην συνέχεια είναι ένα απλό led «φωτιστικό».

   

  Τα δύο πληκτρολόγιο-AIR mouse είναι συσκευασμένα πάνω σε ένα λεπτό καφέ χαρτόνι με μια ζελατίνα και μια μαύρη χάρτινη ταινία περιφερειακά.

  Όλα αυτά διαχωρίζονται από απλό καφέ γκοφρέ χαρτί.

   

  Η αρχική εντύπωση όχι πολύ καλή μιας και πρόκειται για πολύ απλή και όχι και πολύ καλοφτιαγμένη συσκευασία από απλό λεπτό πολύ οικονομικό χαρτόνι.

   

  large.3.jpg

   

  Αφαιρώντας το πακέτο με τα πληκτρολόγιο-AIR mouse και το led «φωτιστικό» βλέπουμε κάτω από αυτά τα υπόλοιπα του πακέτου, δηλαδή:

  • 1 USB Type A σε USB Type C καλώδιο, περίπου 1,5 μέτρα.
  • 1 USB Type A male σε USB Type A female 2,8 μέτρα.
  • 2 USB Type A σε micro-USB 25 εκατοστά έκαστο.
  • 1 Εργαλείο αφαίρεσης κουμπιών και διακοπτών.
  • 4 Διακόπτες OUTEMU Blue.
  • 4 Φυλλάδια οδηγιών.
  • 1 Σετ αυτοκόλλητων Redragon.

   

  large.4.jpg

   

  Αφαιρώντας τώρα και τα τελευταία, εμφανίζεται ολόκληρο το βασικό αντικείμενο, δηλαδή ένα μεγάλο Plexiglass με κολλημένα επάνω του στα δεξιά ένα λεπτό ”mousepad” και αριστερά το Redragon K585 DITI, με δύο κάθετα τοποθετημένα Plexiglass επάνω από αυτό προφανώς για την τοποθέτηση του ενός εκ των δύο πληκτρολόγιο-AIR mouse.

   

  large.5.jpg

   

  Και ιδού το σύνολο.

   

  large.8.jpg

   

   

  Κάτω από τον φακό

   

  Έχουμε ουσιαστικά μια βάση και τρία προϊόντα, τα εξής δύο, το γνωστό Redragon K585 DITI και δύο πανομοιότυπα πληκτρολόγιο-AIR mouse άγνωστου κατασκευαστή και με μόνη διαφορά μεταξύ τους το ότι το ένα από αυτά είναι ματ με μαύρα κουμπιά και το άλλο γυαλιστερό με λευκό περίγραμμα στα κουμπιά.

   

  Η βάση-πλατό είναι από μαύρο plexiglass στο οποίο αριστερά είναι κολλημένο το Redragon K585 DITI, δεξιά μια λεπτή επιφάνεια εν είδει mousepad και ανάμεσά τους στο επάνω μέρος χαραγμένο το λογότυπο “LEFT keyboard AIR” μάλλον με laser και με αποτέλεσμα μέτριο αισθητικά θα έλεγα.

   

  large.6.jpg

   

  large_19.jpg

   

   

  Στην πίσω πλευρά της βάσης-πλατό υπάρχουν κολλημένα περιφερειακά κάποια μικρά λαστιχένια αντιολισθητικά ποδαράκια και στην πλευρά του Redragon ένα οβάλ κόψιμο για να φαίνεται το αυτοκόλλητο με τις πληροφορίες του.

   

  large_23.jpg

   

  large_24.jpg

   

   

  Επάνω αριστερά στη βάση-πλατό υπάρχει και η βάση για το ένα από τα δύο πληκτρολόγιο-AIR mouse και αυτή από το ίδιο plexiglass με δύο λαστιχένιες ροδέλες δεξιά για να σταθεροποιεί το προϊόν επάνω της.

   

  large_18.jpg    large_17.jpg

   

  Σχετικά με τα δύο πληκτρολόγιο-AIR mouse, πρόκειται για ασύρματα με τον δικό του δέκτη το καθένα.

   

  Eίναι απλά και λειτουργικά, με μέχρι 2 κουμπιά ταυτόχρονα το μέγιστο για το πληκτρολόγιο βέβαια, δηλαδή δεν μπορεί για παράδειγμα να πατήσει κανείς ταυτόχρονα τα ctrl, FN και F5, αλλά αυτό και πάλι δεν είναι πρόβλημα μιας και δεν προορίζονται για τέτοια χρήση.

   

  Για το AIR mouse τώρα είναι σχετικό το κατά πόσο βολεύει και εξαρτάτε από τον χρήστη, εμένα προσωπικά όχι και πολύ.

