Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Όποιος δεν αντεχει να ζει με 60 ευρώ τη μέρα έχει ήδη βγαλει τα λεφτάκια του. Όποιος θέλει να τα βγάλει όχι για να ζήσει αλλά για να σώσει τις αποταμιεύσεις του δε με ενδιαφερει σαν ύπαρξη

http://www.thelab.gr/topic/145117-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-5-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-2015/page-9#entry2175151 )

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για να θυμηθώ ποιοι τα γράφανε αυτά όσο ήταν αντιπολίτευση;

Αν και δεν ήμουν ποτέ αντιπολιτευση ή κυβερνηση, το αντιπαρέρχομαι αυτο και σου απαντάω ..

εγω αντιληψεις του τύπου "όλοι τους φταίνε","ολοι μαζι τα φαγαμε", και "κρεμαλα στους προδότες" δεν εξέφρασα ποτε.. θεωρώ ότι είναι τόσο επιφανειακές και λουμπεν που ταιριάζουν μονο στον (πολιτικο) λογο της ΧΑ...

Link to comment
Share on other sites

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/444752.html

 

ενταξει μωρε ενα εκατομυριακι ητανε μονο ......

 

"μα εγω ειμαι αριστερος" 

 

το καλυτερο συγχωροχαρτι ever - made in greece ^ 

 

επι σαμαρα να ειχανε γινει το 1/4 απο αυτα γινανε τους τελευταιους 9 μηνες θα ειχαμε τωρα 2ο εμφυλιο - που ειναι οι περσινοι μπαχαλακηδες οεο ??? βρηκανε δουλεια στην ΕΡΤ ?

 

εχω και τα παπουδια που οταν βλεπουν  στο καναλι της  βουλης να μιλαει καποιος απο ΕΚ  χασκογελανε  σαν παιδακια. 

 

" ελα ρε ! εβγαλε βουλευτη στην  Α' Αθηνων ! ο λεβεντης ? χαχαχααχαχαχχχα απιστευτο ! " 

 

αν αυτοι δεν εχουν χωνεψει  εδω και 1 μηνα  οτι μπηκε ο λεβεντης στην βουλη, τι να πω κι εγω που δεν μπορω να χωνεψω 9 μηνες τωρα, το ποιος καθεται στην καρεκλα του πρωθυπουργου ... 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μένουμε Ευρώπη. - Τα σύνορα δεν είναι ταμπού

 

Όταν υποχωρείς στην θέληση του αντιπάλου δεν κερδίζεις την ησυχία σου αλλά ανοίγεις τον δρόμο για μια ζωή γεμάτη υποχωρήσεις.

Το καλό είναι ότι σε μερικές δεκαετίες θα αυξηθεί γεωμετρικά ο πληθυσμός της Ελλάδας. Βεβαίως οι έλληνες θα γίνουμε μειονότητα αλλά  μειονότητα με ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα του πλανήτη...

 

Μνημονιακός εκβιασμός στα εθνικά θέματα

 

Η κυβέρνηση βρέθηκε «καπελωμένη» από την επιλογή των Βορειο- ευρωπαίων να αποτρέψουν μαζικά κύματα προσφύγων προς τις χώ­ρες τους. Υπό τον ενεργό εκβιασμό του Grexit και του κουρέματος καταθέσεων, η χώρα μας βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζει ευρωπαϊκά σχέδια (Γερμανία, Κομισιόν) διαχείρισης των προσφυγικών κυμάτων με συνεταίρο την Τουρκία στο Αιγαίο.

 

Η ελληνική πλευρά, αφού άργησε να καταλάβει τι είδους «καπέ­λο» επιχειρούν να της φορέσουν οι Ευρωπαίοι, εν συνεχεία απέκλει­σε κάθε ενδεχόμενο κοινών επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο με την Τουρκία, η οποία ανέκαθεν έβλεπε τις επιχειρήσεις αυτές ως πύλη εισόδου στις έως σήμερα «γκρίζες ζώνες».

