Jump to content



Η LG παρακολουθεί τους χρήστες των Smart TV της;


acct

Recommended Posts

Είναι πλέον δεδομένο ότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές καταγράφουν και προωθούν πληροφορίες στους κατασκευαστές τους, συνήθως με πρόσχημα τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Συνήθως πρόκειται για γενικές πληροφορίες που δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν μοναδικά κάθε χρήστη, οπότε συχνά συναινούμε στην αποστολή τους.

Η LG αυτή τη φορά φαίνεται να πήγε λίγο πιο μακριά. Σύμφωνα με το DoctorBeet's Blog: LG Smart TVs logging USB filenames and viewing info to LG servers, η LG συγκεντρώνει και μεταφέρει πληροφορίες που περιλαμβάνουν:

α. το μοναδικό κωδικό που ταυτοποιεί τη συσκευή

β. το όνομα του καναλιού κάθε φορά που ο θεατής αλλάζει

γ. το όνομα αρχείων που βρίσκονται σε συσκευές που συνδέονται στην τηλεόραση

Και όλα αυτά μάλιστα χωρίς κρυπτογράφηση και ανεξάρτητα αν ο χρήστης έχει επιλέξει την απενεργοποίηση της επιλογής "Collection of watching info".

Η επίσημη απάντηση της εταιρείας;

[...] unfortunately as you accepted the Terms and Conditions on your TV, your concerns would be best directed to the retailer. We understand you feel you should have been made aware of these T's and C's at the point of sale, and for obvious reasons LG are unable to pass comment on their actions.

ΥΓ: Αν διαβάσετε το άρθρο, θα δείτε ότι για την ώρα οι πληροφορίες δε φαίνεται να αξιοποιούνται με κάποιο τρόπο για την προσωποποίηση των διαφημίσεων, αλλά είναι γεγονός ότι εξακολουθούν να συλλέγονται και να επιστρέφουν στην εταιρεία. Ακόμη χειρότερα, αντί οι υπεύθυνοι να αποστασιοποιηθούν ή να απολογηθούν για αυτήν την πρακτική, διαδίδουν ένα απαράδεκτο εταιρικό βίντεο με το οποίο την προάγουν στους συνεργάτες τους. Περαστικά μας.

Link to comment
Share on other sites

Πάλι καλά. Εξακολουθώ να επιμένω ότι το πρόβλημα δεν ήταν ότι υπήρχε η τεχνική δυνατότητα της συλλογής των δεδομένων. Καλώς την είχαν, ας μοιράζονταν μάλιστα τα διαφημιστικά έσοδα με τους θεατές που επέλεγαν να την ενεργοποιήσουν.

Τα πραγματικά προβλήματα είναι δύο:

α. Ότι ακόμη και με απενεργοποιημένη τη λειτουργία εξακολουθούσαν να στέλνονται στοιχεία -και μάλιστα μη κρυπτογραφημένα προσωπικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης της συσκευής και ονόματα αρχείων.

β. Ότι η LG εξακολουθεί να πιστεύει ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ζήτημα ήσσονος σημασίας και να φέρεται ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που μου είχε διαφύγει. Μόλις μια μέρα μετά την αρχική αποκάλυψη που προκάλεσε σάλο, σε ένα άλλο άρθρο (LG TV logging filenames from network folders | Ramblings) είχε γίνει φανερό ότι η LG στόχευε ακόμη πιο μακριά.

Εκτός από τα ονόματα των αρχείων που περιέχονται σε αφαιρούμενους δίσκους συνδεδεμένους απευθείας στην τηλεόραση, συγκεντρώνονταν και τα ονόματα των αρχείων των κοινόχρηστων φακέλων από το τοπικό δίκτυο.

Η ενημέρωση από την εταιρεία για την απενεργοποίηση κάποιων δυνατοτήτων καταγραφής φαίνεται ότι περιλαμβάνει και αυτό το σενάριο, οπότε υπομονή μέχρι την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λογισμικού...

Πάντως, μπαίνω στον πειρασμό να δω τι κάνει η Samsung.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τα ονόματα των αρχείων που περιέχονται σε αφαιρούμενους δίσκους συνδεδεμένους απευθείας στην τηλεόραση, συγκεντρώνονταν και τα ονόματα των αρχείων των κοινόχρηστων φακέλων από το τοπικό δίκτυο.

Απορώ που δεν έχουν σκάσει μηνύσεις για αυτό εδώ το πράγμα. Διότι αν πήγαινε στα δικαστήρια αυτή η υπόθεση πόσο πιστευτό θα γινόταν το επιχείρημα από την LG ότι έχουν συμφωνήσει στα term and conditions οι αγοραστές των τηλεοράσεων της; Για τηλεοράσεις μιλάμε. Terms and conditions σε τηλεοράσεις; Ο περισσότερος κόσμος έχει μάθει να βάζει την TV στην πρίζα και να συντονίζει τα κανάλια. Τα terms and conditions είναι κάτι το άγνωστο στους περισσότερους, κάτι που προσπερνάνε όσοι έχουν ακούσει κάτι περί αυτού αλλά έχουν μάθει επίσης να μην δίνουν σημασία και βέβαια κάτι το οποίο μάλλον προσπερνιέται κατά την εγκατάσταση της TV σε περίπτωση που αυτή γίνεται από κάποιον τεχνικό χωρίς να ενημερώνεται ο αγοραστής.

Όσο για το νέο firmware, μάλλον απλά κίνηση αποφυγής των χειρότερων είναι. Άλλωστε ως brand name είναι πολύ πίσω από την Samsung και ακόμα και αν η Samsung κάνει τα ίδια και χειρότερα, πιθανόν η Samsung θα μπορούσε να αντέξει μια κατακραυγή και πτώση πωλήσεων, η LG δεν ξέρω αν θα μπορούσε να επανακάμψει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.