   

  Η λειτουργία είναι η εξής: ο κέρσορας του mouse ακολουθεί τις κινήσεις του πληκτρολόγιο-AIR mouse το οποίο κουνάμε στον αέρα.

   

  large_14.jpg

   

  large_15.jpg

   

  Περνάμε τώρα στο βασικό εργαλείο, δηλαδή το Redragon K585 DITI.

   

  Όπως είδαμε και ποιο πάνω πρόκειται για το μισό αριστερό κομμάτι ενός κανονικού μηχανικού πληκτρολογίου με κάποια επιπλέον πλήκτρα περιφερειακά.

   

  Ποιο συγκεκριμένα έχουν προστεθεί τα G1 δεξιά του συνόλου και τα G2, G3,G4 και G5 στα αριστερά, καθώς και τα M1, M2, M3, M4 και REC επάνω από τα F keys.

   

  Το Space έχει μεταφερθεί δεξιότερα από την θέση του, κάτω και από το G1. Τη θέση του Space έχουν πάρει τα Ν και Ρ που στην πραγματικότητα ανήκουν στο δεξιό τμήμα ενός πληκτρολογίου και φυσικά απουσιάζει το Windows Key που συνήθως ενοχλεί σε Gaming Mode, δίνοντας την θέση του στο FN.

   

  Τέλος, τα κουμπιά T και G έχουν φαρδύνει για να δώσουν μια ποιο τετραγωνισμένη εικόνα στο σύνολο.

   

  large.7.jpg

   

   

  Παρατηρώντας λίγο καλύτερα και στα ενδότερα, έχουμε double shot ABS key caps να καλύπτουν τους αφαιρούμενους μπλε outemu διακόπτες τριών pin. Όχι και πολύ καλή επιλογή για gaming, μιας και οι gamers προτιμούν γενικώς linear διακόπτες με μικρό βάθος ενεργοποίησης (pre travel). Εδώ εκτός από clicky έχουμε και 2,2mm pre travel, το μεγαλύτερο που μου έχει τύχει, το εντελώς αντίθετο και στα δύο βασικά χαρακτηριστικά δηλαδή.

   

  large_13.jpg    large_12.jpg    large.SwitchSpecs.jpeg

   

  Σοβαρό φυσικά πλεονέκτημα είναι το ότι οι διακόπτες αφαιρούνται, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον καθένα μας να τους αντικαταστήσει με όποιο σετ από τις εκατοντάδες πλέον επιλογές.

   

  large_10.jpg    large_11.jpg

   

  Εδώ βλέπουμε τον φωτισμό με και χωρίς τον διακόπτη αντίστοιχα.

   

  large_37.jpg

   

   

  Και εδώ τα δύο μεγάλα κουμπιά, τα Shift και Space, χωρίς καπάκια για να φανούν και οι σταθεροποιητές, όχι κάτι το ιδιαίτερο αλλά κάνουν μια χαρά δουλειά.

   

  large_38.jpg    large_39.jpg

   

  Εντάξει, μέχρι εδώ καλά αλλά την βάση για τα πληκτρολόγιο-AIR mouse δεν την πολυπετύχανε και δεν εννοώ μόνο ότι είναι αρκετά απλή και ελαφρώς δύσχρηστη αλλά και ότι δυσκολεύει αρκετά και στην χρήση βασικών πλήκτρων του Redragon K585 DITI, δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε τι εννοώ.

   

  large_42.jpg    large_43.jpg

   

  large_44.jpg    large_45.jpg

   

  large_46.jpg    large_47.jpg

   

   

  Και τέλος έχουμε και το φωτιστικό. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν φέγγει μεν και από τις δύο μεριές αλλά δεν φωτίζουν τίποτα. Το συγκεκριμένο δε έχει και ένα LED που δεν ανάβει αλλά πιστέψτε με αυτό δεν θα έκανε διαφορά στο αποτέλεσμα.

   

  large_41.jpg

   

  large_40.jpg

   

   

  Συνδεσιμότητα

   

  Για τα ασύρματα πληκτρολόγιο-AIR mouse έχουμε φυσικά απλούς USB Type A δέκτες στα 2,4G σύμφωνα με την LEFT keyboard, ένα για το καθένα φυσικά και με δυνατότητα συντονισμού σε περίπτωση που χαθεί η επαφή.

   

  Για το Redragon K585 DITI η σύνδεση γίνεται μέσω USB Type C υποδοχής και το αντίστοιχο καλώδιο, να θυμίσω ότι η συσκευασία εκτός από το κλασικό USB Type C σε USB Type A περιλαμβάνει και μια προέκταση 3 μέτρων USB Type A για την περίπτωση που θέλουμε να το συνδέσουμε με την τηλεόραση ή κάποια κονσόλα.