 

Οι Ευρωπαίοι, επιπλέον, συνδέουν την εφαρμογή του μνημονίου με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής για το προσφυγικό και, διόλου τυχαία, έχουν αναθέσει στον ίδιο άνθρωπο, τον Ολλανδό γε­νικό διευθυντή της Κομισιόν Μάρτεν Φερβέ, και ισχυρές εξουσίες επιτήρησης για την εφαρμογή του μνημονίου και τον συντονισμό για την εφαρμογή της πολιτικής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και τί να κάνουμε να πάμε στη δραχμή; Αφού και εκεί θα αναγκαζόμασταν να νοικοκυρευτούμε φορτώνοντας τη χώρα μετανάστες.

Στο κάτω κάτω τώρα θα φύγουμε που αρχίζει το καλύτερο;

Με νέες περικοπές 17% σε όλες τις συντάξεις γιατί το σύστημα "δεν αντέχει" (άλλες κρατικές συντάξεις), με 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια, με αύξηση φόρων στην κλίμακα εισοδημάτων, με ΕΝΦΙΑ και για τα ξενοδοχεία/rooms to let, με Μεγάλο Αδερφό σε όλες τις συναλλαγές.....; Θα παρουν όλοι.

 

Εντάξει δε λέω είμασταν και εμείς βλάκες. Πιστέψαμε στους παλικαρισμούς Τσίπρα ο οποίος εκ των πραγμάτων βρέθηκε προ διλλήματος, τριλλήματος, τετραλλήματος όπως μας είχαν προειδοποιήσει άλλα νεοδημοκρατικά μέλη του φόρουμ.

 

Δες εδώ πως αυτό το ανόητο "παιδί"(Το Τσίπρα) διαπραγματευόταν σκληρά και έσπασε στο τέλος τα μούτρα στον τοίχο της πραγματικότητας όπως μας προειδοποιούσαν οι νεοδημοκράτες.

 

http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/632984/diapragmateysi-eixan-symfonisei-sta-metra-otan-edinan-sklires-maxes

 

Ήταν έτοιμος να ανατινάξει τη γέφυρα του Γοργοποτάμου. Αντιστασιακός, όχι αστεία. Άνθρωπος για ειδικές αποστολές.....

 

Αλλά είπαμε, η πραγματικότητα είναι σκληρή και επιτάσσει ευρώ μέχρι να βρεθείς στην πλατεία της Ομόνοιας άστεγος.

 

 

Υ.Γ: Μια παρατήρηση για το τέλος. Θυμάστε καθόλου εκείνο το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων Γερμανών εμπειρογνωμόνων για παράλληλο νόμισμα;

Έλληνες κάνουν τις συναλλαγές τους με χαρτί τουαλέτας, τρις χειρότερο από δραχμή και τουρκική λίρα, και το ευρώ να φεύγει έξω ή να μένει στις τράπεζες.

 

Σκεφτείτε τώρα τους "παλικαρισμούς" του Τσίπρα μας που έφεραν τα capital controls με τους ΔΥ και συνταξιούχους να πληρώνονται σε credits αντί σε ρευστό. 

Περίεργα πράγματα έτσι;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικα μερικα συνθηματα παντα θα παραμενουν επικαιρα , "Το αριστερο μου αφεντικο πατινι με εχει κανει , μα μου τσαμπουνα πως φταινε οι Αμερικανοι"

Αντε το πολυ πολυ να αλλαξουμε το "Αμερικανοι" με "Γερμανοι".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

στο 9:06 εβγαλε το μυδραλιο και τους γαζωσε ολους 

 

καναλια - ποταμι - πασοκ - νδ - τζιφρα - (βλαχο)δημαρχους- τριπλοσυνταξιουχους - υπαλληλους της βουλης -  κουβελη - καρατζαφερη ( που τους θυμηθηκε αυτους  ?? :hehe: :hehe: ) 

