Jump to content



XMP και τι αλλο?


Recommended Posts

Παιδια πηρα κατι μνημες στα 2400 και προφανως πρεπει να ανοιχω το XMP για να δει την ταχυτητα, χρειαζεται να πειραξω κατι αλλο? Κανει κατι restart την τελευταια εβδομαδα και κατι λεει για power supply surges detected during previous power on  και πιστευω οτι ειναι απο αυτο. 

Link to comment
Share on other sites

Ερωτησεις:

 

1. 2 ντιμς Χ 8 Gb ή 4 ντιμς Χ 4 Gb.

2. Overclock ολο το συστημα ή μονο τις μνημες στα 2400;

 

Ασε το XMP ειναι για τους noob, και βαλτα manual να δωσεις τα ρευματα εσυ, γιατι με το XMP βαζει ρευματα μονη της και στο Θεο ανεβασμενα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η μονη αλλαγη που εγινε σε σχεση με τις παλιες μνημες ειναι οτι τραβανε περισσοτερο ρευμα 1.65v εναντι 1.5v ,απ οταν τις εβαλες πανω ξεκινησε το μηνυμα με power surges detected?

 

Η επιλογη xmp φτανει και απο εκει επελεξε συχνοτητα 2400 αν δεν θες να μπλεξεις με χειροκινητες επιλογες,βαλε και μια 1.65v στο ddr voltage να σαι σιγουρος οτι δινει το σωστο ρευμα,αν και πιστευω οτι αλλου ειναι το προβλημα για το μηνυμα που παιρνεις.

 

Το pc ειναι πανω σε πολυμπριζο ασφαλειας?Αν ναι μπορεις να απενεργοποιησεις το μηνυμα με το power surge απο bios,βρισκεται στο monitoring.

Link to comment
Share on other sites

Ναι η μονη αλλαγη αυτη ειναι οντως και απο τοτε που τις εβαλα πανω ξεκινησε το ολο θεμα, σημερα μαλιστα στο far cry 4 το εκανε 2 φορες με το XMP. Θα δοκιμασω παλι με και χωρις XMP να ειμαι σιγουρος. Ναι το εχω πανω σε πολυμπριζο ασφαλειας οπως παντα, αν το απενεργοποιησω δεν θα κανει restart?     

 

p.s cpu vcore το 1.696 για στοκ πολυ δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν εχεις βαλει χειροκινητα το ddr voltage βαλτο 1.65v,αφου εισαι σε πολυμπριζο ασφαλειας δεν υπαρχει λογος για το antisurge απο την μητρικη,απενεργοποιησε το,μερικες φορες ειναι πολυ ευαισθητο στις αυξομειωσεις στα rails του τροφοδοτικου και σκαει το μηνυμα,παντως ενα θεματακι με το τροφοδοτικο πιστευω οτι υπαρχει εκτος και αν στην περιοχη σου την τελευταια βδομαδα τρεμοπαιζει η ταση λογω δεης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το ddr volt παιζει απο 1.662 - 1.678 τωρα που το ειδα.

Τοσο δινει στο auto αν θυμαμαι καλα η hero,τιποτα το περιεργο εδω,το vcore που ειπες παραπανω στο1.7 ειναι το cpu input voltage καμια σχεση με το vcore απλα καποιο προγραμμα το διαβαζει λαθος στα windows,δοκιμασε αυτα που εγραψα και αν δεν βγαλεις ακρη πριν πας σε αγορα νεου τροφοδοτικου βγαλε και τον ενα τιτανα απο πανω να δεις,λογικα οταν σερφαρεις δεν σου βγαζει το μηνυμα power surge,μονο σε stress κατασταση απ οτι καταλαβα.

 

Το Vcore stock παιζει max 1.2v-1.25v.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έγινε ερώτηση και παραπάνω, αλλά ας ξαναρωτήσω. Ο 4770Κ είναι στοκ; Αν τον έχεις κλοκάρει πολύ (4.5+) δοκίμασε να τον κατεβάσεις και τσέκαρε τις μνήμες έτσι. Αν τον έχεις στοκ δοκίμασε να τον ανεβάσεις λίγο (4.1-4.2) με ρεύματα auto. Γενικώς, για να κλοκαριστούν οι μνήμες πρέπει ο cpu να βρίσκεται εντός κάποιων ορίων για να υπάρχει ισορροπία. Κατά τα άλλα, αν μπορείς να βρείς άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις καλό θα ήταν. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι όπως περίπου τα λέει ο @aqua.

Link to comment
Share on other sites

Τπτ παιδια, εβαλα cpu 4,2 ram 2400 και παλι τα ιδια, κλεινει τελειως και ξανα ανοιγει με το μηνυματακι.

Ολα στοκ ειναι οκ μολις πειραξεις οτιδηποτε κλεινει.

Το PC ειναι στα ~600 watt οταν παιζεις με το overclock οποτε δεν νομιζω οτι δεν αντεχει το psu, απλα πρεπει να εχει θεμα. 

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν εχω πειραξει κατι τι πληροφοριες να δωσω? απλα διαλεξα xmp και εβαλα τις μνημες στα 2400 τπτ αλλο. Τελος παντων το θεμα λυθηκε, απλα τα ηθελε manual γτ στο auto κατι προβλημα εχει. Ευχαριστω για τη βοηθεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.