   

  Θετικό για το Redragon K585 DITI το ότι έχει και μια USB 2.0 Type A θύρα για να συνδέσουμε ένα ποντίκι ή το φωτιστικό ή ό,τι άλλο νομίζουμε, κερδίζοντας έτσι μια USB από το PC μας αλλά και μειώνοντας τα καλώδια από εκεί. USB 2.0 θα μου πείτε, τι να κάνουμε αυτό επέλεξε ο κατασκευαστής.

   

  large_22.jpg

   

   

  Software

   

  Για τα πληκτρολόγιο-AIR mouse φυσικά δεν υπάρχει κάτι, για το Redragon K585 DITI όμως παρόλο που αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται λογισμικό η Redragon μας προσφέρει ένα λογισμικό, απλό μεν και σχετικά παρωχημένης αισθητικής με τα απολύτως βασικά μόνο, αλλά λειτουργικότατο και εύχρηστο.

   

  Δεν θα σας κουράσω με πολλές λεπτομέρειες μιας και οι εικόνες του είναι θεωρώ ιδιαιτέρως ξεκάθαρες.

   

  4 προφίλ φωτισμού, Macro και 4 επιλογές για Report Rate

   

  large.1.jpg

   

  6 εφέ φωτισμού με το «Normally on»

   

  large.2.jpg

   

  Όλη η παλέτα χρωμάτων.

   

  large.3.jpg

   

  3 επιλογές Macro για γενικό setting, μονού κουμπιού και multimedia.

   

  large.5.jpg

   

  large.6.jpg

   

  large.7.jpg

   

   

  HotKeys

   

  Από το φυλλάδιο έχουμε τα εξής:

  • Υπάρχουν 5 εφέ φωτισμού που εφαρμόζονται κυκλικά πατώντας FN + Space αυτά είναι τα (παραθέτω όπως τα ονομάζει το φυλλάδιο)
   • Go with the Stream
   • The trial of Lights
   • Ripple Graff
   • Flowers blooming
   • Pass without Trace
  • Για να επιστρέψτε στην εργοστασιακές ρυθμίσεις πιέστε για 3 δευτερόλεπτα FN + ESC.
  • Προκαθορισμένη λειτουργία οπίσθιου φωτισμού
   • M1 (Προεπιλογή F9) Go with the Stream
   • M2 (Προεπιλογή F10) Trial of Lights
   • M3 (Προεπιλογή F11) The Ripple Graff
   • M4 (Προεπιλογή F12) Pass without Trace.
  • Πλήκτρα μακροεντολής για εγγραφή: G1-G5 (η προεπιλογή G1-G5 είναι τα  F1 – F5), ~, Τ
  • Το πλήκτρο M είναι το Map στο παιχνίδι.
  • Πώς γίνεται η εγγραφή σε πλήκτρα macro
   1. Πατήστε το πλήκτρο REC ετοιμαστείτε για εγγραφή.
   2. Επιλέξτε τις λειτουργίες φωτισμού πατώντας M1 - Μ4.
   3. Επιλέξτε το κλειδί μακροεντολής από τα 7 κουμπιά (G–G5, ~, T).
   4. Ενσωματώστε τα πλήκτρα που θα εγγραφούν (τα 7 πλήκτρα μακροεντολής G1, G2, G3, G4, G5, ~, T δεν είναι διαθέσιμα για εγγραφή).
   5. Πατήστε REC για να αποθηκεύσετε την εγγραφή.

   

   

  Μετρήσεις

   

  Αρκετά καλές οι επιδόσεις ταχύτητας για το Redragon K585 DITI

   

  large.Speed.jpg

   

  Για το πληκτρολόγιο-AIR mouse πάλι αδιάφορο αλλά δεν είναι και αυτός ο σκοπός του οπότε εντάξει.

   

  large.Speed_2.jpg

   

   

  Εμπειρία χρήσης

   

  Για τα πληκτρολόγιο-AIR mouse δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς. Πρόκειται για απλές συσκευές που συνήθως απευθύνονται για χρήση σε TV και προφανώς έχουν πολύ απλές λειτουργίες, γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να επιλεχθούν οι αντίστοιχες φωτιζόμενε συσκευές μιας και αυτές που περιλαμβάνει το πακέτο δεν είναι. Κατά τα άλλα λειτουργούν μεν όπως υπόσχονται αλλά δυστυχώς η μπαταριά τους κρατούσε μόνο 30’-40’ χρήσης και όχι πάνω από 1-1,5 ημέρες αναμονή. Υποθέτω ότι κάποιο θέμα θα υπάρχει με τις μπαταρίες στις συγκεκριμένες συσκευές γιατί μου φαίνεται πολύ λίγο.