 

bow-in-respect-baseball.gif

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

στο 9:06 εβγαλε το μυδραλιο και τους γαζωσε ολους

 

 

4:45

"Αυτο το κομμα, ενω ελεγε οτι θα παρει 10%, μετα βιας πηρε 4%"

Ε δεν ηταν και ο μονος που εκανε τοσο λαθος στην προβλεψη του ετσι? :D

 

Ωραια ομιλια κατα τ'αλλα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

«Τα σημεία που αποδεικνύουν ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού γράφτηκε από τους ξένους»

Πήρε δρόμο η πελατεία και  γύρισε ο Βαξεβάνης  στην αντιπολίτευση;  : O

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Απρόθυμη να παραιτηθεί η Σαββαΐδου - Επεδίωκε «ασυλία»
Τροπολογία για να «αυτοπροστατευτεί» από τις δικαστικές περιπέτειές της είχε προτείνει η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία κατηγορείται για απιστία περί την υπηρεσία, σε χρόνο σχεδόν παράλληλο με την κλήση της σε απολογία από την Εισαγγελία. Απρόθυμη να παραιτηθεί εμφανίζεται, παρά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον κ.Τσακαλώτο την περασμένη εβδομάδα που της ζητούσε να διευκολύνει την κυβέρνηση. Ενοχλημένοι με την συμπεριφορά της κυβέρνησης οι δανειστές. Τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

 

 

Βρε την Κατερίνα που ζήλεψε τα κόλπα του Βαγγελάρα!

Δεν την γουστάρει ο Τσιπρας και νομίζει ότι θα τη γλιτώσει επειδή είναι ανίκανος πρωθυπουργός.

Ανίκανος είναι όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των πολιτών , όχι όταν υπερασπίζετε τα δικά του.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

Καθώς έχει παγιωθεί στην ταλαίπωρη χώρα μας η αριστερή ιδεολογία, ο δε κυρίαρχος λαός για τρεις αλλεπάλληλες εκλογές επιμένει ότι θέλει να δοκιμάσει την αριστερή διακυβέρνηση έστω και με ξερό ψωμί, θα αποτολμήσω να υπενθυμίσω μερικές βασικές προϋποθέσεις για την εκπλήρωση των αριστερών υποσχέσεων.

Ξεκινώντας από τον αριστερό απόστολο των εθνών Κάρολο Μαρξ, θα υπενθυμίσω σε όσους λίγους τον μελετούν και θα πληροφορήσω όσους τον υμνούν χωρίς να τον έχουν διαβάσει την εξής διόλου διαδεδομένη ρήση του, που πρόσφατα ανέσυρε από την αφάνεια ο ξεχωριστός διανοούμενος Δημοσθένης Κούρτοβικ με εύλογη δηκτικότητα: «Οι ευγενέστερες ιδέες είναι καταδικασμένες αν δεν υποστηρίζονται από υλικά συμφέροντα. Μπορεί η μυθοπλασία να λέει ότι ο Προμηθέας χάρισε στους ανθρώπους τη φωτιά από αγάπη, αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας του Εντισον φώτισε τον κόσμο επειδή ήταν κερδοφόρος για τις βιομηχανίες (και για τον εφευρέτη του φυσικά)», («Τα Νέα», 6.6.2015).

Δηλαδή το κέρδος ωθεί τους ανθρώπους σε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Στο υλικό όφελος αποσκοπούν οι ιδρύοντες βιομηχανίες ή βιοτεχνίες, οι αγρότες όταν καλλιεργούν τη γη, οι εφοπλιστές όταν παραγγέλνουν βαπόρια, οι καφετέριες όταν σερβίρουν φραπέ. Ακόμη και οι θρησκείες οφέλη υπόσχονται σε όσους πιστούς τις ακολουθούν, με πιο ελκυστικό τον μουσουλμανικό Παράδεισο με πιλάφια, μέλι και ουρί.

