Jump to content



NCASE M1 Prototype (Mini-ITX, designed by NCASE, to be manufactured by Lian Li)


acct

Recommended Posts

Το πήρα χαμπάρι αφού είχε λήξει το funding campaign στο indiegogo:

NCASE M1 prototype, a Mini-ITX Case | Indiegogo

Αυτό αφορούσε την κατασκευή και τις δοκιμές του πρωτοτύπου και εξασφάλιζε μόνο προτεραιότητα στις αποστολές (αν κατασκευαστεί τελικά, που μοιάζει πολύ πιθανό). Θα ακολουθήσει δεύτερη εκστρατεία για την κατασκευή, οπότε αν ενδιαφέρεστε, ας έχετε το νου σας.

Επιλέγω 3 χαρακτηριστικά προσχέδια για να δείτε τη φιλοσοφία του κουτιού. Τα $160-200 (+μεταφορικά) που αναμένεται να κοστίζει είναι λίγο τσουχτερά, αλλά θα είναι 100% αλουμίνιο 1.5mm και σε διαστάσεις που οι επιλογές είναι ελάχιστες...

TKT4J6Dl.jpg

TCoHXxvl.jpg

83Kk8udl.jpg

NCASE M1 Technical Specifications

Dimensions: 240mm x 160mm x 328mm (250mm tall w/feet), 12.6L

Motherboard Support: Mini-ITX, Mini-DTX

Expansion Slots: 3

GPU Support: 12.5” (slot 1 & 2) or 11” (slot 3)

CPU Cooler Support: Up to 105mm tall; 120mm and 240mm radiators also supported

Drive Support: 3 x 3.5” HDD mounts; 3 x 2.5” drive mounts; 1 x slim slot-load optical drive mount

Power Supply Support: SFX or ATX (up to 140mm non-modular, or longer w/short GPU)

Fan Support: 2 x 120mm side & bottom mounts; 80/92mm bottom & rear mounts

Front Ports: 2 x USB 3.0, headphone and microphone

Link to comment
Share on other sites

Αν κυκλοφορήσει κοντά στο κάτω όριο των $160 τη βρίσκω υποφερτή την τιμή, ειδικά σε σχέση με άλλα Lian Li mini-ITX που δε χωράνε full length κάρτες ή υδρόψυξη και κάνουν επίσης ~130€. Δυστυχώς εδώ θα πρέπει να προστεθούν και τα μεταφορικά, οπότε θα ανεβαίνει κι άλλο το κόστος.

Αν πάει καλά το production crowdfunding και καταλήξει κάποια στιγμή να κατασκευάζεται μαζικά, μόνο τότε ενδέχεται να πέσει η τιμή σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Προσωπικά, θα ήθελα πολύ ένα κουτί με αυτά τα χαρακτηριστικά στα 100€. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα που να γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Εμφανισιακά είναι εξαίσιο αλλά έχω ενδοιασμούς για μερικά πράγματα (π.χ. PSU) και δεν εμπιστεύομαι ξανά τα αλουμίνια της Lian Li. Θέλω κάτι συμμαζεμένο αλλά στιβαρό - θα επιχειρήσω να υδροψήξω το TJ08-E μου όταν (αν) επιστρέψω Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Και το TJ08-E είναι ωραίο κουτί, αλλά είναι εντελώς διαφορετική κατηγορία. Έχει ακριβώς 2.4 φορές τον όγκο του M1, χώρια που σε ατσάλι και micro-ATX υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές.

Τι σε προβληματίζει με το αλουμίνιο; Ειδικά σε αυτές τις διαστάσεις και με τα νεύρα που φαίνεται να έχει το πρωτότυπο νομίζω θα είναι εξαιρετικά άκαμπτο και ελαφρύ.

Όσο για το PSU φαίνεται να είναι εξαιρετική η εφαρμογή του, ειδικά αν βάλεις SFX. Αλλά αφού (θα) παίρνει και πλήρες ATX χωρίς να περιορίζει το μήκος της κάρτας γραφικών, κανένα πρόβλημα. Η ψύξη του φαίνεται (εκ πρώτης όψεως) επαρκής.

Για πες τι σε απασχολεί που δε μου έχει περάσει από το μυαλό, μπας και σταματήσω να το σκέφτομαι. ;)

Link to comment
Share on other sites

Πάω για custom υδρόψυξη, θέλω συμμαζεμένα αλλά και ήσυχα πράγματα. Δεν ξέρω αν θα ταιριάξει το fanless τροφοδοτικό μου ή πως θα μπει η D5 και το ψυγείο μαζί με μια μακριά κάρτα γραφικών. Με την Lian Li έχει καεί η γούνα μου αφού έχω δώσει τα μαλλιοκέφαλά μου και κάθε φορά ήμουν ανικανοποίητος με την περίπτωση θορύβου και τριγμών.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο!

Εγώ πλέον δηλώνω fan των m-itx λύσεων.

Για κάτι πιο προσγειωμένο (σε τιμή), που υπάρχει ήδη και με μικρή απόκλιση σε διαστάσεις (πιο φαρδύ, αλλά και λίγο πιο κοντό):

Node 304 - Fractal Design

Το νέο μου σύστημα το έστησα σε ένα τέτοιο και είμαι απίστευτα ευχαριστημένος τόσο από την διαδικασία συναρμολόγησης (χώρεσε τα πάντα, άνετα) όσο και από τη συμβίωση μαζί του (αθόρυβο, χαμηλές θερμοκρασίες κλπ). Περισσότερα από εδώ και κάτω.

H Plextor μου την έκανε, αλλά αυτό είναι άλλη - πονεμένη - ιστορία. :p

Link to comment
Share on other sites

♥ΕΡΩΤΑΣ♥ το κουτί.

Από 'κει και πέρα και 'γω φοβάμαι μην τρίζει. :hm:

Η τιμή πολύ τσουχτερή και υπό normal συνθήκες

θα πήγαινα σε κανά μικρό από Fractal Design ή

BitFenix, αν και άμα μου περισσεύαν τα λεφτά δε

ξέρω άμα θα κατάφερνα να συγκρατηθώ. :fist:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.