   

  Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι το ένα από τα δύο καλώδια φόρτισης των πληκτρολόγιο-AIR mouse δεν λειτουργεί χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα διότι πρόκειται για ένα απλό micro-USB σε USB Type A καλώδιο που σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς θα έχουν μερικά στο συρτάρι τους. Μην σας ξενίζει η σχετικά απαρχαιωμένη πλέον micro-USB επιλογή, οι περισσότερες παρόμοιες συσκευές κακός μεν αλλά τέτοια έχουν.

   

  Το Redragon K585 DITI είναι αρκετά βολικό για gaming και έχει όλα τα βασικά απαραίτητα πλήκτρα αλλά κατά την γνώμη μου έχει γίνει λάθος επιλογή διακοπτών μιας και έχουν τα αντίθετα χαρακτηριστικά από αυτά που προτιμούν οι gamers, το ότι βεβαία μπορεί κανείς να τους αλλάξει του δίνει σίγουρα ένα καλό πλεονέκτημα.

   

  Αυτό που δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο είναι η επιλογή της LEFTKeybord να κολλήσει σταθερά το palm rest, στο πρωτότυπο αφαιρείται μαγνητικά και το θεωρώ πολύ βολικό, θα μπορούσε να το κάνει και εδώ έτσι.

   

  Το πλατό γενικά δεν μου άφησε καθόλου καλή εντύπωση, είναι ένα απλό κομμάτι λεπτού Plexiglas όχι όμορφα σχεδιασμένο κατά την γνώμη μου και με μια φλοίδα κολλημένη για mousepad. Δεν με βόλεψε καθόλου στα γόνατα γιατί και είναι ιδιαιτέρως στενό αλλά ούτε και στο γραφείο γιατί περιορίζει άνευ λόγου τις επιλογές μου σε συγκεκριμένες θέσεις.

   

  Την ποιο κακή εντύπωση τέλος μου την έκανε η βάση του πληκτρολόγιο-AIR mouse. Είναι γενικά αντιλειτουργική γιατί εκτός του άβολου τρόπου που κουμπώνει το πληκτρολόγιο-AIR mouse, αν τελικά αποφασίσει κανείς να την χρησιμοποιήσει, το πληκτρολόγιο-AIR mouse που είναι επάνω της καλύπτει ιδιαιτέρως χρήσιμα τμήματα του Redragon K585 DITI που είναι και το βασικό εργαλείο του πακέτουΝομίζω ότι αν ήταν τουλάχιστον 3-4 πόντους ψηλότερη ή με διαφορετική κλίση το πρόβλημα με το Redragon K585 DITI θα λυνόταν.

   

   

  Επίλογος - Συμπεράσματα

   

  Μια χαρά το Redragon K585 DITI αλλά μονο του το βρίσκει κανείς στην Ελλάδα με λιγότερο από τα μισά χρήματα από ότι στο εν λόγω πακέτο, από Κίνα δε ακόμα λιγότερο, και νομίζω οι ότι περισσότεροι μάλλον θα επιλέγαμε άλλους διακόπτες.

   

  Τα υπόλοιπα του περιεχομένου πάλι δεν τα βρήκα καθόλου λειτουργικά, τουλάχιστον όχι έτσι όπως το προτείνει προς χρήση η LEFTKeybord.

   

  Πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή από την LEFTKeybord και στην συσκευασία αλλά και στο περιεχόμενο, στον ποιοτικό έλεγχο έστω.

   

  Θα ήθελα τέλος να αναφέρω ότι στην σελίδα της LEFTKeybord αναφέρετε ως εγγύηση το 1 έτος, αν και όπως θα πρέπει όλοι μας να ξέρουμε η εγγύηση που θα πρέπει να το συνοδεύει κάθε αντίστοιχο προϊόν είναι υποχρεωτικά από το νόμο κατ’ ελάχιστον 2 έτη. Πρόκειται για μια κακή πολιτική που ακολουθούν πολλοί προμηθευτές βασιζόμενοι στην άγνοια των καταναλωτών και που ελπίζω ότι εδώ είναι απλά κάποιο λάθος εκ παραδρομής και θα διορθωθεί.

   

   

  large_Up.jpg

   

  • Tο Redragon K585 DITI έχει την δυνατότητα αντικατάστασης διακοπτών.
  • Tο Redragon K585 DITI έχει USB Type C θύρα σύνδεσης.
  • Tο Redragon K585 DITI έχει USB Type A θύρα σύνδεσης συσκευών, αν και version 2.0.

   

   

  large_Down.jpg

   

  • Η βάση για το πληκτρολόγιο-AIR mouse δεν είναι χρήσιμη γιατί καλύπτει χρήσιμα τμήματα του Redragon K585 DITI αν χρησιμοποιηθεί.
  • Λάθος επιλογή για gaming των Clicky, 2,2mm Pre Travel, 60 gf/cN διακοπτών.