Ο σύγχρονος εμπνευστής της μη μαρξιστικής Αριστεράς Τζον Μέιναρντ Κέινς εμπνέει στις μέρες μας την πολεμική κατά της λιτότητας και υπέρ των παροχών που τονώνουν την κατανάλωση και κινητοποιούν την αγορά. Πράγματι ο Κέινς, στον οποίο ομνύουν οι σύγχρονοι κορυφαίοι προοδευτικοί οικονομολόγοι, συνιστούσε τον καταναλωτισμό, την προμήθεια κάθε είδους προϊόντων, ώστε να πέφτουν λεφτά στην αγορά, όπως ζητεί ο κ. Κορκίδης, και έτσι να αυξάνεται η απασχόληση και να μειώνεται η ανεργία. Αυτό επαγγέλλονται και οι έλληνες κεϊνσιανοί, και κάποιοι διάσημοι νομπελίστες, λησμονώντας όμως ή αποκρύπτοντας επιμελώς από ακροατές και αναγνώστες τους μια φράση-κλειδί του Κέινς: «Τα αγαθά που θα αγοράζονται να είναι βρετανικά προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση σε αυτήν εδώ τη χώρα», δηλαδή στην πατρίδα του Βρετανία. Η τόνωση όμως της κατανάλωσης στην Ελλάδα, καθώς στην ωραία μας χώρα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτε, απλώς θα διευκόλυνε την αγορά εισαγόμενων προϊόντων, όπως ασταμάτητα πιέζουν π.χ. οι έμποροι αυτοκινήτων.

Δηλαδή θα αγοράζονταν νέα αυτοκίνητα, μηχανάκια, κομπιούτερ, κινητά τηλέφωνα, ρούχα, παπούτσια κ.ο.κ. που σχεδόν όλα δεν παράγονται στην παραπλανημένη από τους αριστερούς δημαγωγούς πατρίδα μας, οι οποίοι έδιωξαν και διώκουν κάθε παραγωγική προσπάθεια (βιομηχανίες, ναυπηγεία, κάθε είδους ξένες αλλά και ντόπιες επενδύσεις), επ' ωφελεία του αλλοδαπού προλεταριάτου, αντί των ελλήνων εργατών. Εισαγόμενο είναι ακόμη και το βοδινό κρέας που χλαπακιάζουμε και οι φραπέδες με τους οποίους κυκλοφορούν παντού σχεδόν όλοι οι Ελληνες και, ιδιαίτερα, οι Ελληνίδες (με ένα πλαστικό κύπελλο στο χέρι). Και δανειζόμαστε ακόμη και τώρα για να τα απολαμβάνουμε. Και ας επιδιώκει διαρκώς ο κ. Τσίπρας να κουρευτεί το δημόσιο χρέος. Μόνο αύξηση του εισοδήματος από παραγωγικές επενδύσεις θα οδηγήσει στον δραστικό και μόνιμο περιορισμό του.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=746718

 

Τώρα εξηγείται ευκολότερα η περιβόητη ''κατανάλωση προς τόνωση της αγοράς'' που μας έχουν γανώσει τα μυαλά  μερικοί μερικοί ! Ο ποιητής ουδέποτε εννόησε την παροχή χρημάτων απο το κράτος στους ιδιώτες, για να αγοράζουν εισαγόμενα προιόντα.

 

Ίσως για την εποχή του αυτή η σκέψη να άξιζε το Νόμπελ που πήρε, ωστόσο σήμερα, δεν νομίζω ότι θα μπορύσε κάποιος να πεί ότι είναι και καμία φοβερά πολύπλοκη σκέψη. Πολύπλοκη και δύσκολα εξηγήσιμη, γινόταν μόνο όταν αναπαραγόταν το πρώτο μισό της, αποκρύβοντας (είτε λόγω ημιμάθειας -κάπου ''άρπαξαν'' το μισό τσιτάτο και έκτοτε το αναπαράγουν αποστομώνοντας τους εντελώς αμαθείς, όπως η αφεντιά μου-, είτε λόγω δόλου) το υπόλοιπο μέρος που εξηγούσε το πώς και το γιατί.