  • Tο Redragon K585 DITI είναι μόνιμα κολλημένο στο πλατό.
  • Το palm rest είναι μόνιμα κολλημένο.
  • Όλα τα υπόλοιπα που συνοδεύουν το πακέτο είναι χαμηλής ποιότητας και χρησιμότητας.
  • Πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει.

   

  Με βάση τα παραπάνω, η βαθμολογία του LEFT keyboard AIR είναι:

   

   
   
   

   

  Ευχαριστούμε την UNIQUEmouse για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  large.leftkeyboard.png

   

   

  Συντελεστές Review
  Reviewers: alfasif
  Photographers: alfasif
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:4
  Χρηστικότητα:5
  Ποιότητα:4
  Επιδόσεις:4
  Γραφικά:Select
  Ήχος:Select
  Gameplay:Select
  Αντοχή στο Χρόνο:Select
  Απόδοση/Τιμή:2
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 3

  User Feedback

  Recommended Comments

  Μπράβος για το review 

  Πολύ ωραία ιδέα θα έλεγα αλλά πολύ κακή υλοποίηση 

  Θα πρόσθετα στα αρνητικά το North facing Led Και η μη υποστήριξη via 

  Link to comment
  Share on other sites

  On 18/3/2024 at 3:48 ΜΜ, το μέλος BloodMage έγραψε:

  Μπράβος για το review 

  Πολύ ωραία ιδέα θα έλεγα αλλά πολύ κακή υλοποίηση 

  Θα πρόσθετα στα αρνητικά το North facing Led Και η μη υποστήριξη via 

  Έχω αρχίσει να ασχολούμαι ελαφρώς με πληκτρολόγια τελευταία και καταλαβαίνω τι λες και γιατί, όμως, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της ενασχόλησης που βρίσκομαι, θεωρώ υπερβολή το να ζητάς South Facing LEDs από ένα καθαρά "gaming" προϊόν.

   

  Ο μόνος λόγος για την ύπαρξη των South Facing LEDs είναι ότι κάποιοι διακόπτες, όταν είναι σε διάταξη North Facing δεν είναι συμβατοί με Cherry Profile Keycaps. Αυτό σαφώς και ενδιαφέρει κάποιον keyboard enthusiast που θέλει να μπορεί να δοκιμάζει όλους τους πιθανούς διακόπτες στο πληκτρολόγιό του και να μπορεί να τους συνδυάσει με τα πολύ συνήθη και δημοφιλή Cherry Profile Keycaps. Αλλά για έναν Gamer, είναι πολύ πιο σημαντικό να έχει Shine Through Keycaps παρά η παραπάνω συμβατότητα. Ξέρω ότι τα Shine Through Keycaps δεν έχουν τον καλύτερο ήχο, με αποτέλεσμα οι keyboard enthusiasts να τα αποφεύγουν. Συνεπώς δεν ενδιαφέρονται για τη λειτουργία shine Through. Οι gamers όμως, και το ευρύτερο κοινό, ενδιαφέρονται.

   

  Όσον αφορά τη συμβατότητα με Via, δεν έχω προς στιγμήν κάποιο πληκτρολόγιο που το υποστηρίζει, αλλά διαβάζω ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό software στον κόσμο των Keyboard Enthusiasts. Κάνει όμως κάτι παραπάνω από πχ το iCue της Corsair;

   

  Σε τελική ανάλυση συμφωνώ με τα south facing LEDs και την υποστήριξη VIA για τα Enthusiast level πληκτρολόγια, αλλά δε μου φαίνεται να είναι το συγκεκριμένο προϊόν ένα από αυτά.

   

  Τις γραμμές αυτές στις γράφω από ένα ταπεινό Mountain Everest Max, με North Facing LEDs, Tape Mod, Holey Mod, tuning και lubing των stabilizers, αντικατάσταση του εργοστασιακού foam με poron foam, lubricates Gateron Milky Pro Yellow linear switches και Cerakey V2 Keycaps. Δεν υποστηρίζει Via αλλά το άθλιο Base Camp της Mountain που είναι η αχίλειος πτέρνα του και δυστυχώς δεν έχει κάποια ανάρτηση οπότε έχει σκληρό bottom out, αλλά κατα τα άλλα το feeling και ο ήχος είναι μια χαρά.

   

  Τα Cerakey είναι Cherry Profile αλλά φάινεται ότι οι Gateron Milky Pro Yellow, ακόμα και North Facing δεν έχουν interference.

  Edited by pol77
  Link to comment
  Share on other sites

  22 λεπτά πριν, το μέλος pol77 έγραψε:

  θεωρώ υπερβολή το να ζητάς South Facing LEDs από ένα καθαρά "gaming" προϊόν.