 

...Η πλάκα βέβαια, είναι πως με αυτή την ''λειψή'' αναπαραγωγή της σκέψης του Κείνς, οι υπέρμαχοι της, άθελά τους μετατρέπονταν στους καλύτερους αβανταδόρους (μην πώ λακέδες) των ξένων κεφαλαιοκρατών και πλουτοκρατών, (και κατ' επέκταση στους ξένους προλετάριους που μέσω αυτών βρίσκουν ευκολότερα εργασία έναντι των ιθαγενών). Αυτών δηλαδή που -υποτίθεται- λυσσωδώς πολεμούσαν, αφού θεωρούσαν υπεύθυνους για την φτώχεια που δέρνει τους συμπολίτες τους, και το ''ντόπιο προλεταριάτο''.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@colt3003, χωρίς κατ' ανάγκη να διαφωνούμε, εντοπίζω μερικά ζητήματα που οφείλω να επισημάνω:

 

1. Ο Keynes πέθανε 23 χρόνια πριν την απονομή του πρώτου Νομπέλ στις Οικονομικές Επιστήμες, οπότε δεν το πήρε ποτέ, παρότι κατά γενική ομολογία πρόκειται για έναν από τους πιο επιφανείς οικονομολόγους, με τεράστια συμβολή στη διαμόρφωση του κλάδου.

 

2. Παρότι τον έχω διαβάσει λιγότερο από ό,τι θα έπρεπε, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η "κατανάλωση προς τόνωση της αγοράς" είναι δραματική υπεραπλούστευση της φιλοσοφίας του οικονομικού συστήματος που οραματίστηκε. Ακόμη κι έτσι, συμφωνώ ότι, χωρίς τα μικροοικονομικά εργαλεία που εισήγαγαν οι νεο-Κεϋνσιανές θεωρίες, αυτό το οικονομικό σύστημα δεν είναι εφαρμόσιμο σε σύγχρονες κοινωνίες. Κι ακόμη κι έτσι, δεν ταιριάζει χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις σε καταστάσεις με υψηλό πληθωρισμό, χαμηλή ανάπτυξη και ταυτόχρονα υψηλή ανεργία (ευτυχώς η δική μας περίπτωση δεν είναι τέτοια, αν και είναι προβληματική η αδυναμία μας να ασκήσουμε νομισματική πολιτική). 

 

3. Δεν είναι μόνο η σκέψη του Keynes ανεπαρκής για να ανακόψει τον σημερινό φαύλο κύκλο της οικονομίας στην Ελλάδα. Καμία χώρα δεν έχει βιώσει αυτόν τον συνδυασμό καταστάσεων που βιώνουμε σήμερα εδώ. Αν κάτι κρατώ εγώ από την Κεϋνσιανή θεωρία είναι ότι η δημόσια δαπάνη θα πρέπει να είναι αντίθετη -ως αντίβαρο- από την βούληση των ιδιωτών για επένδυση. Σε περιόδους ανάπτυξης, το Δημόσιο θα πρέπει να είναι πλεονασματικό, για να περιορίζει τις πληθωριστικές τάσεις. Σε μια υφεσιακή κατάσταση (σαν αυτή που βιώνουμε), το Δημόσιο θα πρέπει να αυξάνει τις δαπάνες του και να γίνεται ελλειμματικό, για να ωθήσει την οικονομία προς την ανάπτυξη.