  Εγώ πάλι δεν θεωρώ πως είναι υπερβολή η απαίτηση μου γιατί δεν ζητάω κάτι δύσκολο όσον αφορά την υλοποίηση. Αντί να τα βάλουν πάνω ας τα έβαζαν κάτω τα led. Δεν ζητάω κάτι έξτρα δλδ. Επίσης πιστεύω πως πως δεν υπάρχουν gaming προϊόντα. 

  Προσωπική μου άποψη πάντα 

  24 λεπτά πριν, το μέλος pol77 έγραψε:

  Ο μόνος λόγος για την ύπαρξη των South Facing LEDs είναι ότι κάποιοι διακόπτες, όταν είναι σε διάταξη North Facing δεν είναι συμβατοί με Cherry Profile Keycaps

  Πολύ σωστά. Και προσωπικά επειδή παίζω μόνο με cherry profile Με ενδιαφέρει πολύ 

  27 λεπτά πριν, το μέλος pol77 έγραψε:

  σαφώς και ενδιαφέρει κάποιον keyboard enthusiast που θέλει να μπορεί να δοκιμάζει όλους τους πιθανούς διακόπτες στο πληκτρολόγιό του και να μπορεί να τους συνδυάσει με τα πολύ συνήθη και δημοφιλή Cherry Profile Keycaps. Αλλά για έναν Gamer, είναι πολύ πιο σημαντικό να έχει Shine Through Keycaps παρά η παραπάνω συμβατότητα. Ξέρω ότι τα Shine Through Keycaps δεν έχουν τον καλύτερο ήχο, με αποτέλεσμα οι keyboard enthusiasts να τα αποφεύγουν. Συνεπώς δεν ενδιαφέρονται για τη λειτουργία shine Through. Οι gamers όμως, και το ευρύτερο κοινό, ενδιαφέρονται.

  Παρόλο που είμαι gamer δεν με απασχολεί το shine through Αλλά η ποιότητα των keycaps και το ηχητικό προφίλ 

  28 λεπτά πριν, το μέλος pol77 έγραψε:

  Όσον αφορά τη συμβατότητα με Via, δεν έχω προς στιγμήν κάποιο πληκτρολόγιο που το υποστηρίζει, αλλά διαβάζω ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό software στον κόσμο των Keyboard Enthusiasts. Κάνει όμως κάτι παραπάνω από πχ το iCue της Corsair;

  Η βασική διαφορά τους είναι ότι το via δουλεύει πάντα και 100% σε αντίθεση με το σκουπίδι που λέγεται iCue. Όσον αφορά τις δυνατότητες κάνει τα πάντα. 

   

  Εν κατακλείδι δεν υπάρχει σωστό και λάθος στον χώρο των keyboard enthusiast στον οποίο ανήκεις και εσύ! Από αυτά που είπες έχεις ασχοληθεί αρκετά και έχεις αρκετές γνώσεις παρόλο που έχεις χαμηλό προφίλ για τον εαυτό σου 

  Τέλος θα πω ότι λένε και όλοι οι γνωστοί keyboard enthusiast reviewers 

  There is all about personal preference 

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  @BloodMage

  Διακόπτες που δεν έχουν Interference με Cherry Profile Keycaps και North facing LEDs.

   

  Καθώς το video είναι 2 ετών, υπάρχουν και αρκετά νεότερα μοντέλα που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, όπως οι Gateron Milky Pro Yellow που χρησιμοποιώ εγώ με Cherry Profile Keycaps σε North Facing keyboard.

  Link to comment
  Share on other sites

  @pol77Σίγουρα υπάρχουν άλλα είναι πολύ λίγοι

  Οι gaterom milky pro yellow ειναι pre lubed διακόπτες καλούτσικοι θα έλεγα, προσωπικά δεν θα τους αγόραζα. Έτσι και αλλιώς εμένα δεν με ενοχλεί το south Facing led, στην αρχή με πείραζε. Αλλά όταν είδα πως δεν υπάρχει εκεί έξω shine through keycap που να μου αρέσει /κάνει, κατάλαβα ότι είναι μονόδρομος το south Facing led. Επίσης ένα πράγμα που συνειδητοποίησα από την αρχή κιόλας όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το άθλημα, είναι ότι το να βρεις keycaps που να σου αρέσουν και να μην κοστίζουν μια περιουσία είναι 10φορες πιο δύσκολο από το να βρεις keyboard ή switches 

  Link to comment
  Share on other sites

  Απόλυτα σεβαστό. Κι εγώ όσα Shine Through έτυχε να έχω, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, δεν μου αρέσει ο ήχος τους.

   

  Στην προσπάθειά μου να τα συνδυάσω όλα, ήχο και shine though, παρήγγειλα τα Cerakey v2. Δεν είναι θεωρητικά shine through, αλλά τα λευκά, επειδή είναι κεραμικά, αφήνουν αρκετό φως να περάσει και είναι αρκετά όμορφα, ενώ φαίνoνται ξεκάθαρα τα μαύρα legends. Best of both worlds, it seems. Διαφορετική αίσθηση από το πλαστικό, που σε πρώτη επαφή, νομίζω ότι μου αρέσει. Άσε που λογικά δε θα αλλάξει η υφή τους από τη χρήση.

  Link to comment
  Share on other sites

  12 λεπτά πριν, το μέλος pol77 έγραψε:

  Στην προσπάθειά μου να τα συνδυάσω όλα, ήχο και shine though, παρήγγειλα τα Cerakey v2. Δεν είναι θεωρητικά shine through, αλλά τα λευκά, επειδή είναι κεραμικά, αφήνουν αρκετό φως να περάσει και είναι αρκετά όμορφα, ενώ φαίνoνται ξεκάθαρα τα μαύρα legends. Best of both worlds, it seems. Διαφορετική αίσθηση από το πλαστικό, που σε πρώτη επαφή, νομίζω ότι μου αρέσει. Άσε που λογικά δε θα αλλάξει η υφή τους από τη χρήση.

  Θα ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω. Και από τι βλέπω παίζουν και σε πολύ λογική τιμή. Πολύ μου αρέσει και σαν υλικό είναι ανώτερο από το πλαστικό 

  Μήπως έχεις μετρήσει τι πάχος έχει το keycap? 

  Link to comment
  Share on other sites

  7 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

  Θα ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω. Και από τι βλέπω παίζουν και σε πολύ λογική τιμή. Πολύ μου αρέσει και σαν υλικό είναι ανώτερο από το πλαστικό 

  Μήπως έχεις μετρήσει τι πάχος έχει το keycap? 

  Δεν έχω μετρήσει το πάχος, αλλά όσο και αν σου φανεί παράξενο, δεν έχει σημασία το πάχος των keycaps. Αυτό που παίζει ρόλο στον ήχο είναι το υλικό και η μάζα. Το πάχος ουσιαστικά είναι ανάλογο της μάζας, για δεδομένο υλικό, γι αυτό και το χρησιμοποιούμε ως ένδειξη. Το κεραμικό υλικό έχει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα από τα πλαστικά (ABS, PBT). Τα κεραμικά keycaps έχουν περίπου τη διπλάσια μάζα / βάρος από τα πλαστικά. Συγκεκριμένα το Space Bar έπρεπε να το ξανασχεδιάσουν γιατί ήταν τόσο βαρύ που τα ελατήρια των περισσότερων διακοπτών δεν μπορούσαν να το επαναφέρουν.

   

  Ο ήχος των Cerakey είναι μοναδικός, σε σχέση με τα Dyesub PBT που έχω δοκιμάσει (και μου αρέσει ο ήχος τους). Είναι thocky και marbly την ίδια στιγμή. Γενικά η V2 έχει και καλή εφαρμογή, οπότε το μόνο που μπορεί να μη σου αρέσει είναι η υφή / αίσθηση καθώς δεν έχουν texture, είναι γυαλιστερά. 

  Link to comment
  Share on other sites

  9 λεπτά πριν, το μέλος pol77 έγραψε:

  Δεν έχω μετρήσει το πάχος, αλλά όσο και αν σου φανεί παράξενο, δεν έχει σημασία το πάχος των keycaps. Αυτό που παίζει ρόλο στον ήχο είναι το υλικό και η μάζα. Το πάχος ουσιαστικά είναι ανάλογο της μάζας, για δεδομένο υλικό, γι αυτό και το χρησιμοποιούμε ως ένδειξη. Το κεραμικό υλικό έχει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα από τα πλαστικά (ABS, PBT). Τα κεραμικά keycaps έχουν περίπου τη διπλάσια μάζα / βάρος από τα πλαστικά.

  Πολυ σωστα! Συμφωνώ απολυτα! 

  10 λεπτά πριν, το μέλος pol77 έγραψε:

  Συγκεκριμένα το Space Bar έπρεπε να το ξανασχεδιάσουν γιατί ήταν τόσο βαρύ που τα ελατήρια των περισσότερων διακοπτών δεν μπορούσαν να το επαναφέρουν.

  holy moly😆

  13 λεπτά πριν, το μέλος pol77 έγραψε:

  Ο ήχος των Cerakey είναι μοναδικός, σε σχέση με τα Dyesub PBT που έχω δοκιμάσει (και μου αρέσει ο ήχος τους). Είναι thocky και marbly την ίδια στιγμή. Γενικά η V2 έχει και καλή εφαρμογή, οπότε το μόνο που μπορεί να μη σου αρέσει είναι η υφή / αίσθηση καθώς δεν έχουν texture, είναι γυαλιστερά. 