 

Ακόμη πιο σημαντικό, η γενική "αύξηση της κατανάλωσης" είναι ευτυχές παράγωγο αυτής της διαδικασίας, αλλά όχι άμεσος στόχος. Ο στόχος είναι η ανακοπή της ύφεσης, που επιτυγχάνεται ευθέως από την αύξηση της δαπάνης. Κάθε 1€ που ξοδεύεται (ιδωτικό ή δημόσιο) αυξάνει κατά σημαντικά περισσότερο το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά (ειδικά αν όλοι χρωστούν σε όλους). Η διαφορά είναι ότι το Κράτος είναι σε θέση να δαπανήσει στοχευμένα και μαζικά, αντίθετα από τους ιδιώτες που -ακόμη και εν όψει διαφαινόμενης ανάκαμψης- μπορεί να επιλέξουν να μην επενδύσουν.

 

Ο πραγματικός κίνδυνος σε μια νωθρή οικονομία σαν την Ελληνική είναι το Δημόσιο να συνεχίσει αδρανειακά να δαπανά και μετά την αναστροφή της κατάστασης (που σίγουρα θα ερχόταν σύντομα), καθιστώντας όλον τον "ιδιωτικό" τομέα κρατικοδίαιτο και ανίκανο να αποτελέσει τον δεύτερο πυλώνα της ανάπτυξης. Από αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει έτοιμη συνταγή διεξόδου, γιατί κατ 'εμέ δεν είναι πρόβλημα μακροοικονομικών. Είναι πρόβλημα ασύμμετρων στρεβλώσεων που είναι διαφορετικές σε κάθε οικονομία και κανείς από όσους μας "συμβουλεύουν" δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις ελληνικές στρεβλώσεις, που αποδεικνύονται ανθεκτικές και στις κρίσεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω:  Ο Keynes δεν υπήρξε ποτέ αριστερός όπως γράφει ο ανόητος Μαρίνος απευθυνόμενος σε αγράμματους.

Ήταν ο πατέρας του αμερικάνικου φιλελευθερισμού που έδωσε την χρυσή εποχή της ανάπτυξης 45 - 75.

Ακόμα και τώρα ακολουθούν οι αμερικανοί τις ιδέες του βάζοντας το δημόσιο να επενδύει. Οι στρατιωτικές δαπάνες πχ επένδυση του δημοσίου στο εσωτερικό της χώρας είναι.

Για τις υπόλοιπες βλακείες έχω να πω τούτο. Ποτέ μαγαζί δεν κατάφερε να εξοφλήσει 180% του τζίρου του, πολλώ δε μάλλον με εντολές από τον αντίπαλο.

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής να πιστεύεις ότι σε ένα περιβάλλον που όλοι προσπαθούν να εξάγουν περισσότερα και να εισάγουν λιγότερα, οι εντολές από τον αντίπαλο έχουν σκοπό να σε καταστήσουν ανταγωνιστή του και όχι εμπόρευμα προς εκποίηση.

Τα σκατά μας δυστυχώς μόνοι μας πρέπει να τα καθαρίσουμε.

Όσο για το «δεν παράγουμε τίποτα» μάλλον απευθύνετε σε    «εισαγόμενους» γιατί εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι όταν μπήκαμε στην κρίση είχαμε 1 μπίρα αμιγώς ελληνική και τώρα έχουμε δεκάδες. Ούτε ότι τα εργαστήρια με ποιοτικά ελληνικά ρούχα, παπούτσια, κλπ ξεφυτρώνουν σαν γαϊδουράγκαθα.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

το ποιες ητανε οι  πραγματικες πεποιθησεις του Keynes για την ελευθερη αγορα και το κοινωνικο κρατους σηκωνει μεγαλη κουβεντα, σε καθε περιπτωση δεν μπορουμε να ακυρωσουμε ολοκληρο κειμενο επειδη ο ενας λεει οτι ητανε αριστερος και ο αλλος οχι. στην τελικη ολα αυτα ειναι απλα μια ταμπελα και αργησε παρα πολυ ο κοσμος για να το καταλαβει 

 

( εδω πηρανε οι φιλελεδες το τιμονι στον καναδα - φτου jizz κακα !! ) 

 

in other  news τωρα ....