  Ειναι σιγουρο οτι θα μου αρεσει ο ηχος! Για το γυαλιστερο της υποθεσης ναι ισως εχω θεμα

   

  απο που τα πηρες? 

  Link to comment
  Share on other sites

  1 λεπτό πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

  απο που τα πηρες? 

  Κατ' ευθείαν από το website τους: 

  WWW.CERAKEY.COM

  Cerakey makes handmade ceramic keycaps with charming look, smooth finish, crisp sound and cold touch, if you are an enthusiast for custom and niche mechanical keycaps, then go and find us! all...

   

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Similar Content

 • Wifi σε όλο το σπίτι

  Καλησπέρα,έχω ένα θεματάκι και θέλω τα φώτα σας, ζω σε μονοκατοικία με τους δικούς μου και τα τελευταία χρόνια έχουμε 2 συνδέσεις internet(nova/wind),επειδή έχουμε φτιάξει γραφείο στο υπόγειο και πρέπει να έχει δικό του τηλέφωνο. Επειδή οι 2 αυτές συνδέσεις πάνε γύρω στα 100 ευρώ καθόμασταν και λέγαμε μπας και βάλουμε μια σύνδεση(200αρα λέμε). Το θέμα είναι ότι θέλουμε να έχουμε 2 διαφορετικές γραμμές τηλεφώνου,βρήκα νομίζω και σε cosmote και σε inalan να υποστηρίζει 2 διαφορετικο

  NiRou
  NiRou
  Δίκτυα

  Intel ARC A770

  Καλησπερα , Ειμαι στην αναζήτηση για αναβαθμιση της 5500 ΧΤ και η αληθεια ειναι οτι οι τιμες ειναι απογοητευτικές . Δεν θελω να ξεφυγω πανω απο τα 300 € .   Βλεπω την ARC A770 , ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω αλλα θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζει  η αγορα της .   Ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω .    To συστημα που θα τοποθετηθ

  DoNaTos
  DoNaTos
  Κάρτες Γραφικών 10

  Καλημέρα σε όλους .Λίγες απορίες σχετικά με το 5G για σταθερό .

  Γεια σας   . Άλλαξα κινητό και μετράω το 5G στο σπίτι και παίρνω καλά αποτελέσματα   . Το σταθερό δεν δουλεύει πάντα καλά . Έτσι έχω σκέψεις για δορυφορικό ή να βάλω 5G σε σταθερό μόντεμ .  Στις μετρήσεις που κάνω πιάνω 10 με 15 στο σαλόνι και 250 με 450 σταθερά στο μπαλκόνι .  Ετσι έχω κάποιες απορίες . Θα βοηθήσει και ο @minast. Ελπίζω να βοηθηθουν και άλλοι .  Α) μπορώ να βγάλω κεραία στο μπαλκόνι ? Η θα χρειαστεί να έχω το μόντεμ στο μπαλκόνι ?Η κεραία είναι κανονική εγκατάστα

  iseeklife
  iseeklife
  Internet & Τηλεφωνία 3

  Πρόβλημα στην εγκατάσταση λειτουργικό Windows 8 και 10 Έκδοση 64 bit

  Καλησπέρα,   Ελπίζω να είστε καλά διότι καιρό έχω να κάνω σύνδεση εδώ.   Δεν μπορώ να εγκαταστήσω την 64bit έκδοση λειτουργικού Windows σε λαπτοπ με προδιαγραφές κατάλληληες και 64 bit motherboard. Στην προσπάθεια για εγκατάσταση από DVD δισκάκι έκδοσης 64 bit λειτουργικού,  εμφανίζει μήνυμα λάθος   "A media driver is missing"    Κάποιες πιθανές λύσεις φαίνονται εδώ   https://www.auslogics.com/en/articles/resolving-a-media-driver-is-missing-

  αρης_τζ
  αρης_τζ
  Λειτουργικά Windows 2

  κολλημενη βιδα

  παιδιά πρόσφατα μετακόμισα στο πατρικό μου και έχει αρκετές εργασίες να κάνω άρα θα σας χρειαστώ και σε άλλο θέμα αργότερα.Για την ώρα έχω μια βίδα που πρέπει να αλλάξω την κλειδαριά και  δεν ξεκολλάει με τίποτα.Δοκίμασα wd 40 ήδη.Κάποια ιδέα?Δεν έχω ηλεκτρικό κατσαβίδι δυστυχώς.

  edward
  edward
  Το στέκι του μάστορα 2
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.