 

http://news247.gr/eidiseis/politiki/filhs-opoios-paei-to-paidi-toy-se-idiwtiko-analamvanei-to-kostos.3729969.html

 

"καποιος να βαλει ενα thug life meme  πανω απο την  φατσα του γιατι εγω  δεν προλαβαινω "

 

 

http://www.bankwars.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1/

 

 

ποια εισπραξιμοτητα μωρε ? μονο φορους εχει ο κρατικος προυπουλογυσμος ? δαπανες δεν εχει ? 

 

πηγανε την βασικη συνταξη στα 390 (οτι θα εκανε και ο σαμαρας απλα σε μεγαλυτερο βαθος χρονου - fucking told you so.gif  http://www.thelab.gr/topic/140717-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-2512015/page-3#entry2114630

 

ζητανε λεφτα απο ανεργους http://newpost.gr/ellada/493607/zhthsan-foro-apo-anergo-me-eisodhma-0-26-eyrw-  προσπαθουνε να βγαλουνε απο την μυγα ξυγκι  (οπως και οι προηγουμενοι ) αλλα τα 6 χιλιαρικα ανα ωρα πτησης για το ελικοπτερο του νεροβουβαλου  δεν τα κοβουνε ! 

 

εκτος απο το γνωστο δρομολογιο σπιτι - πενταγωνο και τουμπαλιν τον ειδε να σκαει με το ελικοπτερο και γνωστος μου οταν πηγε σε orc-ωμοσια φιλου, ποιος διαολο νομιζει οτι ειναι  ? αντε να  παθει καμια βλαβη το κατταραμενο μπας και ησυχασουμε - λυπαμαι οποιον κακομοιρη ειναι υποχρεωμενος να του κανει επ'ωμου παρουσιαστε και τα ρεστα. στα διαλα  μεσημεριατικα   :wall:

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Φίλης: Όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό αναλαμβάνει το κόστος - Πολιτική - NEWS247 

 

0%: Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία - "εδώ η Πολιτεία είναι παντελώς αδύναμη να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίεςκαι γι’ αυτό δεν επιβάλλεται φόρος"

6%: Φροντιστήρια πάσης φύσεως - "καλύπτουν άλλες ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση και είναι συμβολικού τύπου φορολόγηση"

13%: Ιδιωτικά σχολεία - "είναι μια τυπική μορφή εκπαίδευσης και την ίδια μορφή προσφέρει και το κράτος"

 

Εμένα πάλι αυτοί οι συντελεστές μου φαίνονται λογικοί και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπήρχαν ήδη. Είμαι σίγουρος ότι το έχω ξαναγράψει πιο πίσω, αλλά από τη στιγμή που ο "υψηλός" ΦΠΑ επιβάλλεται μόνο στις υπηρεσίες των οποίων εναλλακτικές προσφέρονται ήδη από το Δημόσιο, ιδεολογικά το μέτρο είναι σωστότερο από την οριζόντια απαλλαγή όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από τον ΦΠΑ.

 

Το πραγματικό ερώτημα είναι αν φορολογικά έχει νόημα. Υποψιάζομαι πως είναι πιθανό στο τέλος αντί να κερδίσουν λεφτά, να μπουν και μέσα με τις εξαφανισμένες αποδείξεις ή τις επιστροφές.

 

Αν πραγματικά κάποιος δίνει 4 χιλιάρικα το χρόνο από το υστέρημά του για ιδιωτικό σχολείο, ίσως πρέπει να σταθμίσει καλύτερα αν αξίζει να δώσει άλλα 500€ ή να αφιερώσει την ενέργειά του στην προσπάθεια να κάνει καλύτερο το δημόσιο σχολείο. Η στόχευση είναι σε εκείνους που τα δίνουν από το περίσσευμά τους.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.